ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (1 – 4 – 2012)

Συνδράμετε όλοι στον τηλεμαραθώνιο!
Σε δεύτερη μοίρα έχει περάσει εδώ και πάρα πολύ καιρό το αγωνιστικό κομμάτι της Δόξας και άπαντες στη Δράμα και όχι μόνο ασχολούνται με την ανακατασκευή του γηπέδου. Τα κουπόνια της ενίσχυσης, αλλά και οι τραπεζικοί λογαριασμοί που έχουν ανοιχτεί από τη διοίκηση του Γυμναστικού Συλλόγου έχουν αποφέρει ένα καλό αποτέλεσμα, αλλά η σημαντικότερη ημέρα είναι η Δευτέρα (2 Απριλίου) που με τη συνδρομή των τοπικών καναλιών Star Δράμας (υπάρχει και on line σύνδεση για τους φίλους της Δόξας που μένουν εκτός της πόλης) και ΑΛΦΑ διοργανώνουν τηλεμαραθώνιο για το γήπεδο. Στην προσπάθεια αυτή άπαντες θα πρέπει να συστρατευθούν και οι πολιτικοί που αναμένεται να κατέβουν στις εκλογές, οι επιχειρηματίες της πόλης, αλλά και ο απλός ο κόσμος καλούνται να βάλουν πλάτη για να επιτευχθεί ο στόχος. Αυτός είναι η συμπλήρωση των 200.000 ευρώ για να ολοκληρωθούν τα έργα που συνεχίζονται για τέταρτη εβδομάδα και τα τρία συνεργεία συνεχίζουν χωρίς να σταματήσουν καθόλου για να παραδώσουν ένα γήπεδο αντάξιο της ιστορίας της θρυλικής αυτής ομάδας. Ο τηλεμαραθώνιος θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα και από το πάνελ που θα στηθεί σε αίθουσα της Νομαρχίας Δράμας θα παρελάσουν παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Δόξας όλων των εποχών, οι παίκτες του ΚΑΟΔ, καλλιτέχνες και φυσικά οι ποδοσφαιριστές των μαυραετών ζητώντας από τον κόσμο να καταθέσει το μικρό ή μεγάλο ποσό που διαθέτει. Ανάλογα με τη δυνατότητα του καθενός και υπάρχει αισιοδοξία στις τάξεις της διοίκησης του Γυμναστικού Συλλόγου ότι παρά την οικονομική κρίση οι φίλοι της Δόξας θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα και θα συνεισφέρουν. Κανείς δεν περισσεύει από αυτό το προσωπικό στοίχημα που δίνει ο Ερασιτέχνης και ο κόσμος της Δράμας απέναντι σε όλες τις δυσκολίες που υπάρχουν στην τοπική κοινωνία. Όλοι θα πρέπει να αφήσουν στην άκρη τα μίση και τα πάθη και για επτά ώρες που θα διαρκέσει ο τηλεμαραθώνιος να καταθέσουν το ποσό τους για να συμπληρωθεί το ποσό των 200.000 ευρώ ώστε να τελειώσουν τα έργα.

Ευτυχώς υπάρχει και η Δόξα
Το αρνητικό σερί της Ξάνθη σταμάτησε ανήμερα της Πρωταπριλιάς. Η θρακική ομάδα μετρούσε οκτώ συνεχόμενες ήττες, αλλά  κατάφερε να επικρατήσει με το “φτωχό” 1-0 επί της Δόξας Δράμας και πλέον χρειάζεται ένα βαθμό για να “κλειδώσει” τη σωτηρία. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τους παίκτες του Ουζουνίδη, ο οποίος είδε στο 12’ τον Βασιλακάκη να εκτελεί τον Ρόκα και να ανοίγει το σκορ. Όποιος περίμενε αντίδραση των μαυραετών διαψεύστηκε γιατί δεν δημιούργησαν σε όλο το παιχνίδι ούτε μία ευκαιρία! Στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα οι θρακική ομάδα γύρισε πίσω και κράτησε πολύ εύκολα τη νίκη που πλέον αγγίζει την παραμονή, τρεις στροφές πριν από τη λήξη του πρωταθλήματος. Καλή η διαιτησία του Δημητρόπουλου (Φθιώτιδας).
ΞΑΝΘΗ: Λυμπερόπουλος, Μπαξεβανίδης, Μπέρτος, Βάλλας, Στάσιακ, Μαρσελίνιο (62΄ Βλαχοδήμος), Βασιλακάκης, Φλίσκας, Πόι, Σουάνης (81΄ Καζάκης), Μαρκόβσκι (71΄ Μάνταλος).
ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ: Ρόκα, Τριποτσέρης (76΄ Ρούτσης), Γκαρακλίδης (34΄ Αραβίδης), Βέρτζος, Λίμα, Σικαλιάς, Παπαδόπουλος (63΄ Κάπελ), Ψυχογιός, Αμπουμπακάρι, Ουέλινγκτον, Κυβελίδης.


Κατσαβάκης: “Ζητάμε να μας σεβαστούν οι διαιτητές”
Παράπονα από τη διαιτησία είχε ο Μάκης Κατσαβάκης μετά την ήττα της Δόξας από τη Ξάνθη. Ο τεχνικός των “μαυραετών” τόνισε πως δεν δόθηκε πέναλτι σε ανατροπή του Κυβελίδη, ωστόσο εμφανίστηκε ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο. “Κάναμε μία καλή προσπάθεια κυρίως στο δεύτερο μέρος, διάστημα όπου ελέγχαμε το παιχνίδι”, τόνισε ο Κατσαβάκης και συμπλήρωσε: “Θέλω να αναφερθώ σε μία περίπτωση πέναλτι πάνω στον Κυβελίδη που δεν δόθηκε. Κοντεύουμε να γίνουμε γραφικοί ζητώντας να σεβαστούν οι διαιτητές την προσπάθειά μας. Η Ξάνθη κέρδισε και δεν της αξίζει μόνο να σωθεί, αλλά να πάει και για περισσότερα, γιατί αυτή είναι η θέση της. Αυτό της αξίζει. Εμείς και σήμερα παλέψαμε για ένα θετικό αποτέλεσμα. Συνεχίζουμε να προσπαθούμε για να απαλύνουμε την υπάρχουσα κατάσταση και στα τελευταία παιχνίδια θα διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε”.

Ουζουνίδης: “Θέλουμε άλλη μια νίκη”
Ευχαριστημένος από την τελική έκβαση του αγώνα με την Δόξα Δράμα και τη νίκη με 1-0, ήταν ο Μαρίνος Ουζουνίδης, στη συνέντευξη Τύπου. Ο προπονητής της Ξάνθης, σχολιάζοντας την επιστροφή στις νίκες, μετά από 8 συνεχόμενες ήττες, δήλωσε: “Έπρεπε να πάρουμε το παιχνίδι με κάθε τρόπο είτε παίζοντας καλά είτε άσχημα. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά που πέτυχαν τον στόχο μας μιας και είναι δύσκολο όταν προέρχεσαι από ανεπιτυχή αποτελέσματα. Ξεκινήσαμε καλά με ευκαιρίες και γκολ στο παιχνίδι όμως δεν καταφέραμε να πετύχουμε και δεύτερο γκολ. Στο β΄ μέρος αν και ξεκινήσαμε με την ευκαιρία του Μαρκόφσκι και μετά αρχίσαμε να πηγαίνουμε προς τα πίσω καθώς πάντα όταν προηγείσαι υπάρχει ο φόβος του αγώνα, ιδιαίτερα αν έχεις να κερδίσει γι’ αρκετό διάστημα. Η Δόξα Δράμας σε κάθε ματς δημιουργεί 7-8 ευκαιρίες όμως σήμερα δεν είχε αυτές τις τελικές προσπάθειες. Εμείς συνεχίζουμε και θέλουμε να κλείσουμε όσο γίνεται καλύτερα το πρωτάθλημα. Θέλουμε άλλη μία νίκη για να εξασφαλιστούμε”.

Βέρτζος: “Παίρνουμε εμπειρίες”
Στην πολύ καλή απόδοση που είχε η Δόξας Δράμας στο δεύτερο ημίχρονο στάθηκε ο Άγγελος Βέρτζος. Ο ποδοσφαιριστής των “μαυραετών”, μετά το τέλος του αγώνα με την Ξάνθη, σχολιάζοντας την έκτη σερί ήττα της ομάδας του, τόνισε: “Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλοί. Είχαμε την υπεροχή, αλλά και άγχος. Παίρνουμε εμπειρίες”.

Το ξεχωριστό παιχνίδι για τους τέσσερις
Το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερο για δύο παίκτες της Δόξας Δράμας και δύο της Ξάνθης. Ο Δημήτρης Γελαδάρης (έμεινε στον πάγκο) και ο Αμβρόσιος Παπαδόπουλος επέστρεψαν ως αντίπαλοι στα Πηγάδια. Ο πρώτος έχει ξαναέρθει πολλές φορές με αρκετές ομάδες (Χαλκηδόνα, Ατρόμητος και Εργοτέλης), αλλά ο δεύτερος για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια που αποχώρησε. Και φυσικά ο Μάρκο Μαρκόφσκι και ο Δήμος Μπαξεβανίδης που αγωνίστηκαν κόντρα στην πρώην ομάδα τους. Ο Σέρβος ήταν για δύο χρόνια ο πρώτος σκόρερ των Δραμινών και ο δεύτερος έζησε δύο ανόδους με τη Δόξα και είναι ιδιαίτερα αγαπητοί στους φίλους της ομάδας.

Συνθήματα κατά του Σάμιου στα Πηγάδια
Μπορεί να μην έδωσε εισιτήρια στους φίλους της Δόξας και να τα έβαλε 25 ευρώ, αλλά το παρών στο γήπεδο των Πηγαδίων έδωσαν περισσότεροι από 200 φίλοι της ομάδας που ήταν διάσπαρτοι. Οι περισσότεροι βρέθηκαν στη Β1 κερκίδα του γηπέδου και στο τέλος του αγώνα ακουγόντουσαν μόνο τα συνθήματα κατά του Σάμιου από την τηλεόραση, κάτι που ανέφερε και ο Γιώργος Μίνος στην απ’ ευθείας μετάδοση της ΝΕΤ.