.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ - ΔΟΞΑΤΟ 0-2 15 ΦΕΒ 2014 ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ http://www.prosotsanifc.gr/



ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ - ΔΟΞΑΤΟ 0-2

Υπόκλιση στον πρωταθλητή
Όταν απέναντι στον πρωτοπόρο κάνεις ένα από τα χειρότερα ξεκινήματά σου εντός έδρας, χωρίς υποψία φάσης στα αντίπαλα καρέ στο α’ 45λεπτο, χωρίς ένα κερδισμένο κόρνερ και με λιγοστές κερδισμένες μονομαχίες στο νευραλγικό χώρο του κέντρου, έχοντας τα «βαριά» σου χαρτιά σε κακή μέρα κι επί προσθέτως δέχεσαι δύο γκολ «καρμπόν» στην άμυνα, τότε δεν μπορείς να αποφύγεις το μοιραίο. Η Προσοτσάνη μπορεί να «ξύπνησε» στην επανάληψη, να πίεσε για το γκολ ούτως ώστε να ξαναμπεί στη διεκδίκηση του ματς, αλλά μια φορά το δοκάρι, μία η αστοχία κι όποτε χρειάστηκε ο αντίπαλος γκολκίπερ της το στέρησαν κι έτσι το Δοξάτο πήρε εύκολα το τρίποντο στο «Γεώργιος Μακρής» παρουσία 450 φιλάθλων και ουσιαστικά μπορεί από τώρα να προετοιμάζεται για τα μπαράζ ανόδου το Μάιο.
Οι φιλοξενούμενοι αφού απορρόφησαν σχετικά εύκολα το υποφερτά καλό ξεκίνημα των «κυανόλευκων» στο 1ο δεκάλεπτο, σταδιακά κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο και με κύριες επιθετικές αιχμές στα δύο «φτερά» τους Βασιλακάκη και Ιωαννίδη απειλούσαν την εστία του Καρίπη. Στην 1η τους ουσιαστικά οργανωμένη επιθετική ενέργεια μάλιστα ευτύχησαν να προηγηθούν στο σκορ στα μισά του ημιχρόνου (0-1, 21οΒασιλακάκης, από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ) και να κάνουν ακόμα πιο εύκολη τη αποστολή τους. Μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου το συγκρότημα του Γιάννη Τσεβρεντζή ουσιαστικά «κλείδωσε» το τρίποντο-τίτλος (0-2, 38ο Ιωαννίδης) και η ιαχή «νάτοι, νάτοι οι πρωταθλητές» δικαίως βγήκε από τα στόματα των νεαρών πιστών φίλων του στην εξέδρα.
Στο β’ μέρος η Προσοτσάνη μη έχοντας να χάσει τίποτα, βγήκε μαζικά στην επίθεση προσπαθώντας να φτάσει πρωτίστως στη μείωση του σκορ. Κέρδισε κάποια μαζεμένα κόρνερ και φάουλ πέριξ της περιοχής του Δοξάτου, αλλά στάθηκε άτυχη στα μισά του ημιχρόνου με την εκτέλεση του Φερφέρη να σταματάει στο δοκάρι. Εκεί ίσως να άλλαζε κάτι στο ματς. Τα «ίσως» και τα «αν» δεν έχουν όμως θέση στο ποδόσφαιρο.
Στο τελευταίο 20λεπτο το παιχνίδι «άνοιξε» σε ρυθμό και φάσεις κι αυτό ήταν λογικό μιας και οι Φίλιπποι εύρισκαν πολλούς χώρους στην «κόντρα», αλλά και η Προσοτσάνη αρκετούς ανοιχτούς διαδρόμους στην αντίπαλη περιοχή, εν αντιθέσει με όλο το προηγούμενο διάστημα. Το τελικό 0-2 δεν άλλαξε μέχρι και το 3ο λεπτό των καθυστερήσεων που κράτησε ο άριστος Κοτσάνης κι έτσι το Δοξάτο ξέφυγε 14 βαθμούς από την Προσοτσάνη 10 «στροφές» πριν το φινάλε, η οποία παρά την ήττα της διατηρήθηκε στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, μια θέση που θα επιδιώξει να παραμείνει μέχρι την πτώση της καρό σημαίας. Άλλωστε το γράψαμε και στο σχετικό pre game την Παρασκευή: γι αυτήν τη νέα ομάδα των Λάλα και Οικονόμου η 2η θέση ισοδυναμεί με…τίτλο!
Λεπτό προς λεπτό:
Στο 1ο κόρνερ και μοναδικό κόρνερ του α’ μέρους οι φιλοξενούμενοι έγιναν απειλητικοί στο 11ο με τον Πολυχρονίδη να κερδίζει την κεφαλιά και την μπάλα να σταματάει στα σώματα, ο Ζάχαρης που πήρε το ριμπάουντ βλέπει το πλασέ του να προσκρούει στα πόδια του Πετρόπουλου και να χάνεται η ευκαιρία.
Δέκα λεπτά αργότερα το Δοξάτο άνοιξε το σκορ: ο Ιωαννίδης από τη γωνία της περιοχής πέρασε την μπαλιά στο Βασιλακάκη που εκμεταλλεύτηκε την ασυνεννοησία των Πετρόπουλου και Καλαϊτζίδη και με πλασέ νίκησε στο 21΄τον Καρίπη για το 0-1.
Ατομική ενέργεια του Πολυχρονίδη μετά από κερδισμένη μονομαχία με τον Αστερίου στο 26ο κι ωραίο εν κινήσει σουτ στέλνει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια και στο 38ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι παίρνουν προβάδισμα δύο γκολ.
Μπαλιά «τρύπα» του Πολυχρονίδη στο αριστερό άκρο της επίθεσης με αποδέκτη τον Ιωαννίδη, ο τελευταίος προχώρησε όσο έπρεπε για να φτάσει απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα πλασάροντας ιδανικά ψηλά κάνοντας το 0-2 που ήταν και σκορ ημιχρόνου.
Στην 1η επιθετική ενέργεια του β’ μέρους και «παρθενική» ευκαιρία των γηπεδούχων στο ματς, ο Φερφέρης με σουτ-φάουλ στο 68ο πέρασε την μπάλα πάνω από το πολυπρόσωπο ανθρώπινο τείχος, ο Παπαδόπουλος έμεινε «άγαλμα», αυτή όμως σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι με την άμυνα των Φιλίππων να απομακρύνει μακριά.
Ο Τουρφαντίδης με φάουλ στο 73’ φέρνει την μπάλα μέσα στη μικρή περιοχή, ο Καρίπης κάνει άστοχη έξοδο, αλλά ο Ζάχαρης χωρίς ισορροπία με κεφαλιά σε κενή εστία τη στέλνει μακριά. Στο αμέσως επόμενο λεπτό από μπαλιά του Τουλούπη ο Πολυχρονίδης κερδίζει την κόντρα από τον Αστερίου και βγαίνει μόνος απέναντι στον τερματοφύλακα της Προσοτσάνης, ο τελευταίος όμως με τα πόδια σώζει την ομάδα του από τη βέβαιη παραβίαση.
«Ένα-δύο» των Γεωργιάδη και Δόβρου στο ύψος της περιοχής και σουτ του νεοεισελθόντα επιθετικού λίγο άουτ στο 75ο λεπτό και στο 77’ ο Βασιλακάκης σεντράρει από αριστερά στο β’ δοκάρι ο Θεοφανίδης σουτάρει στην κλειστή γωνία κι ο Καρίπης εκ νέου με τα πόδια παραχωρεί το κόρνερ.
Οι δύο τελευταίες καλές στιγμές του ματς ανήκουν στην Προσοτσάνη: μέσα σ’ ένα δίλεπτο (83’ & 84’) ο Τσακμακίδης δεν μπόρεσε να χριστεί σκόρερ, καθώς πρωτίστως από το συνδυασμό των Σαμαρά και Φερφέρη μόνος απέναντι στον τερματοφύλακα πλάσαρε ελάχιστα άουτ και τέλος από τη σέντρα του Πετρόπουλου με δύσκολη κεφαλιά την έστειλε χωρίς δύναμη στην αγκαλιά του.
«Άρχοντας» του αγώνα ο κ. Κοτσάνης Κωνσταντίνος (Δελημπαΐδης Θεόδωρος & Μιμάνης Άρης οι βοηθοί του) της ΕΠΣ Δράμας.
ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ (Γιώργος Λάλας): 1.Καρίπης, 2. Ρούσσος, 3. Πετρόπουλος, 4. Παπαμιχαήλ, 5. Αστερίου, 6. Γεωργιάδης, 7. Τσακμακίδης, 8. Φερφέρης, 9. Καλαϊτζής (λ.τρ. 63ο Δόβρος), 10. Χριστιανίδης (46ο Σαμαράς), 11. Καλαϊτζίδης (89ο Μανλής).
ΔΟΞΑΤΟ (Γιάννης Τσεβρεντζής): 1.Παπαδόπουλος, 2. Τουρφαντίδης, 3. Τουλούπης, 4. Ζαπουνίδης, 5. Μαγγανάρης, 6. Μόσχος, 7. Βασιλακάκης (92ο Κωνσταντινίδης), 8. Ζάχαρης (87ο Αποστολίδης), 9. Ιωαννίδης, 10. Θεοφανίδης (90ό Νότας), 11. Πολυχρονίδης.