.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ ΣΤΟ ΚΑΠΗ ΠΟΥ ΚΑΛΕΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ κ. Δ. ΔΑΛΑΚΑΚΗΣ - ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΜΑΡ 2016



Πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση - συνέλευση  πολιτών του Δοξάτου στο ΚΑΠΗ την Κυριακή 20 Μαρτίου, στην οποία ο Δήμαρχος κ. Δ. Δαλακάκης ενημέρωσε τους Δοξατινούς για διάφορα θέματα, ενώ τον λόγο πήραν και κάποιοι από τους παρευρισκόμενους.


ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ - ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 39

     
       
ΔΗΜΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 39
Ό,τι έσπειρε η Δημοτική Αρχή, το … θερίζει ή γιατί έχασε την ψυχραιμία του ο Δήμαρχος.

Τη Δευτέρα, 7/3/2016, κληθήκαμε σε τακτική συνεδρίαση στις 16:30μμ.
Παρόντες Δημοτικοί Σύμβουλοι: 24/27.
Τα κυριότερα θέματα ήταν:
·      Αντκατάσταση μέλους και Προέδρου του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. της Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής τουΔήμου Δοξάτου.  Η Δημοτική Αρχή πρότεινε στην αρχή για μέλος τον κ. Ιωάννου Χ. και στη συνέχεια για Πρόεδρο τον κ. Μουλιστάνο Α. H πρόταση της μειοψήφησε και στις αντίστοιχες θέσεις τοποθετήθηκαν οι κ. Χαλκίδης Χ. και Σερέτης Α.
·      Αντικατάσταση μέλους Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Δοξάτου. Τοποθετήθηκαν στη θέση παραιτηθέντων οι : Ιωάννου Χ. από την πλειοψηφία και Παπάζογλου Μ. από την μειοψηφία.
·      Έγκριση συμμετοχής αιρετών και ειδικού συμβούλου σε συνέδριο με θέμα: «Τοπική Αυτοδιοίκηση, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση. Η παιδεία και ο πολιτισμός ως πυλώνες περιφερειακής ανάπτυξης». Η πρόταση της Δημοτικής Αρχής ήταν να εγκριθεί η μετακίνηση των: Δήμαρχου, Ειδικού Συνεργάτη Δημάρχου, Πρόεδρου Δ.Σ., αντιδημάρχου, και 1 Δ/ντή του Δήμου. Φυσικά και δεν έγινε αποδεκτή από την πλειοψηφία του Δ.Σ., γιατί δεν υπήρχε κανένας απολύτως λόγος να εγκριθεί η μετακίνηση τόσων, παρά μόνον εάν επρόκειτο για ταξίδι αναψυχής.
Η πρόταση που υπερψηφίστηκε τελικά ήταν να εγκριθεί η μετακίνηση των Δημάρχου και του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολιτεύσεως με την ιδιότητα του εκπαιδευτικού.
·      Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος και προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2016.          Το θέμα ήρθε στο Δ.Σ. κατόπιν σχετικού γραπτού αιτήματος 12 Δημοτικών Συμβούλων, που ζήτησαν να ενοποιηθούν οι εργασίες: ΄΄Εργασίες κοπής χόρτων Δ.Ε. Δοξάτου 24.000€ και Καλαμπακίου 24.000€΄΄ και ΄΄Καθαρισμός φρεατίων και αποφράξεις αγωγών αποχέτευσης Δ.Ε. Καλαμπακίου 24.000€ και Δοξάτου 24.000€΄΄ που σημαίνει απ΄ ευθείας ανάθεση, σε 48.000€ η κάθε εργασία, που σημαίνει πρόχειρος διαγωνισμός και θα προκύψει όφελος υπέρ του Δήμου μας λόγω έκπτωσης.
·      Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2016. Το θέμα ήρθε στο Δ.Σ. κατόπιν σχετικού γραπτού αιτήματος 12 Δημοτικών Συμβούλων που πρότειναν  τη ΄΄δημιουργία κωδικού εξόδων πάγιας προκαταβολής στον οποίο να ενταχθεί ποσό 15.000 ευρώ που θα κατανέμεται ως εξής:  από 2000 ευρώ για τα διαμερίσματα Καλαμπακίου – Δοξάτου - Αγ. Αθανάσιου – Κυργίων  και από 1000 ευρώ για τα διαμερίσματα Φτελιάς – Νεροφράκτη – Αγ. Παρασκευής – Καλαμώνα - Κεφαλαρίου – Πηγαδίων – Αγοράς΄΄.  Τα ποσά προκύπτουν από τη μείωση διαφόρων κωδικών.
·      Αντικατάσταση μελών Οικονομικής Επιτροπής. Η Δημοτική Αρχή πρότεινε για τη θέση αναπληρωματικού της μέλους τον κ. Ιωάννου και αντ΄ αυτού ψηφίστηκε ο Χαλκίδης Χ, ενώ από την αντιπολίτευση τοποθετήθηκε αναπληρωματικό μέλος ο κ. Παπάζογλου Μ.
     Την επόμενη το πρωί ο Δήμαρχος Δοξάτου έχοντας χάσει την ψυχραιμία του προέβη σε ψευδείς ανακοινώσεις από τα μεγάφωνα του Δήμου συκοφαντώντας 17 μέλη του Δ.Σ. και τις παρατάξεις τους, σπέρνοντας τον πανικό, κάτι που οδήγησε 14 εξ αυτών να υποβάλουν μήνυση εναντίον του.
Άγιος Αθανάσιος,  16 Μάρτη 2016
                                                        Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της
                                                           ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
                                                          Βούλα Καραγιαννίδου - Συμεωνίδου
                                                          Ελένη Κωνσταντινίδου

                                                                      Μιχάλης Γ. Παπάζογλου