.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΦΙΛΙΠΠΟΙ ΔΟΞΑΤΟΥ-ΑΚΡΙΤΑΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ ΓΗΠ. ΔΟΞΑΤΟΥ 1 ΔΕΚ 2012 ΩΡΑ: 14:45

Α1΄   ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ   ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
12H ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 01.12.2012  ΩΡΑ 14.45ΓΗΠΕΔΟΔΙΑΙΤΗΤΗΣΒΟΗΘΟΣ Α΄ΒΟΗΘΟΣ Β΄
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥΕΘΝ.ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΥΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΖΟΥΡΝΑΤΖΗΣ        Α.ΜΑΡΜΑΡΙΔΗΣ    Α.ΜΙΜΑΝΗΣ           Α.
ΦΙΛΙΠΠΟΙ ΔΟΞΑΤΟΥΑΚΡΙΤΑΣ Κ.ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥΔΟΞΑΤΟΥΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΗΣ    Α.ΖΗΡΔΑΣ             Α.ΒΑΝΤΣΗΣ            Ι.
ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣΜ.ΑΛΕΞ/ΔΡΟΣ ΑΓ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΔΗΣ  Ν.ΚΑΡΝΕΖΟΣ        Κ.ΔΕΛΗΜΠΑΙΔΗΣ   Θ.
ΑΡΗΣ ΦΩΤΟΛΙΒΟΥΣΑ.Ο. ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣΦΩΤΟΛΙΒΟΥΣΤΣΕΝΕΚΙΔΗΣ          Γ.ΦΕΡΕΣΙΑΔΗΣ     Α.ΚΑΡΑΚΕΛΛΕΣ    Ι.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΥΑ.Ε. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝΠΕΡΙΘΩΡΙΟΥΚΑΛΑΤΖΙΔΗΣ         Σ.ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ  Ι.ΚΩΤΙΔΗΣ           Δ.
Α.Ε. ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΟΥΜ.ΑΛΕΞ/ΔΡΟΣ ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥΚΑΛΑΜΠΑΚΙΟΥΠΑΡΧΑΡΙΔΗΣ         Θ.ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ     Α.ΚΩΝ/ΔΗΣ          Κ.

Στον αγώνα που διεξήχθη πέρυσι μεταξύ των δύο ομάδων για την Α' Φάση του πρωταθλήματος στο γήπεδο του Δοξάτου στις 24 Σεπτεμβρίου δεν είχαμε σκορ, αλλά οι αρκετοί θεατές είχαν παρακολουθήσει ένα πολύ καλό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από το βίντεο, ενώ όλα θα ήταν καλύτερα αν οι βοηθοί του διαιτητή κ. Κύζα ήταν προσεκτικότεροι, αφού αδίκησαν και τις δύο ομάδες..

Απόστολος Ανδρέας





30 Νοεμβρίου

Αποστόλου Ανδρέου (1) του «πρωτοκλήτου» (†62). Φρουμεντίου αρχιεπισκόπου και φωτιστού Αιθιοπίας (†380) και Αλεξάνδρου επισκόπου Μηθύμνης του θαυματουργού.


(1)Ο Απόστολος Ανδρέας ήταν αδερφός του ενδόξου Αποστόλου Πέτρου. Καταγόταν από τη Βηθσαΐδα της Γαλιλαίας και ασκούσε το επάγγελμα του ψαρά, μέχρι που ο Κύριος τον κάλεσε κοντά Του. Μάλιστα ο Ανδρέας, ήταν ο πρώτος που κλήθηκε και ακολούθησε τον Χριστό και γι` αυτό ονομάσθηκε Πρωτόκλητος. Μετά την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος ο Ανδρέας κλήθηκε να διδάξει τον ευαγγελικό λόγο στη Βιθυνία, στην περιοχή του Εύξεινου Πόντου, στη Θράκη, στη Μακεδονία και στην Ήπειρο. Έπειτα από πολλές κακουχίες και ταλαιπωρίες, δίδαξε στους ανθρώπους το Ευαγγέλιο της σωτηρίας. Κατέληξε στην Πάτρα της Αχαΐας. Στον τόπο αυτό ο Άγιος Ανδρέας έμεινε καιρό κηρύττοντας τη χριστιανική πίστη. Τα θαύματα που επιτέλεσε ο Ανδρέας θεραπεύοντας πολλούς ασθενείς, έγιναν αιτία να πιστέψει στο Χριστό πλήθος κόσμου. Μεταξύ αυτών και η σύζυγος του ανθύπατου Αιγεάτη, η Μαξιμίλλα, καθώς και ο αδερφός του, ο μαθηματικός Στρατοκλής. Πληροφορηθείς ο Αιγεάτης ότι η σύζυγός του κι ο αδερφός του έγιναν χριστιανοί, διέταξε να σταυρώσουν τον Ανδρέα. Με αυτό το μαρτυρικό θάνατο παρέδωσε ο άγιος το πνεύμα του στον Κύριο.

ΠΗΓΗ: http://www.ecclesia.gr/greek/synaxaire/synaxari.asp?minas=11&id=92



Ο Απόστολος Ανδρέας ο Πρωτόκλητος και η Σκωτία…

Εορτή σήμερα του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου. Γνωστή σε όλους μας είναι η τιμή και ο ιδιαίτερος εορτασμός που προσδίδεται στον Απόστολο Ανδρέα σήμερα στην πόλη της Πάτρας, λόγω του εκεί μαρτυρίου του, αλλά και στο Φανάρι, λόγω της θρονικής εορτής του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Σήμερα γιορτάζει και η Σκωτία: ο Απόστολος Ανδρέας θεωρείται προστάτης της Σκωτίας. Για το λόγο αυτό η σκωτσέζικη σημαία σχηματίζει τον σταυρό του Αγίου Ανδρέα (ένα λευκό Χ σε μπλε φόντο), υπάρχει μεγάλη πόλη μεταξύ Εδιμβούργου και Γλασκώβης που φέρει το όνομά του (St. Andrews), αλλά και η ορθόδοξη ενορία της πρωτεύουσας της Σκωτίας, του Εδιμβούργου, τιμάται επ’ονόματί του!
ΠΗΓΗ: http://veliotis.wordpress.com/2011/11/30/%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AD%CE%B1%CF%82-%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84%CF%8C%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9/