.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

ΦΙΛΙΠΠΟΙ ΔΟΞΑΤΟΥ - ΗΤΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ



Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011 οι Φίλιπποι Δοξάτου γνώρισαν την ήττα στην έδρα τους από το Μοναστηράκι με 2-3.



Οι φιλοξενούμενοι, με κάποιους πολύ έμπειρους ποδοσφαιριστές στην σύνθεσή τους και με ένα προπονητή που απέδειξε για άλλη μια φορά πως "κατεβάζει" την ομάδα του σε κάθε γήπεδο με σκοπό τη νίκη, πήραν ένα σπουδαίο "διπλό" σε μια έδρα, που προσωπικά πιστεύω πως είναι από τις πιο δυνατές στο πρωτάθλημα της Α-1 φέτος.. Αλλά γενικότερα περί "έδρας" θα αναφερθώ παρακάτω..

Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν ιδανικό για τους Φιλίππους. Βοηθούμενοι και από τον αέρα που είχαν "σύμμαχό" τους, περιόρισαν τους φιλοξενούμενους στο μισό του γηπέδου, ήρθε και γύρω στο 11ο λεπτό το γκολ του Σερέτη, κι όλα έδειχναν πως το Μοναστηράκι θα περνούσε δύσκολες στιγμές.. Όμως, για άλλη μια φορά το ποδόσφαιρο επιβεβαίωσε τον τίτλο του ως "βασιλιά των σπορ"..

Μέχρι να τελειώσει το ημίχρονο υπήρχε ολική ανατροπή, και στο σκορ αλλά και γενικότερα στην εικόνα του αγώνα. Τραγικά λάθη στην άμυνα επέτρεψαν στον Μπεζυργιάννη να σκοράρει δύο φορές. Από την άλλη, κάθε επιθετική προσπάθεια των γηπεδούχων σταματούσε εύκολα και ξεκούραστα από τους αμυντικούς του Κεραυνού..

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, στη θέση του Μπουμπέκη(ή Μπουμπέκι..) ο κ. Βασιλειάδης πέρασε τον Ζάχαρη. Στο 53' στη θέση του Τουλούπη μπαίνει ο Παντζαρίδης, οι γηπεδούχοι άρχισαν να πιέζουν και φτάσαμε στο 55', όταν δόθηκε πέναλτυ από τον διαιτητή κ. Δηλγεράκη υπέρ του Δοξάτου. Ο Σιαματάς ανέλαβε την εκτέλεση, εύστοχα αυτή τη φορά..

Και πάλι η "πλάστιγγα" του αγώνα έδειχνε να γέρνει αισθητά υπέρ των γηπεδούχων, αφού και οι οπαδοί του Δοξάτου παρότρυναν την ομάδα τους φανατισμένα, επηρεασμένοι σαφώς από την συμπεριφορά του Μπεζυργιάννη και άλλων ποδοσφαιριστών κατά την επίτευξη των δύο γκολ των φιλοξενουμένων στο 1ο ημίχρονο, η πίεση συνεχίζεται, μια κεφαλιά του Ντίνα περνάει ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι και φαίνεται πως αργά ή γρήγορα το Δοξάτο θα φτάσει στην επίτευξη και τρίτου τέρματος που θα του δώσει τη νίκη..

Στο 67΄ ο προπονητής του Δοξάτου "ρίχνει στη μάχη" και τον Καρατζόγλου στη θέση του Σερέτη, αλλά οι φιλοξενούμενοι δείχνουν να μην πανικοβάλλονται, ο κ. Ποιμενίδης δεν αλλάζει το σχήμα της ομάδας του, εξακολουθεί να κρατάει δύο ποδοσφαιριστές ψηλά στην επίθεση και όλη η ομάδα του πιέζει ψηλά τους γηπεδούχους όταν αυτοί έχουν τη μπάλα, δεν "κλείνονται" δηλαδή στην περιοχή τους ώστε να κρατήσουν το θετικό μέχρι εκείνη τη στιγμή αποτέλεσμα, αλλά δείχνουν πως θέλουν να φύγουν με τη νίκη!

Και τα καταφέρνουν όταν "κλέβουν" τη μπάλα στο κέντρο του γηπέδου, εκδηλώνουν γρήγορα μια αντεπίθεση και ο Μπεζυργιάννης στο 72' πετυχαίνει το τρίτο προσωπικό του τέρμα και ουσιαστικά δίνει τη νίκη στη ομάδα του. Παρόλο που υπήρχε αρκετός χρόνος ακόμη, οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν αν και δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες, ενώ οι φιλοξενούμενοι εξακολουθούσαν να είναι επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις τους..

Για το Δοξάτο αγωνίστηκαν οι : Παναγιωτόπουλος, δεξί μπακ ο Τουρφαντίδης, αριστερό μπακ ο Καραγιαννίδης, στο κέντρο της άμυνας ο Σιαματάς με τον Μόσχο, αμυντικά χαφ ο Τουλούπης(53' Παντζαρίδης) και ο Ντίνας, μπροστά από αυτούς ο Θεοφανίδης, δεξί χαφ-εξτρέμ ο Σερέτης(67' Καρατζόγλου), αριστερά ο Ιωαννίδης και στη κορυφή της επίθεσης ο Μπουμπέκης(46' Ζάχαρης). Φυσικά, κατά την εξέλιξη του αγώνα, το σχήμα αλλά και οι θέσεις των ποδοσφαιριστών άλλαζαν κυρίως στο 2ο ημίχρονο μετά από τις αλλαγές..

θα μπορούσα να γράψω την άποψη μου για τις επιλογές του προπονητή του Δοξάτου. Δεν θα το κάνω. Πιστεύω ότι τα βιντεάκια είναι αρκετά κατατοπιστικά για όσους δεν ήταν στο γήπεδο, ενώ οι φίλαθλοι του Δοξάτου που βρέθηκαν στο γήπεδο έχουν ποδοσφαιρική παιδεία και δεν χρειάζονται κάποιον να τους διαμορφώσει τη γνώμη τους. Κυρίως όμως πιστεύω πως η ομάδα τώρα χρειάζεται ηρεμία και όχι "γκρίνια".. Εξάλλου, όπως έχω πει και άλλες φορές, ο προπονητής κρίνεται εκ του αποτελέσματος και είναι πολύ εύκολο να του ασκούμε κριτική όταν αυτό δεν είναι το επιθυμητό.. Ο κ. Βασιλειάδης είναι ένας πολύ έμπειρος προπονητής και πιστεύω πως θα αναλύσει προσεκτικά το τι συνέβη στον συγκεκριμένο αγώνα..

ΜΠΕΖΥΡΓΙΑΝΝΗΣ - ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Η προκλητική συμπεριφορά του Μπεζυργιάννη κόντεψε να "τινάξει" το παιχνίδι στον αέρα. Δεν έχω να προσθέσω τίποτε περισσότερο σχετικά με την συμπεριφορά του μετά το πρώτο γκολ από όσα έχει πει ο κ. Καραγιαννίδης στην εκπομπή του (βίντεο).. Να θυμίσω μόνο πως ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής όταν αγωνιζόταν με τη φανέλα των Φιλίππων, γύρισε και έβρισε τους φιλάθλους των Φιλίππων σε αγώνα μέσα στο Δοξάτο(!) όταν αυτοί τον επέκριναν για τις τότε εμφανίσεις του και την μέτρια απόδοσή του και η τότε Διοίκηση της ομάδας δεν του επέβαλλε καμιά τιμωρία, σα να του έλεγε δηλαδή πως "καλά τους έκανες τους μ....ς, που τολμούν και σε κριτικάρουν ενώ είσαι τέτοιος παικταράς".. Και ο Μπεζυργιάννης ένιωσε "δικαιωμένος" όταν έβαλε γκολ και ήρθε να δείξει με τη γλώσσα του σώματος στους φιλάθλους που τον αποδοκίμαζαν τότε, πως τους "γ....σε"! Ας γίνει λοιπόν "μάθημα" για κάθε διοίκηση αυτή η ιστορία..

Όσο για την διαιτησία συμφωνώ και σε αυτή την περίπτωση με όσα είπε ο κ. Καραγιαννίδης στην εκπομπή του. Και στα δύο γκολ που πέτυχε το Μοναστηράκι στο πρώτο ημίχρονο εκτός του Μπεζυργιάννη προκλητικοί ήταν και άλλοι ποδοσφαιρστές των φιλοξενούμενων προς τους οπαδούς του Δοξάτου, αλλά και ο κ. Δηλγεράκης και ο βοηθός του από την πλευρά της κερκίδας κ. Λουκίδης δεν είδαν τίποτε! Σχεικά τώρα με το πέναλτι που έδωσε ο κ. Δηλγεράκης υπέρ του Δοξάτου στο 2ο ημίχρονο, η εικόνα μιλάει από μόνη της.. Και όλα αυτά παρουσία του προέδρου της Ε.Π.Σ.Δράμας κ. Θεόδωρου Φωτίου(φώτο)..

ΠΕΡΙ ΣΚΛΗΡΗΣ ΕΔΡΑΣ

Φέτος, οι Φίλιπποι έχουν τη θερμή συμπαράσταση των οργανωμένων νεαρών φιλάθλων που αυτοαποκαλούνται "Blue Devils".. Η προσπάθεια αυτών των παιδιών να συμπαρασταθούν οργανωμένα στην ομάδα τους ξεκίνησε από πέρυσι. Εντυπωσιακή ήταν η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν στους αγώνες με τους Αμπελόκηπους εδώ στο Δοξάτο.. Φέτος όμως είναι ακόμη πιο δυναμικοί, ακολουθούν την ομάδα τους παντού, ακόμη και στο μακρινό Οχυρό! Μέχρι εδώ όλα καλά..

Αλλά, αυτά τα παιδιά, επηρεασμένα ίσως απ΄ ό, τι βλέπουν στην τηλεόραση αλλά και όσα πιθανώς να έχουν δει από κοντά σε γήπεδα μεγάλων ομάδων, όπως για παράδειγμα η Τούμπα, κάπου τα έχουν μπερδέψει τα πράγματα. Ξεχνούν πως οι Φίλιπποι αγωνίζονται στο τοπικό πρωτάθλημα της Δράμας και δεν μπορούν να κατανοήσουν μια μεγάλη αλήθεια. Πως σε αυτά τα γήπεδα όπου αγωνίζονται ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές και τους παρακολουθούν άνθρωποι από την περιοχή μας, υπάρχει "ταυτότητα" σχεδόν για κάθε έναν.

Δεν υπάρχει καμιά ασφάλεια που παρέχεται μέσα από την ανωνυμία του μεγάλου πλήθους όπως συμβαίνει με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, του Άρη, του Ολυμπιακού κλπ..

Με απλά λόγια δηλαδή, οι συνέπειες για κάποιον που έχει τέτοια συμπεριφορά συνήθως είναι άμεσες και δεν υπάρχει διέξοδος διαφυγής. Για να γίνω ακόμη πιο συγκεκριμένος, όταν βρίσω εγώ κάποιον ποδοσφαιριστή, αυτός δεν χρειάζεται παρά να γυρίσει στην κερκίδα και να με δει, να γνωρίσει δηλαδή αμέσως αυτόν που τον βρίζει! Και ακόμη πιο δύσκολα γίνονται τα πράγματα, όταν σε πολύ κοντινή απόσταση είναι πολύ πιθανό να κάθεται κάποιος ή κάποιοι συγγενείς ή φίλοι του, με αποτέλεσμα η σύρραξη μεταξύ ατόμων που μπορεί να είναι ακόμη και συγγενείς(!) λόγω γειτνίασης των χωριών να είναι πολλές φορές αναπόφευκτη.

Αυτή είναι μια παράμετρος της συμπεριφοράς των φιλάθλων στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Υπάρχουν όμως κι άλλες. Όσο και να βρίζουμε εμείς από την κερκίδα την αντίπαλη ομάδα, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΕΡΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ! Ίσα ίσα, φανατίζονται ακόμη περισσότερο οι αντίπαλοι και αγωνίζονται με όλες τους τις δυνάμεις και με κάθε τρόπο για να "τιμωρήσουν" αυτούς που τους βρίζουν. Ρωτήστε όποιον ποδοσφαιριστή γνωρίζετε.. Και ρωτήστε τον ακόμη να σας πει πότε ο ίδιος "βάζει φτερά" στα πόδια του: Όταν ακούει συνθήματα υπέρ της ομάδας του και φωνές παρότρυνσης ή όταν ακούει τους οπαδούς της ομάδας του να βρίζουν τους αντίπαλους;

Οι περίφημες "σκληρές" έδρες υπήρχαν πράγματι τα παλιότερα χρόνια, ακόμη και στα χωριά της ευρύτερης περιοχής μας.. Αλλά όταν λέγαμε "σκληρή" ή "καυτή" έδρα, που "δεν περνάει κανένας από εκεί", ξέρετε τι εννοούσαμε; Έπεφτε ξύλο! Δεν τολμούσε η αντίπαλη ομάδα να νικήσει γιατί απλά δεν θα έφευγαν σώοι και αβλαβείς! Φυσικά, την ίδια, ίσως και μεγαλύτερη, πίεση αισθάνονταν και οι διαιτητές.. Και βέβαια, ήταν τεράστιος "άθλος" να φύγει κάποια ομάδα από μια τέτοια "σκληρή έδρα" με νίκη! Δυστυχώς, ακόμη και τώρα υπάρχουν που και που τέτοια κρούσματα.. Αλλά πλέον είναι πολύ σπάνια και είναι κατακριτέα από την συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων..

Και βέβαια, θέλω να πιστεύω πως αυτή η παλιά νοοτροπία των "νταήδων" που με κάθε τρόπο ήθελαν η ομάδα τους να κερδίζει, δεν υπάρχει στα νέα παιδιά που αγαπάνε το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό, που γνωρίζουν ότι στον αθλητισμό υπάρχουν όλα τα αποτελέσματα και πως, παρ' όλη την πίκρα τους σε ενδεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα για την ομάδα τους, έχουν τη μαγκιά, χωρίς εισαγωγικά, να χειροκροτήσουν τον αντίπαλο!

Αποτελέσματα 6ης αγ. Α-1 Ε.Π.Σ. Δράμας

Κ.ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ ΜΑΥΡΟΒΑΤΟΣ 2 – 0
ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΣ 1 – 1
ΠΑΝΔΡΑΜΑΙΚΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ 3 – 0 α.α.
ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ ΠΕΤΡΟΥΣΑ 0 – 1
ΔΟΞΑΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ 2 – 3
ΦΩΤΟΛΙΒΟΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙ 2 – 1

Βαθμολογία

ΠΕΤΡΟΥΣΑ 15
ΔΟΞΑΤΟ 11
ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ 11
ΠΑΝΔΡΑΜΑΙΚΟΣ 11
ΦΩΤΟΛΙΒΟΣ 11
ΠΕΡΙΘΩΡΙ 10
Κ.ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ 8
ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 7
ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΣ 7
ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ 5
ΜΑΥΡΟΒΑΤΟΣ 3
ΠΛΑΤΑΝΙΑ 0 *

* Η Πλατανιά έχει αποσυρθεί από το πρωτάθλημα.








3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ola kala....mporei na xasame alla filippoi sta eukola FILIPPARA sta duskola to exw ksanapei....ta mona pragmata p xasame s kapoious agwnes einai oi bathmoi...etsi kai to sabbato xasame 3 bathmous kai xasame kai tin psuxologia kai san omada kai san filathloi....parola auta eimaste pali 2oi me isobathmies me alles omades....einai noris,akoma den teleiwse tipota....ena bravo ston antza pou stis prokliseis ton sumpaiktwn tou antedrouse swsta kai tous esmproxne kai tous apomakrune aptin kerkida.....osa gia auta pou eipate sumfono se ola alla autoi mas prokalesan protoi..na pw oti itan mono o mpezi den itan mono o mpezi kai oi alles paitkes ekanan xoironomies...ok aptin mia emeis dn prepei na antidrasoume alla kai aptin alli den tha kathomaste na ta trome ola auta mestin edra mas mprosta sta moutra mas...opos eipate gia na min uparxei thema suggenwn kai filwn stin kerkida apo antipales omades kai gia na min enoxloume me ta sinthimata kai to tumpano tha pame pisw aptin astia tou termatos sta xorta :) pame oloi mazi filloipara gia ena kaltuero aurio...mporoume polla fetos....oti lew kai oti leme genika oloi ta thewrw san sizitisi oxi san na malonoume metaksu mas...einai kalo eseis p eiste pio empeiros apo auta na antalazete gnomes mazi mas kai na mas sumboulebete gia kapoia pragmata ...se ola auta p grapsate exete dikio..sinokas blue devils

Ανώνυμος είπε...

otan leme kafth edra opos egrapse kapoios se prohgoumeno mnm den enooume na plakonomaste me alla xoria oute na vrizoume kapoious pou mas sevonte alla otan mas prokali o sigekrimenos paixtis me diafores xeironomies kirios prws ta esas tous megaliterous kai otan sto deftero goal prokalei oloi h omada tou monastirakiou emeis eprepe na katsoume kai na poume bravo kala kanete???tote tha eimastan pragmatika kotes!!!oute ayto pou kaname den htan magia alla otan enan paixti ton eixes sthn omada sou kai den epaize mpala dikaiologimena oloi ton elegan na paiksei epitelous mpala...apla kratise komples to sigekrimeno atomo kai apofasise na vgalei apothimena me emas den eipame na mhn panigirisei to goal alla aytes oi xeironomies kai h trela pou pige na poulisei mas prosvalan olous nomizw!!!kai den pistevw gia enan anorimo paixti to doxato kai to monastiraki sto melon na exei kapoia kontra den yparxei kanenas logos gia kati tetoio apla opos dixnoume sevasmo se kapoies omades kai se kapoia atoma prepei na mas dixnoun kai aftoi sto katw katw den prokalesame mas prokalese kai antidrasame opos htan fisiologiko kai se kamia periptosh den leme oti eimaste oute toumpa oute karaiskaki oute xarilaou!!!edw mas kseroun oloi kai fisika den eimaste anwnimo...emeis tha synaixisoume ayto pou mathame na kanoume kai fisika den mperdevomaste alo h superleague kai alo h a1 epsd!!!s.f doxatou blue devils gate-1-

Doxatinos είπε...

Καταρχήν, χαίρομαι πραγματικά για τον διάλογο. Πιστεύω πραγματικά πως είναι ουσιαστικός..

Σχετικά με τον Μπεζυργιάννη(με τον οποίο πολύ ασχολούμαστε τελικά χωρίς να το αξίζει..) και λίγα άκουσε μετά από αυτό που έκανε! Τα ίδια και περισσότερα έπρεπε να ακούσουν και όσοι από τους ποδοσφαιριστές του Μοναστηρακίου προέβησαν σε χειρονομίες προς την κερκίδα, από τη στιγμή μάλιστα που δεν προκλήθηκαν καθόλου!

Η ένστασή μου είναι για τα υβριστικά συνθήματα προς τις αντίπαλες ομάδες με τα οποία διαφωνώ ριζικά και εξηγώ τους λόγους στην ανάρτηση.

Όσο για το να αλλάξετε θέση και να απομακρυνθείτε από την κερκίδα, νομίζω πως θα είναι λάθος. Ίσα -ίσα προσωπικά ελπίζω με τα όμορφα και έξυπνα συνθήματα να ξεσηκώνετε και τον υπόλοιπο κόσμο..

Εξάλλου, μη νομίζετε πως κι εμείς που συνήθως καθόμαστε κοντά στο τραπέζι(η Θύρα - Τραπέζι όπως την έχω "βαφτίσει"..) δεν έχουμε φωνάξει συνθήματα και δεν έχουμε τραγουδήσει για την ομάδα μας κατα καιρούς, κι ας έχουμε φαλάκρες και άσπρα μαλλιά!

Πάμε όλοι ενωμένοι για το "διπλό" στο Φωτολίβος, κι αν ακόμη η τοπική ομάδα παίξει καλύτερα και χάσουν οι Φίλιπποι να χειροκροτήσουμε τον αντίπαλο και με την αμέριστη συμπαράσταση προς την ομάδα μας από την αρχή μέχρι το τέλος να κερδίσουμε τον σεβασμό και την εκτίμηση των γηπεδούχων, να τους κάνουμε να εύχονται να έχουν κι αυτοί τέτοιους φιλάθλους!