.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Χριστούγεννα πολιτισμού στο Καλαμπάκι Δράμας ...« δια μαγείας»... .

Χριστούγεννα πολιτισμού στο Καλαμπάκι Δράμας ...« δια μαγείας»... .

Πέμπτη, 08/12/2011 ...... « δια μαγείας»...


Όλα ξεκίνησαν όταν το μικρό ξωτικό που ζει στο δασάκι στο Καλαμπάκι βαρέθηκε να ‘ναι μόνο του, γιατί οι περισσότεροι φίλοι του στο δάσος κοιμόντουσαν και ξεκίνησε να δει τι γίνεται στο χωριό. Αφού ξεδίψασε στο σιντριβάνι της πλατείας, τέντωσε τ' αυτάκια του. Του φάνηκε πως άκουσε παιδικές φωνές. Ήταν τα παιδιά που σχολούσαν απ' το μάθημα χορού και ξεχύνονταν στην πλατεία. «Τι κάνετε εδώ μικρά μου;» τα ρώτησε. «Ήρθαμε να δούμε το σπιτάκι που θα στήσει ο Σύλλογος για τα Χριστούγεννα, να κοίτα, έρχονται», απάντησε η Μαρία και του χάρισε ένα μικρό ξωτικό από κουκουνάρι που έφτιαξε στη ζωγραφική. «Για σένα, για να χεις παρέα». Η καρδιά του μικρού ξωτικού ζεστάθηκε, άρχισε να χτυπά δυνατά... και ξαφνικά, χτύπησε το ποδαράκι του στο νερό του σιντριβανιού κι άρχισε να ψηλώνει και να μεγαλώνει! Κι αφού ψήλωσε πολύ, έβγαλε από τον κόρφο του λίγη μαγική χρυσόσκονη και τη σκόρπισε στον αέρα λέγοντας, «μα τις χίλιες ευχές, εδώ θα μείνω τα Χριστούγεννα!». Οι άνθρωποι σταμάτησαν τις δουλειές τους, σήκωσαν τα μάτια τους και.. ώ θαύμα, είδαν το ξωτικό- γιατί οι μεγάλοι συνήθως, δεν μπορούν να δουν πλάσματα μαγικά. Κοιτάχτηκαν για λίγο μεταξύ τους, χαμογέλασαν, σήκωσαν τα μανίκια και στρώθηκαν στη δουλειά. Ναι, φέτος τα Χριστούγεννα στο Καλαμπάκι θα' ναι διαφορετικά...


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ -ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛ. ΔΟΞΑΤΟΥ - 8 ΔΕΚ 2011

Από την επίσκεψη των παιδιών και των συνοδών τους του Πολιτιστικού & Μορφωτικού συλλόγου Δοξάτου στην έκθεση παραδοσιακών μουσικών οργάνων του Φοίβου Ανωγειανάκη στο Δημαρχείο Δράμας, στην έκθεση παραδοσιακών φορεσιών και στολών του Λυκείου Ελληνίδων Δράμας στο Λαογραφικό Μουσείο (το εκπληκτικό κτήριο που βρίσκεται στο πάρκο των Αγαλμάτων του Διοικητηρίου) και φυσικά στην  Ονειρούπολη Δραμας την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011, μπορείτε να δείτε παρακάτω αρκετές φωτογραφίες και βιντεάκια..

Ο Μάκης Κατσαβάκης νέος προπονητής στην Δόξα

Ο Μάκης Κατσαβάκης νέος προπονητής στην Δόξα


Πέμπτη, 08 Δεκέμβριος 2011 18:00



Οι πρώτες του δηλώσεις και το ευχαριστήριο του Χαραλαμπίδη



Επιβεβαιώθηκε πριν από ελάχιστα λεπτά και επίσημα η πρόσληψη του Μάκη Κατσαβάκη στην τεχνική ηγεσία της Δόξας.

ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ-ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΟ ΤΡΕΝΑΚΙ-8 ΔΕΚ 2011-ΒΙΝΤΕΟ

Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011 αρκετές μαμάδες και μπαμπάδες πήραν τα παιδιά τους που στελεχώνουν τα παιδικά χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού & Μορφωτικού συλλόγου Δοξάτου και υπό την καθοδήγηση της δασκάλας του χορού του συλλόγου κ. Ζωής Μυλοθροπούλου, όλοι μαζί επισκεφθήκαμε την έκθεση παραδοσιακών μουσικών οργάνων στο Δημαρχείο Δράμας, την έκθεση παραδοσιακών φορεσιών και στολών του Λυκείου Ελληνίδων Δράμας στο Λαογραφικό Μουσείο της Δράμας, μετά γυρίσαμε το κέντρο της Δράμας με το τρενάκι(βίντεο), κατόπιν φτάσαμε στην μαγευτική Ονειρούπολη και τα παιδιά έψαλαν τα κάλαντα παρέα με τους Κρόκο και Λίνο!

Φυσικά, σε επόμενες αναρτήσεις πολλά βίντεο και φωτογραφίες από αυτή την επίσκεψη που ήταν μια καταπληκτική ιδέα της κ. Μυλοθροπούλου που, όπως πάντα, οργάνωσε τα πάντα άψογα!