.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Η ΑΕΠΙ έχασε στο δικαστήριο από 156 Σερραίους Επιχειρηματίες

ΠΗΓΗ: http://www.dramini.gr/%CE%B7-%CE%B1%CE%B5%CF%80%CE%B9-%CE%AD%CF%87%CE%B1%CF%83%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CF%8C-156-%CF%83%CE%B5%CF%81%CF%81%CE%B1/


Η ΑΕΠΙ έχασε στο δικαστήριο από 156 Σερραίους Επιχειρηματίες

aepiΜε μια απόφαση-σταθμό, το δικαστήριο Σερρών έκρινε αθώους το πρωί της Παρασκευής 156 Σερραίους επιχειρηματίες ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης, καφενείων, cafe που βρέθηκαν στα δικαστήρια εξαιτίας μηνύσεων της εταιρίας διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων ΑΕΠΙ, ότι δεν πλήρωναν τα ποσά που απαιτεί η εταιρία για να παίζουν μουσική στα καταστήματά τους ή να χρησιμοποιούν συσκευές που μπορούν να μεταδώσουν μουσική (TV, ραδιόφωνο). Οι 156 καταστηματάρχες που μηνύθηκαν από την ΑΕΠΙ αθωώθηκαν γιατί κατά τον έλεγχο που έκανε ο αντιπρόσωπος της ΑΕΠΙ δεν συνοδευόταν από ένστολο αστυνομικό., ενώ πλέον είναι έτοιμοι να περάσουν στην αντεπίθεση μηνύοντας την ΑΕΠΙ για συκοφαντική δυσφήμηση και ζητώντας αποζημίωση.
Μιλώντας στο Kavala Portal ο πρόεδρος του συλλόγου καφεζυθοπωλών Καβάλας Παναγιώτης Βασιλούδης σχολίασε την απόφαση αυτή τονίζοντας ότι “Η απόφαση που έλαβε το δικαστήριο Σερρών είναι σίγουρα πολύ σημαντική όχι μόνο για τους επιχειρηματίες που αθωώθηκαν αλλά και για όλους όσους ασχολούνται επιχειρηματικά με τον χώρο της εστίασης. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τα πρόστιμα που επιβάλλει η ΑΕΠΙ δεν προκύπτουν βάση κάποιου κανονισμού αλλά είναι εντελώς αυθαίρετα και πολλές φορές μειώνονται δραστικά στα δικαστήρια. Άλλωστε υπάρχουν και παραδείγματα εκδικάσεων ανάλογων υποθέσεων, όπως αυτό ενός συναδέλφου στον οποίο επιβλήθηκα αρχικά (από την ΑΕΠΙ) πρόστιμο ύψους 15.000 € αλλά το δικαστήριο επέβαλλε τελικό πρόστιμο μόλις 1000 €.
Όπως καταλαβαίνετε όμως, όλη αυτή η δραστηριότητα της ΑΕΠΙ έχει σαν συνέπεια να δαπανούμε κάθε χρόνο τεράστια ποσά σε πρόστιμα. Δεν είμαστε φιλανθρωπικά ιδρύματα ή τράπεζες, ούτε έχουμε τον χρόνο να τρέχουμε συνέχεια στα δικαστήρια. Αυτή η κατάσταση πρέπει επιτέλους να σταματήσει, και αυτό είναι κάτι που μόνο το κράτος μπορεί να κάνει πράξη. Δυστυχώς όμως κανένας μέχρι τώρα δεν ενδιαφέρθηκε σοβαρά για τον χώρο της εστίασης, παρά το γεγονός ότι στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος βρίσκουν απασχόληση πάρα πολλοί άνθρωποι.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΕ ΔΟΞΑΤΟ - ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ - ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟ - ΚΥΡΓΙΑ