.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Εξαρθρώθηκε σπείρα κακοποιών – Σε Καβάλα και Δράμα η δράση τους, με ληστείες και κλοπές

Εξαρθρώθηκε σπείρα κακοποιών – Σε Καβάλα και Δράμα η δράση τους, με ληστείες και κλοπές
Δευτέρα 11 Απριλίου 2011
Για έναν χρόνο σχεδόν αλώνιζαν και έσπερναν τον τρόμο σε Καβάλα και Δράμα οι νεαροί κακοποιοί που έπεσαν τελικά προχθές (Σάββατο 9/4) στα χέρια της Αστυνομίας! Η απόπειρα κλοπής δύο δικύκλων από πυλωτή πολυκατοικίας της Καβάλας οδήγησε στην εξάρθρωση της σπείρας που είχαν συστήσει, με τη σύλληψη τεσσάρων μελών της και την αναζήτηση του πέμπτου (άγνωστου, προς το παρόν) συνεργού τους.
Πρόκειται για σημαντική επιτυχία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, στη μάχη της κατά της εγκληματικότητας που αυξάνει ανησυχητικά και στην περιοχή μας τα τελευταία χρόνια.

Στρατιώτης ο ένας!
Οι τέσσερις συλληφθέντες (ημεδαποί ηλικίας από 20 έως 23 ετών), ανάμεσά τους και ένας 21χρονος στρατιώτης, προέκυψε –μέσω των αστυνομικών ερευνών και της προανάκρισης- ότι διέπραξαν συνολικά τρεις ληστείες στο Ζυγός και τη Νέα Πέραμο Καβάλας, καθώς και στο Καλαμπάκι Δράμας, μία κλοπή σε κατάστημα στην Παλαιά Καβάλα και πέντε κλοπές δικύκλων στην πόλη της Καβάλας.
Η δράση τους ξεκίνησε στις 24 Ιουνίου πέρυσι και τερματίστηκε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, όταν δύο από τους κακοποιούς (ένας 23χρονος κι ο 21χρονος στρατιώτης) επιχείρησαν να κλέψουν από πυλωτή, στην Αγία Βαρβάρα Καβάλας, μία μοτοσυκλέτα και ένα μοτοποδήλατο.
Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καβάλας τους συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω και έως το μεσημέρι της ίδιας μέρας συνελήφθησαν και άλλα δύο μέλη της σπείρας (ηλικίας 20 και 21 ετών).
Στην κατοχή των συλληφθέντων, καθώς και σε όχημά τους –που είχαν σταθμεύσει κοντά στην πολυκατοικία όπου επιχειρούσαν την κλοπή των δικύκλων- οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία, δυο κινητά τηλέφωνα, δυο ζευγάρια μαύρα μάλλινα γάντια, ένα κράνος, ένα σακίδιο πλάτης, που περιείχε μία μαύρη κουκούλα προσώπου (full face), καθώς και ένα τσαντάκι (που ανήκε στον στρατιώτη) με δύο παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 50 και 20 ευρώ.

Μικρό «οπλοστάσιο»
Το «οπλοστάσιο» της σπείρας (φωτό) βρέθηκε λίγο αργότερα, όταν τα στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας Καβάλας έκαναν νομότυπες έρευνες στα σπίτια των τεσσάρων συλληφθέντων και βρήκαν:
• Μια κυνηγετική καραμπίνα, μάρκας REMINGTON, διαμετρήματος 12 CAL, της οποίας η κάννη είχε αποκοπεί-λιμαριστεί (κοντόκανη), ενώ στη λαβή οι δράστες είχαν επικολλήσει πρόσθετο αυτοσχέδιο κοντάκι.
• Μία κυνηγετική φυσιγγιοθήκη, καθώς και κυνηγετικά φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.
• Τέσσερα μαχαίρια με διάφορα μήκη λάμας.
• Μία σιδερογροθιά και έναν σιδερολοστό.
• Δύο μαύρα κράνη, τρεις μαύρες μάσκες (τύπου full face), διάφορα ζευγάρια γαντιών (πλαστικά και μάλλινα), καθώς και μαύρα ρούχα και φόρμες.
• Ένα σπρέι πιπεριού.
• Μία πινακίδα κυκλοφορίας δίκυκλης μοτοσικλέτας.
• Ένα κινητό τηλέφωνο.
• Και δύο μοτοσικλέτες, οι οποίες είχαν κλαπεί στις 24 Ιουνίου 2010 και την 1η Φεβρουαρίου φέτος από την Καβάλα, οι οποίες κατασχέθηκαν από την Αστυνομία και αποδόθηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Οι ληστείες
Η δράση των κακοποιών ήταν ιδιαίτερα έντονη κατά τους δυο τελευταίους μήνες, όταν αρχικά (το πρωί της 1ης Φεβρουαρίου) δύο απ’ αυτούς λήστεψαν κατάστημα στο Ζυγός Καβάλας, που φιλοξενεί και Ταχυδρομικό Πρακτορείο, απ΄ όπου αφαίρεσαν ποσό 19.950 ευρώ –που προοριζόταν για πληρωμή συντάξεων την ημέρα εκείνη. Ενώ οι ληστές προσπαθούσαν να διαφύγουν, δύο συνταξιούχοι που περίμεναν να πληρωθούν, επιχείρησαν να τους ακινητοποιήσουν. Τότε, ο ένας από τους κακοποιούς πυροβόλησε στην οροφή του καταστήματος με την κοντόκανη καραμπίνα και στη συνέχεια έσπευσε να εξαφανιστεί με τον συνεργό του με (κλεμμένη –όπως αποδείχθηκε) μοτοσυκλέτα, την οποία και εγκατέλειψαν στη συνέχεια σε δασική περιοχή της Παλαιάς Καβάλας.
Το επόμενο «χτύπημα» της συμμορίας έγινε στη Νέα Πέραμο, το απόγευμα του Σαββάτου 2 Απριλίου, με δυο από τους δράστες να ληστεύουν –με την απειλή πιστολιού- ένα σούπερ μάρκετ. Η λεία τους, ωστόσο, ήταν μικρή: μόλις 110 ευρώ, που παρέδωσε η ταμίας του καταστήματος. Οι ληστές διέφυγαν χρησιμοποιώντας –και αυτή τη φορά- κλεμμένη μοτοσυκλέτα.
Η τρίτη και τελευταία ληστεία διαπράχθηκε από μέλη της σπείρας στο Καλαμπάκι Δράμας, το πρωί της περασμένης Δευτέρας (4 Απριλίου), όταν δύο απ’ αυτούς εισέβαλαν στα τοπικά ΕΛΤΑ και με απειλή πιστολιού και καραμπίνας ανάγκασαν τους υπαλλήλους να τους παραδώσουν 940 ευρώ από το ταμείο του Ταχυδρομικού Γραφείου. Οι δράστες διέφυγαν και πάλι με κλεμμένη μοτοσυκλέτα, την οποία εγκατέλειψαν σε αγροτική περιοχή του Κεφαλαρίου Δοξάτου.
Ακόμα, διαπιστώθηκε ότι οι ίδιοι είχαν διαρρήξει τη νύχτα της 28ης Οκτωβρίου του περασμένου χρόνου καφέ-ψητοπωλείο της Παλαιάς Καβάλας, απ’ όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό 15 ευρώ, μία κυνηγετική καραμπίνα μαζί με φυσιγγιοθήκη –ζώνη με τριάντα φυσίγγια και ένα κινητό τηλέφωνο (συνολικής αξίας 450 ευρώ).
Οι νεαροί κακοποιοί, δρώντας μεμονωμένα –ή συνήθως ανά δύο- σε διάστημα ενός δεκαμήνου έκλεψαν συνολικά πέντε μοτοσυκλέτες, δύο από τις οποίες χρησιμοποίησαν στη διάρκεια της παράνομης δράσης τους για να διαφεύγουν από τον τόπο του εγκλήματος.
Οι τέσσερις συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε εις βάρος τους, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ αναζητείται ο πέμπτος συνεργός τους.
Το Τμήμα Ασφαλείας Καβάλας συνεχίζει την προανάκριση για την εξιχνίαση και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.

ΠΗΓΗ: www.kavalanet.gr

Σύλληψη ενός ατόμου για κατοχή κάνναβης σε βαθμό κακουργήματος στο Δοξάτο

Σύλληψη ενός ατόμου για κατοχή κάνναβης σε βαθμό κακουργήματος .Τρίτη, 12/04/2011 .Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών και συντονισμένες προσπάθειες Αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφαλείας Δράμας, συνελήφθη χθες 11-04-2011 και ώρα 17:45΄ στο Δοξάτο Δράμας ένας 31χρονος ημεδαπός για κατοχή κάνναβης.
Συγκεκριμένα σε αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε κατελήφθη να κατέχει μία (1) χάρτινη συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους δεκατεσσάρων (14) γραμμαρίων .

Σε κατ΄ οίκον έρευνα που ακολούθησε στην οικία του βρέθηκαν (4) νάιλον και (12) χάρτινες συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους (350,04) γραμμαρίων και (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.

- Τα ναρκωτικά και οι ζυγαριές κατασχέθηκαν.

- Ο συλληφθής με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία θα προσαχθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημ/κών Δράμας.

ΠΗΓΗ: http://www.dramina.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6780:2011-04-12-13-56-24&catid=86:header&Itemid=126
..

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ Δ. ΔΟΞΑΤΟΥ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟ STAR ΔΡΑΜΑΣ-11 ΑΠΡ 2011-ΒΙΝΤΕΟ

ΦΙΛΙΠΠΟΙ ΔΟΞΑΤΟΥ-ΑΚΡΙΤΑΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ 2-0 Β' ΦΑΣΗ - ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α-1 Ε.Π.Σ.ΔΡΑΜΑΣ 2010-11






Το Σάββατο 9 Απριλίου 2011, στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής για την δεύτερη φάση του πρωταθήματος, πάντα για την πρώτη εξάδα, οι Φίλιπποι Δοξάτου επικράτησαν επί του Ακρίτα Κ. Νευροκοπίου με σκορ 2-0, στον αγώνα που έγινε στο Δημοτικό ΧΩΡΑΦΙ Δοξάτου, σε ένα παιχνίδι που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας(πολύ μου άρεσε αυτή η φράση, καιρός ήταν να τη γράψω κι εγώ!), ανάμεσα σε δύο τεχνικές ομάδες που όμως στο ΧΩΡΑΦΙ TOY ΔΟΞΑΤΟΥ ήταν αδύνατο να αποδώσουν όπως μπορούν.

Τον αγώνα παρακολούθησε και ο Γενικός Αρχηγός της Δόξας Δράμας κ. Αντώνης Κασδοβασίλης μαζί με τον τεχνικό διευθυντή - υπεύθυνο για τις Μικτές ομάδες της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δράμας κ. Παντελίδη Θεόδωρο.

Τα γκολ οι Ντίνας και Κωνσταντινίδης.

Τα αποτελέσματα:

ΔΟΞΑΤΟ-Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ: 2-0
ΑΓΙΟΣ-ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ: 1-1
ΠΕΡΙΘΩΡΙ-ΠΛΑΤΑΝΙΑ: 1-3

Βαθμολογία

1. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 70
2. ΔΟΞΑΤΟ 58*
3. ΠΕΡΙΘΩΡΙ 46
4. Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ 46
5. ΑΓΙΟΣ 41
6. ΠΛΑΤΑΝΙΑ 39

* Μείον δύο βαθμοί το Δοξάτο από τον περσινό αγώνα κυπέλλου με το Καλαμπάκι.

Στο βιντεάκι το δεύτερο γκολ του Δοξάτου με τον Ηλία Κωνσταντινίδη.