.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Πέμπτη, 2 Απριλίου 2009

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΟΞΑΤΟΥ - 2 ΑΠΡ 2009

Αυτό είναι ένα email από τον χρήστη 'Δοξάτο Δράμας. Επίσημη Δημοτική Πύλη.' Μήνυμα: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Νέα - Ανακοινώσεις
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την διαδικτυακή πύλη του Δήμου Δοξάτου στη διεύθυνση www.doxato.gr
Διαχειριστική Επάρκεια

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία όλες οι διαδικασίες για την απόκτηση της Διαχειριστικής επάρκειας του Δήμου Δοξάτου. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πρωτοπορεί σε σχέση με άλλους Δήμους γιατί έχει πιστοποιηθεί κατά ISO 9001: 2000. Αυτό προετοιμάζει το Δήμο για την μετέπειτα πιστοποίηση σύμφωνα με το νέο πρότυπο του ΕΛΟΤ 1429, σύμφωνα με το οποίο θα είναι υποχρεωμένοι να πιστοποιηθούν εντός του 2009 όλοι οι Δήμοι οι οποίοι έχουν λάβει Διαχειριστική Επάρκεια.

Δημοτικό Σχολείο Δοξάτου

Σας προσκαλούμε να επισκεφτείτε την έκθεση φωτογραφίας που διοργανώνει το Δημοτικό Σχολείο Δοξάτου με την ευκαιρία του εορτασμού των 100 χρόνων του.

4η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δοξάτου


Την Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009 και ώρα 19:00 μμ διεξήχθη η 4η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δοξάτου για το έτος 2009 στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου με 34 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Ημερίδα

Ο Δήμος Δοξάτου σε συνεργασία με τα Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Κομοτηνής και Ξάνθης, την Αναπτυξιακή Εταιρία ΑΜΘ Α.Ε. και την Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας πραγματοποίησαν την ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας των γυναικών και των Νέων της Υπαίθρου»

Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κεφαλαρίου
Αναγνωρίστηκε το νέο σωματείο με την επωνυμία "Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κεφαλαρίου Δράμας" Με την αριθμό 42/2009 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Δράμας, αναγνωρίστηκε το καταστατικό του σωματείου με την επωνυμία "Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κεφαλαρίου Δράμας" που αποτελείτε από 15 άρθρα και με σκοπό τον αναφερόμενο σε αυτό.

Συνεχίζεται ο Διαγωνισμός Φωτογραφίας
Θέμα του διαγωνισμού : «Φωτογραφίστε το Δήμο Δοξάτου» Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι ελεύθερη.Τελευταία ημέρα υποβολής συμμετοχών:30/06/2009.Θα βραβευθούν οι 3 καλύτερες φωτογραφίες. Στον 1ο , 2ο και 3ο νικητή θα δοθεί σαν έπαθλο μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή. Τους όρους και την αίτηση συμμετοχής μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.doxato.gr
Δημοσκοπήσεις
Αποτελέσματα πρόσφατης δημοσκόπησης στην Διαδικτυακή Πύλη
Ποιά πιστεύετε πως είναι τα προβλήματα που απασχολούν την πόλη μας;
Στο χρονικό διάστημα 03/03/2009 έως 02/04/2009 έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία 28 άτομα.
Οι 21 ψήφισαν (Ανεργία) (75%)
Οι 3 ψήφισαν (Καθαριότητα) (10,7%)
Οι 2 ψήφισαν (Κυκλοφοριακό) (7,1%) Ο ένας ψήφισε (Μόλυνση) (3,6%) Ο ένας ψήφισε (Χώροι Στάθμευσης) (3,6%)
Γραφείο Απασχόλησης

Στατιστικά στοιχεία του Γραφείου Απασχόλησης Ανέργων του Δήμου Δοξάτου για το μήνα Μάρτιο:

Νέοι εγγεγραμμένοι άνεργοι: 6
Νέες θέσεις εργασίας που παρουσιάστηκαν: 2
Προσπάθειες σύζευξης : 15Προσεχείς εκδηλώσεις

Η πανέμορφη εκδρομή στο Νέστο, που αποτελεί πλέον Θεσμό, θα πραγματοποιηθεί στις 10 Μαϊου 2009. Η εκδρομή, που με την ομορφιά προσφέρει έντονες συγκινήσεις, ξεκινάει από τη Δράμα με το τραίνο, την Κυριακή στις 8 το πρωϊ,μέχρι το Κρωμνικό, ένα σημείο λίγο πρίν το μονοπάτι. Εκεί οι εκδρομείς κατεβαίνουν από το τραίνο και συνεχίζουν με τα πόδια μία μοναδική πορεία οκτώ χιλιομέτρων μέχρι τους Τοξότες. Στην αρχή η πορεία γίνεται μέσα από το καταπληκτικό παραποτάμιο δάσος δίπλα στο νερό με τη μουσική συνοδεία των αηδονιών και συνεχίζει κατόπιν στο μονοπάτι,άλλοτε ψηλά και άλλοτε στο ίδιο επίπεδο με το ποτάμι, απ΄ όπου όλοι οι εκδρομείς έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τους εξαιρετικής ομορφιάς μαιανδρισμούς του Νέστου. Το μεσημέρι οι εκδρομείς γευματίζουν στους Τοξότες και στις 4 το απόγευμα επιβιβάζονται στο ναυλωμένο από την Οικολογική Κίνηση Δράμας τραίνο και επιστρέφουν στη Δράμα. Και μια διευκρίνιση: Όσοι θέλουν να πάρουν μέρος στην εκδρομή και δεν μπορούν να περπατήσουν, μπορούν να συνεχίσουν το υπέροχο ταξίδι δίπλα στο ποτάμι με το τραίνο και να κατέβουν στους Τοξότες, όπου θα περάσουν πολύ ευχάριστα την ημέρα τους εκεί.
Το Μεγάλο Σάββατο αμέσως μετά την Ανάσταση στην ενορία του Αγίου Νικολάου στο συνοικισμό Βαθυχώρι του δημοτικού διαμερίσματος Κυργίων γίνεται « Το κάψιμο του Εβραίου ». Πρόκειται για ένα έθιμο, όπου φτιάχνεται ένα ανθρώπινο ομοίωμα που συμβολίζει τον Ιούδα και οδηγείτε στην πυρά για την πράξη της προδοσίας του. Όλοι οι πιστοί της ενορίας αλλά και πλήθος επισκεπτών κάθε χρόνο συγκεντρώνονται για να παρακολουθήσουν το δρώμενο και να ευχηθούν το «Χριστός Ανέστη».
Πέντε ημέρες μετά το Πάσχα, την Παρασκευή στις 24 Απριλίου το Πανηγύρι της Ζωοδόχου Πηγής στα Κύργια. Την παραμονή το απόγευμα θα γίνει εσπερινός στο Μοναστηράκι της Ζωοδόχου Πηγής στο συνοικισμό Βαθυσπήλου.
Στις 2 Μαΐου διοργανώνονται οι παραδοσιακές ιπποδρομίες στο χώρο των εγκαταστάσεων του Ιππικού Συλλόγου Δοξάτου. Από την παραμονή το απόγευμα ξεκινά το γλέντι, παραδοσιακά με το χορό των γυναικών στο προαύλιο της παλαιάς εκκλησίας και συνεχίζεται απ' όλους, στους δρόμους και στα καφενεία, με χορό, τραγούδι και τοπικά εδέσματα κάτω από τους ήχους των ζουρνάδων και των κλαρίνων.Συχνές Ερωτήσεις


Στοιχεία Επικοινωνίας
Κεντρική Διαχείριση Διαδικτυακής Πύλης Δήμου Δοξάτου
Τμήμα Προγραμματισμού και Ανάπτυξης
Δήμος Δοξάτου
Υπέυθυνος Επικοινωνίας: Χατζηβασιλείου Δώρα
Τηλ. 0030 25210 69528
Email: progrdox@otenet.gr / info@doxato.gr

ΑΝΟΙΞΗ...ΔΟΞΑΤΟ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009


Η φωτογραφία είναι από κάποιο σημείο του Δοξάτου, εκεί που η Φύση με τον ερχομό της Άνοιξης, φροντίζει να ομορφύνει τα "έργα" του Ανθρώπου(σε άφρακτο οικόπεδο διακρίνεται ένα ετοιμόρροπο κτήριο, ένα εγκαταλειμμένο αυτοκίνητο, παραπεταμένα καθίσματα αυτοκινήτου, διάφορα σκουπίδια)...