.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Ο δήμαρχος Δοξάτου Δ. Δαλακάκης στο Παγκόσμιο Κοινοβούλιο Δημάρχων

Ο δήμαρχος Δοξάτου Δ. Δαλακάκης στο Παγκόσμιο Κοινοβούλιο Δημάρχων


2016-09-16_131545

Η 11η Σεπτεμβρίου 2016 είναι μια μέρα σταθμός στην σύγχρονη παγκόσμια ιστορία καθ’ ότι την ημέρα αυτή ιδρύθηκε στην Χάγη το Παγκόσμιο Κοινοβούλιο Δημάρχων.
Τις τελευταίες δεκαετίες οι Κεντρικές Κυβερνήσεις σε παγκόσμια είναι ανήμπορες να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα των πολιτών από τους οποίους έχουν αποξενωθεί, τους οποίους καταπιέζουν δια επαχθούς φορολογίας. Από την άλλη μεριά οι Δήμαρχοι ασκούν καθημερινά καθήκοντα για την προστασία του περιβάλλοντος , την καθαριότητα, τον καλλωπισμό και την ανάπτυξη των πόλεων τους, την συντήρηση και την δημιουργία νέων υποδομών, την μετανάστευση . Κατά τον παγκοσμίου φήμης Κοινωνιολόγο Benjamin Barber αν οι δήμαρχοι κυβερνούσαν αυτόν τον κόσμο, ο κόσμος θα ανανεωνόταν και θα χτιζόταν και πάλι από κάτω προς τα πάνω στα δημοκρατικά πρότυπα της αρχαιοελληνικής  πόλεως κράτους, αντικαθιστώντας την παγκοσμιοποίηση με τον κοσμοπολιτισμό.

22 χρόνια από το τραγικό δυστύχημα πτώσης του ελικοπτέρου με τους δασοκομάντος στην Τερψιθέα Παρανεστίου

22 χρόνια από το τραγικό δυστύχημα πτώσης του ελικοπτέρου με τους δασοκομάντος στην Τερψιθέα Παρανεστίου

dosokomantos-elikoptero-terpsthithea
Εικοσι δυο χρόνια συμπληρώθηκαν φέτος από το τραγικό συμβάν της πτώσης του ελικοπτέρου που επιχειρούσε πάνω από το χωριό Τερψιθέα του Δήμου Παρανεστίου Δράμας μεταφέροντας επτά δασοκομάντος και τρεις αξιωματικούς του Στρατού και τους χειριστές του ελικοπτέρου.
Ηταν 15 Σεπτεμβρίου 1994, ημέρα Πέμπτη, και ώρα λίγο μετά το τελευταίο φως, το Ε/Π ΕΣ 633, με τριμελές πλήρωμα και επιβαίνοντες άλλους 7 δασοκομάντος, απογειώνεται από την βάση του για κατάσβεση δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή Περιστεριά του Αιγείρου Δράμας.
Λίγο μετά το τελευταίο φως το Ε/Π ΕΣ 633, με το τριμελές πλήρωμα και επιβαίνοντες άλλους 7 δασοκομάντος, είχε απογειωθεί από τη Βάση του για μεταφορά τους για κατάσβεση δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή Περιστεριά του Αιγείρου Δράμας. Μετά την άφεση των δασοπυροσβεστών στο σημείο, το Ε/Π εκτέλεσε ρίψεις νερού με τον κάδο και με το σβήσιμο της φωτιάς, προσγειώθηκε, επιβίβασε την Ομάδα των 7 και ξεκίνησε τη πτήση επιστροφής του στο Α/Δ Καβάλας, κατά την οποία προσέκρουσε σε ηλεκτροφόρα καλώδια και κατέπεσε σε βραχώδη περιοχή όπου συνετρίβη, με συνέπεια να σκοτωθούν όλοι οι επιβαίνοντες.
Mε απότελεσμα να βρουν τραγικό θάνατο όλοι οι επιβαίνοντες: ο Θεόκλητος Καλφόπουλος, λοχαγός της Αεροπορίας Στρατού, οι αρχιλοχίες Δημήτριος Σκουντάς και Δημήτριος Κωστόπουλος που αποτελούσαν το πλήρωμα και οι δασοκομάντος Ευάγγελος Κουτσογιώργης, Αντώνης Σφηνιάς, Μανώλης Λιάπης, Χρήστος Κρικόπουλος, Γρηγόρης Αδάμος, Γιώργος Τζιαγκίδης και Μανώλης Κεσικιάδης.
Website Pin Facebook  
 Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive
ΠΗΓΗ: http://www.dramini.gr/22-chronon-apo-to-tragiko-dystychima-tis-ptosis-tou-elikopterou-me-tous-dasokomantos-stin-terpsithea-paranestiou/