.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

ΔΙΑΧΥΤΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΩΝ ΦΙΛΙΠΠΩΝ ΔΟΞΑΤΟΥ



Αισιοδοξία - Πίστη. Αυτές οι δύο λέξεις πιστεύω πως αυτές τις μέρες, μετά από τις δύο σπουδαίες νίκες επί του Πανδραμαϊκού για το Κύπελλο και επί της Πετρούσας για το πρωτάθλημα, εκφράζουν στον μέγιστο βαθμό τα συναισθήματα όσων είναι μέλη της "οικογένειας" των Φιλίππων Δοξάτου.



Οι ποδοσφαιριστές των Φιλίππων και στους δύο αγώνες έδειξαν πως είναι αποφασισμένοι να δώσουν τα πάντα μέσα στο γήπεδο γιατί, ακριβώς, πιστεύουν πως φέτος μπορούν να τα καταφέρουν! Και αυτή τους την πίστη άρχισαν πλέον να την μεταδίδουν και στους οπαδούς της ομάδας.. Ίσως για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια στον αγώνα με την Πετρούσα οι συνήθως επιφυλακτικοί και αρκετά "γκρινιάρηδες" συχνά φίλαθλοι του Δοξάτου στάθηκαν τόσο κοντά στην ομάδα.. Ελάχιστες, σχεδόν ανύπαρκτες οι περιπτώσεις διαμαρτυρίας προς τους ποδοσφαιριστές της ομάδας τους για τυχόν λάθη τους. Αντίθετα, το ζεστό χειροκρότημα και οι επευφημίες συνόδευαν κάθε προσπάθεια των ποδοσφαιριστών, ακόμη κι όταν αυτή η προσπάθεια δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα..

Φυσικά, τίποτε δεν τελείωσε ακόμη. Έχουμε διανύσει μόλις το ένα τρίτο του πρωταθλήματος, καμιά ομάδα δεν μπορεί να πει κανείς πως έχει ξεχωρίσει είτε στην κορυφή είτε στην "ουρά" της βαθμολογίας και σε κάθε αγωνιστική υπάρχουν απρόσμενα αποτελέσματα, αν και θα πρέπει πλέον να μην μας παραξενεύει κανένα αποτέλεσμα στο φετινό πρωτάθλημα της Α-1 της Ε.Π.Σ.Δράμας..

Αλλά πιστεύω πως ένα ελαφρό προβάδισμα έχει η ομάδα του Δοξάτου, αν συνεχίσουν όλοι με τους ίδιους και ακόμη πιο έντονους ρυθμούς και με την βοήθεια της τύχης βέβαια ώστε να μην υπάρχουν άλλοι σοβαροί τραυματισμοί, για έναν κυρίως λόγο: Τη "δίψα" των ποδοσφαιριστών για να "γράψουν ιστορία" !

Να καταφέρουν ό, τι δεν κατάφεραν πολλές σπουδαίες "φουρνιές" ποδοσφαιριστών που πέρασαν από αυτή την ομάδα εδώ και σαράντα χρόνια σχεδόν!

Σχετικά με τον αγώνα του Σαββάτου τώρα, η αλήθεια είναι πως δεν παίχτηκε όμορφο ποδόφσφαιρο, ελάχιστες ήταν οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, αφού φάνηκε από την αρχή πως και οι δύο ομάδες ήθελαν πάρα πολύ τη νίκη, κάτι που φόρτωσε με αρκετό άγχος, αλλά και με περίσσιο πάθος, τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων.

Σε αυτή την εικόνα του αγώνα θεωρώ πως συνετέλεσε πολύ και το γρήγορο γκολ που πέτυχαν οι γηπεδούχοι στο 7', αφού πλέον και οι δύο ομάδες ήξεραν πως το επόμενο γκολ που θα έμπαινε θα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για το τελικό αποτέλεσμα. Έτσι, οι άμυνες ήταν ιδιαίτερα προσεκτικές, οι μέσοι έτρεχαν ακατάπαυστα, ενώ οι επιθετικοί και των δύο ομάδων ήταν πολύ καλά μπλοκαρισμένοι και τα λάθη των αμυντικών σχεδόν ανύπαρκτα, εκτός ίσως από το γκολ του Μόσχου, όταν οι αμυντικοί της Πετρούσας δεν κατάφεραν να βγάλουν σωστά τη μπάλα από την περιοχή τους.

Όσο για την φάση του 43΄, στην οποία ακυρώθηκε γκολ της Πετρούσας, νομίζω πως το βιντεάκι είναι αρκετά κατατοπιστικό.

Προφανώς ο κ. Παρασκευούδης θεώρησε πως η προβολή του παίκτη της Πετρούσας στην προσπάθειά του να βρει τη μπάλα ήταν αντικανονική και πήρε αυτή την απόφαση, που, τουλάχιστον όπως φαίνεται στο βίντεο, ήταν λανθασμένη, όπως βέβαια λανθασμένη ήταν και η μη υπόδειξη του φάουλ στον Χατζηνικολαϊδη από τον Σαββίδη της Πετρούσας στο ξεκίνημα της ίδιας φάσης..

Πιστεύω πως αν μετρούσε κανονικά το γκολ, το θέαμα στο 2ο ημίχρονο θα ήταν πολύ καλύτερο, αφού θεωρώ βέβαιο πως το Δοξάτο θα πίεζε πολύ για την επίτευξη δεύτερου τέρματος αφήνοντας περισσότερους ελεύθερους χώρους στους φιλοξενούμενους, που με τη σειρά τους, όσο θα περνούσε η ώρα, θα έβγαιναν στην επίθεση με περισσότερες αξιώσεις διεκδικώντας τη νίκη, όπως άλλωστε κάνει πάντα αυτή η μεγάλη ομάδα του νομού μας, όπου κι αν αγωνίζεται..

Τέλος, για άλλη μια φορά τα εύσημα δικαιούνται οι νεαροί BLUE DEVILS για την φανταστική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν με τύμπανο, χαρτάκια, καπνογόνα και συνεχή συνθήματα και τραγούδια(πάντως το καθιερωμένο διαλλειματάκι για κρουασάν και πατατάκια με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου το έκαναν οι δικοί σου Πρόεδρε του Συνδέσμου..), οι οποίοι μάλιστα πρωτοτύπησαν αφού ο εκπρόσωπός τους Γιάννης Συνώκας έκανε δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα στο Σταρ Δράμας καλωντας τους φιλάθλους του Δοξάτου να συμπαρασταθούν στους Φιλίππους!

Μεταφέρω από την ιστοσελίδα της εφημερίδας "Ηχώ της Δράμας":

Οι αγώνες της Α1 Ερασιτεχνικής Κατηγορίας
Δευτέρα, 14 Νοέμβριος 2011 08:10 | |
Επιμέλεια-σχόλιο:Αντώνης Μπαρμπαρής
(Μέλος της ΕΣΗΕΜΘ του ΠΣΑΤ και της AIPS)
Πολύ σηµαντική η νίκη που πέτυχαν οι Φίλιπποι στο ντέρµπι µε αντίπαλο την Πετρούσα. Οι γηπεδούχοι πήραν το τρίποντο και σε συνδυασµό µε την εντός έδρας ισοπαλία του Περιθωρίου, ξέφυγαν µε τρείς πόντους από τη δεύτερη θέση.


Τη θέση αυτή, τη µοιράζονται τρείς οµάδες, το Φωτολίβος που νίκησε το Μοναστηράκι, ενώ και ο Πανδραµαικός επιβλήθηκε της Καλλιφύτου στην έδρα του.

Τέλος Άγιος Αθανάσιος και Νευροκόπι µοιράστηκαν από ένα βαθµό µε τους φιλοξενούµενους να ισοφαρίζουν στις καθυστερήσεις.

Διαβάστε παρακάτω, όλα τα αποτελέσµατα µε τα αναλυτικά στοιχεία των αγώνων της 11ης αγωνιστικής και τους σκόρερ, ενώ µη χάσετε στο φύλλο της Τρίτης της εφηµερίδας ΗΧΩ, τα παραλειπόµενα της Α1 κατηγορίας, µε τους κορυφαίους των αγώνων του Σαββάτου, όπως και τις δηλώσεις των προπονητών.

Περιθώρι –
Μαυρόβατος: 0-0

Αν και είχε πολλές ευκαιρίες (όπως µας είπαν οι άνθρωποι του Ατροµήτου)δε κατάφεραν να σκοράρουν µένοντας στη λευκή ισοπαλία. Οι φιλοξενούµενοι από την άλλη πήραν ένα σηµαντικό βαθµό και λίγο έλειψε µε το δοκάρι να πάρουν και τη νίκη.

Οι φάσεις του αγώνα

Στο 10΄ κεφαλιά του Κατσακίδη πέρασε άουτ.
Στο 15΄ σουτ του Πιστικού η µπάλα έφυγε άουτ.
Στο 40΄ο Υψηλός βγήκε τετ-α-τετ πλάσαρε αλλά απέκρουσε ο τερµατοφύλακας.
Στο 60΄ο Κεσίδης πλάσαρε από κοντά αλλά απέκρουσε ο τερµατοφύλακας.
Στο 70΄ εκτέλεση φάουλ του Κατσακίδη, απέκρουσε ο τερµατοφύλακας.
Στο 75΄ πλασέ του Συµεωνίδη στο δοκάρι για την οµάδα του Μαυροβάτου.
Στο 80΄ από πολύ κοντά δε µπόρεσε ο Πιστικός να κάνει το πλασέ.

Διαιτητές: Σπύρογλου (Μαρµαρίδης – Λαφαζάνη)

Περιθώρι: Χαριζάνοβ, Ιωαννίδης, Κεσίδης, Μελισσίδης, Κατσακίδης, Αλ.Δεληκωστίδης, Περσιανλής (70΄Καραλίεβ), Δερµετζής, Παναηλίδης (60΄Πολυµέροβ), Υψηλός (80΄Αλέξοβ), Πιστικός

Μαυρόβατος: Βεζακιάδης, Συµεωνίδης, Θεοδωρίδης, Αµανατίδης Ι, Καλαιτζίδης, Αµανατίδης Π (35΄ Σαρηπαυλίδης), Μητσικίδης, Δούσκος (65΄Παρχαρίδης), Παντελίδης, Νικολαΐδης (46΄Μαυρίδης), Αµανατίδης Σ.

Φωτολίβος –
Μοναστηράκι: 3-1

Επτά λεπτά χρειάστηκε το Φωτολίβος για να κάµψει την αντίσταση του Κεραυνού και να πετύχει µια πολύ σηµαντική νίκη. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και πήραν ένα σηµαντικό τρίποντο. Οι φιλοξενούµενοι πάλεψαν αλλά δυο λάθη της άµυνας, έφεραν την ήττα.

Οι φάσεις του αγώνα
Στο 5΄σουτ του Κέρα η µπάλα έφυγε άουτ.
Στο 10΄ σουτ του Ντρούγκα, µπλόκαρε ο τερµατοφύλακας.
Στο 42΄ οργανωµένη ενέργεια από τους παίκτες του Άρη, όπου ο Ντρούγκας τροφοδότησε µε τακουνάκι στο Χαρέµι, που σέντραρε, πήρε ο Γ.Παρασκευάς και έστρωσε τη µπάλα στον Γιαριτζίδη που µε σουτ έκανε το 1-0.
Στο 43΄ σουτ του Ντρούγκα µέσα από τη µεγάλη περιοχή αλλά η µπάλα πέρασε άουτ.
Στο 50΄ο Χ.Παρασκευάς πίεσε, ο Φυσεκίδης έκανε το λάθος και ο άσσος του Φωτολίβους µε πλασέ έγραψε το 2-0.
Στο 70΄ µετά από σέντρα του Χιντζίδη, ο Κέρας µε κεφαλιά µείωσε το σκορ σε 2-1.
Στο 84΄ εκτέλεση πλαγίου από τα αριστερά από το Χατζησαββίδη, ο Μητρούσης έχασε τη µπάλα και ο Γ.Παρασκευάς µε προσποίηση και πλασέ έγραψε το 3-1.

Διαιτητές: Θεοφανίδης (Δεληµπαίδης – Χριστοφορίδης)

Φωτολίβος: Δικταπανίδης Α, Χατζηµπουργάνης, Σαµπελίδης (71΄ Χατζίδης), Χριστοφορίδης, Δικταπανίδης Θ., Γιαριτζίδης, Παρασκευάς Γ, Παρασκευάς Χ, Ντρούγκας, Χαρέµι Λ. (87΄Γεωργιάδης), Ρουµελιώτης (65΄Χατζησαββίδης)

Μοναστηράκι: Μητρούσης, Φυσεκίδης, Κανελόπουλος, Σαµολαδάς, Γκαιτατζής, Α.Ν.Λουκάς (65΄Σαλονικίδης), Κιάκος, Ιωαννίδης (46΄Χιντζίδης), Κέρας, Μπεζυργιάννης, Α.Θ.Λουκάς (80΄Περάκης)

Δοξάτο –
Πετρούσα: 1-0

Πολύ µεγάλη νίκη πέτυχε το Δοξάτο στην έδρα, γεγονός που κρατά την οµάδα του Δ.Βασιλειάδη στην κορυφή. Το τρίποντο σηµειώθηκε απέναντι στην Πετρούσα, οµάδα µε τους ίδιους στόχους. Ήταν ένα µατς δίχως πολλές φάσεις.

Οι φάσεις του αγώνα

Στο 10΄ο Μόσχος µε σουτ έξω από την περιοχή κάνει το 1-0.
Στο 43΄ ο Γεωργιάδης πέτυχε γκολ, αλλά δόθηκε φάουλ στον τερµατοφύλακα και ακυρώθηκε το γκολ για την Πετρούσα, προκαλώντας τις έντονες διαµαρτυρίες των φιλοξενουµένων.
Στο 72΄ τετ-α-τετ του Βασιλακάκη, πλάσαρε αλλά απέκρουσε ο τερµατοφύλακας και ο επερχόµενος Στ.Ιωαννίδης δε πρόλαβε να πιάσει το σουτ.

Διαιτητές: Ν.Παρασκεούδης (Παπαντωνίου – Παπαµιχαήλ)

Δοξάτο: Παναγιωτόπουλος, Τουρφαντίδης, Μόσχος, Ντίνας, Τουλούπης (65΄Παντζαρίδης), Χατζηνικολαιδης (55΄Βασιλακάκης), Ζάχαρης, Σιαµατάς, Θεοφανίδης (76΄Αποστολίδης), Ιωαννίδης, Σερέτης

Πετρούσα: Μαδεµλής, Ξενίδης, Ράπτης (65΄ Γάιδας), Τσάντας, Κότιος Δ, Παπαθεοδώρου, Κύρτσης, Παπαδόπουλος, Γεωργιάδης, Σαββίδης, Ταξίδης
Πανδραµαικός –
Καλλίφυτος: 2-0

Σηµαντική νίκη πέτυχε ο Πανδραµαικός απέναντι στην Καλλίφυτο. Και οι δυο οµάδες είχαν τις φάσεις τους, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν πιο αποτελεσµατικοί και πήραν το τρίποντο.

Οι φάσεις του αγώνα
Στο 15΄ µε κεφαλιά του Μοσχίδη γίνεται το 1-0 για τους γηπεδούχους.
Στο 20΄ ο Χατζησωτηρίαδης έβγαλε τη σέντρα και ο Κελεσίδης µε εξουδετερωµένο τερµατοφύλακα δε µπόρεσε να πλασάρει στέλνοντας τη στη συνέχεια στα χέρια του.
Στο 60΄ κάθετη πάσα του Μύγα και ο Κελεσίδης βγήκε τετ-α-τετ µε τον τερµατοφύλακα και αντί να πλασάρει έκανε κακή πάσα στον Τουργαίδη, αν και η επιλογή ήταν σωστή.
Στο 65΄ σέντρα του Παπαντωνίου, κεφαλιά του Μοσχίδη η µπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.
Στο 70΄ εκτέλεση φάουλ του Μοσχίδη, η µπάλα χτύπησε στο κάθετο δοκάρι.
Στο 88΄ ο Λυµπερίδης µε πλασέ διαµορφώνει το τελικό 2-0.
Διαιτητές: Πράσαντζης (Γρηγοριάδης – Κεσαπίδης)

Πανδραµαικός: Κούζµιτσουκ, Κελεσίδης, Μητρούσης, Καλαιτζίδης, Παπαντωνίου, Ιωαννίδης (46΄Κωταίδης), Γρηγοριάδης, Λιβαρτζηνός, Μοσχίδης (75΄Λυµπερίδης), Μπερνεάνου, Σαινίδης (65΄Μαριάδης)

Καλλίφυτος: Ιακωβίδης, Νεοφυτίδης, Χατζησωτηριάδης, Ισαακίδης, Αυγητίδης, Ευσταθιάδης Κ (46΄Μουρατίδης), Τουργαίδης (80΄Κέντογλου), Κελεσίδης, Μύγας, Τοπαλίδης, Καραγιαννίδης (65΄Βαφάκης)

Άγιος Αθανάσιος –
Νευροκόπι: 1-1

Στο τέλος χαµογέλασαν (επιτέλους)στον Ακρίτα, καθώς η χρυσή αλλαγή ο νεαρός Αντώνης Παπάζης µε δικό του τέρµα χάρισε τον πολύτιµο βαθµό στην οµάδα του.

Οι φάσεις του αγώνα
Στο 20΄ σέντρα του Σκάρογλου, πλασέ του Καραγιαννίδη άουτ.
Στο 31΄κέρδισε πέναλτι ο Σαββίδης, το εκτέλεσε ο ίδιος και έκανε το 1-0.
Στο 36΄ σέντρα του Σαββίδη µονοκόµµατο σουτ του Τιγκιτζίδη, η µπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι.
Στο 45΄ εκτέλεση φάουλ του Νικολαΐδη, η µπάλα χτύπησε στο δοκάρι.
Στο 90+2 ο Παπάζης µε σουτ ισοφαρίζει στο τελικό 1-1.
Στο 93΄ κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι από τους γηπεδούχους, αλλά απέκρουσε ο τερµατοφύλακας.
Αποβολή:30΄Τσενεκλίδης (Νευροκόπι)
Διαιτητές: Τσενεκίδης (Αβραµίδης – Καρβούνης)

Άγιος Αθανάσιος: Μαυρίδης, Τιγκιτζίδης (79΄ Σαχπάζης), Σκάρογλου, Καραγιαννίδης, Γρηγοριάδης, Αποστολίδης, Αριτζής, Παπαδόπουλος Στ (67΄Παπαδόπουλος Γ), Σαββίδης (74΄Δραγουδάκης), Τιλιγκερίδης, Τουµατζίδης

Νευροκόπι: Λαζαρίδης, Κατιρτσίδης, Τσενεκλίδης, Χατζηγεωργιάδης, Παπαδόπουλος, Κρίτογλου (23΄Πατουλίδης-80΄Κράστεβ),Οικονοµίδης, Μουσµουλίδης, Τσεπνίδης (76΄Παπάζης), Χριστιανίδης, Νικολαΐδης

Καλαµπάκι –
Πλατανιά: 3-0 (α.α.)

Με έγγραφο που απέστειλε η Πλατανιά, γνωστοποίησε πως δε θα κατέβει στο πρωτάθληµα της Α1 κατηγορίας. Αυτό σηµαίνει πως η οµάδα του Καλαµπακίου, παίρνει το µατς στα “χαρτιά” µε σκορ 3-0, ενώ κάθε σύλλογος που θα έχει στο πρόγραµµα να αγωνιστεί µε την Πλατανιά, θα κατακτά ξεκούραστα τους τρείς βαθµούς.

ΠΗΓΗ: http://www.hxo.gr/news/index.html

Βαθμολογία

1 Φίλιπποι Δοξάτου 24

2 Ατρόμητος Περιθωρίου 21

3 ΑΟ Πανδραμαϊκός 21

4 Αρης Φωτολίβους 21

5 Δόξα Πετρούσας 18

6 Κεραυνος Μοναστηρακίου 18

7 Ακρίτας Κ. Νευροκοπίου 15

8 Μέγας Αλ. Αγ. Αθανασίου 12

9 Εθν. Αστήρ Καλλιφύτου 11

10 ΑΕ Καλαμπακίου 10

11 Ηρακλής Μαυροβάτου 8

12 Αρης Πλατανιάς 0

















4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

emeis apla kaname ayto pou kseroume kala na kanoume na voithame thn omada me kathe tropo pou exoume giati pistevoume pws kai me thn fwnh kai mono asxeta pou se ayton ton agwna eixe pirsous kapnwgwna tamiakes kai xartakia alla pistevoume h fwnh kai mono pali ftanei gia na voithisoume thn omada tou xwriou mas kai eimaste poli xaroumenh giafthn thn megali nikh pou kaname se mia toso istorikh omada tou nomou mas tha thelame na dwsoume san syndesmos kai apo edw ta bravo mas se olh thn omada alla poio poli ston antriko pou xaris to goal tou katafere na mas ferei thn nikh...(oso gia ta paidia pou pane gia patatakia kai krouasan den mporw na kanw tpt prosopika egw o idios afou ta paidia erxonte katefthian meta ton agwna tis paidikis tous omadas pou ta paei episis poli kala sto gipedo kai opos einai logiko pinane)...emeis tha kanoume ta adynata dynata gia na eimaste kai mesa sto perithwri alla theloume kai olous esas pame na kanoume mple thn kerkida tous kai na eyxaristisoume thn omada tou xwriou mas giafta pou mas exei prosferei os twra...s.f doxatou blue devils gate -1-...(an kai den exoume episimo proedro alla san anepisimos proedros eipa na sas pw kai ton logo pou kanoume ena megalo dialima sta sinthimata!!!twra 2plo mesa ston atromito!!!

Doxatinos είπε...

Πρόεδρε των BLUE DEVILS, καταρχήν συγχαρητήρια για άλλη μια φορά για όλη την προσπαθειά σας..

Θα το επαναλάβω, γιατί και τα θετικά πρέπει να ακούγονται συχνά στη ζωή, όχι μόνο τα αρνητικά και οι κάθε είδους "γκρίνιες" :

Είστε ήδη πρωταθλητές ως οι καλύτεροι οπαδοί του ερασιτεχνικού της Δράμας!

Όσο για τα κρουασάν και τα πατατάκια, νόμιζα πως θα το καταλαβαίνατε πως το έγραψα για να σας "πειράξω", όπως "πειράζονται" μεταξύ τους τα μέλη μιας αγαπημένης οικογένειας!

Αλίμονο αν δεν φάνε τα παιδιά ένα κρουασάν ή ένα πατατάκι!

Το "δικαιούνται" περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο..

Με εκτίμηση,
Ζάχαρης Βασίλης

Ανώνυμος είπε...

to katalava kirie vasili kai egw san asteio to eipa ayto kai sas eyxarisoume os twra gia olh aythn thn diafimish pou mas exete kanei to doxato panw apo ola kai ena mas enwnoi olous oi filippoi!!!twra gera oloi mesa sto perithori!!! me megalh extimish kai poli sevasmo(kwnstantas anestis)

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=s0DSK45mLko&feature=channel_video_title an mporite sthn epomenh anartisi sas valte kai ayto eyxaristoume!!!