.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ;


Τα περίφημα πανό εξακολουθούν να "στολίζουν" τους κεντρικούς δρόμους του Δοξάτου, μέχρι και σήμερα που γράφω αυτό το σημείωμα, 2η μέρα του Αυγούστου του 2010..

Στην τελευταία λαϊκή συνέλευση μπροστά από την Δημαρχία, ρώτησα τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτη Καμπίτση για το μέχρι πότε θα παραμείνουν αυτά τα πανό

Η απάντησή του: "Μέχρι να μας δώσουν την έδρα!".

Το χωριό του Αστερίξ και του οβελίξ λοιπόν το Δοξάτο!

Προσωπικά, δεν με "χαλάει" καθόλου αυτή η ιδέα.. Έχω διαβάσει πολύ "Αστερίξ" στα νιάτα μου, και πάντα με γοήτευε η ιστορία του μικρού και αυτόνομου χωριού των Γαλατών που τα βάζει με ολάκερη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία!

Αλλά άραγε το Δοξάτο μας έχει καμιά σχέση με εκείνο το μυθικό χωριό; Αυτοί τα βάζανε με την εξουσία των Ρωμαίων..
Δεν πληρώναν κανέναν φόρο! Αντίθετα, οι φοροεισπράχτορες υπόφεραν όποτε τολμούσαν να φτάσουν στην περιοχή..
Εμείς, πληρώνουμε τα πάντα, δεν δέρνουμε κανέναν(άσε που στις μέρες μας που να βρεις μαγικά φίλτρα και παληκάρια σαν τους Οβελίξ και Αστερίξ!) και η μόνη μας "κόντρα" απέναντι στην κεντρική εξουσία, που, κατά την γνώμη μας, μας αδίκησε(όπως και σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο πρόσφατο παρελθόν..) στο θέμα της έδρας του νέου δήμου Δοξάτου, είναι, με αυτά τα περίφημα πανό, να θεωρούμε ανεπιθύμητους όλους τους ανιστόρητους πολιτικούς της Δράμας, έτσι ανώνυμα, χωρίς να λέμε ευθαρσώς ποίοι είναι αυτοί οι ανιστόρητοι!

Παρόλο που διάφορα ονόματα ακούστηκαν κατ' επανάληψη στις συνελεύσεις..


Και για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας(εξάλλου, σε ελεύθερο και ανεξάρτητο μπλογκ που ο ιδιοκτήτης του δεν έχει πυροβοληθεί ακόμα βρίσκεστε !) όλοι ξέρουμε πως τα πανό απευθύνονται πρώτιστα στους τρεις εκλεγμένους βουλευτές του νομού μας, την κ. Χαρά Κεφαλίδου(οι κυρίες πάντα προηγούνται..), τον κ. Χρήστο Αηδόνη(εσχάτως με φιλοδοξίες για τραγουδιστική καριέρα- με τέτοιο επίθετο λογικότατο το βρίσκω!) και τον κ. Μαργαρίτη Τζίμα. Φυσικά, είναι σαφές πως υπάρχει μεγάλη δυσφορία στους κατοίκους του Δοξάτου και για άλλους πολιτικούς - ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ, ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΛΠ, ΚΛΠ..-, αλλά αυτοί που είχαν το μαχαίρι και είχαν και το πεπόνι, κατά την γνωστή λαϊκή έκφραση, ήταν οι νυν βουλευτές, με σαφώς μεγαλύτερη ευθύνη να ανήκει στους κυβερνητικούς και λιγότερη στον βουλευτή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που πάντως σίγουρα η γνώμη του θα είχε κάποια αξία για τους υπεύθυνους του "Καλλικράτη". Είναι γνωστό πανελλήνια πως ο κ. Τζίμας είναι ένα προβεβλημένο και σημαντικό στέλεχος της Ν.Δ., και φυσικά πρώην υπουργός Μακεδονίας -Θράκης..

Μπορεί ο καθένας να βγάλει μόνος του τα συμπεράσματά του ασχολούμενος με τα σχετικά δημοσιεύματα στον τύπο, ηλεκτρονικό ή έντυπο, αλλά και παρακολουθώντας προσεκτικά τα διάφορα βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο ιστολόγιο που βρίσκεστε αυτή τη στιγμή, από τις λαϊκές συνελεύσεις μετά από την ψήφιση του "Καλλικράτη"..

Και ιδού η ένσταση που έχω ώς προς την διατήρηση για πολύ ακόμη των πανώ στους δρόμους του Δοξάτου:
Πρώτα απ' όλα, είχα την εντύπωση, για να μην πω τη βεβαιότητα, πως οι πολιτικοί της Δράμας ήταν ανεπιθύμητοι στο Δοξάτο για την ΤΕΛΕΤΗ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ 30ΗΣ ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟ ΗΡΩΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΌΧΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΔΡΑ(ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΗΝ ΔΩΣΟΥΝ ΠΟΤΕ;)..

Θέλω να πιστεύω (και να ελπίζω..) πως οι εποχές "Μαυρογιαλούρου" πέρασαν ανεπιστρεπτί από την ελληνική κοινωνία, ιδιαίτερα την ελληνική επαρχία, και πως οι βουλευτές βρίσκονται σε αυτή τη θέση για να υπηρετούν τα συμφέροντα της περιοχής τους και όχι για ρουσφέτια..

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΟΠΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ "ΓΚΡΟΥΕΖΟΙ", ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΟΙ "ΑΝΘΡΩΠΟΙ" ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΤΟ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΧΩΡΙΟ, ΠΟΛΗ ΄Η ΚΩΜΟΠΟΛΗ..
Και τί καλύτερο για κάθε τοπική κοινωνία από το να μπορεί να εκφράσει απευθείας τα παράπονά της, αλλά και τα αιτήματά της στους τοπικούς βουλευτές, επί τόπου, στο καφενείο του χωριού, γιατί όχι ακόμη και στο χωράφι;

Η δυσφορία μας απέναντι στους βουλευτές μπορεί πολύ εύκολα να εκφραστεί: ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ!
Αλλά το να μην τους επιτρέπουμε να έρθουν στην κωμόπολή μας το θεωρώ λάθος. Η ζωή συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα, και αυτοί οι άνθρωποι είναι εκλεγμένοι δημοκρατικά αντιπρόσωποί μας, και ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΑΣ, ΑΦΟΥ ΤΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΣΩ "ΓΚΡΟΥΕΖΩΝ"..

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ, ΟΣΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ, ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΠΩΣ ΔΕΝ "ΗΞΕΡΑΝ, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ.."
ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΟΒΑΡΑ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ..)ΜΕ ΤΟ ΔΟΞΑΤΟ..