.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Εγκαίνια Κέντρου Προσφυγικής Μνήμης Δήμου Δοξάτου στον Άγιο Αθανάσιο στις 26 Απριλίου 2014 και ώρα 19:00

Εγκαίνια Κέντρου Προσφυγικής Μνήμης Δήμου ΔοξάτουΕκτύπωση
Εγκαίνια Κέντρου Προσφυγικής Μνήμης Δήμου Δοξάτου
Στις 26 Απριλίου 2014 και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Κέντρου Προσφυγικής Μνήμης Δοξάτου στον Άγιο Αθανάσιο.
Ο Δήμος Δοξάτου καινοτομεί για ακόμη μια φορά υλοποιώντας ό,τι οραματίστηκε πριν χρόνια, την ανάδειξη της αναπαλαιωμένης πλέον Καπναποθήκης. Ένα έργο χρηματοδoτούμενο από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ, που περιλαμβάνει τη διαμόρφωση του πρώτου ορόφου σε μια αίθουσα χορευτικών και θεατρικών παραστάσεων, ομιλιών και άλλων εκδηλώσεων, καθώς και του ισόγειου ορόφου σε ένα χώρο όπου ο επισκέπτης μπορεί να βρει μια σειρά από καινοτόμες εκπαιδευτικές εφαρμογές υψηλής ψηφιακής τεχνολογίας, που σχεδιάστηκαν για να προσφέρουν γνώση με ιδιαίτερα ελκυστικό τρόπο.
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα συνδυάζονται σε ένα έργο καινοτόμες τεχνολογίες πολυμέσων, όπως οι ολογραφικές αναπαραστάσεις μορφών, η επαυξημένη πραγματικότητα, η διαδραστική επιτραπέζια προβολή, εκπαιδευτικές εφαρμογές με τη μορφή διαδραστικών κόμικς και οι πανοραμικές απεικονίσεις χώρων και αντικειμένων, προκειμένου οι επισκέπτες να έρθουν σε επαφή και να κατανοήσουν την ιδιαίτερη ιστορία και την παράδοση των προσφυγικών πληθυσμών του Δήμου Δοξάτου.
Παράλληλα η αίθουσα και ο εξοπλισμός της θα χρησιμοποιείται και για άλλες εκδηλώσεις, όπως εκθέσεις φωτογραφίας, εικαστικές προβολές κλπ.
Το Κέντρο Προσφυγικής Μνήμης ευελπιστούμε να αποτελέσει έναν χώρο αναμνήσεων και ιστορίας όλων των προσφύγων του τόπου μας και να φιλοξενήσει κάθε προσπάθεια διαφύλαξης της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.
Στο Κέντρο Προσφυγικής Μνήμης του Δήμου Δοξάτου είναι ευπρόσδεκτοι όλοι οι φορείς του δήμου μας, καθώς και δημότες που επιθυμούν να συμβάλλουν ο καθένας με το δικό του τρόπο στην ανάδειξη της προσφυγικής μνήμης.
kpdm.jpg

ΠΗΓΗ: http://www.doxato.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2534&Itemid=26