.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015

Σκηνές φαρ ουέστ σε καφενείο στον Καλαμώνα Δράμας

Σκηνές φαρ ουέστ σε καφενείο στον Καλαμώνα Δράμας Επιλεγμένο

13 Ιαν 2015 @ 21:47 | Έγραψε η Συντακτική ομάδα

Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Σκηνές φαρ ουέστ σε καφενείο στον Καλαμώνα Δράμας


13 Ιαν 2015 @ 21:47


Κατηγορία Τοπικές ειδήσεις

Συντακτική ομάδα
χορηγός κατηγορίας

Google bookmarkTwitterFacebook

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος 51χρονου ημεδαπού για παραβάσεις του νόμου περί όπλων, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και απειλή. 


Σχηματίστηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δοξάτου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, σε βάρος 51χρονου ημεδαπού, για παραβάσεις του νόμου περί όπλων, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και απειλή.
Αναλυτικότερα, προχθές (11-1-2015) τις πρώτες πρωινές ώρες, ο δράστης, ευρισκόμενος σε κατάστημα (καφενείο), στον Καλαμώνα Δράμας, διαπληκτίστηκε φραστικά με έναν 54χρονο ημεδαπό, απειλώντας τον, ενώ ακολούθως αποχώρησε. Μετά από λίγη ώρα, επέστρεψε έξω από το κατάστημα, κρατώντας κυνηγετικό όπλο και πυροβόλησε τρεις φορές στον αέρα και μια φορά στο όχημα της συζύγου του 54χρονου, προκαλώντας σε αυτό φθορές, ενώ στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.
Στο χώρο του συμβάντος και την οικία του δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις (4) κάλυκες κυνηγετικού όπλου και δύο (2) κυνηγετικά όπλα, αντίστοιχα.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 51χρονου θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δοξάτου Δράμας.

ΠΗΓΗ: http://www.dramania.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=20249%3Askhnes-far-oyest-se-kafeneio-ston-kalamona-dramas&Itemid=177

Πρεμιέρα για την ελληνική πλατφόρμα χρηματοδότησης ιδεών - ΦΑΡΜΑ ΔΟΞΑΤΟΥ


Πρεμιέρα για την ελληνική πλατφόρμα χρηματοδότησης ιδεών

Το WinnersFund μέσω του Διαδικτύου φέρνει σε επαφή επενδυτές
Πρεμιέρα για την ελληνική πλατφόρμα χρηματοδότησης ιδεών
5
εκτύπωση  

Με στόχο να δώσει διέξοδο σε ελληνικές ιδέες που δεν έχουν πρόσβαση στις παραδοσιακές πηγές χρηματοδότησης ξεκινάει το δεύτερο 15ήμερο του Φεβρουαρίου η ελληνική πλατφόρμα μαζικής χρηματοδότησης (crowdfunding) με την επωνυμία WinnersFund από τους κ.κ.Γιάννη Τσακίρη, Γιάννη Ξανθάκη και Κωνσταντίνο Παρίση.

14 ΙΑΝ 2015 - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΡΑΜΑΣ ΤΟΥ "ΠΟΤΑΜΙΟΥ" ΤΑΣΟΥ ΚΑΡΚΑΝΤΖΕΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΟΞΑΤΟΥ Δ. ΔΑΛΑΚΑΚΗ


Στην σημερινή επίσκεψη του Βαν του Ποταμιού στην Δράμα είχαμε μια συνάντηση με τον Δήμαρχο Δοξάτου Δημήτρη Δαλακάκη. Το Ποτάμι σέβεται την ανεξαρτησία της Τοπικής αυτοδιοίκησης και συζητάει ιδιαίτερα με νέους ανθρώπους με νέες ιδέες.
Μετά την αναχώρηση του Βαν για την Ελευθερουπολη με το φίλο Δημήτρη είχαμε την ευκαιρία να οριστικοποιήσουμε τις προτάσεις που συζητούσαμε και πρίν γίνει δήμαρχος .
Συμφωνήσαμε πως με 30.000 Δραμινούς άνεργους η πρώτη μας προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η δημιουργία βιώσιμων παραγωγικών θέσεων εργασίας . Η λύση μπορεί να δωθεί μεσά από πέντε βασικούς άξονες στους οποίους ο Δ.Δοξάτου μπορεί να παίξει βασικό ρόλο. Συμφωνήσαμε λοιπόν στα παρακάτω
1. Να γίνει ο κάμπος μας το μποστάνι της Ευρώπης όπως το πετύχαμε ήδη στο κρασί και στο ρόδι.
- ότι πολλές χιλιάδες νέοι και παλιοί αγρότες όλης της περιφέρειας χρειάζονται μια πραγματική γεωργική σχολή όπως η Αμερικάνικη για να τους μεταφέρει συνεχώς τεχνογνωσία.
Τον ενημέρωσα ότι σχεδιάζω να συζητήσω τόσο με την Αμερ Γεωργ Σχολή, με το ΕΘΙΑΓΕ, το Δημοκρίτειο αλλά και μεγάλες εταιρείες στον αγροτικό τομέα για την δημιουργία στο αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα ενός πρότυπου κέντρου αγροτικής έρευνας εκπαίδευσης και επίδειξης καινοτόμων πρακτικών
- Ο ΤΟΕΒ Βοιράνης μπορεί να παράσχει ένα εκσυγχρονισμένο αρδευτικό δίκτυο που να κατεβάζει σημαντικά το κόστος άρδευσης .Για το σκοπό αυτό σκοπεύω να καλέσω ολλανδους ειδικούς που θα μας παρουσιάσουν τις σύγχρονες καλές πρακτικές και τις ευκαιρίες χρηματοδότησης στην διαχείριση υδάτων με σκοπό μια ευρύτερη συνεργασία
- Πρόσφατος νόμος έδωσε το νομικό πλαίσιο για ένα σύγχρονο οργανωμένο Δημοπρατήριο ώστε τα οπωροκηπευτικά μας να έχουν σίγουρες τις πωλήσεις τους. Καθώς στην Δράμα παράγονται οι μεγαλύτερες ποσότητες ροδιού και πατάτας μπορούμε με βάση αυτά να δημιουργήσουμε αγορές και για τα υπόλοιπα προϊόντα μας.
2. μπορούμε να διπλασιάσουμε την Δράμα ξαναβάζωντας τα βουνά μας στο παιχνίδι. Τα ορεινά του Δ. Δοξάτου έχουν το μεγάλο πλεονέκτημα της εύκολης πρόσβασης σε 2 αστικά κέντρα Μπορούμε λοιπόν εδώ να ξεκινήσουμε ΑΜΕΣΑ ολοκληρωμένες συνεργασίες για μια σύγχρονη κτηνοτροφία αλλα και συνεργασίες με τους ομόρους νομούς για την από κοινού οικοτουριστική αξιοποίηση, με πρώτο στόχο τον κυνηγετικό τουρισμό στην περιοχή των Κυργίων .
3. να αξιοποιήσουμε την τεχνογνωσία της Ονειρούπολης στον θεματικό τουρισμό αλλά με εξειδίκευση στον ιππικό τουρισμό . Ο ιππικός τουρισμός αφορά εκατοντάδες χιλιάδες άτομα στην Ελλάδα και το εξωτερικό και δεν έχει κανένα σημείο αναφοράς στην Ελλάδα.
Στην Δράμα σε πολλά χωριά υπάρχουν διάσπαρτες ιππικές δραστηριότητες.
Με τις ιπποδρομίες του Δοξάτου τον Μάιο κι έναν οργανωμένο αγώνα ιππικής αντοχής, μπορούμε να φέρουμε πάνω από 1000 άτομα για τουλάχιστο 10 μέρες.
ΑΝ βάλουμε τα σπιτάκια της Ονειρούπολης στο ιπποδρόμιο του Δοξάτου μπορούμε για τουλάχιστον 20 μέρες να καθιερώσουμε μια μεγάλη γιορτή του αλογου. Με παράλληλες δραστηριότητες, περίπτερα προμηθευτών, συλλόγους και εκδρομές. Χρειάζεται όμως να συζητήσουμε για μια κοινή εταιρεία διαχείρισης και προβολής τέτοιων εκδηλώσεων, που θα ΄φερνει κάθε μηνα κόσμο και θα προωθεί τα τρόφιμα και τα βουνά μας .
4. Χρειαζόμαστε υποδομές για να έρχονται άνθρωποι και να φεύγουν εμπορεύματα. Στο κομμάτι της αυτονόητης σύνδεσης με την Εγνατια , ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ένταξη του άξονα 61 είτε ΑΜΕΣΑ στο τομεακό Πρόγραμμα υποδομών είτε στα διευρωπαικά δίκτυα
5. Το πιο σημαντικό όμως είναι να αλλάξουμε σαν άνθρωποι μέσα από παράλληλες δομές παιδείας που ήδη υπάρχουν στην κοινωνία μας. ΚΔΒΜ και φροντιστήρια για όμορες γλώσσες, πολιτιστικοί σύλλογοι για ιδιαίτερες γεύσεις κι έθιμα, οργανώσεις πολιτών για κινητοποίηση κάθε διαθέσιμου ανθρώπινου δυναμικού χρειάζονται ενίσχυση και συντονισμό .
Ο δήμος Δοξάτου έχει αρχίσει ήδη τον σχεδιασμό πολλών από αυτές τις ενέργειες. Με την συχνότερη γόνιμη συνεργασία μας πιστεύω ότι ΑΠΤΑ αποτελέσματα θα έχουμε σε πολύ σύντομο διάστημα .