.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Παρασκευή, 6 Απριλίου 2012

ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ-ΦΙΛΙΠΠΟΙ ΔΟΞΑΤΟΥ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΑΠΡ 2012 ΩΡΑ 17:00Η Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣΔ ανακοινώνει τους ορισμούς των αγώνων για το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται και αφορούν στην Α1, στην Α2, Β, καθώς και στη Γ κατηγορία. Προσοχή:  Ολα τα παιχνίδια ξεκινούν  στις 17:00. Συγκεκριμένα, τους αγώνες θα διευθύνουν οι:.... 


Α1΄   ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ   ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
6H ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 07.04.2012 ΩΡΑ 17.00ΓΗΠΕΔΟΔΙΑΙΤΗΤΗΣΒΟΗΘΟΣ Α΄ΒΟΗΘΟΣ Β΄
ΔΟΞΑ ΠΕΤΡΟΥΣΑΣΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΥΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ Α.ΚΕΛΙΔΗΣ Χ.ΚΩΝ/ΝΙΔΗΣ Σ.
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥΑΡΗΣ ΦΩΤΟΛΙΒΟΥΣΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΔΗΣ Ν.ΔΗΛΓΕΡΑΚΗΣ Α.ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ Α.
Α.Ο. ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣΦΙΛΙΠΠΟΙ ΔΟΞΑΤΟΥΔΗΜ. ΣΤ. ΔΡΑΜΑΣΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΗΣ Α.ΚΑΡΝΕΖΟΣ Κ.ΜΑΡΜΑΡΙΔΗΣ Α.
Μ.ΑΛΕΞ/ΔΡΟΣ ΑΓ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥΗΡΑΚΛΗΣ ΜΑΥΡΟΒΑΤΟΥΑΓ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ Ι.ΡΑΒΙΚΑΛΗΣ Π.ΜΠΑΛΤΖΙΔΗΣ Λ.
Α.Ε. ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΟΥΕΘΝ.ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΥΚΑΛΑΜΠΑΚΙΟΥΠΡΑΣΑΤΖΗΣ Δ.ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ Κ.ΠΑΡΧΑΡΙΔΗΣ Θ.
ΡΕΠΟ ΑΚΡΙΤΑΣ Κ.ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ
ΠΗΓΗ: 
http://www.draminaspor.gr/gr/index.php/2010-08-20-06-16-15/1620----07-08--2012.html

Αλόγιστη σπατάλη νερού


« στις: Μάρτιος 04, 2012, 10:26:58 πμ »
Απάντηση με παράθεσηΠαράθεση


Συμπληρώνω περίπου δύο χρόνια διαμονής στο Δοξάτο και, έχοντας μεγάλη ευαισθησία στο ανωτέρω θέμα, αγανακτώ για αυτήν τη σπατάλη. Μπορώ να την αποδώσω σε πολλούς παράγοντες: αμορφωσιά, ανοησία, κακώς εννοούμενη νοικοκυροσύνη, αδιαφορία. Και θα ήθελα να επεκταθώ στον κάθε παράγοντα ξεχωριστά.
α) Η έλλειψη μόρφωσης, ειδικώτερα οικολογικής παιδείας, δεν επιτρέπει σ' αυτόν που προβαίνει σ' αυτήν τη σπατάλη να τη λογίσει για τέτοια. Αν δεν του γίνει ξεκάθαρο ότι το ξόδεμα νερού είναι ξόδεμα δυσαναπλήρωτου κοινού φυσικού αγαθού και δεν διαχωριστεί η σπατάλη από την οικονομιστική θεώρηση, κανείς δε θα καταλάβει πόση πραγματικά οικολογική ζημιά κάνει, πολύ περισσότερο αν έχει την οικονομική άνεση και απλά θεωρήσει ότι θα του "κοστίσει" λίγο παραπάνω. Ίσως γιατί έμαθε τα πάντα να τα μετράει σαν "χρήμα", ξεχνώντας ή μή γνωρίζοντας ότι στα αρχαία ελληνικά "χρήμα" είναι το χρήσιμο μέσον. Και είναι πάμπολλοι οι κάτοικοι του πλανήτη μας που θα ορκίζονταν ότι δε γνωρίζουν χρησιμότερο αγαθό απ' το νερό. Πρέπει να 'ρθουμε στη θέση τους για να το καταλάβουμε;
β) "Κακόν το γήρας, ου γαρ μόνον". Η γιαγιά που ασυναίσθητα βρέχει για ώρες τα πεζοδρόμια δεν... εγκληματεί, απλά γιατί έχει το ακαταλόγιστο. Δεν της κόβει, πώς να το κάνουμε! Χρέος κάποιου που συναισθάνεται να της κάνει την υπόδειξη. Με το καλό, βέβαια, γιατί οι γειτονικές σχέσεις πρέπει να είναι υπεράνω μικροτήτων, με την αίρεση που περιγράφεται στο επόμενο εδάφιο.
γ) Η πιο δύσκολη, κατά τη γνώμη μου περίπτωση: αυτού/αυτής που νομίζει ότι πλένοντας το πεζοδρόμιο, τις βεράντες και βρέχοντας το δρόμο είναι νοικοκύρης, παστρικός, καθαρός κλπ. κλπ. Εδω θέλει αυστηρή αυτοκριτική και αναθεώρηση. Ίσως ποτέ, πόσο μάλλον τώρα με τη γενική λειψυδρία του πλανήτη, δεν δε θα 'πρεπε να 'ναι πρότυπο η απαστράπτουσα αυλή και οι ακηλίδωτες πλάκες του πεζοδρομίου. Το νερό που χρειάζεται για να επιτύχουμε ΚΑΙ να διατηρήσουμε αυτή την καθαρότητα ΔΕΝ αξίζει να ξοδευτεί! Η αρχή της εντροπίας μάς λέει ότι αργά η γρήγορα (βλέπε "γρήγορα"!) η σκόνη θα επανέλθει. Ένα σφουγγάρισμα πότε πότε, ναι, ένα πιεστικό μηχάνημα μεγάλης εξοικονόμησης νερού, ναι, σ' ένα γάμο, μια γιορτή, ναι, αλλά καθημερινά, δις και τρις την ημέρα, ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ! Ακόμα χειρότερα, τα απόνερα της "νοικοκυράς" πηγαίνουν και λερώνουν τους παρακάτω. Αυτό το επιχείρημα και μόνο, ότι, δηλαδή, το "νοικοκυριό" του ενός βρωμίζει το γείτονα,θα 'πρεπε να συνετίζει ακόμη και τους πιο σκληροπυρηνικούς "παστρικούς". Δύσκολα, όμως...
δ) Η αδιαφορία είναι, βέβαια, αφιστάμενη έννοια, που σημαίνει ότι ο αδιαφορών απλά δε νοιάζεται για τα παραπάνω. Αν νοιαζόταν, μπορεί να 'παιρνε θετική ή και αρνητική στάση. Αισιοδοξώντας, όμως, θέλουμε να πιστεύουμε στην έφεση για θετική στάση, που μας φέρνει και στην εισήγησή μου, δηλαδή σε εκστρατεία διαφώτισης για το νερό και τις χρήσεις του. Η παρουσία και σύμπραξη τοπικών αρχόντων και αρχών θα πρόσδιδε την προσήκουσα βαρύτητα. Σχολεία, δημοτικοί σύμβουλοι, γιατί όχι και εκπρόσωποι του νόμου για να "θυμίσουν" ότι δεν επιτρέπονται όλα, ιδίως στους κοινόχρηστους χώρους.

Με την ελπίδα να βρεθούν ευήκοα ώτα,

Γιώργος Παυλίδης


ΠΗΓΗ: http://www.doxato.gr/index.php?option=com_wrapper&Itemid=152

Επίδομα ανεργίας θα δίνεται και στους ελεύθερους επαγγελματίες


Επίδομα ανεργίας θα δίνεται και στους ελεύθερους επαγγελματίες
05.04.2012
22:53
Επίδομα ανεργίας θα μπορούν να παίρνουν πια οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοτελώς απασχολούμενοι, προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης,
Ο υπουργός, δήλωσε πως το υπουργείο έχει ήδη έτοιμη την απόφαση με την οποία καθορίζονται τα κριτήρια «προκειμένου να επεκταθεί το επίδομα ανεργίας και στους ελεύθερους επαγγελματίες». 

Σύμφωνα με τον κ. Κουτρουμάνη «Για να πάρει κάποιος το επίδομα θα πρέπει να είναι ασφαλισμένος, να έχει καταβάλει εισφορές για έναν χρόνο και να έχει διακόψει τη δραστηριότητά του για τρεις μήνες. Θα υπάρχει και εισοδηματικό κριτήριο: 50.000 ευρώ καθαρά εισοδήματα για τρία χρόνια αθροιστικά και, αντίστοιχα, καθαρά εισοδήματα 80.000 ευρώ ως οικογενειακά έσοδα».

ΠΗΓΗ: http://www.iefimerida.gr/news/44990/%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%8D%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B5%CF%82

ΕΠΑΜ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ 77ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ


     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ            4-4-2012
Η σημερινή αυτοκτονία του συμπολίτη μας στο Σύνταγμα δεν αποτελεί ένα απλό μήνυμα απόγνωσης, που θα μπορούσαμε να προσθέσουμε στις εκατοντάδες άλλα «μηνύματα» των αυτοκτονιών ή των μοναχικών πολιτών που παραμιλάνε στους δρόμους.
Είναι μια έκκληση, όχι απλώς αντίστασης αλλά εξέγερσης. Απευθύνεται στον Ελληνικό λαό, που καλείται σήμερα από τους προδότες και τους δοσίλογους, τους εντολοδόχους της Μέρκελ και των τοκογλύφων που παριστάνουν τους «δανειστές», να αποδεχτεί θέλοντας και μη τον ιστορικό του αφανισμό και ταυτόχρονα την καθημερινή του εξαθλίωση.
Είναι ένα απόλυτο «ΟΧΙ» σε όλες τις προτάσεις που αποβλέπουν στην αναγκαστική συναίνεση, που θα πρέπει σύμφωνα πάντα με τους δοσίλογους και τα καθεστωτικά παπαγαλάκια τους, να επιδείξει η ελληνική κοινωνία και ο κόσμος της εργασίας απέναντι στο ενδεχόμενο της υποταγής και της υποτέλειας.
Είναι η έκφραση έστω μέσα από μια ατομική χειρονομία απελπισίας, της βούλησης και της απόφασης του ελληνικού λαού, να επαναλάβει με πιο συλλογικό βέβαια τρόπο, το «Ελευθερία ή Θάνατος», την τρομερή δηλαδή κραυγή όλων, των λαών που διεκδικούν με κάθε κόστος την Πολιτική τους Ελευθερία.
Είναι το σημάδι πως τα λαϊκά στρώματα της κοινωνίας και ο κόσμος της εργασίας, έχουν πλέον φτάσει στο σημείο μηδέν των αντοχών και της υπομονής τους.
Είναι η απόδειξη πως ο περιβόητος στόχος της «Ευρωπαϊκής προοπτικής», στο όνομα της οποίας οι δοσίλογοι ξεπουλάνε το σύνολο του δημόσιου και ιδιωτικού πλούτου της χώρας, δεν πείθει κανένα Έλληνα πολίτη. Αντίθετα, δημιουργεί τις παθιασμένες αντιδράσεις της κοινωνίας, που απαιτεί πλέον ρητώς την άμεση τιμωρία όλων των προδοτών.
Όλοι, όσοι, «δεξιοί» και «αριστεροί»  «αντι-μνημονιακοί» και μνημονιακοί δοσίλογοι προσπαθούν να υποβαθμίσουν τη σημασία του τραγικού γεγονότος ή να απαιτήσουν να μη γίνει καμιά πολιτική εκμετάλλευση  της ενέργειας του αυτόχειρα , φαίνονται να συμπορεύονται στον ίδιο δρόμο του πολιτικού φιμώματος της λαϊκής απόγνωσης και οργής.
Το σημείωμα που άφησε ο αυτόχειρας στο Σύνταγμα ο Μάρτυρας του λαού μας, αποτελεί αντίθετα για εμάς μια παρακαταθήκη.  Μια «κληρονομιά» που  όχι μόνο δε θα ξεχάσουμε, όχι μόνο δε θα αποποιηθούμε  αλλά και θα προσπαθήσουμε με όλους τους τρόπους να τιμήσουμε.
Η προσωρινή Πολιτική Επιτροπή του Ε.ΠΑ.Μ.
info@epam-hellas.gr                http://www.epam-hellas.gr/

ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ BLOGGERS