.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΠΟΛΙΣΤΡΙΕΣ



Τη μεγαλύτερή της επιτυχία στον ομαδικό αθλητισμό πανηγυρίζει η Ελλάδα. Η Εθνική γυναικών στην υδατοσφαίριση επικράτησε στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου, που διεξάγεται στη Σαγκάη, της διοργανώτριας Κίνας με 9-8, ανεβαίνοντας έτσι στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου.
Με μια εμφάνιση βγαλμένη από τα πιο γλυκά τους όνειρα οι Ελληνίδες «γοργόνες» ανταποκρίθηκαν της τεράστιας πρόκλησης του αγώνα του χρυσού μεταλλίου, αφού...
κατέβαλαν όλα τα ψυχικά και σωματικά τους αποθέματα.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν βρέθηκε ούτε μια φορά πίσω στο σκορ, κόντρα σε μια ομάδα-φόβητρο όπως η Κίνα, ενώ στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού διατηρούσε ένα άνετο προβάδισμα δυο και τριών τερμάτων.
Όλες οι Ελληνίδες αθλήτριες έδωσαν το καλύτερο τους εαυτό του, συνεισφέροντας η καθεμιά τους στον τομέα της. Η αλάνθαστη Ασημάκη με τρία γκολ σε τρεις επιθέσεις, η Ρουμπέση και η αρχηγός Κική Λιόση έδωσαν τις επιθετικές λύσεις στο σκοράρισμα, την ώρα που το μεγάλο όπλο για την ομάδα του Γιώργου Μορφέση ήταν η εκπληκτική της άμυνα.
Τα οκτάλεπτα: 2-2, 0-2, 4-4, 2-1
Κίνα (Χουάν Ζανέ): Γιανγκ, Τενγκ 1, Λιου 2, Σουν Γιούχουν, Χε 1, Σουν Γιάτινγκ 1, Σονγκ 1, Τσεν, Γουάνγκ Γι 2, Μα, Σουν Χουίζι, Ζιάνγκ, Γουάνγκ Γιν
Ελλάδα (Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά, Μελιδώνη 1, Ψούνη, Λιόση 1, Αβραμίδου, Ασημάκη 3, Ρουμπέση 3, Γερόλυμου, Μανωλιουδάκη 1, Αντωνάκου, Λαρά, Γούλα.