.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛ. ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟ 1843

Έλαβα ένα e-mail από τον καλό φίλο Δημήτρη Εμμανουηλίδη, που μπορεί να κατοικεί πολλά χρόνια τώρα στη Ρόδο με την οικογένειά του αλλά ποτέ δεν ξεχνάει το Δοξάτο και είναι από τους πλέον πιστούς αναγνώστες των "Δοξατινών Νέων", και ευχαρίστως το αναρτώ..


ΦΙΛΟΙ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.



Βρε τι μου θυμίζει, εμένα τον...απόγονο! Δείτε ένα πολύ καλό άρθρο περί δανείων και ΔΝΤ!


Διαβάστε τι έγινε στην ελληνική οικονομία το 1843, συγκρίνετε το με το σήμερα και θα αντιληφθείτε τι συμβαίνει στην παγκόσμια και στην ελληνική ιστορία, ανεξαρτήτως εποχών, προσώπων και ονομάτων. Η σύγκριση, μόνο ανατριχίλα μπορεί να προκαλέσει.
Έχουμε και λέμε:

Το καλοκαίρι του 1843, η Ελλάδα έπρεπε να καταβάλει στις τράπεζες της Ευρώπης τα τοκοχρεολύσια παλιότερων δανείων που είχε πάρει η χώρα. Δυστυχώς τα λεφτά δεν είχαν πάει σε υποδομές που θα βοηθούσαν την κατεστραμένη ελληνική οικονομία, αλλά είχαν σπαταληθεί στους εμφυλίους της επανάστασης και στα λούσα του παλατιού και των Βαυαρών συμβούλων του στέμματος.
(Μας θυμίζει τίποτα;)

Οι τόκοι που έπρεπε να καταβάλλονται κάθε χρόνο ήταν 7 εκατομμύρια δραχμές και ισοδυναμούσαν με το μισό τών συνολικών εσόδων του...

ελληνικού κράτους που έφταναν μετά βίας τα 14 εκατομμύρια ετησίως. Στην πραγματικότητα, με την καταβολή των τόκων δεν περίσσευε τίποτα να επενδυθεί προς όφελος του ελληνικού λαού. (Μήπως κάτι αρχίζει να μας θυμίζει;)


ΚΑΙ Η ΛΑΣΠΗ ΕΧΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΧΑΤΖΗΛΑΖΑΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΛΑΤΣΙΝΟΓΛΟΥ

ΔΟΞΑΤΟ-ΑΓΙΟΣ 1-0 - ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α-1 Ε.Π.Σ.ΔΡΑΜΑΣ 2010-11


ΛΥΓΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ