.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ - ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 40

    
       
ΔΗΜΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 40
Ημέρες και έργα (;) Της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Δοξάτου

Τη Δευτέρα, 07 Μαρτίου 2016, και ώρα 16.30 συνεδρίασε το Δ.Σ. με κυριότερο θέμα:   «Έγκριση συμμετοχής αιρετών και ειδικού συμβούλου σε συνέδριο με θέμα: «Τοπική Αυτοδιοίκηση, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση. Η παιδεία και ο πολιτισμός ως πυλώνες περιφερειακής ανάπτυξης».
Στο ανωτέρω συνέδριο δήλωσαν ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν οι Δήμαρχος, Αντιδήμαρχος Τοκούτσης Παντελεήμων, Ζουμπούλογλου Αναστάσιος Πρόεδρος Δ.Σ., Δασκάλου Θωμάς Ειδικός Συνεργάτης, Τσεντίδης Κωνσταντίνος Δ/ντης Οικονομικών Υπηρεσιών και ο Παπάζογλου Μιχαήλ, Δημοτικός Σύμβουλος ως εισηγητής (σχετικό αίτημα: 1609/05-02-2016)
Με ψήφους 12 υπέρ και 10 κατά εγκρίθηκε η συμμετοχή των κ.κ. Δαλακάκη Δημητρίου Δημάρχου και Παπάζογλου Μιχαήλ Δημοτικού Συμβούλου ως, εισηγητή στο συνέδριο.
Ο Δημοτικός Σύμβουλος Παπάζογλου Μιχαήλ απείχε από τη ψηφοφορία.

Την Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2016, και ώρα 18.30 συνεδρίασε κατεπειγόντως το Δ.Σ. με κυριότερο θέμα: «Έγκριση διενέργειας προμηθειών του Δήμου» 
Με ψήφους 14 υπέρ και 7 κατά αποφασίστηκε η κοινή πρόταση της αντιπολίτευσης που έγινε σύμφωνα με το πνεύμα της ενοποίησης των προμηθειών του Δήμου κατόπιν προχείρου διαγωνισμού και όχι με απευθείας αναθέσεις για λόγους οικονομίας.

Την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016 και ώρα 17.00 συνεδρίασε το Δ.Σ. με κυριότερα θέματα:
·      «Αναζήτηση κατάλληλων χώρων για την κάλυψη έκτακτων αναγκών προσωρινής στέγασης προσφύγων».
·      Πρόταση για ένταξη χρηματοδότησης της πράξης «Αντικατάσταση εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Τ.Κ.Κυργίων-Πηγαδίων Δήμου Δοξάτου» προϋπ:2.200.000,00 € (με Φ.Π.Α) στο Ε.Π.Α.Μ.Θ 2014-2020, έγκριση της μελέτης και καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης του έργου».
·      «Πρόταση για ένταξη της πράξης «Αντικατάσταση κεντρικού δικτύου ύδρευσης Καλαμπακίου» Δήμου Δοξάτου προϋπ:2.350.000,01 € (με Φ.Π.Α) στο Ε.Π.Α.Μ.Θ 2014-2020, έγκριση της μελέτης και καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης του έργου»
Τα παραπάνω θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα.

 Τη Μ. Τρίτη, 26 Απριλίου 2016, και ώρα 18.00 συνεδρίασε το Δ.Σ. με κυριότερα θέματα:
·      Αντικατάσταση μελών Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Δοξάτου.
Αποχώρησαν οι Δ.Σ. σύσσωμης της αντιπολίτευσης καθώς επίσης οι αποπεμφθέντες. Αποτέλεσμα οι εναπομείναντες 8 Δ.Σ. αποφάσισαν (!) την αντικατάσταση των μελών της Ο.Ε. με 6 ψήφους (!). Κατά της απόφασης αυτής κατατέθηκαν δύο προσφυγές.

·      Αντικατάσταση μελών Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Δοξάτου.
·      Αντικατάσταση μελών Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Δοξάτου.
·      Αντικατάσταση μελών Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Δοξάτου.
·      Αντικατάσταση μελών Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ Δήμου Δοξάτου.
·      Αντικατάσταση μελών Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Δοξάτου (ΔΗΚΕΔΗΔ).
·      Τροποποίηση της 21/2016 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα: «Συγκρότηση επιτροπής καταλληλότητας ακινήτων των άρθρων 7 & 8 του Π.Δ. 270/1981 για το οικονομικό έτος 2016».
·      Τροποποίηση της 22/2016 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα: «Ορισμός μελών επιτροπής καθορισμού τιμήματος εκποίησης, εκμίσθωσης , αγοράς ακινήτων των διατάξεων των άρθρων 186 παρ. 5, 191 παρ. 1 και 192 παρ. 5 του Ν. 3463/2006 και εκτίμησης αποζημίωσης ζημιών από εκτέλεση έργων του Δήμου του άρθρου 213 παρ. 2 του ιδίου νόμου για το έτος 2016».
Στα παραπάνω θέματα αποχώρησαν οι Δ.Σ. σύσσωμης της αντιπολίτευσης καθώς επίσης οι αποπεμφθέντες και ανεξάρτητος. Αποτέλεσμα οι εναπομείναντες 7 Δ.Σ. αποφάσισαν (!) την αντικατάσταση των μελών της Ο.Ε. με 7 ψήφους (!). Κατά της απόφασης αυτής κατατέθηκαν δύο προσφυγές.
·      Πρόσληψη προσωπικού για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών,  διάρκειας δύο μηνών.
Ομόφωνα αποφασίστηκε η πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου έτους 2016, ως κάτωθι:
     ΥΕ εργατών ύδρευσης, άρδευσης, αποχέτευσης: 6
     ΥΕ εργατών πρασίνου: 5
     ΥΕ εργατών καθαριότητας: 6
·      Έγκριση μετακίνησης Δημάρχου στο εξωτερικό.
Αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία με ψήφους 10 υπέρ και 7 κατά η μη έγκριση της μετακίνησης του Δημάρχου στη Νέα Υόρκη, στην σύνοδο κορυφής όπου θα τεθούν οι στόχοι για την Αειφόρο Ανάπτυξη και οι στόχοι αυτοί θα αντιμετωπίζουν τις πιο σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις της εποχής μας, παρέχοντας ένα σαφές και πιεστικό πλαίσιο για το μέλλον του πλανήτη.

Άγιος Αθανάσιος,  12 Μάη 2016
                                                        Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της
                                                           ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
                                                          Βούλα Καραγιαννίδου - Συμεωνίδου
                                                          Ελένη Κωνσταντινίδου

                                                                      Μιχάλης Γ. Παπάζογλου