.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Οικονομική ενίσχυση στους Δήμους για την πυροπροστασία των Δασών μας


Οικονομική ενίσχυση στους Δήμους για την πυροπροστασία των Δασών μας

Με  πρόταση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας εγκρίθηκε πίστωση 18.400.00,00 € στους Δήμους και Συνδέσμους για την κάλυψη δράσεων αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών.
Ειδικότερα οι ΟΤΑ μπορούν να χρηματοδοτήσουν ενέργειες όπως: α) καθαρισμός βλάστησης για τη μείωση του κινδύνου στα περιαστικά δάση, άλση κλπ, β) καθαρισμός – έλεγχος χωματερών, γ) ενίσχυση εθελοντικών δράσεων σε επίπεδο ΟΤΑ Α βαθμού , δ) θέματα εξοπλισμού (π.χ. βυτιοφόρα, γεννήτριες, ασύρματοι κλπ) και ε) λειτουργικά έξοδα (υπερωρίες μη μόνιμου προσωπικού, καύσιμα).

Τα ποσά που εγκρίθηκαν για τους Δήμους του νομού μας είναι τα παρακάτω:
Δ. ΔΟΞΑΤΟΥ ΔΡΑΜΑΣ 28.600
Δ. ΔΡΑΜΑΣ ΔΡΑΜΑΣ 50.200
Δ. ΚΑΤΩ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ ΔΡΑΜΑΣ 26.400
Δ. ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ ΔΡΑΜΑΣ 37.800
Δ. ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ ΔΡΑΜΑΣ 31.200

Στον εισαγγελέα Καβάλας η συμμορία ληστών που έκλεβε τράπεζες στη περιοχή μας


Στον εισαγγελέα Καβάλας η συμμορία ληστών που έκλεβε τράπεζες στη περιοχή μας

26pΣτον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας αναμένεται να προσαχθούν  οι 23 συλληφθέντες, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή σε ένοπλη συμμορία που διέπραττε ληστείες σε τράπεζες, εκρήξεις σε ΑΤΜ, επιθέσεις εναντίον αστυνομικών, διακίνηση όπλων, ναρκωτικών και εκβιάσεις.
Το πολυμελές κύκλωμα είχε έδρα την Καβάλα και πλούσια δράση στο ενεργητικό της στη Βόρεια Ελλάδα με συνολική «λεία» που προσεγγίζει τις 450.000 ευρώ. Διέθετε βαρύ οπλισμό και δεν δίσταζε να τον χρησιμοποιήσει κατά των αστυνομικών.

Η επιχείρηση για τη σύλληψη των μελών της ξεκίνησε χθες το πρωί και όταν συνελήφθησαν συνολικά 23 άτομα, εκ των οποίων 22 από διάφορες περιοχές της Καβάλας κι ένας στην Αθήνα ενώ αναζητούνται άλλα επτά άτομα για συμμετοχή στην ίδια οργάνωση.
 
Ανάμεσα στους συλληφθέντες, Έλληνες, ομογενείς από χώρες την πρώην Σοβιετικής Ένωσης και ένας Σέρβος, περιλαμβάνονται τρία αρχηγικά στελέχη του κυκλώματος. Οι δύο από αυτούς γνωρίζονταν από τα σχολικά τους χρόνια και υπηρετούσαν μαζί στις Ειδικές Δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού, ενώ ο τρίτος έχει συγγενικές σχέσεις με έναν εκ των δύο παραπάνω.
 
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ένας δικηγόρος της Καβάλας και ένας ειδικός φρουρός της ΕΛΑΣ που υπηρετούσε στην Αθήνα. Σύμφωνα με τη δικογραφία, το πολυμελές κύκλωμα που ξεκίνησε τη δράση του τον Απρίλιο του περασμένου χρόνου κατηγορείται συνολικά για πέντε περιπτώσεις ένοπλων ληστειών σε τράπεζες στις περιοχές της Καβάλας, των Σερρών, της Κομοτηνής και της Θεσσαλονίκης.
 
Επίσης, στο «ενεργητικό» της η συμμορία μετρά δέκα διαρρήξεις ΑΤΜ στις περιοχές της Καβάλας, της Κομοτηνής, της Ξάνθης, της Δράμας, της Σίνδου και του Έβρου, από τις οποίες οι εννέα έγιναν με χρήση εκρηκτικών υλών.
 
Η αστυνομία κατέσχεσε βαρύ οπλισμό και μεταξύ αυτών τέσσερα όπλα Καλάσνικοφ, έξι πιστόλια, έξι κυνηγητικές καραμπίνες, ένα αυτόματο υποπολυβόλο, εκρηκτικές ύλες, πυροκροτητές και μία χειροβομβίδα.