.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Φαγόπυρο με μανιτάρια Portobello. - ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΞΑΤΙΝΗ κ. ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ





Φαγόπυρο με μανιτάρια Portobello.
Κι επειδή είναι το αγαπημένο μου φαγητό το φαγόπυρο, και μιας και άρχισαν τα πρώτα μπάνια και οι περισσότεροι προσπαθούμε να χάσουμε μερικά κιλάκια μετά τις κραιπάλες του χειμώνα, θα σας δώσω μια άλλη πολύ υγιεινή και διαιτητική συνταγή με φαγόπυρο που έχει τη βάση της στην ρώσικη παράδοση καθώς στις χώρες της Βορειοανατολικής Ευρώπης το φαγόπυρο συμπεριλαμβάνεται συχνά στην καθημερινή διατροφή.
Δοκιμάστε την!
Υλικά:
1 φλιτζάνι φαγόπυρο
2 φλιτζάνια νερό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
6 κ.σ. ελαιόλαδο
250 γραμ. φρέσκα μανιτάρια (όχι πλευρώτους) καθαρισμένα και ψιλοκομμένα η χοντροκομμένα
1/2 κ.γ. ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
100 γραμ. τυρί κρέμα, ή κατίκι για το σερβίρισμα, η στραγγιστό γιαούρτι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά 2 κ.σ. λάδι και αφού κάψει το λάδι προσθέτουμε το φαγόπυρο και το αφήνουμε περίπου 3 λεπτά για να καβουρντιστεί ανακατεύοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα με μια ξύλινη κουτάλα. Έπειτα αδειάζουμε το καβουρντισμένο φαγόπυρο σε ένα βαθύ πιάτο.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι στην κατσαρόλα και αφού ζεσταθεί προσθέτουμε τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε που και που. Μετά από περίπου 5 λεπτά και αφού βγάλουν τα υγρά τους προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Όταν το κρεμμύδι γίνει διάφανο προσθέτουμε το βραστό νερό και το φαγόπυρο που καβουρντίσαμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη ρίγανη και το αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας που και που με μια ξύλινη κουτάλα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά όταν έχουν απορροφηθεί όλα τα υγρά του, και σερβίρουμε με το κατίκι.

ΠΗΓΗ: https://www.facebook.com/mara.indiana1?hc_ref=NEWSFEED&fref=nf

ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ 3 - ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 - ΩΡΑ: 21:00

ΔΕΥΤΕΡΑ  12/06/2017
21:00Κατάλληλο για όλους
24 ΩΡΕΣ ΕΛΛΑΔΑ   
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ



Web TV - LIVE

Εβδομαδιαία δημοσιογραφική εκπομπή ταξιδιωτικού περιεχομένου. Η αληθινή ζωή των κατοίκων της χώρας, στην πόλη ή στο νησί, μέσα από τις διαφορετικές δραστηριότητές τους κατά τη διάρκεια ενός 24ωρου. Ζούμε τις ομορφιές και τις χαρές του κάθε τόπου μαζί με τα προβλήματα και τις περιπέτειες του. Είναι η αληθινή ζωή, έτσι όπως την βιώνουν οι ίδιοι οι κάτοικοι. Πρωταγωνιστές είναι οι ίδιοι οι άνθρωποί της. Άνθρωποι από όλα τα επαγγελματικά και κοινωνικά επίπεδα, Έλληνες και ξένοι, όπως ακριβώς συνθέτουν το μωσαϊκό της κάθε περιοχής. 

Δείτε σήμεραΔΡΑΜΑ

Ένα σύγχρονο εμπορικό κέντρο, σοκάκια, πάρκα και πλατείες, αλλά και νεοκλασσικά σπίτια συνθέτουν την εικόνα της Δράμας. Άνθρωποι που προάγουν χρόνια πολιτισμό, που διατηρούν παραδοσιακές συνταγές, που παράγουν μια εξαιρετική πηγή βιταμινών, που αναδεικνύουν και προστατεύουν ένα μοναδικό μνημείο της φύσης, αλλά και ένα ποτάμιο σπήλαιο. Μουσικοί του δρόμου και αγώνες motocross.



Παραγωγή:ΕΡΤ-3
Σκηνοθέτης: Μαρία Μησσήν
Σενάριο, αφήγηση : Μαρία Μησσήν
Διεύθυνση Φωτογραφίας : Δημήτρης Κατσαΐτης
Μοντάζ : Κατσιγιάννης Βαγγέλης, Νικήτας Λέκκας
Ηχοληψία: Στυλιανός Ορφανίδης
Μουσική επιμέλεια: Δημήτρης Σελιμάς
Εκτέλεση παραγωγής: Black Light