.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2015

Έναρξη Εγγραφών για το Δωρεάν Κοινωνικό Διαδικτυακό Φροντιστήριο του Δ.Δοξάτου

Έναρξη Εγγραφών για το Δωρεάν Κοινωνικό Διαδικτυακό Φροντιστήριο του Δ.Δοξάτου

20 Νοε 2015 @ 23:52 | Έγραψε η Συντακτική ομάδα

Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Έναρξη Εγγραφών για το Δωρεάν Κοινωνικό Διαδικτυακό Φροντιστήριο του Δ.Δοξάτου

20 Νοε 2015 @ 23:52

Κατηγορία Τοπικές ειδήσεις
Συντακτική ομάδα
χορηγός κατηγορίας

Google bookmarkTwitterFacebook

Έναρξη Εγγραφών για το Δωρεάν Κοινωνικό Διαδικτυακό Φροντιστήριο του Δήμου Δοξάτου σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ.

Ο Δήμος Δοξάτου, στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής και με στόχο να στηρίξει μαθητές  όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, ώστε να καταστεί εφικτή με αξιοπρεπείς όρους η ισότητα στην πρόοδο και την παρεχόμενη παιδεία, προχώρησε   σε συνεργασία με την εταιρεία «ΑΡΝΟΣ κέντρο μελετών και εκπαίδευσης ΕΠΕ»  την λειτουργία του προγράμματος του Διαδικτυακού Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Το πρόγραμμα προσφέρει  διαδικτυακά δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές οι οικογένειες των οποίων αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες,  για την σχολική περίοδο 2015-2016 (μέχρι 30-06-2016) και είναι δημότες ή κάτοικοι του Δήμου Δοξάτου.
Η εταιρεία «ΑΡΝΟΣ» ίδρυσε το Public School, ένα εκπαιδευτικό ιστότοπο όπου ο μαθητής μπορεί να παρακολουθεί και να κατανοεί από την οθόνη του υπολογιστή του τη διδακτέα ύλη του σχολικού βιβλίου, με τρόπο απλό κατανοητό και στοχευμένο. Συγκεκριμένα, το on-line φροντιστήριο θα προσφέρει δωρεάν  διδασκαλία σε βίντεο τα παρακάτω:
1.- Γνωστοποίηση δωρεάν πρόσβασης στο πρόγραμμα e-δημοτικό, Οικουμενικό σχολείο ΑΘΗΝΑ: Το e-δημοτικό Οικουμενικό σχολείο ΑΘΗΝΑ παρέχεται εντελώς δωρεάν σε κάθε χρήστη της ιστοσελίδας της χορηγού www.arnos.gr, που περιλαμβάνει διδασκαλία πλέον των 10.000 μαθημάτων στις δραστηριότητες, τις εργασίες και όλες τις ασκήσεις των σχολικών βιβλίων.
2.- Φροντιστηριακό e-μάθημα Γυμνασίου: Περιλαμβάνει με έναν κωδικό χρήσης διδασκαλία για όλες τις τάξεις του Γυμνασίου, 9.000 μαθημάτων σε βίντεο (10 με 15 λεπτά διάρκειας) (θεωρία –μεθοδολογία- λυμένες ασκήσεις), τεστ αξιολόγησης και διαγωνίσματα on-line καθώς και λύσεις των ασκήσεων σε όλα τα μαθήματα των σχολικών βιβλίων.
3.- Φροντιστηριακό e-μάθημα Λυκείου: Περιλαμβάνει με έναν κωδικό χρήσης διδασκαλία για όλες τις τάξεις του Λυκείου, 10.000 μαθημάτων σε βίντεο (10 με 15 λεπτά διάρκειας)  (θεωρία –μεθοδολογία- λυμένες ασκήσεις), τεστ αξιολόγησης και διαγωνίσματα on-line καθώς και λύσεις θεμάτων εξετάσεων και Πανελλαδικών καθώς και λύσεις της Τράπεζας θεμάτων Α΄Λυκείου .
Επίσης άμεση επικοινωνία μέσω chat για επίλυση αποριών, υπόδειξη δυνατοτήτων και αδυναμιών του μαθητή και καθοδήγηση και υποστήριξη του μαθητή καθ’ όλη την διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
Κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων στο Κοινωνικό Φροντιστήριο θα είναι το συνολικό εισόδημα των οικογενειών, ενώ θα λαμβάνονται υπόψη παράγοντες όπως η αναπηρία, η οικογενειακή κατάσταση, τα κοινωνικά προβλήματα, η ανεργία. Κατά την κατάθεση της αίτησης συμμετοχής στο κοινωνικό φροντιστήριο θα πρέπει επίσης να υποβληθούν τα εξής δικαιολογητικά:
1. Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου
2. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
3. Φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος. Σε περίπτωση που δεν έχει παραλάβει εκκαθαριστικό σημείωμα από την Δ.Ο.Υ., υποχρεούται να προσκομίσει αντίγραφο της φορολογικής του δήλωσης που παρελήφθη από την Δ.Ο.Υ.
4. Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου απορίας προνοίας (αν υπάρχει).
5. Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας (αν υπάρχει).
Η επιλογή των μαθητών θα γίνει με κριτήριο τη σειρά προτεραιότητας των εισερχομένων αιτήσεων.
Για περισσότερες πληροφορίες, απευθυνθείτε στα τηλέφωνα του Γραφείου Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Δοξάτου: 25213 52463 και 25213 52464.

Σεισμική δόνηση μικρής κλίμακας σημειώθηκε με επίκεντρο το Δοξάτο Δράμας

Σημ. : Για να μην ανησυχούν όσοι Δοξατινοί κατοικούν εκτός Δοξάτου, τουλάχιστον εγώ ήμουν ξύπνιος εκείνη την ώρα και δεν αντιλήφθηκα το παραμικρό.

Βασίλης Ζάχαρης.


Σεισμική δόνηση μικρής κλίμακας σημειώθηκε με επίκεντρο το Δοξάτο ΔράμαςΕπιλεγμένο

21 Νοε 2015 @ 00:43 | Έγραψε η Συντακτική ομάδα

Βαθμολογήστε το άρθρο
(1 ψήφος)
Σεισμική δόνηση μικρής κλίμακας σημειώθηκε με επίκεντρο το Δοξάτο Δράμας

21 Νοε 2015 @ 00:43

Κατηγορία Τοπικές ειδήσεις
Συντακτική ομάδα
χορηγός κατηγορίας

Google bookmarkTwitterFacebook

Σεισμική δόνηση μικρής κλίμακας σημειώθηκε σήμερα Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015 και έγινε λίγο αισθητή στην περιοχή της Δράμας.
Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 12:01 π.μ., ήταν μεγέθους 2,2 Ρίχτερ, είχε εστιακό βάθος 2 χλμ και επίκεντρο το Δοξάτο Δράμας (22,1 χλμ Βορειοδυτικά της Καβάλας).

ΠΗΓΗ: http://dramania.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=23658%3Aseismikh-donhsh-mikrhs-klimakas-shmeiothhke-me-epikentro-to-doxato-dramas&Itemid=177