.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Πρόγραμμα κοινωνικής εργασίας στον Δήμο Δοξάτου

Πρόγραμμα κοινωνικής εργασίας

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους Δημότες ότι το πρόγραμμα Κοινωνικής Εργασίας, το οποίο προβλέπει πεντάμηνη απασχόληση 1.500 ατόμων στην στον Νομό Δράμας βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι προσλήψεις και η επιλογή των ανέργων θα γίνουν όχι από το Δήμο, αλλά από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις - ΜΚΟ (Δικαιούχοι), οι οποίοι θα υπογράψουν ένα μνημόνιο συνεργασίας με τους Δήμους (Συμπράττοντες φορείς).
Οι ωφελούμενοι της πράξης θα πρέπει πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
- Να είναι άνεργοι, με δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή
-Αγρότες ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ που δε διαθέτουν ή δε δικαιούνται δελτίο ανεργίας και έχουν ατομικό εισόδημα έως 10.500€ το οικονομικό έτος 2010 (εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1-1-2009 έως 31-12-2009), θα προσκομίζουν βεβαίωση από τον ΟΑΕΔ, αφού καταχωρηθούν σε ειδική κατάσταση συμμετοχής στη δράση.
- Να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της Ε.Ε. ή να είναι ομογενείς ή μετανάστες που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.

Τα κριτήρια επιλογής αφορούν τν κοινωνική, οικονομική, οικογενειακή κατάσταση των υποψήφιων ωφελουμένων, αποδεικνύονται με νόμιμα σχετικά δικαιολογητικά και δίνουν προτεραιότητα:
- Σε μακροχρόνια άνεργους
- Σε βραχυχρόνια και μακροχρόνια άνεργους που δε λαμβάνουν επίδομα ανεργίας
- Σε ανέργους νέους έως 30 ετών που αναζητούν εργασία

Το γραφείο απασχόλησης του Δήμου Δοξάτου θα αναρτήσει στην Διαδικτυακή Πύλη του Δήμου (www.doxato.gr) όλες τις προσκλήσεις των ΜΚΟ οι οποίες αναμένονται περίπου τέλος Μάιου, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι συνδημότες μας να προβούν σε αιτήσεις. Επίσης θα γίνει ανακοίνωση και από τα μεγάφωνα του Δήμου. Τονίζουμε ότι οι αιτήσεις δεν θα γίνονται στον Δήμο αλλά στις ΜΚΟ που τελικά θα επιλεγούν για να υλοποιήσουν το πρόγραμμα. Επίσης το Γραφείο Απασχόλησης θα ενημερώσει τηλεφωνικά ή με sms όλους τους εγγεγραμμένους άνεργους. Επομένως όσοι άνεργοι Δημότες ή κάτοικοι του Δήμου Δοξάτου επιθυμούν να ενημερωθούν ατομικά, πρέπει να εγγραφούν ως άνεργοι στο Γραφείο Απασχόλησης του Δήμου Δοξάτου (Πληροφορίες: 2521069528)

ΠΗΓΗ: http://www.doxato.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2044&Itemid=26

Σημείωση "Δοξατινών Νέων": Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Δοξάτου όπου υπάρχουν αναλυτικά όλες οι πληροφορίες για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.