.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Μαζική δηλητηρίαση σκύλων με υδροκυάνιο στο Δοξάτο !

Μαζική δηλητηρίαση σκύλων με υδροκυάνιο στη Δράμα

Μαζική δηλητηρίαση σκύλων με υδροκυάνιο στη Δράμα
Έντονη ανησυχία επικρατεί στη Δράμα, από την αποκάλυψη ότι πλήθος αδέσποτων σκύλων δολοφονήθηκαν με υδροκυάνιο από άγνωστο ή άγνωστους δράστες.
Το υδροκυάνιο είναι μια εξαιρετικά επικίνδυνη ουσία και το ότι ο τοξικολογικός έλεγχος που έγινε στα άτυχα ζώα που βρέθηκαν νεκρά στο Δοξάτο της Δράμας, έδειξε την ύπαρξή του στον οργανισμό τους, μόνο αποτροπιασμό προκαλεί.
Πριν από λίγες ημέρες ο δήμαρχος του Δοξάτου είχε επικηρύξει με 1.000 ευρώ όσους δηλητηριάζουν αδέσποτα ζώα.
Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει το thrakitoday.com.com, με πρωτοβουλία των κτηνιάτρων έγινε λήψη δείγματος από τα νεκρά ζώα και διαπιστώθηκε πως ο αδίστακτος δράστης (ή δράστες) χρησιμοποίησε υδροκυάνιο για να τα σκοτώσει.
«Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ θεωρεί σκόπιμο να τονίσει την κατακραυγή της κοινωνίας της Δράμας, όλης της Περιφέρειας και όλου του εδαφικού της χώρου κατά της ειδεχθούς αυτής πράξης και να δηλώσει ότι είναι έξω από τις λογικές της κοινωνίας μας», αναφέρει μεταξύ σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια.
Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Γιώργος Παυλίδης ζήτησε από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες να κάνουν τις αναγκαίες ενέργειες για την προστασία των αδέσποτων ζώων αφενός και από τις Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας να ενεργήσουν τα δέοντα για την προστασία της.
Παράλληλα,  δόθηκε εντολή τα συγκεκριμένα περιστατικά να αναφερθούν με λεπτομέρειες στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών Δράμας.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/594109/maziki-dilitiriasi-skylon-me-ydrokyanio-sti-drama#ixzz3caGoWmow

Εκδήλωση για παιδιά στον Ιππικό Σύλλογο Δοξάτου Tοπική Διοίκηση Δράμας (I.P.A) της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών

Εκδήλωση για παιδιά στον Ιππικό Σύλλογο Δοξάτου

IPA - ΙΠΠΙΚΟΣ 2015 αφίσαΗ Tοπική Διοίκηση Δράμας (I.P.A) της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, στα πλαίσια των πολιτιστικών της εκδηλώσεων, θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 14 Ιουνίου 2015 και από ώρες 10:00΄ έως 15:00΄ στον Ιππικό Σύλλογο Δοξάτου (11ο χιλ. Ε.Ο. Δράμας-Καβάλας), μια ξεχωριστή εκδήλωση για παιδιά, όλων των ηλικιών, για τα μέλη και τους φίλους της ένωσής μας.
Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά διάφορα άλογα όπως πόνυ, αγωνιστικά κλπ, να κάνουν ελεύθερη ιππασία, καθώς και βόλτα με παραδοσιακό κάρο, ενώ από τον υπεύθυνο του συλλόγου θα γίνει ενημέρωση – παρουσίαση για τη ζωή και τις συνήθειες του αλόγου.
Επίσης, για τους μικρούς μας φίλους, θα υπάρχουν και πολλές άλλες ευχάριστες εκπλήξεις, όπως αναπαράσταση παραδοσιακών αγροτικών εργασιών (όργωμα, σπορά, θερισμός), μαγειρική στη φύση , επίδειξη TAE KWON DO , διάφορες αθλοπαιδιές (τσουβαλοδρομίες, διελκυστίνδα, κ.α.), το χιλιόμετρο της ζωής, καθώς επίσης ζωγραφική και χειροτεχνίες στη φύση.
Παράλληλα, στον ίδιο χώρο θα παρουσιασθούν ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί από τα παιδικά τμήματα διαφόρων δημοτικών σχολείων και πολιτιστικών συλλόγων του Νομού μας.
Όλες οι παραπάνω δραστηριότητες προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ, ενώ θα υποστηρίζονται από επαγγελματίες του είδους, γυμναστές, με τη βοήθεια των εθελοντών της ένωσής μας.
Απαραίτητη η συνοδεία τουλάχιστον ενός εκ των δύο γονέων.
SERVO PER AMIKECO
(Υπηρετώ δια της Φιλίας)
Για το Δ.Σ.
Ο Π ρ ό ε δ ρ ο ς                                                                      Η Γεν. Γραμματέας
ΣΚΑΡΛΙΟΣ Μηνάς                                                                ΕΓΓΛΕΖΟΥ Μαρία
ΠΗΓΗ: http://www.dramini.gr/%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CE%AE%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B9%CF%80%CF%80%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CF%8D%CE%BB%CE%BB%CE%BF/

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Π/Π - Π/Κ Β΄ (ΠΟΛΥΑΘΛΑ) ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Β΄ (OMΙΛΟΣ ΔΡΑΜΑΣ)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ  Π/Π - Π/Κ Β΄ (ΠΟΛΥΑΘΛΑ)
                   ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Β΄
                 (OMΙΛΟΣ ΔΡΑΜΑΣ)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Π/Π - Π/Κ Β΄ (ΠΟΛΥΑΘΛΑ) ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ Β΄ (OMΙΛΟΣ ΔΡΑΜΑΣ)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ  Π/Π - Π/Κ Β΄ (ΠΟΛΥΑΘΛΑ)
                   ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ Β΄
             (OMΙΛΟΣ ΔΡΑΜΑΣ)

Βιντεάκι με την διέλευση ίππων απ τον πεζόδρομο του Δοξάτου στα πλαίσια της Δραμοινογνωσίας - Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Δραμοινογνωσία και Δοξάτο ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Δραμοινογνωσία και Δοξάτο
Μια ανεπανάληπτη εμπειρία
Μια τρέλα ….για πολλούς.
Υπέροχο ταξίδι της Ελεύθερης ιππασίας στη διαδρομή που ενώνει τα οινοποιεία στον κάμπο Δοξάτου- Αδριανής.
«Μια πορεία δύο παραδόσεις έγραψε ο Γιάννης Σισμανίδης. Θεωρητικός της παρέας και ψυχή της ομάδας. Μαζί του ο «Αλογομούρης» του. Και όλη η παρέα του Αγίου Αθανασίου. Καθοδηγήτρια στο όλο εγχείρημα φυσικά και η υπεύθυνη σχολής στον Άγιο Αθανάσιο Μπρίττα Μαχαιρίδου. Πρώτος σταθμός για τη μικρή ομάδα το κτήμα Μιχαηλίδη.
Με χαρά είδαμε και τον σταθερό φίλο του Δοξάτου Λεωνίδα με το άλογό του!
Στο Δοξάτο στο ιστορικό Δημαρχείο συναντηθήκαμε με τους φίλους από τη Δράμα, την Πετρούσα, τον Ξηροπόταμο και την μεγάλη ομάδα του Βώλακα.
Καταπληκτική παρέα, χιούμορ, ζωντάνια..
Κουδούνιζαν στο πέρασμά τους τα άλογα. Χωρίς σέλα με κομμάτια από βελέντζα για να μην γλιστράει το σώμα του αναβάτη. Άγουρα νιάτα που δένονται με τα αγαπημένα τους ζώα. Φίλοι πιστοί στις μεγάλες διαδρομές του Φαλακρού όρους. Προσκύνημα στις μέρες του πανηγυριού του Αγίου Πνεύματος. Προσκύνημα και στο γενέθλιο της Υπεραγίας Θεοτόκου στην ιστορική Μονή της Εικοσιφοίνισσας. «Καβάλα παν στην Εκκλησιά, καβάλα προσκυνάνε».
Ατίθασοι, ορμητικοί κι’ αυτοί και τα ζώα τους. Δυσκολεύονται να υπακούσουν στις οδηγίες των υπομονετικών ενστόλων που ξεπέρασαν τον εαυτό τους και ακολούθησαν την πολύωρη και κοπιαστική πορεία. Διασφάλισαν την ομαλή και επιτυχημένη διαδρομή.
«Προσκύνημα» ανατρεπτικό αυτή τη φορά για την ξεχασμένη παλιά πορεία στα αμπέλια της περιοχής μας με τις σούστες και τα κάρα.
Οργανωμένες επιχειρήσεις σήμερα, κτήματα πλούσια, φιλόξενα με γεμάτα κελάρια. Στηρίγματα στην επιχειρηματικότητα της περιοχής επιδίδονται με μεγάλη επιτυχία στην τέχνη του οίνου.
Οινογένεσις- Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη- Κτήμα Γέννημα Ψυχής – Κτήμα Νίκου Λαζαρίδη.
Αρχιτεκτονικά κομψοτεχνήματα σκαλωμένα στους μικρούς λόφους του εύφορου κάμπου μας. Με την πρώτη ματιά εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη.
Μεθά όμως κανείς με τις υπέροχες γεύσεις και τα αρώματα του Δραμινού οίνου. Σπονδή σήμερα στον Βάκχο, στον τόπο της Διονυσιακής λατρείας και προσκυνητές οι δικοί μας καβαλάρηδες. Γευθήκαμε αλλαντικά Sarris και ηδονικά ποτά.
Εκστατικοί μένουν όσοι μας αντικρίζουν, ξαφνιάζονται μπροστά στην χαρούμενη «αγέλη των άγριων αλόγων». Επιβλητικά τα άλογα της φίλης Μπρίτας, του Λεωνίδα και του Γιάννη, προσιτά όλα όμως, παρακινούμε τους παρισταμένους για ελεύθερη ιππασία. Ανάμεσά τους και ο αρχηγός της δικής μας παρέας ο φιλόξενος οικοδεσπότης και πρόεδρος Νίκος Αλεξίου. Συνοδοιπόρος κι αυτός μαζί με την ακούραστη Ανατολή Γιαννάκη.
Ιππεύουν ακόμη ο Χρήστος, οι εργαζόμενοι στον Νίκο Λαζαρίδη και τα παιδιά στην πλατεία Κυργίων. Ο Γιάννης Σεϊτανίδης φρόντισε τα υπέροχα ζώα μας και έδωσε μεγάλη χαρά στους μικρούς φίλους με την μικρή βόλτα στην πλατεία. Μας φιλοξένησε και ο φίλος Μπάμπης Ζεκερίδης με πολλή αγάπη.
Ευχές πολλές ...για δημιουργική πορεία σε όλους και στον φίλο μας τον πρόεδρο του Βώλακα Πασχάλη...
με αγάπη Μαρία Στυλίδου