.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΦΙΛΙΠΠΟΙ ΔΟΞΑΤΟΥ: ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΨΗΛΑ

Οι στόχοι των Φιλίππων φέτος είναι υψηλοί. Ξεκάθαρη δήλωση του προπονητή της ομάδας του Δοξάτου κ. Δημ. Βασιλειάδη αμέσως μετά το νικηφόρο παιχνίδι με τον Μαυρόβατο.

Η αισιοδοξία του κ. Βασιλειάδη πηγάζει από το γεγονός της προσθήκης δύο ακόμη ποδοσφαιριστών που αναμένει να βοηθήσουν πολύ την ομάδα, του Πέτρου Σερέτη και του Δημήτρη Τουρφαντίδη(που ήδη έχει παίξει βασικός στις δύο πρώτες αγωνιστικές), πάντα σύμφωνα με τις δηλώσεις του ίδιου.

Και βέβαια, σημαντική είναι και η παρουσία του Γιώργου Ντίνα, η αξία του οποίου είναι γνωστή σε όλους τους Δραμινούς ποδοσφαιρόφιλους και που αγωνίστηκε ένα ημίχρονο στον αγώνα με τον Μαυρόβατο.

Στον αγώνα του Σαββάτου ο κ. Βασιλειάδης επέλεξε να ξεκινήσει το παιχνίδι με τους: Παναγιωτόπουλο κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ Τουρφαντίδη, αριστερό Μπαρμπουτέλη, στο κέντρο της άμυνας Πετρά και Μόσχο, αμυντικά χαφ Τουλούπη και Ζάχαρη, μπροστά από αυτούς ο Παντζαρίδης, "10άρι" αλλά και κρυφό σέντερ-φορ ο Ντίνας, και στά άκρα της επίθεσης ο θεοφανίδης με τον Ιωαννίδη.

Από το ξεκίνημα του αγώνα φάνηκε πως ο Μαυρόβατος(με πολλούς νεαρούς στην σύνθεσή του..) δεν θα ήταν "εύκολη λεία" στις ορέξεις των γηπεδούχων. Ξεκινούσαν την πίεση από αρκετά ψηλά με αποτέλεσμα οι Φίλιπποι να δυσκολεύονται να κάνουν το παιχνίδι τους με πολλές κοντινές πάσες στον χώρο του κέντρου και με ξαφνικές κάθετες και διαγώνιες πάσες προς τους επιθετικούς, Βέβαια, οι γηπεδούχοι είχαν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες και είχαν δοκάρι με τον Ντίνα, αλλά το γκολ δεν ερχόταν..

Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι, έχοντας σε μεγάλα κέφια τον Μετσικίδη(που πέρυσι αγωνιζόταν στους Φιλίππους) έδειξαν αρκετά απειλητικοί σε κάποιες αντεπιθέσεις..

Όλα αυτά όμως άλλαξαν μετά την φάση του 35', όταν ο Παντζαρίδης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή μετά από τράβηγμα αντίπαλου αμυντικού, ο βοηθός δεν δίστασε καθόλου και υπέδειξε την παράβαση και ο διαιτητής Πουλικίδης καταλόγισε το πέναλτυ, κάτι που δεν είχε κάνει νωρίτερα σε ολοκάθαρη ανατροπή του Μπαρμπουτέλη..

Την εκτέλεση του πέναλτυ ανέλαβε ο "συνήθης ύποπτος" Παντζαρίδης, ο τερματοφύλακας απέκρουσε τη μπάλα, κι ενώ όλα ήταν υπέρ του Μαυροβάτου σε εκείνο το χρονικό σημείο, ακολούθησε η κόκκινη κάρτα σε ποδοσφαιριστή των φιλοξενούμενων, προφανώς γιατί κάτι είπε και το άκουσε ο διαιτητής.. Ακολούθησε ολιγόλεπτη διακοπή εξαιτίας των έντονων διαμαρτυριών των παικτών του Μαυροβάτου. Ο αγώνας συνεχίστηκε χωρίς κάτι ιδιαίτερο μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, χωρίς σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μπουμπέκης πήρε τη θέση του ανέτοιμου, όπως φάνηκε, Ντίνα και οι Φίλιπποι παρατάχθηκαν με το γνωστό σχήμα, με σέντερ φορ δηλαδή και με την πίεση στην άμυνα των φιλοξενούμενων να γίνεται ασφυκτική με το ξεκίνημα. Μόλις στο δεύτερο λεπτό, ο Θεοφανίδης εκτέλεσε απευθείας φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, ο τερματοφύλακας απέκρουσε με λάθος τρόπο, η μπάλα έφτασε στον Ζάχαρη που από κοντά άνοιξε το σκορ, και νωρίς νωρίς φάνηκε πως ο Μαυρόβατος πολύ δύσκολα θα έφευγε με κάτι θετικό από το Δοξάτο.. Λίγο αργότερα ο Μπουμπέκης ενήργησε έξυπνα(σε αντίθεση με τον τερματοφύλακα που έκανε παιδαριώδες λάθος), έκανε μια πάσα με μεγάλη ψυχραιμία στον επερχόμενο Παντζαρίδη που με πλασέ έκανε το 2-0. Κάπου εκεί τελείωσαν οι όποιες ελπίδες των φιλοξενούμενων για κάτι καλό, ενώ οι Φίλιπποι ανέβασαν κι άλλο την απόδοσή τους, βοηθούμενοι κι απ τον αέρα, αλλά κι απ΄ το γεγονός πως η κούραση είχε "βαρύνει" αρκετά τα πόδια των φιλοξενούμενων που έτσι κι αλλιώς αγωνιζόντουσαν με 10..
Πάντως, λίγο μετά το 2-0 είχαν μια πολύ καλή ευκαιρία να μειώσουν το σκορ, αλλά το σουτ του δαιμόνιου επιθετικού με το νούμερο "7" βρήκε την ρίζα της αριστερής κάθετης δοκού του Παναγιωτόπουλου..
Γενικά πάντως, η εμφάνιση των γηπεδούχων δεν ικανοποίησε τους αρκετούς φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο, αλλά το θετικό είναι πως σε τέτοια παιχνίδια μέσα στην έδρα τους οι Φίλιπποι φαίνεται πως ακόμη και χωρίς καλή εμφάνιση θα βρίσκουν τον τρόπο να φτάνουν στη νίκη, εκμεταλλευόμενοι την υψηλή ποιότητα πολλών ποδοσφαιριστών τους..

Για τους Φιλίππους αγωνίστηκαν ακόμη οι Χατζηνικολαΐδης(στο 62' στη θέση του Θεοφανίδη) και Σιαματάς(στο 69' στη θέση του Τουλούπη).

Τρίτο ημίχρονο

... Αρκετός κόσμος παρακολούθησε τον αγώνα, κάτω από πολύ καλές καιρικές συνθήκες..

... Αρκετοί ήταν και οι φίλοι του Ηρακλή Μαυροβάτου που βρέθηκαν στην κερκίδα για να ενισχύσουν την ομάδα τους..

... Δεν σταμάτησαν καθόλου οι Blue Devils να τραγουδούν για την ομάδα τους..

... Χειροκροτήθηκε στο τέλος του αγώνα ο Μετσικίδης από την "Θύρα Τραπέζι" ο οποίος ανταπέδωσε..

... Προς το τέλος του παιχνιδιού κάποιοι φίλοι του Δοξάτου κάλεσαν τον επιθετικό του Μαυροβάτου με το νούμερο "7" να έρθει του χρόνου στην ομάδα τους κι αυτός με μια χαρακτηριστική κίνηση έδειξε πως θα το σκεφθεί, αρκεί να "πέσει" αρκετό χρήμα !

... Σε αρκετά καλή κατάσταση ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου. Ακόμη δεν ξεκίνησαν τα πρωτοβρόχια..

.. Για δεύτερο Σάββατο λειτούργησε το κυλικείο κάτω από την κερκίδα. θετικό σίγουρα αυτό, αφού το γήπεδο του Δοξάτου ήταν ένα από τα λίγα στα οποία δεν υπήρχε κυλικείο..

Τα αποτελέσματα

ΔΟΞΑΤΟ-ΜΑΥΡΟΒΑΤΟΣ: 3-0
ΠΕΤΡΟΥΣΑ-Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ: 5-1
ΠΕΡΙΘΩΡΙ-ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ: 3-1
ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ-ΑΓΙΟΣ: 2-2
ΦΩΤΟΛΙΒΟΣ-ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ: 1-1
ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΣ-ΠΛΑΤΑΝΙΑ: 3-0 α.α.

Βαθμολογία

ΔΟΞΑΤΟ 6
ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 4
ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ 4
ΦΩΤΟΛΙΒΟΣ 4
Κ.ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ 3
ΠΑΝΔΡΑΜΑΙΚΟΣ 3
ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΣ 3
ΠΕΡΙΘΩΡΙ 3
ΠΕΤΡΟΥΣΑ 3
ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ 1
ΜΑΥΡΟΒΑΤΟΣ 0
ΠΛΑΤΑΝΙΑ 0 - ΕΧΕΙ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ