.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Σε Αμφίπολη και Βεργίνα η Επιτροπή Πολιτισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με πρωτοβουλία των ευρωβουλευτών Θεόδωρου Ζαγοράκη και Γιώργου Γραμματικάκη

Σε Αμφίπολη και Βεργίνα η Επιτροπή Πολιτισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με πρωτοβουλία των ευρωβουλευτών Θεόδωρου Ζαγοράκη και Γιώργου Γραμματικάκη

ΤΡΙΤΗ, JUNE 16, 2015 - 12:52
Flag of Greece
Επίσημη αντιπροσωπεία της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα επισκεφτεί αυτήν την εβδομάδα (17-19 Ιουνίου) την Αμφίπολη, την Βεργίνα και την Θεσσαλονίκη με πρωτοβουλία του Θεόδωρου Ζαγοράκη, ευρωβουλευτή της ΝΔ, και του Γιώργου Γραμματικάκη, ευρωβουλευτή του Ποταμιού. Στην επίσκεψη θα συμμετέχουν ευρωβουλευτές και πολιτικά στελέχη όλων των πολιτικών ομάδων, καθώς και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας θα είναι η κα. Silvia Costa, Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού. Οι ευρωβουλευτές θα έχουν επίσης συναντήσεις με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.
Με αφορμή την επίσκεψη της αντιπροσωπείας στην Ελλάδα, ο κ. Ζαγοράκης ανέφερε τα εξής:
"Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η αρμόδια Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επισκέπτεται αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την χώρα μας, την Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία. Η προγραμματισμένη επίσκεψη στον τάφο της Αμφίπολης, αλλά και στην Βεργίνα, θα δώσει την ευκαιρία να προβάλλουμε τον πολιτιστικό πλούτο της πατρίδας μας, την ιερή γη της Μακεδονίας και να αναδείξουμε τον Ελληνικό πολιτισμό στην Ευρώπη. Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι, η πολιτιστική κληρονομιά της Μακεδονίας και η ιστορία της, είναι ένα σημαντικό εργαλείο που με την σωστή στρατηγική και προγραμματισμό, μπορεί να αποτελέσει μοχλό οικονομικής ανάπτυξης για ολόκληρη την περιοχή. Είναι χρέος όλων μας να υποστηρίξουμε αυτήν την προσπάθεια με όλες μας τις δυνάμεις."
Από την πλευρά του ο κ. Γραμματικάκης δήλωσε:
"Αυτή η επίσκεψη σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για την χώρα μας αποκτά ιδιαίτερη συμβολική σημασία. Είναι μια ευκαιρία όχι μόνο να αναδείξουμε τον  πολιτιστικό μας πλούτο και την σπουδαιότητά του για όλη την Ευρώπη, αλλά και να τονίσουμε ότι οι εκφράσεις του πολιτισμού στην Ελλάδα έχουν επίσης πληγεί από την κρίση και τις σκληρές και άδικες περικοπές στον τομέα του πολιτισμού. Ο πολιτισμός και η πολιτιστική κληρονομιά είναι ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα. Είναι τομείς που μπορούν - και πρέπει - να οδηγήσουν δυναμικά την χώρα σε πορεία ανάπτυξης αν βέβαια λάβουν την κατάλληλη υποστήριξη τόσο σε εθνικό και όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο".

ΠΗΓΗ: http://www.eppgroup.eu/el/press-release/%CE%A3%CE%B5-%CE%91%CE%BC%CF%86%CE%AF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%92%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%BD%CE%B1-%CE%B7-%CE%95%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%AE-%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%95%CE%9A

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΠΑΛΑ ΣΤΑ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ - ΒΙΝΤΕΟ - 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015



Πόσες αναμνήσεις μπορεί να ξυπνήσει σε όλους τους Δοξατινούς, σχεδόν κάθε ηλικίας, που αγαπούσαν το ποδόσφαιρο αυτό το βιντεάκι;

Ώρες ατελείωτες παιχνίδι σ΄αυτά τα ίδια "πλακάκια" ...

Όπως φυσικά και σε τόσες άλλες "αλάνες" στο χωριό μας.. Αλλά όπως και να το κάνουμε, το "κεντρικό" γήπεδό μας ήταν αυτό..

Και προφανώς εξακολουθεί να είναι για τους πιτσιρικάδες !

Ειδικά στα χρόνια πριν απ την εμφάνιση των οργανωμένων Ακαδημιών ποδοσφαίρου, από τέτοια "γήπεδα" ξεπηδούσαν τα μελλοντικά "αστέρια", από εδώ οι τότε "σκάουτερς" ανακάλυπταν τα ταλέντα και τα "ανέβαζαν" στο γήπεδο..


ΧΩΡΙΣ ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ Δ.Σ. ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η Γ.Σ. ΤΟΥ Φ.Γ.Σ. "ΟΙ ΦΙΛΙΠΠΟΙ" ΔΟΞΑΤΟΥ - ΝΕΑ Γ.Σ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 ΩΡΑ 21:00 ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΔΟΞΑΤΟΥ.

Δεν είχαμε "λευκό καπνό"..
Άκαρπη και η χθεσινή Γ.Σ. των Φιλίππων, δεν σχηματίστηκε νέο Δ.Σ...
Ραντεβού την επόμενη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015 στις 8 το βράδυ, στον ίδιο χώρο, στο Δημαρχείο..
Συγκινητική η παρουσία, όπως και στην πρώτη συνέλευση, πολλών ποδοσφαιριστών της ομάδας και η πρόθεσή τους να βοηθήσουν με κάθε τρόπο τον σύλλογο.