.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016

Διοργάνωση Μαθημάτων Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού (5ης και 6ης τάξης), Γυμνασίου και Λυκείου
Διοργάνωση Μαθημάτων Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Σας ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Δράμας, μετά τη μεγάλη αποδοχή που γνώρισαν οι προηγούμενες διοργανώσεις, θα προχωρήσει και φέτος στην υλοποίηση μαθημάτων εκπαιδευτικής ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού  (5ης και 6ης τάξης), Γυμνασίου και Λυκείου. Ο στόχος των μαθημάτων είναι να γνωρίσουν οι μαθητές την ωφέλιμη πλευρά της πληροφορικής μέσα από μία ελκυστική βιωματική και συνεργατική προσέγγιση.
Τη φετινή χρονιά θα δημιουργηθούν τμήματα με παιδιά που θα συμμετέχουν για πρώτη φορά στο πρόγραμμα, αλλά και τμήματα με παιδιά που έχουν παρακολουθήσει τις προηγούμενες χρονιές και θέλουν να συνεχίσουν και να επεκτείνουν τις γνώσεις τους.
Για τις ανάγκες των μαθημάτων θα χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα Lego Mindstorms EV3, η οποία είναι ίσως η καλύτερη προσέγγιση αυτή τη στιγμή πάνω στην εκπαιδευτική ρομποτική. Τα παιδιά θα χρησιμοποιήσουν τα γνωστά σε όλους τουβλάκια της Lego για να κατασκευάσουν robot, στα οποία θα ενσωματώσουν αισθητήρες και μικροϋπολογιστές ενώ στη συνέχεια θα τα προγραμματίσουν ώστε να εκτελέσουν συγκεκριμένες αποστολές.
Μέσα από αυτή τη διαδικασία οι μαθητές θα παίξουν, θα διασκεδάσουν, θα συνεργαστούν, θα κατασκευάσουν robot και θα έρθουν σε επαφή με προβλήματα που σχετίζονται με διάφορες επιστήμες (STEM). Το βασικότερο όμως όλων είναι ότι θα έρθουν σε επαφή με την ουσία της πληροφορικής, δηλαδή τον προγραμματισμό, ενισχύοντας την αναλυτική και συνθετική τους σκέψη που είναι απαραίτητη σε κάθε στάδιο της ζωής τους.
Για την εγγραφή των μαθητών στα μαθήματα θα ακολουθηθεί η παρακάτω διαδικασία:
Οι γονείς θα πρέπει να επισκεφτούν από την 1η Οκτωβρίου και μέχρι τις 15 Οκτωβρίου τη σελίδα του συλλόγου μας στη διεύθυνση www.seplid.gr και να συμπληρώσουν τη φόρμα με την οποία θα εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για το πρόγραμμα. Για τυχόν απορίες μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 6936604141 με τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Καριπίδη Νικόλαο.
Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία θα λάβουν πρόσκληση για να συμμετάσχουν σε μία ενημερωτική συνάντηση στην οποία θα δοθούν διευκρινίσεις για όλες τις πτυχές του προγράμματος και θα οριστικοποιήσουν το ενδιαφέρον τους (οι ώρες των μαθημάτων θα είναι σε γενικές γραμμές κάπου ανάμεσα στις 3.00 με 5.30 μ.μ.). 
Κλείνοντας, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι εξαιτίας του εξαιρετικά περιορισμένου αριθμού θέσεων είναι πιθανόν να μη μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε όλες τις αιτήσεις. 

Συνέχιση εγγραφών στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Δράμας

                  

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, EΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ
          ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΔΡΑΜΑΣ
Διεύθυνση:           Παπαφλέσσα 10 (κτήριο 10ου Δημ. Σχολείου Δράμας)
Τ.Κ.-ΠΟΛΗ:       66133-ΔΡΑΜΑ
Πληροφορίες:      Καριπίδης Νικόλαος
Τηλέφωνο:           25210 26880, 25210 46833, 6936604141
Fax:                      25210 26880
E-mail:                 mail@sde-dramas.dra.sch.gr                                               
                                                                                                                          Δράμα, 01-10-2016Συνέχιση εγγραφών στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Δράμας

Σας ενημερώνουμε ότι συνεχίζονται οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Δράμας, καθώς και στο Παράρτημά του στο Δήμο Κάτω Νευροκοπίου.
Το Σχολείο απευθύνεται σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω, κατόχους απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου, τα οποία για κάποιο λόγο δεν τελείωσαν το γυμνάσιο ή δεν φοίτησαν καθόλου σε αυτό.
Η εκπαίδευση ολοκληρώνεται σε δύο σχολικά έτη και στους αποφοίτους χορηγείται τίτλος ισότιμος με το Απολυτήριο Γυμνασίου.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη διεύθυνση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Δράμας, στην οδό Παπαφλέσσα 10 (κτήριο 10ου Δημ. Σχολείου Δράμας, δίπλα στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων), και στα τηλέφωνα 25210 26880 και 25210 46833.
Οι εγγραφές πραγματοποιούνται καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή, και ώρες 6:00-8:00 μ.μ.

Ο Διευθυντής
του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Δράμας


Καριπίδης Νικόλαος
Εκπ/κός κλάδου ΠΕ 19

Φ.Γ.Σ "ΟΙ ΦΙΛΙΠΠΟΙ" ΔΟΞΑΤΟΥ - Γ.Σ. ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ 1-4 - Γ' ΦΑΣΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΔΡΑΜΑΣ 28 ΣΕΠ 2016

Δεν κατάφεραν τελικά οι Φίλιπποι να αποκλείσουν ακόμη μία ομάδα της Α' κατηγορίας και να προχωρήσουν στον θεσμό του Κυπέλλου Δράμας. Και όταν έχεις ως αντίπαλο τη σπουδαία διαχρονικά Προσοτσάνη, χρειάζεται και αρκετή δόση τύχης, που οι γηπεδούχοι δεν την είχαν με το μέρος τους.. Πάντως, οι ποδοσφαιριστές του κ. Περσιανλή αγωνίστηκαν φιλότιμα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, παροτρυνόμενοι και από τους "BLUE DEVILS", και η αλήθεια είναι πως το τελικό σκορ δεν αντικατοπτρίζει επακριβώς την εικόνα του αγώνα, χωρίς, σε καμιά περίπτωση, να αμφισβητείται η δίκαιη πρόκριση του Γ.Σ. Προσοτσάνης.


Το ρεπορτάζ του αγώνα από την ιστοσελίδα http://www.prosotsanifc.gr/ και τον καλό φίλο Στέλιο Χάρταλη.


ΔΟΞΑΤΟ-ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ 1-4

Με 4η στους «8»
Φορτσάροντας στην αρχή και στο φινάλε του ματς η Προσοτσάνη πέρασε από την πάντα δύσκολη γι αυτήν έδρα του Δοξάτου, επικρατώντας με σκορ 4-1 των τοπικών Φιλίππων, τσεκάροντας έτσι το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του θεσμού και μπαίνοντας με…φόρα ενόψει πρεμιέρας στο πρωτάθλημα κόντρα στον Άγιο Αθανάσιο.


29 ΣΕΠ 2016 - ΔΟΞΑΤΟ - ΜΕ ΤΟ "ΦΑΚΟ" ΤΩΝ ΔΟΞΑΤΙΝΏΝ ΝΕΩΝ


29 ΣΕΠ 2016 ΔΟΞΑΤΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ 2ου ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΗΝ 29η ΣΕΠ 1941