.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

2η Χορωδιακή Συνάντηση Καλαμπακίου - Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2008 - Το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

 Στην συγκεκριμένη εκδήλωση συμμετείχε και το ΚΑΠΗ  Δοξάτου.

Πολλά χρόνια πριν το Καλαμπάκι είχε παράδοση σε εκδηλώσεις που και σταθερότητα (επαναλαμβανόταν κάθε χρόνο) είχαν και πολύ κόσμο έφερναν στην γειτονική μας κωμόπολη. Και όσο περνάνε τα χρόνια, όλο και αυξάνονται αυτές οι εκδηλώσεις, παρ' όλη την οικονομική κρίση.

Σε αντίθεση με το Δοξάτο, όπου εκτός από τις μέρες του Πανηγυριού μας και τις περίφημες ιπποδρομίες, και εδώ και μερικά χρόνια την εκδήλωση με τίτλο "Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι" που γίνεται προς το τέλος κάθε καλοκαιριού, δεν υπάρχει τίποτε άλλο που να έχει περιοδικότητα και σταθερότητα, καθιερωμένες δηλαδή εκδηλώσεις όπως η Γιορτή του Καλαμποκιού ή ο Πολιτιστικός Μάης στο Καλαμπάκι..

Κάποιες όμορφες εκδηλώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια, κυρίως στα πλαίσια των Εθνικών Επετείων της 25ης Μαρτίου και της 28ης Οκτωβρίου ή για τα 100 χρόνια από τη Σφαγή του '13, δεν έχουν ακόμη την μορφή σταθερών και επαναλαμβανόμενων εκδηλώσεων ..


Και προς αποφυγή παρεξηγήσεων, πολύ καλά κάνουν οι γείτονες και συνδημότες μας στο Καλαμπάκι ! Μακάρι να υπάρξει και στο Δοξάτο μας ανάλογη δραστηριότητα !





ΠΡΟΤΑΣΗ: ΝΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΚΑΙ ΚΕΙΜΗΛΙΩΝ ΤΩΝ ΦΙΛΙΠΠΩΝ ΔΟΞΑΤΟΥ



Το προτείνω από τώρα (πιστεύω πως δεν είναι πολύ αργά, υπάρχει χρόνος ): Να διοργανωθεί μια έκθεση φωτογραφιών και κειμηλίων στο κέντρο του Δοξάτου για τα 90 χρόνια του συλλόγου των Φιλίππων, σε κοντινές ημερομηνίες με την 30η Ιουνίου, ώστε να επιβραβευτεί η φετινή μεγαλειώδης προσπάθεια του συλλόγου, αλλά και να τιμηθούν τα παιδιά των Φιλίππων που έπεσαν υπέρ Πατρίδος διαχρονικά. Λογικό είναι να υποθέσει κανείς πως πολλά μέλη και αθλητές του συλλόγου σφαγιάσθηκαν την 30η Ιουνίου 1913 *, εκτοπίστηκαν ως "ντουρντουβάκια" την περίοδο 1916-18, και βέβαια εκτελέστηκαν με τα πολυβόλα στην τοποθεσία "Πευκάκια", μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από το γήπεδο του Δοξάτου την 29η Σεπτεμβρίου 1941, πάντα από τους γείτονες Βούλγαρους ..

*Διευκρίνηση: Ο σύλλογος υπήρχε και πολύ πριν από το 1913 και φρόντιζε για την πολιτιστική και αθλητική αγωγή των νέων του Δοξάτου. Από το 1924 υφίσταται με την σημερινή του μορφή ως Φιλοπροοδευτικός - Γυμναστικός Σύλλογος...