.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

ΠΑΟΠ Ν. ΑΜΙΣΟΥ - Φ.Γ.Σ. "ΟΙ ΦΙΛΙΠΠΟΙ" ΔΟΞΑΤΟΥ: 0-1 - 11η ΑΓ. - Α' Ε.Π.Σ.ΔΡΑΜΑΣ - 1 ΔΕΚ 2018



Μεγάλη νίκη για τους Φιλίππους Δοξάτου μέσα στη δύσκολη ( αν και αυτός ο όρος είναι σχετικός, θα αναφερθώ παρακάτω..) έδρα του ΠΑΟΠ Ν. Αμισού το περασμένο Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018 με 0-1.



Παίζοντας καλό ποδόσφαιρο κυρίως στο Α' ημίχρονο, η ομάδα του κ. Όμπαση έφτασε σε μια σπουδαία νίκη με μεγάλη σημασία και βαθμολογικά, αλλά, πιστεύω, κυρίως ψυχολογικά. Η αλήθεια είναι πως πολλοί ήταν αυτοί που πίστευαν πως, εύκολα ή δύσκολα, οι γηπεδούχοι θα έπαιρναν τους τρεις βαθμούς της νίκης αφού προερχόταν από την επιβλητική νίκη με 0-5 (!) μέσα στο Φωτολίβος που "καίγεται" για βαθμούς και είχε νέο προπονητή σε εκείνο το παιχνίδι ( τον κ. Θεοφύλακτο Νικολαΐδη ), ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν καταφέρει να ξεπεράσουν το "εμπόδιο" του Καλαμώνα στην έδρα τους και παραχώρησαν ισοπαλία ( 1-1 ). Τα "λιοντάρια" των Φιλίππων όμως έδειξαν από την αρχή του αγώνα πως δεν θα " έπεφταν αμαχητί " και θα προσπαθούσαν με πείσμα να διαψεύσουν όσους δεν υπολόγιζαν σε αυτούς..

Προτού περάσω στο καθαρά αγωνιστικό "κομμάτι" του αγώνα, δυο λόγια περί "δύσκολης" έδρας. θεωρητικά, ναι, η έδρα της Ν. Αμισού είναι δύσκολη με την έννοια πως έχει αρκετό κόσμο, προφανώς και αγαπάνε την ομάδα τους και προσπαθούν να τη βοηθήσουν. Από κει και πέρα όμως, μη φανταστείτε πολλές φωνές, μεγάλος πάθος, χειροκροτήματα, επιφωνήματα κλπ. Φυσικά, για "οργανωμένους" ούτε λόγος, όχι ότι είναι και κάτι σύνηθες βέβαια στο τοπικό μας πρωτάθλημα, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που κάποιοι νεαροί οπαδοί των ομάδων αποφασίζουν να τις στηρίξουν συντονισμένα, με τρανό παράδειγμα τους δικούς μας "BLUE DEVILS".. Οι φίλαθλοι της Ν. Αμισού ούτε με τους διαιτητές ούτε με τους αντίπαλους ποδοσφαιριστές ασχολήθηκαν ιδιαίτερα, εκτός μεμονωμένων περιπτώσεων. Με λίγα λόγια, έχω βιώσει προσωπικά πολύ πιο "δύσκολες" έδρες στο τοπικό μας πρωτάθλημα όλα αυτά τα χρόνια που το παρακολουθώ από κοντά..


Το σκορ "άνοιξε" με όμορφη κεφαλιά του Γιάννη Κοτζαμάνη


γύρω στο 30'. Ένα γκολ που έμελλε να ήταν και το μοναδικό της συνάντησης. Τρία λεπτά περίπου αργότερα, οι φιλοξενούμενοι έγιναν και πάλι επικίνδυνοι, αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων αντέδρασε γρήγορα και πρόλαβε με έξοδο τον Γιάννη Άλα, με αποτέλεσμα όμως να συγκρουστούν και να τραυματιστούν και οι δύο. Τελικά, ο τραυματισμός του μέσου των Φιλίππων ( ο οποίος μέχρι εκείνο το σημείο ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου κατά την προσωπική μου γνώμη ) αποδείχθηκε πιο σοβαρός, με αποτέλεσμα μέχρι την αντικατάστασή του, περίπου στο 42', από τον Boris Kondev, να μην μπορεί να προσφέρει ουσιαστικά τίποτε στην ομάδα του.
Ο Γιάννης Άλα πηγαίνει προς τα αποδυτήρια τραυματίας και υποβασταζόμενος..

Γενικά, στο Α' ημίχρονο ο αγώνας ήταν ισορροπημένος, με τους φιλοξενούμενους να δείχνουν πιο επικίνδυνοι. Πάντως, το παιχνίδι δεν είχε πολλές φάσεις, με τους γηπεδούχους να στέκονται άτυχοι στη φάση του 41', όταν μετά από εκτέλεση απευθείας φάουλ η μπάλα "βρήκε" το οριζόντιο δοκάρι.

Στο Β' ημίχρονο, η αλήθεια είναι πως οι γηπεδούχοι είχαν την πλήρη πρωτοβουλία των κινήσεων, έχασαν κάποιες ευκαιρίες για να φτάσουν στην ισοφάριση, χωρίς πάντως να δημιουργήσουν αφόρητη πίεση στην εστία του Κ. Καραγιαννίδη, με τους φιλοξενούμενους να έχουν χάσει ουσιαστικά τη "μάχη" του κέντρου με την αναγκαστική αλλαγή του Άλα, αλλά από την άλλη να διαμαρτύρονται για μια "περίεργη" φάση, περίπου στα μισά του ημιχρόνου, όταν και ακυρώθηκε γκολ ως οφσάιντ, με τον διαιτητή όμως να "γυρίζει" πίσω τη φάση και να υποδεικνύει φάουλ υπέρ των Φιλίππων στον χώρο του κέντρου. Δεν μπορούμε να ξέρουμε δηλαδή ποια θα ήταν η απόφαση του διαιτητή αν δεν υποδείκνυε το οφσάιντ ο Β' βοηθός, για το οποίο και διαμαρτύρονται οι φιλοξενούμενοι.

Εν κατακλείδι, θεωρώ πως πιο δίκαιο θα ήταν το ισόπαλο αποτέλεσμα, αλλά όπως έχω γράψει πολλές φορές, το ποδόσφαιρο είναι ο "Βασιλιάς των σπορ" και ένας από τους λόγους είναι πως δεν είναι πάντα δίκαιο, όπως συμβαίνει και στην καθημερινότητά μας όπου δεν επικρατεί πάντα η δικαιοσύνη, και ο "αδύνατος" έχει αρκετές ελπίδες να επικρατήσει επί του "δυνατού" λόγω διαφόρων συγκυριών.. Εξάλλου, ούτε το προηγούμενο αποτέλεσμα που έφεραν οι Φίλιπποι ήταν δίκαιο ( στην ισοπαλία με τον Καλαμώνα ) αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο..

Αξίζει να σημειωθεί πως αγωνίστηκε με τη φανέλα του ΠΑΟΠ, στον οποίο μεταγράφηκε φέτος το καλοκαίρι από τους Φιλίππους, για πρώτη φορά κόντρα στην παλιά του ομάδα, την οποία υπηρέτησε επί 11 χρόνια, πολλά εκ των οποίων ως αρχηγός, ο Μάριος Ζάχαρης..

Διαιτητής: Λαμπριανίδης Ισαάκ
Α' βοηθός: Μπούλης Αναστάσιος
Β' βοηθός: Μαρμαρίδης Αναστάσιος.

Για τους Φιλίππους αγωνίστηκαν οι: Κ. Καραγιαννίδης - Σιλλός - Μόσχος - Γ. Καραγιαννίδης - Καρατζάς - Κοτζαμάνης ( 70' Σεβδίλης ) - Χριστοφυλλάκης - Άλα ( 42' λ. τρ. Kondev ) - Παπαδόπουλος ( 61' Ηλίας Κωνσταντινίδης ) - Μ. Καρατζόγλου - Αποστολίδης ( 89' Τσίκι ).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - 11η ΑΓ.

Ν. ΑΜΙΣΟΣ - ΔΟΞΑΤΟ: 0-1
Κ. ΒΡΥΣΗ - ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ: 0-1
ΚΑΛΑΜΩΝΑΣ - ΚΥΡΓΙΑ: 0-2
ΒΩΛΑΚΑΣ - ΔΟΥΜΠΕΣΑΣ: 6-1
ΠΑΝΔΡΑΜΑΙΚΟΣ - ΦΩΤΟΛΙΒΟΣ: 4-0
ΣΙΤΑΓΡΟΙ - ΠΕΤΡΟΥΣΑ: 0-0
ΧΩΡΙΣΤΗ - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ: 3-4

ΡΕΠΟ: ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - 11η ΑΓ.

1. ΠΑΝΔΡΑΜΑΙΚΟΣ   28  *
2. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ   23  *
3. ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ   23
4. ΒΩΛΑΚΑΣ   21
5. ΠΕΤΡΟΥΣΑ   20  *
6. ΚΥΡΓΙΑ   16  *
7. ΧΩΡΙΣΤΗ   15  *
8. ΔΟΞΑΤΟ   15  *
9. Κ. ΒΡΥΣΗ   13
10. Ν. ΑΜΙΣΟΣ   12  *
11. ΚΑΛΑΜΩΝΑΣ   10  *
12. ΦΩΤΟΛΙΒΟΣ   6  *
13. ΣΙΤΑΓΡΟΙ   5  *
14. ΔΟΥΜΠΕΣΑΣ   4
15. ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ   3  *

Επόμενη αγωνιστική - 12η

ΔΟΞΑΤΟ - ΠΑΝΔΡΑΜΑΙΚΟΣ
ΚΑΛΑΜΩΝΑΣ - Κ. ΒΡΥΣΗ
ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ - ΒΩΛΑΚΑΣ
ΚΥΡΓΙΑ - Ν. ΑΜΙΣΟΣ
ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ - ΣΙΤΑΓΡΟΙ
ΦΩΤΟΛΙΒΟΣ - ΧΩΡΙΣΤΗ
ΠΕΤΡΟΥΣΑ - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ

ΡΕΠΟ: ΔΟΥΜΠΕΣΑΣ
 




Δεν υπάρχουν σχόλια: