.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Φ.Γ.Σ. "ΟΙ ΦΙΛΙΠΠΟΙ" ΔΟΞΑΤΟΥ - ΑΡΗΣ ΜΙΚΡΟΧΩΡΙΟΥ: 8-0 - 26η ΑΓ. - Α' ΟΜΙΛΟΣ - Β' ΚΑΤ. Ε.Π.Σ.ΔΡΑΜΑΣ - 7 ΜΑΙ 2017





Πανάξια πρωταθλητές!

Οι Φίλιπποι Δοξάτου κατέκτησαν το πρωτάθλημα του Β1 ομίλου της Β' κατηγορίας της Ε.Π.Σ.Δράμας αήττητοι (23 νίκες και 3 ισοπαλίες! ) και χθες το απόγευμα είχε ετοιμασθεί η καθιερωμένη "φιέστα" για να γιορταστεί το τρόπαιο και η επιστροφή στην Α' κατηγορία, αλλά δυστυχώς ο καιρός δεν επέτρεψε να ολοκληρωθεί η γιορτή..

 Όπως λέει και η γνωστή ρήση, "όταν προγραμματίζει ο Άνθρωπος, ο Θεός χαμογελάει..".

Ανακοινώθηκε από την Διοίκηση των Φιλίππων ότι το γλέντι, όπως και η κλήρωση για τα ποδήλατα, θα διεξαχθεί το επόμενο Σάββατο 13 Μαΐου 2017 στον Δημοτικό Κήπο του Δοξάτου ( Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος φυσικά ..).





Πάντως, έστω και με βροχή και αρκετό κρύο για την εποχή, ο αγώνας με την συμπαθή ομάδα του Μικροχωρίου διεξήχθη, ένας αγώνας που δεν χρειάζεται μεγάλη ανάλυση, αφού οι φιλοξενούμενοι είχαν στην αποστολή τους μόλις εννέα (!) ποδοσφαιριστές, η απονομή του κυπέλλου του πρωταθλήματος στους Φιλίππους από τους υπεύθυνους της Ε.Π.Σ.Δράμας πραγματοποιήθηκε κανονικά μετά το τέλος του αγώνα (το τρόπαιο μετέφεραν από τα αποδυτήρια μέχρι την κερκίδα οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές των Φιλίππων 1968-1970, όταν και η ομάδα του Δοξάτου είχε κατακτήσει τρία πρωταθλήματα, κ.κ. Ηρακλής Μυλοθρόπουλος και Σταμάτης Κουρσιούμης ) ενώ μεγάλη ήταν η συγκίνηση για όλους τους παρευρισκόμενους (60-70 φίλαθλοι βρέθηκαν στο γήπεδο..) όταν, πριν την έναρξη του αγώνα, απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες από τον σύλλογο στους πιστούς για πολλές δεκαετίες φιλάθλους των Φιλίππων κ.κ. Ηλία Τζιμουλάκη (από τον αρχηγό της ομάδας Μάριο Ζάχαρη) και Νικόλαο Βιτασινό (από τον πρόεδρο κ. Δημήτριο Μπέτσιο).

Για την ιστορία, τα οκτώ γκολ των Φιλίππων πέτυχαν οκτώ (!) ποδοσφαιριστές, οι Χαριζάνης, Χριστοφορίδης, Ηλίας Κωνσταντινίδης, Ορφανίδης, Ζάχαρης, Μόσχος, Ευθυμιάδης και Γιώργος Καραγιαννίδης, ενώ οι φιλοξενούμενοι έχασαν πέναλτυ στο Β΄ημίχρονο, με τον Κώστα Καραγιαννίδη να μπλοκάρει τη μπάλα.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους υπεύθυνους της ομάδας του Μικροχωρίου, όπως και σε όλους όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό σε μικρά χωριά, όταν και κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες στα χρόνια της κρίσης που ζούμε, κρατούν άσβεστη τη φλόγα και παρέχουν διέξοδο στους νέους να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο και γενικότερα με τον αθλητισμό. Γιατί, πέρα από τα τρόπαια, τα πρωταθλήματα και τις ατομικές διακρίσεις, το μεγάλο κέρδος του ερασιτεχνικού αθλητισμού είναι αυτό: να γίνεται τρόπος ζωής για όλο και περισσότερους νέους, άσχετα από τις όποιες ικανότητές τους και τις προοπτικές για διάκριση σε υψηλό επίπεδο,  η ενεργή ενασχόληση τους με τα σπορ.

Πολλές φώτο, βίντεο και παραλειπόμενα από την χθεσινή ημέρα σε επόμενη ανάρτηση ...

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 26ης ΑΓ.

ΔΟΞΑΤΟ - ΜΙΚΡΟΧΩΡΙ : 8-0
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ - ΦΤΕΛΙΑ : 3-4
ΦΙΛΙΠΠΟΣ - ΝΕΡΟΦΡΑΚΤΗΣ: 2-4
ΜΑΥΡΟΒΑΤΟΣ - ΔΟΥΜΠΕΣΑΣ: 4-4
Ν. ΣΕΒΑΣΤΕΙΑ - ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ: 4-2
Ν. ΚΡΩΜΝΗ - ΠΑΜΑ: 3-0
ΑΔΡΙΑΝΗ - ΚΟΥΔΟΥΝΙΑ 0-3 α.α.

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΔΟΞΑΤΟ 72
2. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 63
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
3. ΦΤΕΛΙΑ 58
4. ΝΕΡΟΦΡΑΚΤΗΣ 56
5. ΔΟΥΜΠΕΣΑΣ 45
6. Ν. ΚΡΩΜΝΗ 41
7. ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ 39
8. ΚΟΥΔΟΥΝΙΑ 37
9. ΠΑΜΑ 31
10. Ν. ΣΕΒΑΣΤΕΙΑ 29
11. ΜΑΥΡΟΒΑΤΟΣ 28
12. ΜΙΚΡΟΧΩΡΙ 16
13. ΦΙΛΙΠΠΟΣ 7
14. ΑΔΡΙΑΝΗ -5*

* Η Αδριανή έχει -6 βαθμούς από ποινές.


Δεν υπάρχουν σχόλια: