.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Φ.Γ.Σ «ΟΙ ΦΙΛΙΠΠΟΙ ΔΟΞΑΤΟΥ» 2013-14 Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ! 2ο μέρος. - Από την έναρξη μέχρι και την 6η αγωνιστική


Φ.Γ.Σ «ΟΙ ΦΙΛΙΠΠΟΙ ΔΟΞΑΤΟΥ» 2013-14 Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ! 2ο μέρος. - Από την έναρξη μέχρι και την 6η αγωνιστική.


Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου ο πρώτος επίσημος αγώνας για τους Φιλίππους. Υποδέχτηκαν τον Ορφέα Χωριστής, ο οποίος είχε ανέλθει στην μεγάλη κατηγορία του νομού μας μετά από απουσία αρκετών ετών, και όσα ακούγονταν στα ποδοσφαιρικά στέκια για την λειτουργία του συλλόγου της γειτονικής μας κωμόπολης ήταν μόνο θετικά.. 





Στο γήπεδο βρέθηκε αρκετός κόσμος  με τους Χωριστιανούς να κάνουν αισθητή την παρουσία τους (όχι πάντως με οργανωμένη «κερκίδα», σε αντίθεση με τους Blue Devils ..). 

Τελικά, φάνηκε πως οι απουσίες του Ζάχαρη και του Τουρφαντίδη στοίχισαν αρκετά στους γηπεδούχους, ενώ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν τις εντυπώσεις, και ίσως, αν το πίστευαν περισσότερο και δεν ένοιωθαν ικανοποιημένοι με τον βαθμό της ισοπαλίας, να έφευγαν νικητές.. Ο Ορφέας προηγήθηκε στο 12’ με τον Συμεωνίδη και ισοφάρισε ο Πολυχρονίδης στο 18’. Για άλλη μια φορά φυσούσε αρκετά δυνατός αέρας (μόνιμο πρόβλημα στο γήπεδο του Δοξάτου) που δυσκόλευε τις κινήσεις των ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων, που πάντως παρουσίασαν αρκετά καλό θέαμα.. Από τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού ήταν και η πρώτη εμφάνιση του τερματοφύλακα Παπαδόπουλου (με θητεία στον Άρη Θεσσαλονίκης !), μια μεταγραφή της «τελευταίας στιγμής», που αποδείχτηκε στη συνέχεια πως ήταν καθοριστική ..

Στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα ο κόουτς των Φιλίππων έδωσε το «στίγμα» του, δείχνοντας από την αρχή πως θα λέει τα πράγματα με το όνομά τους χωρίς να «μασάει τα λόγια του».. Ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως  Δεν ήμασταν καθόλου καλοί και δε δικαιούμασταν κάτι παραπάνω από την ισοπαλία. Οποιεσδήποτε φάσεις κάναμε, έγιναν από το ταλέντο των ποδοσφαιριστών ατομικά.

Read more: http://doxatodramas.blogspot.com/2013_09_08_archive.html#ixzz30wDmwkZB

Για το Δοξάτο αγωνίστηκαν οι:  Παπαδόπουλος, Βράντζας (46΄ Βασιλακάκης), Μπαρμπουτέλης, Μόσχος, Ζαπουνίδης, Μυστρίδης, Κωνσταντινίδης (75΄ Αποστολίδης), Τουλούπης, Ιωαννίδης, Θεοφανίδης, Πολυχρονίδης.

Read more: http://doxatodramas.blogspot.com/2013_09_08_archive.html#ixzz30wEZMHo0
Στους υπόλοιπους αγώνες της 1ης αγ., ξεχώρισε η νίκη του Αγίου μέσα στο Καλαμπάκι με το εντυπωσιακό 2-4, όπως και η νίκη των Αμπελοκήπων μέσα στην πολύ δύσκολη τις προηγούμενες χρονιές έδρα του Περιθωρίου με 0-2, ενώ τα υπόλοιπα αποτελέσματα ήταν λίγο πολύ αναμενόμενα (ίσως η νίκη του Μοναστηρακίου μέσα στον Βώλακα να προκάλεσε σε πολλούς εντύπωση, αν και δεν θα την χαρακτήριζα ως μεγάλη έκπληξη..). Αρνητικό γεγονός για το πρωτάθλημα γενικότερα ήταν πως τελικά η Αργυρούπολη δεν θα κατέβει στο πρωτάθλημα και οι αντίπαλοί της κατά το πρόγραμμα θα παίρνουν ξεκούραστα τους βαθμούς της νίκης, ενώ σαφώς και θα ήταν καλύτερα να έπαιρνε τη θέση της μια άλλη ομάδα, αλλά τέλος  πάντων, οι υπεύθυνοι κάτι περισσότερο θα ήξεραν..

Επόμενος αγώνας μια βδομάδα αργότερα, πάλι τοπικό ντέρμπυ, μέσα στη Φτελιά αυτή τη φορά.
Αρκετός κόσμος και εδώ, αλλά χωρίς να σημειωθεί το παραμικρό, όπως και στον 1ο αγώνα με την Χωριστή. Ο αγώνας συναρπαστικός, ο Άρης έδειξε πως ειδικά στην έδρα του θα είναι πάρα πολύ δύσκολος αντίπαλος, και η αλήθεια είναι πως η τύχη «χαμογέλασε» στους φιλοξενούμενους, με το δικαιότερο αποτέλεσμα να είναι η ισοπαλία, (2-3 το τελικό αποτέλεσμα) από την άλλη όμως μπορούμε να πούμε πως «μίλησε» η εμπειρία των παικτών του Δοξάτου, που ανταποκρίθηκαν αρκετά καλά στα αμυντικά τους καθήκοντα στο 2ο ημίχρονο κυρίως, ενώ και ο Θεοφανίδης έδειξε στην φάση του καθοριστικού τέρματος που πέτυχε πως δεν θεωρείται άδικα ένας από τους πλέον έμπειρους μεσοεπιθετικούς της κατηγορίας.
Αρης Φτελιάς
11' Κοντσούλια, 65' Μυστρίδης(αυτ)
Φίλιπποι Δοξάτου
9' Ιωαννίδης(πεν), 37' Πολυχρονίδης, 83' Θεοφανίδης 2-3


Read more: http://doxatodramas.blogspot.com/2013_09_14_archive.html#ixzz30wLDllxX
Από τα υπόλοιπα αποτελέσματα,  φάνηκε ήδη από την 2η αγ. πως το πρωτάθλημα θα ήταν συναρπαστικό!
Η Χωριστή, μετά την ισοπαλία μέσα στο Δοξάτο, δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βώλακα (0-0), ο οποίος είχε χάσει την 1η αγ. εντός έδρας από το Μοναστηράκι με 0-3, το οποίο Μοναστηράκι έχασε στην έδρα του από το Περιθώρι (0-2) το οποίο Περιθώρι είχε χάσει εντός έδρας από τους Αμπελόκηπους (0-2), οι οποίοι Αμπελόκηποι, αν και έχαναν με 0-3 εντός έδρας από την Προσοτσάνη μέχρι το 80’ περίπου, κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 3-3, και παρά λίγο θα πετύχαιναν και 4ο γκολ ! Στις άλλες αναμετρήσεις είχαμε σχεδόν φυσιολογικά αποτελέσματα (όχι ακριβώς δηλ., αλλά τες πα..).


Η βαθμολογία

1 Εθν. Αστέρας Καλλιφύτου  6

2 ΑΕ Αμπελοκήπων  4

3 Φίλιπποι Δοξάτου  4

4 Γ.Σ. Προσοτσάνης  4

5 Αρης Φτελιάς  3

6 Αρης Φωτολίβους  3

7 Κεραυνός Μοναστηρακίου  3

8 Μέγας Αλεξ. Αγ. Αθανασίου  3

9 Μέγας Αλεξ. Ξηροποτάμου  3

10 ΑΕ Καλαμπακίου  3

11 Ατρόμητος Περιθωρίου  3

12 Ακρίτας Κ. Νευροκοπίου  3

13 Ορφέας Χωριστής  2

14 Δόξα Βώλακα  1

15 ΑΟ Πανδραμαϊκός 0

16 Ποντιακός Αργυρούπολης 0


Read more: http://doxatodramas.blogspot.com/2013_09_14_archive.html#ixzz30wQH2S5N

Στις 18 Σεπτεμβρίου με παίρνει τηλ. ο πατέρας του Γιώργου Βράτζα και με παρακαλεί, ευγενέστατα, να μεταφέρω μέσω των "Δοξατινών Νέων" τις ευχαριστίες τις δικές του και του Γιώργου προς την "οικογένεια" των Φιλίππων για την αγάπη που έδειξε προς τον Γιώργο,
ο οποίος, δυστυχώς, θα επιστρέψει μαζί με την οικογένειά του στην Αθήνα.. Απώλεια για τους Φιλίππους, όχι μόνο για το παρόν αλλά και για το μέλλον.. Ελπίζω να επιστρέψει κάποια στιγμή!

Την 3η αγ., οι Φίλιπποι έκαναν το ρεπό τους, αφού βάσει προγράμματος θα αγωνιζόντουσαν εκτός έδρας με τον Ποντιακό Αργυρούπολης και πήραν το τρίποντο ξεκούραστα..

Στα άλλα αποτελέσματα, η Καλλίφυτος πέρασε μέσα από το Φωτολίβος με 2-4, η Φτελιά απέσπασε ισοπαλία μέσα στον Βώλακα (1-1), το Καλαμπάκι νίκησε στην έδρα του το Νευροκόπι με 3-1, το Περιθώρι έχασε ξανά μέσα στην έδρα του, αυτή τη φορά από την Χωριστή (0-1), «λευκή» ισοπαλία μεταξύ Ξηροποτάμου (που θεωρούνταν από τα φαβορί για τον τίτλο βάσει των μεταγραφών αλλά και της δυναμικής που διαθέτει ο συγκεκριμένος σύλλογος) και Πανδραμαϊκού, η Προσοτσάνη επικράτησε πιο δύσκολα απ’ ο, τι δείχνει το σκορ (2-0) στην έδρα της επί του Μοναστηρακίου, ενώ 0-0 είχαμε και στην αναμέτρηση του Αγίου με τους Αμπελόκηπους (που συνεχίζουν τα θετικά αποτελέσματα).

 Η βαθμολογία


Καλλίφυτος 9
Δοξάτο 7
Προσοτσάνη 7
Καλαμπακι 6
Αμπελόκηποι 5
Χωριστή 5

Ξηροπόταμοσ 4
Φτελιά 4
Αγ. Αθανάσιος 4
Περιθώρι 3
Νευροκόπι 3
Μοναστηράκι 3
Φωτολίβος 3

Βώλακας 2
Πανδραμαϊκός 1
Αργυρούπολη 0 

Read more: http://doxatodramas.blogspot.com/2013_09_23_archive.html#ixzz30wVFBj7N

Στις 25 Σεπτεμβρίου, πρώτος αγώνας για τους Φιλίππους για τον θεσμό του κυπέλλου, μέσα στην Αδριανή, ομάδα Β’ κατηγορίας με προπονητή (Βασίλης Λιούσης)
αλλά και αρκετούς ποδοσφαιριστές από το Δοξάτο(Σπύρος Ξανθόπουλος, Μιχάλης Μάλλιος, Γιώργος Παπακώστας, Μάριος Καρατζόγλου – να ζητήσω συγνώμη αν ξεχνάω κάποιον!), οι οποίοι, όπως είναι λογικό άλλωστε, είναι και φανατικοί φίλαθλοι της ομάδας του Δοξάτου ! Αλλά αυτό φυσικά δεν σήμαινε πως οι φιλοξενούμενοι πέρασαν ένα «ευχάριστο απόγευμα», άσχετα από το τελικό αποτέλεσμα. Μεταφέρω απ’ τα «Δοξατινά Νέα»:
Μέσα σε έναν πολύ καλό αγωνιστικό χώρο και παρουσία περίπου 80 θεατών, η ομάδα του κ. Τσεβρετζή κατέκτησε σχετικά άνετα τη νίκη από την ομάδα του κ. Λιούση που στάθηκε με αξιοπρέπεια στο γήπεδο προσπαθώντας να παίξει σωστό ποδόσφαιρο. Και βέβαια, το γκολ που πέτυχαν οι γηπεδούχοι στις καθυστερήσεις του 1ου ημιχρόνου αναπτέρωσε τις ελπίδες τους, από τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι έχασαν κάποιες ευκαιρίες από αυτές που λέμε ότι δεν χάνονται, από αυτές που είναι οι εξαιρέσεις στον γενικό κανόνα που λέει πως στο ποδόσφαιρο "όλα μπαίνουν και όλα χάνονται!"..

Και μέχρι να πετύχει το τρίτο τέρμα για τους Φιλίππους με όμορφο σουτ ο Αποστολίδης στο 64', το "πάλευαν" το παιχνίδι οι γηπεδούχοι.

Και αν στο 70' ο Καραγιαννίδης δεν απέκρουε θαυμάσια το σουτ του αντιπάλου του που βρέθηκε τετ - α -τετ και γινόταν το 2-3, ίσως ο αγώνας να είχε μεγάλο ενδιαφέρον μέχρι και το τελευταίο λεπτό!


Read more: http://doxatodramas.blogspot.com/2013_09_25_archive.html#ixzz30wYFu26d
Τα γκολ του αγώνα:

7'             0-1 Βασιλακάκης
19'           0-2 Πολυχρονίδης
45+1'       1-2 ΑΔΡΙΑΝΗ
64'           1-3 Αποστολίδης
90+1'       1-4 Θεοφανίδης

Για τους Φιλίππους αγωνίστηκαν οι: Παναγιωτόπουλος (46' Καραγιαννίδης Κ.), δεξί μπακ ο Καραγιαννίδης Γ. (29' Μυστρίδης λ.τρ.), σέντερ μπακ ο Μπαρμπουτέλης και ο Ζαπουνίδης, αριστερό μπακ ο Τουλούπης, "εξάρια" ο Ζάχαρης με τον Τουρφαντίδη, "δεκάρι" ο Αποστολίδης, στη δεξιά πτέρυγα ο Βασιλακάκης (82' Θεοφανίδης), στην αριστερή ο Κωνσταντινίδης και στην κορυφή ο Πολυχρονίδης.

Read more: http://doxatodramas.blogspot.com/2013_09_25_archive.html#ixzz30wX8VVAR
Στις 28 του Σεπτέμβρη επιστροφή των Φιλίππων στο πρωτάθλημα. Υποδέχτηκαν τη Δόξα Βώλακα και πέτυχαν την πιο ευρεία σε σκορ νίκη τους (7-1).


Η "Ελαφρά Ταξιαρχία" του κ. Γιάννη Τσεβρετζή, μετά από το 1ο ημίχρονο που χωρίς να πιάσει μεγάλη απόδοση κατάφερε να προηγηθεί με 2-0, μπήκε στο αγωνιστικό χώρο ύστερα από την ανάπαυλα και με επιθέσεις κατά κύματα διέλυσε την αντίπαλη άμυνα, προσφέροντας ικανοποίηση και στους πλέον απαιτητικούς φιλάθλους της.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί και το καθαρό παιχνίδι, χωρίς σκοπιμότητες, που προσπάθησαν να παίξουν οι φιλοξενούμενοι καθώς και η σχεδόν άριστη διαιτητική "τριάδα" (που πάντως βοηθήθηκε πολύ από τη γενικότερη συμπεριφορά όλων των ποδοσφαιριστών).

Με αυτή τη νίκη οι Φίλιπποι βρέθηκαν στην 1η θέση της βαθμολογίας μαζί με την Καλλίφυτο, που για άλλη μια χρονιά "σκόνταψε" εντός έδρας με το μαχητικό Καλαμπάκι.

Τα γκολ του αγώνα:

14' 1-0 Κωνσταντινίδης
39' 2-0 Ιωαννίδης
50' 3-0 Θεοφανίδης
64' 4-0 Μυστρίδης
67' 5-0 Πολυχρονίδης
69' 6-0 Πολυχρονίδης
90' 6-1 ΒΩΛΑΚΑΣ
91' 7-1 Ιωαννίδης

Για τους Φιλίππους αγωνίστηκαν οι: Παπαδόπουλος -δεξί μπακ ο Μυστρίδης, αριστερό μπακ ο Τουλούπης, σέντερ μπακ ο Ζαπουνίδης με τον Μπαρμπουτέλη (79' Νότας), "εξάρια" ο Ζάχαρης με τον Τουρφαντίδη, "δεκάρι" ο Θεοφανίδης (73' Βασιλακάκης), δεξιά στην πτέρυγα ο Ιωαννίδης, αριστερά ο Κωνσταντινίδης (70' Αποστολίδης) και στην κορυφή ο Πολυχρονίδης.


Read more: http://doxatodramas.blogspot.com/2013_09_30_archive.html#ixzz30wb6x6zq

Στους άλλους αγώνες, το Περιθώρι θα «τρελάνει» την ποδοσφαιρική Δράμα αφού νίκησε πάλι εκτός έδρας, μέσα στη Φτελιά αυτή τη φορά (0-2), τα άλλα αποτελέσματα λίγο – πολύ αναμενόμενα, εκτός ίσως από τη νίκη της Χωριστής στην έδρα της επί της Προσοτσάνης (που αν και επέστρεψε μετά από πολλά χρόνια στο Τοπικό της Δράμας, έδειξε από την αρχή πως δεν είχε άμεσο στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος, δίνοντας μεγάλο χρόνο συμμετοχής σε νεαρούς ποδοσφαιριστές που αποτελούν το «μέλλον» της ομάδας).

Στη βαθμολογία, Δοξάτο και Καλλίφυτος στην κορυφή με 10 βαθμούς, ακολουθούν η Χωριστή με 8 και Προσοτσάνη και Καλαμπάκι με 7..


Επόμενος αγώνας μέσα στην πάλαι ποτέ πανίσχυρη έδρα του Ατρόμητου Περιθωρίου στις 5 Οκτωβρίου. Νίκη με 0-2 για την ομάδα του κ. Τσεβρεντζή (Ιωαννίδης – Θεοφανίδης), πιο εύκολα απ’ ο, τι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα, αν και για ένα ακόμη παιχνίδι χάθηκαν πολλές και σπουδαίες ευκαιρίες για τους φιλοξενούμενους δίνοντας δικαίωμα στους γηπεδούχους να ελπίζουν..

Στους άλλους αγώνες, ήττα για την Καλλίφυτο μέσα στο παλιό γήπεδο του Ξηροποτάμου (λόγω εργασιών στο νέο γήπεδο) με 3-2 από τον τοπικό Μ. Αλέξανδρο και ήττα που προκάλεσε αίσθηση εντός έδρας για την Προσοτσάνη με 1-4 από την Φτελιά! Ισόπαλο το τοπικό ντέρμπυ Άγιος-Χωριστή (1-1), ακόμη ένα καλό αποτέλεσμα για τους Αμπελόκηπους κόντρα σε έναν δυνατό αντίπαλο, 0-0 με το Νευροκόπι, αλλά χωρίς να παίρνει το τρίποντο (κάτι που τελικά στοίχησε στην ομάδα της Δράμας..), το Καλαμπάκι άνετα επιβλήθηκε στην έδρα του επί του Φωτολίβους με 4-0, και ο Πανδραμαϊκός πήρε πολύτιμη νίκη για τη συνέχεια με 1-0 επί του Μοναστηρακίου. Τέλος, «ανάσα» για τη Δόξα Βώλακα το ξεκούραστο «τρίποντο» λόγω Αργυρούπολης..

ΕΠΣ ΔΡΑΜΑΣ Α  ΚΑΤ. 5η αγωνιστική

Α/Α
Ο Μ Α Δ Ε Σ
ΤΕΡΜΑΤΑ
Β
δ.τ.
1
Φιλιπποι Δοξατου 
16
4
13
12
2
Εθν.Αστερας Καλλιφυτου 
13
7
10
6
3
ΑE  Καλαμπακιου 
13
8
10
5
4
Ορφεας Χωριστης
4
2
9
2
5
Αρης Φτελιας
10
7
7
3
6
Ακριτας Κ.Νευροκοπιου 
9
7
7
2
7
ΑO Πανδραμαϊκος 
5
4
7
1
8
Γ.Σ. Προσοτσανης
7
8
7
-1
9
Μ.Αλεξαδρος Ξηροποταμου 
6
8
7
-2
10
Μ.Αλεξαδρος Αγ.Αθανασιου 
7
6
6
1
11
Α.Ε.Αμπελοκηπων 
6
6
6
0
12
Ατρομητος Περιθωριου 
4
5
6
-1
13
Αρης Φωτολιβους 
7
12
6
-5
14
Δοξα Βωλακα 
5
11
5
-6
15
Κεραυνος Μοναστηρακιου 
4
6
4
-2
16
Ποντιακος Αργυρουπολης 
0
15
0
-15
Επιστροφή στο κύπελλο για τους Φιλίππους, πάλι εκτός έδρας αλλά χωρίς να χρειαστεί να ταξιδέψουν μακριά. Στις 9 Οκτωβρίου, ημέρα Τετάρτη, αντιμετώπισαν τον τοπικό Άρη μέσα στη Φτελιά. Νίκη – πρόκριση στους «8» για το Δοξάτο με 3-4 (κ. δ. και παρ. 0-0 – πεν 3-4).
 Μεταφέρω από τα «Δοξατινά Νέα» :
Μετά από ένα μέτριο παιχνίδι οι Φίλιπποι Δοξάτου, παρουσία αρκετών φιλάθλων και των δύο ομάδων, στάθηκαν πιο τυχεροί από τον γηπεδούχο Άρη Φτελιάς στην διαδικασία των πέναλτι και πήραν την πρόκριση στους "οκτώ" του Κυπέλλου Δράμας.

Λιγοστές οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες και στην κανονική διάρκεια και στην παράταση, με πιο σημαντική τη διπλή ευκαιρία με τον Πολυχρονίδη στο 1ο ημίχρονο της παράτασης, ο οποίος δεν κατάφερε, αρχικά με πλασέ και στη συνέχεια με κεφαλιά, από το ύψος της μικρής περιοχής σχεδόν, να σκοράρει..

Από την άλλη, η Φτελιά έχασε μια ευκαιρία με τη λήξη της παράτασης, όταν ένας επιθετικός της είχε μια πολύ καλή έμπνευση, να κάνει "ψαλιδάκι" ενώ είχε πλάτη στην εστία του Παπαδόπουλου, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι και πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι. Εάν έμπαινε γκολ, πιστεύω πως δύσκολα θα βλέπαμε ωραιότερο σε όλη την υπόλοιπη αγωνιστική περίοδο στο νομό μας..

Το Δοξάτο διαμαρτύρεται κυρίως για δύο φάσεις, η πρώτη στην αρχή του αγώνα για πέναλτι που δεν δόθηκε και η άλλη προς το τέλος του 1ου ημιχρόνου όταν σε αντιαθλητικό μαρκάρισμα πάνω στον Κων/νίδη δεν δόθηκε κόκκινη κάρτα αλλά μόνο κίτρινη. Οι γηπεδούχοι "φωνάζουν" για κάποιες περιπτώσεις που καταλογίστηκαν σε θέση  οφσάϊντ επιθετικοί της ενώ υπήρχαν καλές προϋποθέσεις για να σκοράρουν (ακυρώθηκε και ένα γκολ)..
Το 1ο πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα παίκτης της Φτελιάς και έγινε το 1-0.
Το 2ο πέναλτι  εκτέλεσε ο Ζάχαρης και έγινε το 1-1.
Το 3ο πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα πάικτης της Φτελιάς και έγινε το 2-1.
Το 4ο πέναλτι ο Θεοφανίδης και 2-2.
Το 5ο πέναλτι εκτέλεσε παίκτης της Φτελιάς και απέκρουσε έξοχα ο Παπαδόπουλος με το σκορ να παραμένει στο 2-2.
Το 6ο πέναλτι ο Κωνσταντινίδης, η μπάλα βρήκε χαμηλά το αριστερό δοκάρι του Παγκάκη, κινήθηκε σχεδόν παράλληλα με τη γραμμή της εστίας και τελικά κατέληξε στα δίχτυα κάνοντας το 2-3.
Το 7ο πέναλτυ εκτέλεσε παίκτης της Φτελιάς που έστειλε τη μπάλα άουτ καιτ ο σκορ παρέμεινε 2-3.

Το 8ο πέναλτι (το 4ο για το Δοξάτο) το εκτέλεσε ο τερματοφύλακας Παπαδόπουλος, απέκρουσε ο Παγκάκης και το σκορ παρέμεινε 2-3 υπέρ του Δοξάτου.
Το 9ο πέναλτι (το 5ο και τελευταίο για τον Άρη) εκτέλεσε ο τερματοφύλακας της Φτελιάς, ο Παγκάκης και ευστόχησε κάνοντας το 3-3.
Η πρόκριση για τους Φιλίππους ήρθε από το εύστοχο χτύπημα του 10ου (5ου και τελευταίου για το Δοξάτο) πέναλτι από τον Γιώργο Πολυχρονίδη, ο οποίος, αμέσως μετά "πνίγηκε" στις αγκαλιές των συμπαικτών του.


Τρεις μέρες μετά, στις 12 Οκτωβρίου οι Φίλιπποι υποδέχονται την Προσοτσάνη (τον κυριότερο αντίπαλο για την κατάκτηση του τίτλου όπως αποδείχτηκε αργότερα..). Με αρκετά προβλήματα απουσιών οι φιλοξενούμενοι και προερχόμενοι από τη βαριά ήττα από τη Φτελιά την προηγούμενη αγωνιστική, ήρθαν στο Δοξάτο με ολοφάνερο στόχο καταρχήν να μην ηττηθούν, και αν καταφέρουν, να αιφνιδιάσουν τους γηπεδούχους  σε κάποια αντεπίθεση και μετά να κρατήσουν το αποτέλεσμα, εκμεταλλευόμενοι την κούραση των ποδοσφαιριστών των Φιλίππων από τα 120 λεπτά του αγώνα του κυπέλλου τρεις μέρες πριν.. Το σκορ άνοιξε ο Τόλης Θεοφανίδης στο 20ο λεπτό με γκολάρα λίγο έξω από την περιοχή, κάνοντας να παραληρούν  οι οπαδοί των Φιλίππων στην κερκίδα ! Στο 56’ ο Δόβρος ισοφάρισε για την Προσοτσάνη, στο 61΄ο Πουλικίδης απέβαλλε τον Πολυχρονίδη για ένα μαρκάρισμα που ίσως ούτε κάν κίτρινη να ήταν .. Από εκείνο το σημείο και μέχρι το τέλος, και οι δύο ομάδες έδειχναν κατά βάθος ικανοποιημένες από το «χ», με την Προσοτσάνη να είναι σαφώς πιο απειλητική και να αδικείται από τον Πουλικίδη όταν γύρω στο 80’ ο Μπαρμπουτέλης, όντως τελευταίος πάικτης, ανέτρεψε με τα δυο χέρια τον Τσακμακίδη που πλησίαζε με «άγριες» διαθέσεις την εστία του Παπαδόπουλου και ο Πουλικίδης έδειξε μόνο κίτρινη (ίσως να φοβήθηκε γιατί υπήρχε αρκετό «κράξιμο» απ την κερκίδα  ή να πήγε να «διορθώσει» το λάθος του με την αποβολή του Πολυχρονίδη, ποιος ξέρει ; Πάντως δεν ήταν απλά «κόκκινη», «κατακόκκινη» ήταν!)  αλλά και να μην δείχνει να βιάζεται ιδιαίτερα να πετύχει 2ο τέρμα, με τους ποδοσφαιριστές της να απολαμβάνουν το παχύ χορτάρι του γηπέδου αρκετά και να μην λένε να σηκωθούν εύκολα όποτε έπεφταν κάτω..
ΔΟΞΑΤΟ (Γιάννης Τσεβρεντζής): 1.Παπαδόπουλος, 2. Μυστρίδης (58ο Ντίνας), 3. Τουλούπης, 4. Μόσχος (85ο Καραγιαννίδης), 5. Μπαρμπουτέλης, 6. Ζάχαρης, 7. Κωνσταντινίδης (70ό Αποστολίδης), 8. Τουρφαντίδης, 9. Ιωαννίδης, 10. Θεοφανίδης, 11. Πολυχρονίδης.
ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ (Γιώργος Λάλας): 1.Καρίπης, 2. Σαμαράς, 3. Πετρόπουλος (λ.τρ. 88ο Κερασίδης), 4. Μανλής, 5. Δόβρος, 6. Γεωργιάδης Κ., 7. Τσακμακίδης, 8. Φερφέρης, 9. Ρούσσος (86ο Σταυριαννίδης), 10. Χριστιανίδης, 11. Καλαϊτζίδης.

Read more: http://doxatodramas.blogspot.com/2013/10/1-1-12-2013-httpwwwprosotsanifcgr.html#ixzz30wxcA35y
Στους άλλους αγώνες, όλα τα αποτελέσματα μπορούν να θεωρηθούν φυσιολογικά, σύμφωνα με την μέχρι τώρα πορεία των ομάδων στο πρωτάθλημα ..
Το Καλαμπάκι πήρε ξεκούραστα 3 βαθμούς λόγω Αργυρούπολης, ο Βώλακας παραχώρησε ισοπαλία 2-2 στο Περιθώρι (που μέχρι αυτή την αγωνιστική παίρνει πόντους μόνο εκτός έδρας !), το Φωτολίβος δείχνει πως θα εκμεταλλευτεί την έδρα του και επικρατεί με 2-1 επί του Ξηροποτάμου, η Καλλίφυτος νίκησε 3-2 τους Αμπελόκηπους, η Φτελιά τον Άγιο 2-1, το Νευροκόπι 1-0 το Μοναστηράκι και ο Ορφέας εξακολουθεί να εντυπωσιάζει: 6-1 τον Πανδραμαϊκό μέσα στην Χωριστή !
Στην βαθμολογία, μετά από 6 αγωνιστικές το Δοξάτο στην 1η θέση με 14 βαθμούς (με δύο ισοπαλίες στην έδρα του..), τη δεύτερη θέση μοιράζονται Καλαμπάκι και Καλλίφυτος με 13, ακολουθεί η Χωριστή με 12, Φτελιά και Νευροκόπι με 10, Φωτολίβος 9 και Προσοτσάνη 8 ..

Συνεχίζεται ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: