.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

ΔΟΞΑΤΟ-ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ 1-1 - 12 ΟΚΤ 2013 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ http://www.prosotsanifc.gr/









Σημ. "Δοξατινών Νέων": Πολύ καλή η περιγραφή του αγώνα, στην οποία όμως ο συντάκτης παρέλειψε να αναφέρει την άριστη κατάσταση του χλοοτάπητα του γηπέδου του Δοξάτου και την ιδιαίτερη αγάπη που έδειξαν προς αυτόν οι ποδοσφαιριστές της Προσοτσάνης που ξάπλωναν συνεχώς και δεν έλεγαν να σηκωθούν... 


ΔΟΞΑΤΟ - ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ 1-1

Έδειξε «Χ»αρακτήρα
lalasDOVROS_GΣε μια από τις πιο δύσκολες έδρες της λίγκας, με κάκιστη παράδοση μακράν της 2ης ομάδας στη φετινή Α’ ΕΠΣ Δράμας και με τα προβλήματα απουσιών να μη φτάνουν να καταμετρηθούν στα δάχτυλα του ενός χεριού, η Προσοτσάνη για πρώτη φορά φέτος έπαιξε σαν Προσοτσάνη και πήρε έναν πολύτιμο βαθμό που πρωτίστως της αναπτερώνει το…τσαλακωμένο ηθικό απόρροια των δύο σερί ηττών στο πρωτάθλημα και του πρόωρου αποκλεισμού στο κύπελλο κι εν συνεχεία της δίνει την ευκαιρία να…δώσει αξία σ’ αυτήν την ισοπαλία υποδεχόμενη το Βώλακα το προσεχές Σάββατο στο «Γεώργιος Μακρής».





Ο Γιώργος Λάλας γνωρίζοντας όλη την προηγούμενη εβδομάδα πως είχε ν’ ανταπεξέλθει ανυπέρβλητων προβλημάτων, τα οποία του στερούσαν τη δυνατότητα καταρτισμού ακόμα-ακόμα και αξιόμαχης 11άδας, «έστησε» αριστοτεχνικά την ομάδα του με σκοπό να «χτυπήσει» στην κόντρα επίθεση και να μεταφέρει το άγχος στην πλευρά του Δοξάτου. Οι παίκτες του το έκαναν πράξη στο 1ο 20λεπτο, μιας και πλησίασαν αυτοί απειλητικά την εστία του Παπαδόπουλου, αλλά τα σουτ των Χριστιανίδη & Σαμαρά δε βρήκαν στόχο για λίγα εκατοστά, ενώ αυτό του Φερφέρη εξουδετερώθηκε από το νεαρό τερματοφύλακα των Φιλίππων. Το γκολ των γηπεδούχων δεν πτόησε τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ στην 1η ουσιαστικά επίσκεψη των παικτών του Γιάννη Τσεβρεντζή στα καρέ του Καρίπη (1-0, 20ό Θεοφανίδης), καθώς σταδιακά μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου έψαξαν με αξιώσεις την ισοφάριση.
Οι 200 περίπου φίλαθλοι είδαν στην επανάληψη την Προσοτσάνη να φτάνει σχετικά γρήγορα στην ισοφάριση με το «παρθενικό» γκολ του Γιάννη Δόβρου (1-1, 56ο) κι από κείνο το σημείο και μετά το ματς πήρε μια «άγρια» ομορφιά: οι γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο (αποβολή Πολυχρονίδη) για την τελευταία μισή ώρα και οι φιλοξενούμενοι αφού πρώτα «οχύρωσαν» τα μετόπισθεν τους έδειχναν να βρίσκονται πιο κοντά στο νικητήριο γκολ στις αντεπιθέσεις τους, στο τέλος όμως άπαντες έφυγαν ευχαριστημένοι από το γήπεδο. Το μεν Δοξάτο διατήρησε έστω και με ισχνή διαφορά πλέον την πρωτιά αλλά και το αήττητο, η δε Προσοτσάνη βγήκε από το κακό της σερί παίρνοντας έναν παλληκαρήσιο βαθμό, που μόνο οφέλη για τη συνέχεια λογικά θα της φέρει.
Άλλωστε, στα 218 επίσημα παιχνίδια που έχει κοουτσάρει ο Γιώργος Λάλας την Προσοτσάνη από το Νοέμβριο του 2003, η ομάδα του δεν έχει υποστεί πάνω από δύο ήττες στη σειρά είτε στο τοπικό πρωτάθλημα είτε σ’ αυτό της Δ’ Εθνικής. Μοναδική εξαίρεση – που είθισται να επιβεβαιώνει τον κανόνα – αποτελεί η χρονιά στα επαγγελματικά σαλόνια και η τετράδα αγώνων με Καβάλα, Ολυμπιακό Βόλου, ΠΑΟΝΕ & Πολύκαστρο. Άλλη όμως ιστορία η…ιστορική τότε Γ’ Εθνική κι άλλη η Α’ ΕΠΣ Δράμας & η Δ’ Εθνική!!!

Λεπτό προς λεπτό:
Με τη συμπλήρωση 10 λεπτών στο ματς ο Χριστιανίδης με έξυπνη εκτέλεση φάουλ φέρνει την μπάλα στα καρέ του Παπαδόπουλου, ο οποίος την είδε να περνά μπροστά από πόδια αμυνόμενων κι επιτιθέμενων, αλλά κι ελάχιστα έξω από το αριστερό του δοκάρι. Βαθιά μπαλιά του Πετρόπουλου για το Σαμαρά που με εναέρια ντρίμπλα αποφεύγει την πίεση του Τουλούπη, αλλά το μονοκόμματο σουτ από τη γωνία της περιοχής στέλνει την μπάλα ένα μέτρο πάνω από τη δεξιά συμβολή των δοκών του Δοξάτου στο 18ολεπτό, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό γίνεται αυτός δημιουργός, καθώς με φάουλ βρίσκει σε πλάγια θέση μέσα στην περιοχή τον προωθημένο Φερφέρη, αλλά αυτή τη φορά ο Παπαδόπουλος αντιδράει σωστά στο πλασέ και παραχωρεί το πλάγιο.
Το Δοξάτο ευτύχησε ν’ ανοίξει το σκορ στην 1η ουσιαστικά του επίσκεψη στα καρέ του Καρίπη κι ας μην «πάτησε» την περιοχή της Προσοτσάνης: ο Τουλούπης εκτέλεσε γρήγορα και πλασαριστά το φάουλ για το Θεοφανίδη, αυτός χωρίς αντίπαλο σε ακτίνα δύο μέτρων με ευχέρεια γύρισε το σώμα του και με «κεραυνό» από τα 20 μέτρα νίκησε τον έμπειρο τερματοφύλακα που έδειξε να αιφνιδιάζεται στο 20ό λεπτό…1-0.
Σ’ ένα δίλεπτο μέσα (36’ – 37’) οι δύο ομάδες έχασαν από μία σπουδαία ευκαιρία να σημειώσουν από ένα γκολ πριν το ημίχρονο: πρώτα η Προσοτσάνη που μετά τον ωραίο συνδυασμό των Δόβρου-Σαμαρά και τελικό αποδέκτη το Χριστιανίδη που βρέθηκε μόνος απέναντι στον Παπαδόπουλο, αλλά με κακή τοποθέτηση του σώματος προσπάθησε με το «τακουνάκι» να απειλήσει χωρίς αποτέλεσμα και στην αντεπίθεση ο Πολυχρονίδης παίζει το «ένα-δύο» με τον Ιωαννίδη, το διαγώνιο σουτ του οποίου βρίσκει σε ετοιμότητα τον Καρίπη που απομακρύνει με τα πόδια.
Με την πάροδο τεσσάρων λεπτών στην επανάληψη ο Δόβρος με στέλνει το 1ο…μήνυμα στον αντίπαλο τερματοφύλακα, μπαίνοντας μετά από ατομική ενέργεια από πλάγια θέση στην περιοχή και πιεζόμενος από τον Μπαρμπουτέλη πλάσαρε στην «κλειστή» γωνία του Παπαδόπουλου με τον τελευταίο σωτήρια να διώχνει σε κόρνερ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σαμαράς, η άμυνα δεν έδιωξε όπως έπρεπε, όμως και το βιαστικό σουτ από το σημείο του πέναλτι του Χριστιανίδη δε βρήκε στόχο.
Ο Καρίπης στο 53ο λεπτό μπλόκαρε σταθερά το συρτό σουτ από το ημικύκλιο του Πολυχρονίδη και τρία λεπτά μετά ήρθε η ισοφάριση: ο Ρούσσος με το εξωτερικό φάλτσο βρίσκει μέσα στην περιοχή το Σαμαρά, ο οποίος  ωραία στρώνει στο Δόβρο κι ο τελευταίος με δύσκολο πλασέ και παρά την προσπάθεια του τερματοφύλακα στέλνει την μπάλα αργά-αργά στο βάθος της εστίας του Δοξάτου για το 1-1 στο 56ολεπτό.
Σχεδόν άμεσα ο Θεοφανίδης με φάουλ κάτω από το χώρο του κέντρου φέρνει την μπάλα στα καρέ της Προσοτσάνης, ο Καλαϊτζίδης χάνει τον Πολυχρονίδη, όμως ο μέχρι πέρυσι συμπαίκτης του στην Αργυρούπολη Καρίπης, τον σταματάει σώζοντας με τα πόδια το βέβαια κίνδυνο.
Στο 61ο λεπτό ο Πετρόπουλος προλαβαίνει να «τσιμπήσει» την μπάλα προ του Πολυχρονίδη στο αριστερό άκρο της άμυνας της Προσοτσάνης, ο επιθετικός του Δοξάτου βρίσκει με «σκαριά» το νεαρό άσσο στο μετατάρσιο και σωστά ο κ. Πουλικίδης του δείχνει απ’ ευθείας την κόκκινη κάρτα.
Τέλος, στο 74ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι ξεδιπλώνονται υπέροχα στην αντεπίθεση με τους Σαμαρά-Τσακμακίδη-Γεωργιάδη να αλλάζουν γρήγορα την μπάλα, αυτή να φτάνει στον αμαρκάριστο πλάγια από το σημείο του πέναλτι Χριστιανίδη, όμως ο Παπαδόπουλος με τα ακροδάχτυλα παραχωρεί το κόρνερ, ενώ στο 78ο λεπτό κι ενώ ο Τσακμακίδης είναι έτοιμος να μπει με την μπάλα στην περιοχή του Δοξάτου, δέχεται το σπρώξιμο με τα δύο χέρια του τελευταίου στην άμυνα Μπαρμπουτέλη, με το ρέφερι να του χαρίζεται, τιμωρώντας τον με κίτρινη κάρτα.
«Άρχοντας» του αγώνα ο κ. Πουλικίδης Κωνσταντίνος (Κεσαπίδης Ιωάννης & Χασιώτης Ευάγγελος οι βοηθοί του) της ΕΠΣ Δράμας.
ΔΟΞΑΤΟ (Γιάννης Τσεβρεντζής): 1.Παπαδόπουλος, 2. Μυστρίδης (58ο Ντίνας), 3. Τουλούπης, 4. Μόσχος (85ο Καραγιαννίδης), 5. Μπαρμπουτέλης, 6. Ζάχαρης, 7. Κωνσταντινίδης (70ό Αποστολίδης), 8. Τουρφαντίδης, 9. Ιωαννίδης, 10. Θεοφανίδης, 11. Πολυχρονίδης.
ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ (Γιώργος Λάλας): 1.Καρίπης, 2. Σαμαράς, 3. Πετρόπουλος (λ.τρ. 88ο Κερασίδης), 4. Μανλής, 5. Δόβρος, 6. Γεωργιάδης Κ., 7. Τσακμακίδης, 8. Φερφέρης, 9. Ρούσσος (86ο Σταυριαννίδης), 10. Χριστιανίδης, 11. Καλαϊτζίδης.

ΠΗΓΗ: http://www.prosotsanifc.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: