.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

ΔΟΞΑ-ΞΑΝΘΗ 0-2 - ΚΑΛΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΑΕΤΟΥΣ

LIVE!!! ΔΟΞΑ-ΞΑΝΘΗ 0-2
Κυριακή, 04 Δεκέμβριος 2011 16:26

Εμείς πότε θα βάλουμε ένα γκολ;

Δυστυχώς δεν είναι μόνο η ήττα με 2-0 με την οποία τελείωσε το σημερινό παιχνίδι , το μοναδικό αρνητικό σημείο για την Δόξα.


Το χειρότερο είναι ότι για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η ομάδα είναι ουσιαστικά ΑΚΙΝΔΥΝΗ. Ακίνδυνη να απειλήσει αποτελεσματικά. Ακίνδυνη να βγάλει εύκολα το ένα γκολ. Ακίνδυνη να πετύχει την ανατροπή ενός αποτελέσματος. Ικανή μόνο να δεχθεί μία ακόμη ήττα και απλά να παλεύει να την κρατήσει σε ευπρεπή επίπεδα.

Η Ξάνθη υπό άλλες συνθήκες (ρόστερ και έδρα) θα είχε ελάχιστη τύχη να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα. Αυτό που έκανε ήταν να διαχειριστεί έναν εύκολο αντίπαλο. Μπήκε πολύ γερά, ξέροντας ότι η αδύναμη αντίπαλος της θέλει το χρόνο της …για να μπει και αυτή στο παιχνίδι, καθώς είναι μια ομάδα άπειρη. που αργεί να βρει τα πατήματα της μέσα στο παιχνίδι . Οπότε αυτό που έπρεπε να κάνει η ομάδα του Ουζουνίδη ήταν να επιδιώξει να αιφνιδιάσει την Δόξα, εκμεταλλευόμενη αυτή την τόσο βασική της αδυναμία. Η Δόξα ήθελε να περάσει το εικοσάλεπτο ανώδυνα και στην συνέχεια αφού θα ισορροπούσε το παιχνίδι θα έψαχνε τον τρόπο να κάνει την ζημιά. Κυρίως με κάποια στημένη φάση. Γιατί η οργανωμένη προσπάθεια είναι μια πολύ …δύσκολη ιστορία.

Αλλά δεν τα κατάφερε, γιατί πάνω στο συγκεκριμένο χρονικό νήμα, οι Ξανθιώτες πέτυχαν το στόχο τους. Στην συνέχεια όμως έριξαν τους ρυθμούς τους. Παρέδωσαν –με το κακό τους παίξιμο- τον έλεγχο του αγώνα στους παίκτες της Δόξας. Λες και κάποιος κατέβασε τον διακόπτη όλης της ομάδας. Όμως ούτε και σε μια τέτοια περίπτωση οι παίκτες της Δόξας δεν στάθηκαν «αρκετοί» να αξιοποιήσουν την ευκαιρία. Βέβαια κάλλιστα μπορούμε να μιλήσουμε για χτυπητή ατυχία στην περίπτωση της κεφαλιάς του Βέρτζου όπου ο Βιβιάνι έδειξε τις δυνατότητες του και ίσως και στο σουτ του Κανακούδη ή και του Σοϊλέδη. Αλλά πόσο μπορείς να βασίζεσαι στον παράγοντα τύχη… Γιατί θα πρέπει να βασίζεσαι στην ικανότητα σου , στην ποιότητα σου και στην εμπειρία να διαχειριστείς σωστά το κάθε παιχνίδι.

Δυστυχώς στην Δόξα αυτά τα στοιχεία είναι μάλλον δυσεύρετα. Ο Χαραλαμπίδης προσπάθησε να ανακατέψει την τράπουλα . Έβαλε ότι καλύτερο είχε, αλλά όταν δεν υπάρχει κάτι περισσότερο στην φαρέτρα, όσο και να θέλει δεν μπορεί να κάνει θαύματα. Και με το τόσο φορτωμένο πρόγραμμα που ακολουθεί , η κατάσταση αναπόφευκτα θα πηγαίνει προς το χειρότερο, γιατί θα εντείνονται οι απώλειες. Ήδη μετά τον Ψυχογιό σήμερα το καρδιοχτύπι ήρθε από τον Μπριλάκη που έφυγε με το αμαξίδιο. Ευτυχώς πιθανώς να περάσει ανώδυνα ο τραυματισμός του. Είπαμε το ρόστερ είναι περιορισμένο σε αριθμό και ποιότητα. Λόγια σκληρά αλλά δυστυχώς ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ!!!

Και σαν να μην έφτανε το γεγονός ότι από το 20’ μέχρι το 58’ δεν αξιοποιήθηκε η πρωτοβουλία των κινήσεων, ήρθε η φάση του δεύτερου γκολ όπου εκεί κορυφώθηκε η ανασφάλεια του δραμινού φίλαθλου. Αν υπάρχει ένα κομμάτι της ομάδας που εμπνέει εμπιστοσύνη είναι αυτό του τερματοφύλακα. Και το δεύτερο γκολ της Ξάνθης χρεώνεται στον Ντίνο Σέρεμετ και στο τραγικό λάθος του, να του περάσει ο Πόι την μπάλα κάτω από το σώμα, στην κλειστή του γωνία. Καλώς ή κακώς τα παιχνίδια της σούπερ λίγκα διαφέρουν από αυτά των άλλων κατηγοριών γιατί κρίνονται στην λεπτομέρεια. Όσο και αν η αξία του Σλοβένου είναι γνωστή σε όλους, το λάθος έγινε και στοίχησε, γιατί από εκεί και πέρα το παιχνίδι είχε κριθεί. Όπως είπαμε πιο πάνω η Δόξα δεν έχει την ποιότητα και την δυναμική να γυρίσει ένα τέτοιο σκορ.

Τουλάχιστον για σήμερα δεν θα πάμε σε άλλη αγωνιστική και ατομική κριτική με την ελπίδα ότι μέχρι την Τετάρτη κάτι θα αλλάξει προς το καλύτερο. Αμήν!!!

Φάσεις

Στο 1’ κεφαλιά πάσα του Μαρκόφσκι στον Μάνδαλο που κάνει το σουτ έξω από την περιοχή λίγο άουτ.

Στο 12’ συρτό σουτ του Μαρκόφσκι έξω από την περιοχή δύσκολα ο Σέρεμετ με το ένα χέρι θα απομακρύνει σωτήρια την μπάλα.

Στο 14’ ωραία ατομική προσπάθεια του Βλαχοδήμου από δεξιά θα μπει στην περιοχή αλλά θα ανοίξει το κοντρόλ, δεν θα προλάβει να πλασάρει και θα πέσει στα πόδια του ο Σέρεμετ και θα μπλοκάρει την μπάλα.

Στο 21’ εξαιρετική πάσα του Κομεσίδη, ο Μαρκόφσκι θα βγάλει σέντρα ακριβείας συρτή και ο Μάνδαλος από κοντά σε κενή εστία θα κάνει το 0-1 για την Ξάνθη. Αυτό που αναζητούσαν οι παίκτες της Δόξας ήταν να ξεπεράσουν το εικοσάλεπτο χωρίς γκολ. Αυτό τελικά δεν έγινε και ακριβώς στο 20’ όταν η ασφυκτική πίεση των φιλοξενούμενων που περιόρισαν τους «μαυραετούς» στο μισό γήπεδο καρποφόρησε. Μπάσιμο από δεξιά του Μαρκόφσκι και μπαλιά «πάρε –βάλε γκολ» στον Μάνδαλο που στο δεύτερο δοκάρι απλά σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0!!!

Στο 24’ μία από τις ελάχιστες ελπίδες της Δόξας για το …γκολ, ο Άγγελος Βέρτζος, έφτασε μια ανάσα από την «απάντηση» . Φάουλ του Αραβίδη από αριστερά και ο Βέρτζος πιάνει κεφαλιά αναγκάζοντας τον Βιβιανί να αποκρούσει με υπερένταση σε κόρνερ.

Στο 35' ο Στυλιάρας θα μπορούσε να δώσει πέναλτι στην Ξάνθη όταν ο Αραβίδης σταμάτησε με το χέρι την σέντρα του Βλαχοδήμου

Στο 39’ πάλι από στημένη φάση καθώς μόνο έτσι μπορεί να απειλήσει η Δόξα ο Κανακούδης εκτελεί απευθείας το φάουλ πολλά μέτρα έξω από την περιοχή και στέλνει την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βιβιανί.

Στο 42’ Κεφαλιά πάσα του Λίμα Σάντος, το σουτ στην κίνηση από τον Σοϊλέδη πάνω από τα δοκάρια.

-Με μια καλή ευκαιρία για ισοφάριση ξεκίνησε η Δόξα στο δεύτερο ημίχρονο όταν στο 46’ ο Σοϊλέδης έπιασε αφού απέφυγε δύο αμυντικούς πιάνει δυνατό βολέ από την δεξιά γωνία της περιοχής του Βιβιανί που κατέληξε λίγο άουτ.

Στο 57’ σε αντεπίθεση της Ξάνθης ο Πόι θα περάσει τον Βέρτζο και θα κάνει τη συρτή σέντρα ο Σέρεμετ θα καθυστερήσει να πέσει στην κλειστή του γωνία και η Δόξα θα δεχθεί άδοξα το 0-2.

Στο 71’ μετά από προσπάθεια του Αραβίδη το μακρινό σουτ του Έρος έφυγε ψηλά άουτ.

Στο 74’ νέα αντεπίθεση της Ξάνθης, η μπάλα θα φτάσει στον Μαρσελίνιο που θα κάνει το σουτ και θα φύγει λίγο άουτ.

Στο 78’ μετά από ατομική προσπάθεια ο Πόι θα μπει μέσα στην περιοχή αλλά την τελευταία στιγμή θα τον κόψει με τάκλιν σε κόρνερ ο Κανακούδης.

Στο 80’ σέντρα του Αραβίδη διώχνει με το κεφάλι ο Βάλλας και η μπάλα στρώνεται στον Πιτσόκο που κάνει το σουτ έξω από την περιοχή άουτ.

Στο 85’ μετά από σέντρα του Νταρμπιόν η κεφαλιά του Μαρκόφσκι φεύγει λίγο άουτ.

Στο 94’ η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Εντιμάρ καταλήγει ψηλά άουτ.

Διαιτητής: Στυλιάρας (Κωστάρας – Κουρομπύλια). Κίτρινες : Μπριλάκης Λίμα /Κομεσίδης Μπέρτος Εντιμάρ

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ(Απόστολος Χαραλαμπίδης): Σέρεμετ, Τριποτσέρης, Βέρτζος, Βάντερσον (60' Αγγελούδης), Κάπελ, Αραβίδης, Κανακούδης, Λίμα Σάντος, Μπριλάκης(66'Έρος), Αμπουμπακάρι, Σοϊλέδης (70' Πιτσόκος).

ΞΑΝΘΗ(Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιβιάνι, Μπέρτος, Εντιμάρ, Κομεσίδης, Βάλλας, Ντάνι, Βασιλακάκης, Μάνταλος (53’Νταρμπιόν), Πόι(81' Φλίσκας), Μαρκόφσκι, Βλαχοδήμος(59' Μαρσελίνιο).

Η συνέντευξη τύπου:

Απόστολος Χαραλαμπίδης

«Δυστυχώς στο παιχνίδι αν δεν κάνεις γκολ δεν παίρνεις βαθμούς. Εμείς κάναμε ευκαιρίες άλλα όχι γκολ. Μάλιστα από ένα λάθος μαρκάρισμα φάγαμε το πρώτο γκολ, και στη συνέχεια όταν ανεβήκαμε δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε δυνατά είμασταν καλοί, πιέζαμε αλλά καναμε ένα ακόμα λάθος και έτσι χάσαμε το παιχνίδι. Δεν υπάρχει στην ομάδα η ποιότητα που απαιτείται στην Σουπερ Λιγκ για να τελειώνεις τις φάσεις. Χρειάζεται πολύ υπομονή καθώς έχουμε παιδιά που έχουν ταλέντο και διάθεση αλλά όχι παραστάσεις από την κατηγορία. Η Ξάνθη έχει την ποιότητα και σε δύο φάσεις έκανε δύο γκολ και πήρε το παιχνίδι»

Σχετικά με το ενδεχόμενο να γίνουν μεταγραφές για να δυναμώσει η ομάδα ο κ. Χαραλαμπίδης απάντησε: «Τον Γενάρη πρέπει να έρθουν ποιοτικοί παίκτες, διάθεση θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει από την διοίκηση».

Μαρίνος Ουζουνίδης

«Αν εξαιρέσουμε τα πρώτα 20 λεπτά που δείξαμε τα καλά στοιχεία που έχουμε ως ομάδα, στη συνέχεια λείψαμε από το παιχνίδι, δεν είμασταν παρών και το ότι δεν κινδυνεύσαμε δεν φταίμε εμείς, είχε κάνει με τον αντίπαλο. Είχαμε άγχος για να κερδίσουμε,καθώς όλοι περιμένανε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι όμως αν δεν τρέξεις, αν δεν σεβαστείς τον αντίπαλο δεν γίνεται να κερδίσεις. Έτσι είμαστε τυχεροί που πήραμε τη νίκη. Είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να μας προβληματίσει και τους παίκτες και εμάς στην τεχνική ηγεσία.

Ο αγωνιστικός χώρος δεν ήταν για τεχνικό ποδόσφαιρο, ενώ όταν το παιχνίδι πήγε στη δύναμη ο αντίπαλος πήρε τις περισσότερες μονοναχίες. Πρέπει γρηγορα να ξεχάσουμε το ματς. Είμαστε πολύ τεχνική ομάδα πρέπει να γίνουμε και δυνατή ομάδα, καθώς όταν οι αντίπαλοι μας παίζουν δυνατά έχουμε πρόβλημα. Ευχομαι στη Δόξα καλή συνέχεια, δεν είναι καλά τα πράγματα για αυτήν, καθώς και αργά μπήκε στο πρωτάθλημα και πρέπει να δώσει μαζεμένα παιχνίδια. Φυσικά αν παίζαμε στην Δράμα θα ήταν πολύ διαφορετικό το παιχνίδι, λόγω του κόσμου και του γηπέδου».

Αποκαρδιωτική η εικόνα του Καυτανζογλείου!!!

Πολύ λιγότερα από χίλια άτομα στις κερκίδες του γηπέδου. Από την καταμέτρηση βγήκαν 520 εισιτήρια και εισπράχθηκαν 7.900 ευρώ. Τελικά η Θύρα 1 άνοιξε για τους οπαδούς της Ξάνθης!!! Το σκηνικό είχε τους οπαδούς της Ξάνθης στην Θύρα 1 να φωνάζουν "δικό μας και το Καυτανζόγλειο" και τους δραμινούς στην άκρη των ...επισήμων (Θύρα 4) να ζητούν ...γήπεδο!!! Μια εικόνα πραγματικά τραγική για όλους όσους ονειρεύονται τα μεγαλεία της «μεγάλης κατηγορίας»

Αυτή είναι η Δόξα της σούπερ λίγκα.

Ξεφωνητά κατά Σάμιου

Μπορεί να μην εμφανίστηκε στον κόσμο, όπως γινόταν παλιότερα, καθώς παρακολούθησε το παιχνίδι μέσα από την σουίτα του στον τέταρτο όροφο, ωστόσο σίγουρα ο Θανάσης Σάμιος θα άκουσε τα άφθονα …γαλλικά που του έστειλαν ακριβώς από κάτω οι οπαδοί της Δόξας. Τα συνθήματα πολλά που φυσικά …δεν γράφονται! Μάλιστα ο κόσμος έφτασε σε σημείο να πει και μάλιστα με πολύ πάθος το γνωστό σύνθημα κατά του Θρύλου και του Πειραιά για τους ευνόητους λόγους. Σίγουρα η τελευταία απόφαση του Σάμιου για την εκδίωξη των φιλάθλων από την Θύρα 1, ήταν το αποκορύφωμα των κάκιστων σχέσεων που υπάρχουν πλέον ανάμεσα στον πρόεδρο της ΠΑΕ και τους φιλάθλους της Δόξας.

Εκτός ξενοδοχείου για τέσσερεις

Νέο δείγμα γραφής της οργάνωσης που υπάρχει στην Δόξα ήταν αυτό που έγινε με τα δωμάτια στο ξενοδοχείο που έμεινε η Δόξα. Στο ξενοδοχείο του Πανοράματος είχαν καταλύσει το μπάσκετ του Ολυμπιακού και ένα σχολείο. Μοιραία λοιπόν τα δωμάτια δεν έφταναν για όλα τα μέλη της ασπρόμαυρης αποστολής αφού οι κρατήσεις τους έγιναν τελευταίες. Έτσι τέσσερεις από αυτούς πήραν το δρόμο της …εξορίας! Ο γυμναστής Γεωργιάδης , ο προπονητής των τερματοφυλάκων Κάντας, ο φροντιστής Καλατζίδης και ο γιατρός Μιχαλακόπουλος διανυκτέρευσαν σε άλλο ξενοδοχείο (Διακονοία).

Αποδοκιμάστηκε ο Βάντρσον

Ψυχρολουσία για τον νεαρό Βραζιλιάνο την ώρα της αποχώρησης του από τον αγωνιστικό χώρο. Η γενικότερη παρουσία του και οι συμπεριφορές του που έχουν γίνει κατά καιρούς γνωστές σε συνδυασμό με την αγωνιστική του συμπεριφορά τον έχουν στοχοποιήσει και σίγουρα μόνο στους αγαπημένους της κερκίδας δεν τον κατατάσσουν. Όταν στο 60’ και δύομ λεπτά μετά το 0-2 έδωσε την θέση του στο Αγγελούδη, αποδοκιμάστηκε έντονα από τους φιλάθλους της Δόξας την ώρα που κατευθύνονταν στο χώρο της αλλαγής.

Πατέρας ο Χάρης Μπριλάκης

Μπορεί η ομάδα να μην πάει καλά και πέρα από τις ήττες για τον Χάρη Μπριλάκη το σημερινό παιχνίδι έφερε και τον τραυματισμό του που τον ανάγκασε να εγκαταλείψει πάνω στο αμαξίδιο των πρώτων βοηθειών. Αν και το πόδι του δεν πρήστηκε αύριο το πρωί θα κάνει μαγνητική προκειμένου να υπάρχει σωστή διάγνωση και αν δεν έχει ενόχληση στην προπόνηση θα αγωνιστεί κανονικά την Τετάρτη κατά του ΟΦΗ. Ωστόσο για τον στόπερ της Δόξας τα καλά νέα ήρθαν δύο μέρες πριν το παιχνίδι όταν σε μαιευτήριο της Θεσσαλονίκης η αγαπημένη του σύζυγος Μαρία έφερε στον κόσμο το πρώτο παιδί ένα πανέμορφο κοριτσάκι. Οι ευχές της οικογένειας όλων των «μαυραετών» είναι δεδομένες.

Ισοπαλία (1-1) από τους νέους

Το δεύτερο βαθμό της στο πρωτάθλημα της Super League Κ20 πήρε η Δόξα Δράμας, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Ξάνθη, για την 12η αγωνιστική.

Η ομάδα του Τάσου Λευκόπουλου έπαιζε με 10 παίκτες από το 54', λόγω της αποβολής του Τουνγκελίδη με απευθείας κόκκινη κάρτα, ενώ στο 55' η Ξάνθη άνοιξε το σκορ με τον Ράνο. Λίγο νωρίτερα, στο 50’, αποχώρησε με σοβαρό τραύμα στο γόνατο ο Κανετίδης. Ωστόσο η Δόξα ισοφάρισε με γκολ του Νικολαΐδη στο 83'.
ΔΟΞΑ: Χαραλαμπίδης, Μίλτος Βασιλειάδης, Τουνγκελίδης, Αθανασιάδης, Αντώνης Βασιλειάδης, Αμανατίδης (61' Σεμπελίδης), Περσίδης (61' Ράδος), Σιάμπος, Χιντασέλι, Νικολαϊδης, Κανετίδης (50' Δημητριάδης).



ΞΑΝΘΗ: Αμουτζάκης, Τουργαϊδης (90' Ρότσκος), Βασιλειάδης, Γούτας, Τσαμούρης, Τορομανίδης, Πασχαλάκης (68' Γούλας), Τσομπανόπουλος (46' Μελισσόπουλος), Ράνος, Ελληνίδης, Δουμάνης.

Νίκη 3-2 επί της Κέρκυρας για την Κ -17

Μετά την ισοπαλία στην πρεμιέρα της στη Θεσσαλονίκη με 0-0 στον Άρη, η ομάδα κ-17 του Ανέστη Τσελεπή, στο πρώτο τους εντός έδρας παιχνίδι κέρδισε με 3-2 την Κέρκυρα στο γήπεδο Προσοτσάνης. Παρότι έχανε 0-2 στο τελευταίο μισάωρο έκανε την μεγάλη ανατροπή. Το 1-2 το έκανε ο Κελεσίδης στο 60’ με ωραίο γυριστό σουτ και ο ίδιος παίκτης στο 75’ με πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε το 2-2. Το τελικό 3-2 έγινε στο 89’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Λέκοβιτς που κέρδισε ο Ασλανίδης.

Κατάσκοπος από τον Εργοτέλη

Στην Θύρα των επισήμων ήταν και ο Γιάννης Ισπυρλίδης βοηθός και συνεργάτης του Νίκου Καραγεωργίου στον Εργοτέλη σε ρόλο σκάουτερ. Με περισσότερα από είκοσι χρόνια στο πόστο αυτό και με παρουσία στην σούπερ λιγκ μεγαλύτερη από κάθε άλλον συνάδερφο του στον συγκεκριμένο αντικείμενο, θεωρείται από τους κορυφαίους του είδους. Ωστόσο αποτελεί ένα μεγάλο ερωτηματικό το τι σημείωνε σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού από την σημερινή εμφάνιση της Δόξας καθώς την Ξάνθη την γνωρίζει πολύ καλά…

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΑΡΑΣ

ΠΗΓΗ: http://www.sportdrama.gr/index.php/doxa-dramas/9572-live-0-2-77.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: