.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ Δ. ΔΟΞΑΤΟΥ κ. ΑΝΕΣΤΗ ΣΕΡΕΤΗ ΣΕ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Κ Ζάχαρη

Να σας συγχαρώ και δημόσια για το σπουδαίο έργο που επιτελείται διατηρώντας αλλά και εμπλουτίζοντας το blog σας με νέα που αφορούν τον δήμο μας και όχι μόνο.

Θα ήθελα να τοποθετηθώ στη απάντηση που πήρατε από τον Δ. Δοξάτου και συγκεκριμένα από το τμήμα της επιμέλειας της εφημερίδας του, στην οποία αναφέρθηκε και το όνομα μου.

Αρχικά θα ήθελα να ρωτήσω ποιος είναι αυτός που έγραψε το κείμενο αυτό, διότι δεν το υπογράφει και με ποια ιδιότητα εκπροσωπεί τον Δήμο.
Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η μοναδική φορά που ήρθα σε επικοινωνία με την εφημερίδα του Δήμου ήταν όταν μου ζήτησαν να τους πάω φωτογραφικό υλικό και κείμενο για μια εκδήλωση του δήμου και εκεί εγώ ρώτησα (δεν μου ζητήθηκε) την κ. Καρατζόγλου Όλγα εάν μπορώ να δημοσιεύω κείμενα στην εφημερίδα του Δήμου ως δημοτικός σύμβουλος. Η απάντηση που πήρα ήταν θετική.

Θεωρώ τουλάχιστον υποτιμητικό να αναφέρεται ότι η επίσημη πρόταση που έγινε από πλευράς Δημοτικής εφημερίδας στην αντιπολίτευση για να αρθρογραφεί στην εφημερίδα του Δήμου έγινε κατόπιν προσωπικής συζήτησης μαζί μου. Εγώ σε καμία περίπτωση δεν εκπροσωπώ την αντιπολίτευση παρά μόνο ο αρχηγός της κ. Καλογήρου Φώτης. Θα συμβούλευα λοιπόν στους ανθρώπους που ασχολούνται με την εφημερίδα να είναι πιο προσεκτικοί στις τοποθετήσεις τους. Θα μπορούσαν τουλάχιστον να στείλουν μια επιστολή στον αρχηγό της αντιπολίτευσης και να του ζητήσουν να στέλνει ότι θέλει προς δημοσίευση.

Τέλος θα συμφωνήσω μαζί σας κ Ζάχαρη ότι η εφημερίδα του Δήμου θα πρέπει να γίνει πιο κριτική και να μην αρκείται μόνο στην απλή παρουσίαση θεμάτων και έργων, αλλά να κρίνει και όποιους ευθύνονται για τις καθυστερήσεις αυτών.

Σας ευχαριστώ και ελπίζω την επόμενη φορά να μην χρειαστεί να ασχολούμαστε με τέτοια «μικρά» θέματα παρά για άλλα πολύ πιο σημαντικά που αφορούν τον Δήμο μας.


Με εκτίμηση
Δημοτικός σύμβουλος Δοξάτου
ΣΕΡΕΤΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα κ. Σερέτη και... χαλαρώστε!
Αυτή η "τυπολατρία" θα μας φάει...
"Θα μπορούσαν τουλάχιστον να στείλουν μια επιστολή στον αρχηγό της αντιπολίτευσης και να του ζητήσουν να στέλνει ότι θέλει προς δημοσίευση."
Η εφημερίδα είναι του Δήμου Δοξάτου και όχι του Δημάρχου. Αυτονόητο ότι μπορεί ο καθένας δημότης του Δοξάτου να δημοσιεύει τις απόψεις του, πόσο μάλλον η αντιπολίτευση.
Η εφημερίδα είναι στο 9ο φύλλο. Στείλατε κάτι στα προηγούμενα 8 ή και σε αυτό, σαν αντιπολίτευση και αρνήθηκαν την δημοσίευση?
Μήπως ο Δήμος πρέπει να αναθέση σε έναν υπάλληλο να γράφει "αντιπολιτευόμενα" άρθρα?
Σίγουρα δεν εκπροσωπείτε την παράταξη, λογικό, ο κ. Καλογήρου είναι o επικεφαλής, αλλά εσείς δεν μπορούσατε να τον ενημερώσετε?
ΑΠΛΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

ευτυχως που υπαρχει και το internet και μπορουν και οι ανωνυμοι - ευθυνοφοβοι, κοινος κοτες να εκραυστουν.

Ανώνυμος είπε...

"Ανώνυμος είπε...

ευτυχως που υπαρχει και το internet και μπορουν και οι ανωνυμοι - ευθυνοφοβοι, κοινος κοτες να εκραυστουν."


Εσύ σε πιο κοτέτσι είσαι?
(Εγώ στο 1ο δεξιά...)

Ανώνυμος είπε...

κ. Ζάχαρη θα ήθελα να διαγράψετε το προηγούμενο σχόλιο για να σοβαρευτούμε...

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου για την ανωνυμία στο internet, την ευθυνοφοβία και τις κότες. Ισχύουν όλα αυτά που γράφετε όταν χρησιμοποιούνται για να εκφραστούμε ανάρμοστα για κάποιον.
Άσκησα δημόσια κριτική, δηλαδή είπα την άποψή μου, στον κ. Σερέτη, τον οποίο δεν γνωρίζω προσωπικά, για τις πολιτικές του θέσεις.
Είναι δημόσιο πρόσωπο, μέλος του δημοτικού συμβουλίου και θεωρώ ότι μπορώ να το κάνω, έστω και ανώνυμα, εφόσον δεν τον θίγω για προσωπικά θέματα, αλλά ΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ για τις πολιτικές του θέσεις.

Doxatinos είπε...

Στα σχεδόν 4 χρόνια που υφίσταται αυτή η ιστοσελίδα, εκτός από κάποια σχόλια χυδαία για βουλευτή του νομού Δράμας, ουδέποτε διέγραψα σχόλια, ακόμη κι όταν ήταν επικριτικά, ίσως και κακοπροαίρετα, για μένα προσωπικά.

Θεωρώ πως ακριβώς η δύναμη των blogs είναι η δυνατότητα που έχει ο καθένας από εμάς να μπορεί να εκφράσει ελεύθερα την άποψή του, ακόμη και ανώνυμα ή χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο, για τα θέματα που αναρτώνται στα ιστολόγια, πάντα χωρίς ύβρεις και με ευπρέπεια.



Επειδή όμως αναγνωρίζω πως η θέση των δημοσίων προσώπων, ειδικά σε τοπικές κοινωνίες όπως η δική μας όπου λίγο πολύ όλοι γνωριζόμαστε, είναι εκ των πραγμάτων ευάλωτη σε τυχόν κακοπροαίρετα ανώνυμα σχόλια, από εδώ και στο εξής για οποιοδήποτε ανώνυμο σχόλιο(πάντα επίτου θέματος που θα προβάλλεται στην συγκεκριμένη ανάρτηση - σε διαφορετική περίπτωση θα διαγράφεται μόλις γίνεται αντιληπτό) θα ενημερώνεται, όσο πιο γρήγορα είναι εφικτό, το συγκεκριμένο δημόσιο πρόσωπο στο οποίο και θα δίνεται η δυνατότητα, όπως σε κάθε αναγνώστη άλλωστε του blog, να απαντήσει αν θέλει, και εκεί θα σταματάει η όποια συζήτηση.

Φυσικά αυτό δεν θα ισχύει όταν ο σχολιασμός γίνεται επώνυμα και πάντα με ευπρέπεια και η συζήτηση θα μπορεί να συνεχίζεται μέχρι εξαντλήσεως του θέματος.

Εύχομαι να μην χρειαστεί να ελέγχω από πριν τα σχόλια και να μπορείτε όλοι σας να σχολιάζετε άμεσα ό, τι κρίνετε πως αξίζει σχολιασμού.

Με εκτίμηση προς όλους τους αναγνώστες των "Δοξατινών Νέων",

Βασίλης Ζάχαρης