.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΙΠΠΟΙ ΔΟΞΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΛΟΥΚΙΔΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΤΟΥ-ΤΟΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΣΑ

Αναβρασμός επικρατεί στις τάξεις των Φιλίππων Δοξάτου εξαιτίας της διαιτησίας του κ. Λουκίδη. Σε τηλεφωνική του παρέμβαση στην αθλητική εκπομπή της 19ης Μαρτίου 2012 του Σταρ Δράμας το μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου του Δοξάτου και επί σειρά πολλών ετών πρόεδρος κ. Στάθης Κυριατζάκης εξέφρασε τα φοβερά παράπονα της ομάδας του για τον διαιτητή κ. Λουκίδη. Μπορείτε να ακούσετε την τηλεφωνική παρέμβαση του κ. Κυριατζάκη στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση.

Στην ίδια εκπομπή τηλεφωνική παρέμβαση έκανε και ο ποδοσφαιριστής των Φιλίππων Δοξάτου Θόδωρος Σιαματάς (βίντεο), που μεταξύ άλλων κατήγγειλε τον διαιτητή πως με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου του είπε πως είναι αποβλητέος! Ο Σιαματάς είχε δεχθεί ήδη μια κίτρινη κάρτα λόγω διαμαρτυρίας στο 1ο ημίχρονο, στην φάση για την οποία το Δοξάτο διαμαρτύρεται για τον μη καταλογισμό πέναλτυ, και στο 2ο ημίχρονο σε μια καθαρή φάση, όπως φαίνεται εξάλλου ολοκάθαρα και στο βίντεο του αγώνα, δέχθηκε την 2η κίτρινη κάρτα..

Αλλά οι γηπεδούχοι έχουν ακόμη έναν, τουλάχιστον, λόγο να διαμαρτύρονται, αφού στον καταλογισμό του πέναλτυ υπέρ του Δοξάτου, ο κ. Λουκίδης φάνηκε πολύ επιεικής προς τους ποδοσφαιριστές της Πετρούσας οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν πολύ έντονα σπρώχνοντάς τον, όπως φαίνεται επίσης καθαρά στο βίντεο δείχνοντας μόλις μία κίτρινη κάρτα!

Σχετικά με τον αγώνα τώρα, σε έναν πολύ κακό αγωνιστικό χώρο και σε τέτοιας κρισιμότητας παιχνίδι, λογικό είναι να μην παιχτεί όμορφο ποδόσφαιρο.. Υπήρχε πολύ πάθος και από τις δύο ομάδες, δύναμη, και αρκετή ένταση μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων, ένταση που κορυφώθηκε κατά την αποβολή του Βασιλακάκη και του Σαββίδη.. Το ευχάριστο πάντως ήταν πως με τη λήξη του αγώνα δεν συνέβη το παραμικρό και οι όποιες αντιπαλότητες ξεχάστηκαν μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή..

Πιστεύω πως η καθοριστικότερη φάση του αγώνα ήταν η χαμένη ευκαιρία του Τόλη Θεοφανίδη στο 67'. Αν ο Τόλης πετύχαινε το γκολ και το σκορ γινόταν 2-0, θεωρώ πως δύσκολα η Πετρούσα θα μπορούσε να φτάσει στην ισοφάριση, σύμφωνα πάντα με την εικόνα που παρουσίαζαν οι ομάδες στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Χωρίς να έχω καμμιά διάθεση να υποτιμήσω την σπουδαία ομάδα της Δόξας, το πάθος των ποδοσφαιριστών του κ. Βασιλειάδη για την κατάκτηση της νίκης ήταν εμφανές από το 1ο λεπτό του αγώνα, "γυάλιζε το μάτι τους" που λέμε, και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα στον αγώνα του Σαββάτου να είναι εμφανώς καλύτεροι από τους αντιπάλους τους..

 Και βέβαια, αμέσως μετά την ευκαιρία του Θεοφανίδη, ήρθε και η άδικη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Σιαματά με αποτέλεσμα ο εκνευρισμός και το άγχος να μεταφερθεί σχεδόν αυτόματα στο "στρατόπεδο" των γηπεδούχων.

Και οι φιλοξενούμενοι, με την τεράστια εμπειρία που διαθέτουν, εκμεταλλεύτηκαν άριστα την περίσταση, πίεσαν, και με τη βοήθεια και της τύχης (το 2ο γκολ είναι από αυτά που πολύ σπάνια βλέπουμε στα γήπεδα..) έφτασαν σε μια νίκη που τους χάρισε, στην ουσία, το πρωτάθλημα, αρκετά νωρίς! Και να μην ξεχνάμε πως 3 λεπτά μετά το γκολ της ισοφάρισης στο 72', στο 75ο λεπτό δέχτηκε και 2η κόκκινη κάρτα το Δοξάτο μένοντας με εννέα ποδοσφαιριστές στο αγωνιστικό χώρο, και παρόλο που και οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα, εξακολουθούσαν να έχουν αριθμητικό πλεονέκτημα..

Τέλος πολύ θετικό είναι το γεγονός πως έστω και με εννέα, οι ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων δεν τα παράτησαν και μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή πίεζαν την αντίπαλη άμυνα με σκοπό να φτάσουν έστω στην ισοφάριση..

Έξι αγωνιστικές απέμειναν για την ολοκλήρωση της 2ης φάσης, και η Δόξα Πετρούσας θεωρώ προσωπικά πως θα τερματίσει πρώτη, δεν πιστεύω ότι μπορεί να καλυφθεί αυτή η διαφορά των οκτώ βαθμών, με μια απαραίτητη προϋπόθεση φυσικά: Να εξακολουθήσει η Δόξα να είναι το ίδιο σοβαρή και μαχητική και στα εναπομείναντα παιχνίδια!

Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως οι υπόλοιπες ομάδες θα πρέπει να τα παρατήσουν, ειδικά η ομάδα του Δοξάτου που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διεκδίκησε με μεγάλες πιθανότητες το πρωτάθλημα και απέσπασε τα εύσημα από πολλούς αντίπαλους προπονητές για το όμορφο και θεαματικό ποδόσφαιρο που έπαιξε για μεγάλο διάστημα του πρωταθλήματος...

Οι Φίλιπποι πρέπει να τελειώσουν και τον φετινό "μαραθώνιο" με "ψηλά το κεφάλι", όπως πολύ εύστοχα δήλωσε ο κ. Βασιλειάδης μετά το τέλος του αγώνα του Σαββάτου..

Εξάλλου, "θαύματα" γίνονται κάποτε και στο ποδόσφαιρο, κόντρα στη λογική! Ποιος ξεχνάει το EURO του 2004;

4η Αγωνιστική




Α.Ο. Πανδραμαϊκός Κεραυνός Μοναστηρακίου 4-2


Ατρόμητος Περιθωρίου Αρης Φωτολίβους 2-0


Φίλιπποι Δοξάτου Δόξα Πετρούσας 1-2


5η Αγωνιστική


Κεραυνός Μοναστηρακίου Δόξα Πετρούσας


Αρης Φωτολίβους Α.Ο. Πανδραμαϊκός


Φίλιπποι Δοξάτου Ατρόμητος Περιθωρίου


Η βαθμολογία της Α1 Πρώτη ΕΞΑΔΑ


1 Δόξα Πετρούσας 16


2 Φίλιπποι Δοξάτου 8


3 ΑΟ Πανδραμαϊκός 8


4 Ατρόμητος Περιθωρίου 7


5 Αρης Φωτολίβους 5


6 Κεραυνος Μοναστηρακίου 1


ΠΗΓΗ: http://www.draminaspor.gr/gr/index.php/2010-08-20-06-16-51/1558---------1--2-4----2011-2012.html








Δεν υπάρχουν σχόλια: