.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Φ.Γ.Σ. "ΟΙ ΦΙΛΙΠΠΟΙ" ΔΟΞΑΤΟΥ - Α.Ε.ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ: 1-0 - 3η ΑΓ. Α' Ε.Π.Σ.ΔΡΑΜΑΣ - 23 ΣΕΠ 2017



Πρώτη νίκη για τους Φιλίππους στο φετινό πρωτάθλημα. "Θύμα" η ομάδα των Αμπελοκήπων, μια ομάδα που είναι ο "κακός δαίμονας" των Φιλίππων μέσα στο Δοξάτο. Στα τελευταία οκτώ παιχνίδια εντός με την ομάδα της Δράμας, οι γηπεδούχοι είχαν μόλις μια (!) νίκη, 2 ισοπαλίες και 5 ήττες..





Το περασμένο Σάββατο, ο καιρός ήταν ιδανικός για ποδόσφαιρο εδώ στο Δοξάτο. Ηλιοφάνεια, όχι όμως πολύ ζέστη, και ο αγωνιστικός χώρος σε αρκετά καλή κατάσταση, ενώ περνούσαν από πάνω πυροσβεστικά αεροσκάφη για την φωτιά που είχε ξεσπάσει την προηγούμενη μέρα στα βορειοανατολικά της Δράμας....

Δυστυχώς, δεν είχε πολύ κόσμο, δεν πρέπει να ήταν πάνω από 100.. Αρκετοί ήταν οι φίλοι των φιλοξενούμενων που ήρθαν στο Δοξάτο για να συμπαρασταθούν στην φιλόδοξη, φέτος, ομάδα τους. Γνωστό το πρόβλημα με την προσέλευση των Δοξατινών φιλάθλων, εδώ και αρκετά χρόνια. Το θετικό ήταν πάντως πως όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο συμπαραστάθηκαν μέχρι το τελευταίο σφύριγμα στην ομάδα τους. Λίγοι αλλά καλοί !

Στο 7' η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους. Επικίνδυνη σέντρα του Ηλία Κωνσταντινίδη, πρόλαβε αμυντικός και έδιωξε προτού γίνουν πολύ δύσκολα τα πράγματα για την ομάδα του..
9': Πρώτο σουτ στον αγώνα από τον Χριστοφορίδη, αρκετά καλό, με την μπάλα πάντως να φεύγει άουτ.
13': Οι φιλοξενούμενοι ήταν πάντως αυτή που έχασαν την πρώτη κλασσική ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ, με τον Μπάμπη Μύγα, να σουτάρει συρτά από τα δεξιά και τη μπάλα να μην του κάνει το χατήρι και να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κ. Καραγιαννίδη..
19': Και πάλι ο Μύγας πρωταγωνιστής σε επικίνδυνη φάση, όταν πρόλαβε και έβαλε "κόντρα" σε προσπάθεια αμυντικού των Φιλίππων να διώξει τη μπάλα μέσα από την μεγ. περιοχή, με τη μπάλα να περνάει πολύ κοντά από το αριστερό δοκάρι..
27': Σουτ του Χριστοφορίδη, σε κόρνερ ο τερματοφύλακας. Αμέσως μετά την εκτέλεση του κόρνερ, ο Θεοφανίδης υποδέχεται τη μπάλα στο ύψος της μεγ. περιοχής, επιχειρεί ένα καλό σουτ, με τη μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι.
29': 1-0. Ο Μπάμπης Μουρατίδης με ένα έξυπνο σουτ μέσα από την περιοχή ανοίγει το σκορ, προκαλώντας τους έντονους πανηγυρισμούς των πιστών φίλων των Φιλίππων.
45+1': Δυνατό σουτ του Ηλία Κωνσταντινίδη, μερικά μέτρα έξω από την μεγ. περιοχή, με την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, με τους οπαδούς των Φιλίππων να χειροκροτούν την προσπάθεια του Ηλία, εμφανώς ικανοποιημένοι από την γενική εμφάνιση της ομάδας τους.

Β' ημιχρ.

Με την έναρξη του Β' ημιχρόνου, περνάει στον αγώνα ο Μιχάλης Κωνσταντινίδης για την Α.Ε.Α., και η επιθετική "τριπλέτα" των φιλοξενούμενων προκαλεί δέος στους γνωρίζοντες: Σάββας Σαββίδης ("ψηλός"), Μπάμπης Μύγας και Μιχάλης Κωνσταντινίδης!

51': Σουτ Χριστοφορίδη από τα δεξιά, δίπλα από το αριστερό δοκάρι η μπάλα, καλή στιγμή για τους γηπεδούχους.
61' Φάουλ καταλογίζεται πολύ κοντά στη γραμμή της μεγ περιοχής των Φιλίππων. Εκτελείται πολύ καλά, αλλά ο "Γκάλιου", όπως τον αποκαλούν οι συμπαίκτες του, αλλά και οι φίλαθλοι στην κερκίδα, αντιδράει πολύ καλά και διώχνει σε κόρνερ. Καθοριστική στιγμή για τον αγώνα αυτή η φάση ..
63': Δυνατό φάουλ πάνω στον Μπάμπη Μουρατίδη που επέσυρε την κίτρινη κάρτα στον αντίπαλό του. Ο Μπάμπης δεν μπορεί να συνεχίσει και δύο λεπτά αργότερα περνάει στη θέση του ο Άκης Χατζηπαντελής.
65': Δευτερόλεπτα μετά την αλλαγή του Μουρατίδη, σε θέση τετ-α-τετ επιθετικός των φιλοξενούμενων, πλάσαρε αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
66': Ο Χριστοφορίδης βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην μεγ. περιοχή, πρόλαβε όμως αμυντικός και τον ανέκοψε την τελευταία στιγμή.
67': Οι φιλοξενούμενοι πιέζουν ψηλά, ( οι Φίλιπποι έχασαν κάπως την ηρεμία τους στον χώρο του κέντρου με την αναγκαστική αλλαγή του Μουρατίδη ) και δημιουργούν και άλλη ευκαιρία, με τον "Γκάλιου" να δείχνει πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση και να μπλοκάρει τη μπάλα.
73': Περνάει στη θέση του Δεληολάνη που τραυματίστηκε (και τα πήγε περίφημα ως δεξί μπακ, κινούμενος όμως  σε όλη την πτέρυγα και έχοντας να αντιμετωπίσει κυρίως τον Σαββίδη..) ο Ευθυμιάδης. Δεύτερη αναγκαστική αλλαγή..
77': Ο Ζάχαρης δέχεται "γονατιά" ψηλά στο πόδι, πέφτει κάτω και προκαλεί μεγάλη ανησυχία στους ανθρώπους των Φιλίππων, αφού μετά τον Μουρατίδη και τον Δεληολάνη, φαινόταν πλέον πολύ δύσκολα τα πράγματα αν αποχωρούσε και ο Μάριος.. Τελικά, ο αρχηγός μετά από λίγο και αφού δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες, επανήλθε στον αγ. χώρο.
79': Πολύ καλή ευκαιρία για τους Αμπελόκηπους. Κεφαλιά από καλή θέση, μετά από εκτέλεση φάουλ, με τη μπάλα να πηγαίνει άουτ και οι καρδιές των φίλων των Φιλίππων στις θέσεις τους!
Από αυτό το σημείο και μετά, δεν υπήρξε κάτι αξιοσημείωτο μπροστά στις δύο εστίες, μεγάλο το άγχος, αλλά και αρκετά νεύρα για όλους, ο διαιτητής προσπάθησε να "κρατήσει" το παιχνίδι σε αθλητικά πλαίσια δείχνοντας αρκετές κίτρινες, με χαρακτηριστικότερη στιγμή τις δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε σχεδόν ένα λεπτό (!) στον Ζαμανόπουλο (90+3') που είχε περάσει λίγο νωρίτερα στον αγώνα!
90+5': Ο Σάββας Ορφανίδης περνάει στη θέση του Ηλία Κωνσταντινίδη, που αποχωρεί αργά-αργά, καταχειροκροτούμενος από τους φίλους των Φιλίππων.
90+6': Ο διαιτητής Παρχαρίδης Θ. σφυρίζει για τελευταία φορά στον αγώνα, με τους γηπεδούχους να "υπερβάλουν εαυτούς" και να  κατακτούν μια δύσκολη νίκη απέναντι σε μια ομάδα με πολλά "αστέρια" στη σύνθεσή της..

Για τους Φιλίππους αγωνίστηκαν οι: Κ. Καραγιαννίδης - Δεληολάνης (73' λ.τρ. Ευθυμιάδης) - Παντζαρίδης - Καρατζόγλου - Χριστοφυλλάκης - Ζάχαρης - Περσιανλής - Μουρατίδης (65' λ. τρ. Χατζηπαντελής) - Θεοφανίδης - Χριστοφορίδης - Ηλ. Κωνσταντινίδης (90+5' Ορφανίδης).



ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 3ης ΑΓ. Α' ΔΡΑΜΑΣ

ΔΟΞΑΤΟ-ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ: 1-0
ΧΩΡΙΣΤΗ-ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ: 0-2
Κ. ΒΡΥΣΗ-ΑΛΙΣΤΡΑΤΗ: 1-0
ΣΙΤΑΓΡΟΙ-ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ: 0-1
ΠΕΤΡΟΥΣΑ-ΦΩΤΟΛΙΒΟΣ: 1-0
ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ-ΒΩΛΑΚΑΣ: 2-0
ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ-ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΣ: 3-1
Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ-ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ: 2-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - 3η ΑΓ.

1. ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ   9
2. ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ   6
3. ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ   6
4. ΠΕΤΡΟΥΣΑ   6
5. ΦΩΤΟΛΙΒΟΣ   6
6. ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΣ   6
7. Κ. ΒΡΥΣΗ   6
8. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ   4
9. Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ   4
10. ΔΟΞΑΤΟ   4
11. ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ   3
12. ΑΛΙΣΤΡΑΤΗ   3
13. ΣΙΤΑΓΡΟΙ   3
14. ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ   3
15. ΧΩΡΙΣΤΗ   1
16. ΒΩΛΑΚΑΣ   0.

Δεν υπάρχουν σχόλια: