.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Πυρά ΝΔ - ΠΑΣΟΚ κατά ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Καραγιαννίδη


«ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ»

Πυρά ΝΔ - ΠΑΣΟΚ κατά ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Καραγιαννίδη

Επίθεση κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρ. Καραγιαννίδη για όσα δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθό εξαπέλυσαν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ συνεχίζοντας την αντιπαράθεση που «πυροδότησαν» οι επεμβάσεις της ΕΛΑΣ σε ΑΣΟΕΕ και Βίλα Αμαλίας.

Πυρά ΝΔ - ΠΑΣΟΚ κατά ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Καραγιαννίδη
Στην ανακοίνωσή της η ΝΔ καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ για «προστασία των κουκουλοφόρων»:
«Αμέσως μετά τον εκπρόσωπο του κ. Τσίπρα, και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρ. Καραγιαννίδης, απευθυνόμενος προφανώς στους κουκουλοφόρους, κατέστησε σαφές πως, για να αναβαθμιστούν και εκείνοι σε βουλευτές του κόμματος, οφείλουν να έχουν τουλάχιστον δύο ρόπαλα, αντιασφυξιογόνες μάσκες και να έχουν εντρυφήσει στον “τσελεμεντέ του αναρχικού”. Επιβεβαιώνοντας, έτσι, πλήρως την προστασία του ΣΥΡΙΖΑ στους κουκουλοφόρους. Και ας πάψει να προκαλεί ο κάθε κ. Καραγιαννίδης τους Έλληνες, κρυπτόμενος πίσω από τη βουλευτική του ασυλία».
Ο κ. Καραγιαννίδης συγκέντρωσε τα πυρά και του ΠΑΣΟΚ που δια της εκπροσώπου του, κυρίας Φώφης Γεννηματά, σχολίασε:
Πυρά ΝΔ - ΠΑΣΟΚ κατά ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Καραγιαννίδη
«Απογοήτευση και θλίψη προκαλούν ανεύθυνες δηλώσεις βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως του κ. Σκουρλέτη πριν από λίγες ημέρες και του κ. Καραγιαννίδη σήμερα, με τις οποίες νομιμοποιούν πολιτικά την χρησιμοποίηση ροπάλων, αντιασφυξιογόνων μασκών και υλικών παραγωγής μολότοφ. Τέτοιου είδους δηλώσεις και ύφους από κοινοβουλευτικά και υψηλόβαθμα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνιστούν δυστυχώς πολιτική ενθάρρυνση πράξεων βίας.Τους καλούμε να αναλογιστούν το μήνυμα που εκπέμπουν στην ελληνική κοινωνία. Μήνυμα πολιτικής αποδοχής της γενικευμένης βίας και των αντικοινωνικών συμπεριφορών, που τραυματίζουν την Δημοκρατία και απαξιώνουν το αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών να διαμαρτύρονται και να διαδηλώνουν για τα δικαιώματα τους με ειρηνικό τρόπο. Ας μην ευτελίζουν με τη θεσμική και πολιτική τους ανευθυνότητα τους αγώνες του ελληνικού λαού».
Καραγιαννίδης: Εχω μάσκες, ρόπαλα και «Τσελεμεντέ του αναρχικού»
Μιλώντας στο Βήμα Fm, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με ειρωνική, προφανώς, διάθεση και απαντώντας εμμέσως στην κριτική που δέχθηκε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σκουρλέτης για πρόσφατες δηλώσεις του, ανέφερε:
«Έχω δύο αντιασφυξιογόνες μάσκες, δυο ρόπαλα στα οποία είναι πάνω οι σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ και τον τσελεμεντέ του αναρχικού. Μπορείτε να καλέσετε τον Δένδια να με συλλάβει. Τα ρόπαλα αυτά είναι σαν αυτά τα ωραία κονταράκια που έχει και το ΚΚΕ και χρησιμεύουν στις πορείες για να υπάρχει αλυσίδα προστασίας. Δεν ήξερα ότι κηρύχθηκαν παράνομα».
Πρόσθεσε ακόμη πως πριν γίνει βουλευτής, και συμμετάσχει ως πολίτης και εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα στις διαδηλώσεις «ο ίδιος ο κομματικός οργανισμός έφερνε τέτοια σημαιάκια με ρόπαλα τα όποια χρησιμεύουν στην αλυσίδα που προστατεύει την πορεία. Είναι παράνομο;», διερωτήθηκε.
Αναφερόμενος, τέλος, στην εκκένωση της Βίλας Αμαλίας την περιέγραψε ως «προσπάθεια της αστυνομίας να εκκενώσει χώρους που υπάρχουν σημεία αντίστασης και αντίδρασης στις μνημονιακές πολιτικές»
Και πρόσθεσε: «Είναι χώρος αντίστασης και παρέμεινε για 22 χρόνια γιατί είναι ένας χώρος στον οποίο ελεύθερα μπορούσες να πας να παρακολουθήσεις οτιδήποτε. Το αν είναι κατάληψη δημόσιου χώρου ας αφήσουμε να το λύσει η Δικαιοσύνη όταν και αν θα γίνει η δίκη».

ΠΗΓΗ: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63761512

Δεν υπάρχουν σχόλια: