.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Κάποια από τα γεγονότα που συνέβησαν στο Δοξάτο τους τελευταίους τρεις μήνες.

Όπως αναφέραμε στην προηγούμενη ανάρτηση, θα επιχειρήσουμε μια καταγραφή, σε μορφή ημερολογίου, κάποιων από τα γεγονότα που συνέβησαν στο Δοξάτο τους τελευταίους τρεις μήνες περίπου, διάστημα κατά το οποίο δεν μπορέσαμε να επικοινωνήσουμε. Πάμε λοιπόν!





28 Ιουνίου 2018: Δύο φωτογραφίες χωρίς πολλά σχόλια.. Η πρώτη από τον Πεζόδρομο του Δοξάτου ( και τώρα που γράφονται αυτές τις γραμμές έτσι είναι..) και η δεύτερη από τον χείμαρρο του Δοξάτου, με πολλά-πολλά σκουπίδια..



30/6/2018: Τελέστηκε το Μνημόσυνο υπέρ των σφαγιασθέντων Δοξατινών του 1913. Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Τάσος και η Άννα Κορακάκη ( η οποία απέθεσε τιμητικά τον Πολεμικό Σταυρό στο Ηρώο ), ο Κρητικός και ένθερμος φίλος της Μακεδονίας κ. Βαγγέλης Γραμματικάκης, αρκετοί επίσημοι, ενώ τις εντυπώσεις "έκλεψαν" αρκετές Φιλαρμονικές από την Β. Ελλάδα που παρέλασαν σε κεντρικούς δρόμους του Δοξάτου..





12/7/2018: Μετά από πολλές γενικές συνελεύσεις των μελών και των φίλων του συλλόγου, βρέθηκε διοικητικό "σχήμα" για τους Φιλίππους Δοξάτου, και απομακρύνθηκε οριστικά ο φόβος της μη συμμετοχής στα πρωταθλήματα της Ένωσης Ποδοσφαιρικών σωματείων Δράμας! Διάφορα προβλήματα ( με σημαντικότερο το θέμα του οικοπέδου..) που ταλανίζουν το ιστορικό σωματείο του Δοξάτου δεν επέτρεπαν νωρίτερα το σχηματισμό Δ.Σ., και υπήρχαν στιγμές που φαινόταν αδιέξοδο..
Τελικά, η ομάδα ήδη έχει δώσει τον πρώτο επίσημο αγώνα της για φέτος το περασμένο Σάββατο ( μέσα στην Προσοτσάνη, όπου ηττήθηκε με 3-0), και υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, αφού ήδη έχει συγκροτηθεί ένα αρκετά καλό "ρόστερ", αν και υπήρχαν κάποιες αποχωρήσεις σημαντικών ποδοσφαιριστών


21/7/2018: Έντονο το πρόβλημα όλο το καλοκαίρι με τα χόρτα σε όλο το Δοξάτο, πολύ έντονο και στο νεκροταφείο.. Συνεχείς αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τους δημότες ( και όχι μόνο στη Δ.Κ. Δοξάτου αλλά σε ολόκληρο το Δήμο..).


1/8/2018: Μέσα από το facebook, μας ενημέρωσε ο Δήμαρχος Δοξάτου για τη γνωστή "κόντρα" που υπάρχει με το Δήμο Καβάλας για το νερό από τις Πηγές του Δήμου Δοξάτου. Ένα πρόβλημα που υφίσταται δεκαετίες τώρα, και μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί λύση που να ικανοποιεί και τις δύο πλευρές..

3/8/2018. Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε το "Μουσικό Σεργιάνι" στο κέντρο του Δοξάτου. Εξαιρετικά επιτυχημένη εκδήλωση, πραγματικά θύμισε πανηγύρι, σε όλο το κέντρο του Δοξάτου υπήρχαν ορχήστρες για κάθε γούστο σχεδόν, υπήρχαν όμως και οι "Κρόκο και Λίνο" για τα παιδιά. Μακάρι να καθιερωθεί και να πραγματοποιείται κάθε χρόνο.


5/8/2018: Κυκλοφόρησε δωρεάν η "Ανατροπή", ένα έντυπο στο οποίο ο Δήμαρχος Δοξάτου μας πληροφορεί για τα τεκταινόμενα του Δήμου, κυρίως για προγραμματισμένα έργα πολλών εκατομμυρίων ευρώ.. Στη φωτογραφία το 2ο τεύχος.


8/8/2018: Πρώτος φιλικός αγώνας για τους Φιλίππους. Υποδέχτηκαν τον Άρη Πρώτης (2-2). Γενικότερα στα φιλικά την "παράσταση" έκλεψε" η "πισίνα" εξωτερικού χώρου, στην οποία έμπαιναν οι ποδοσφαιριστές των Φιλίππων μετά από κάθε αγώνα για αποκατάσταση.



1/9/2018: "Έφυγε" για το τελευταίο του ταξίδι ο πρώην Δήμαρχος Δοξάτου, αλλά και κοινοτάρχης του Αγίου Αθανασίου παλιότερα, Νίκος Παπαδόπουλος. Αιωνία του η μνήμη.


8/9/2018: Συλλαλητήριο για τη Συμφωνία των Πρεσπών στη θεσσαλονίκη, και ένα λεωφορείο από τον Δήμο Δοξάτου ξεκίνησε γύρω στις 3 το μεσημέρι. Γνωστά τα όσα συνέβησαν εκείνο το Σάββατο, υπάρχουν πάμπολλες αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αξίζει να σημειώσουμε πως τέτοια είδους ταξίδια φέρνουν συνδημότες από όλα τα χωριά του Δήμου πιο κοντά. Συγκινητική η αντίδραση όλων των επιβατών ( περίπου 45..) στην περίπτωση του κ. Αργυράκη που είχε προσαχθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση θεσσαλονικης, και ΟΜΟΦΩΝΑ αποφασίστηκε η μετάβαση στο Αστυνομικό Μέγαρο, παρόλο το περασμένο της ώρας και την μεγάλη ταλαιπωρία που είχε προηγηθεί.. Τελικά ο κ. Δημ. Αργυράκης αφέθηκε ελεύθερος την επόμενη μέρα και έχει οριστεί δικαστήριο για τις 11 Φεβρουαρίου του 2019 αφού κατηγορείται για συμμετοχή στα επεισόδια..

13/9/2018: Η υποψία έγινε βεβαιότητα: Δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος το Αντάμωμα των Πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Δοξάτου λόγω έλλειψης οικονομικής βοήθειας από τον Δήμο Δοξάτου. Από έγκυρη και αξιόπιστη πηγή πληροφορηθήκαμε ότι το κόστος της εκδήλωσης, μιας πολύ σημαντικής εκδήλωσης για όλο το Δήμο αφού δίνεται η δυνατότητα να βρεθούν οργανωμένα συνδημότες από όλα τα χωριά σε ένα χώρο και να αναπτυχθούν περαιτέρω οι σχέσεις τους, είναι γύρω στις 2.000 ευρώ..

Σίγουρα υπήρχαν και άλλα γεγονότα που συνέβησαν στο Δοξάτο τους τελευταίους τρεις μήνες. Θεωρήσαμε πως αυτά που καταγράψαμε παραπάνω ήταν τα πιο σημαντικά, καλοδεχούμενη όποια παρατήρηση και προσθήκη γεγονότων, ώστε να υπάρχει όσο το δυνατόν πιο πλούσιο αρχειακό υλικό σε ό, τι αφορά τον τόπο μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: