.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Γ.Σ. ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ - Φ.Γ.Σ. "ΟΙ ΦΙΛΙΠΠΟΙ" ΔΟΞΑΤΟΥ: 3-0 - 2η ΑΓ. Α' Ε.Π.Σ.ΔΡΑΜΑΣ - 15 ΣΕΠ 2018



Στον πρώτο επίσημο αγώνα της φετινής περιόδου, οι Φίλιπποι δεν κατάφεραν να φύγουν από την έτσι κι αλλιώς πολύ δύσκολη έδρα της Προσοτσάνης με θετικό αποτέλεσμα και γνώρισαν την ήττα με το "καθαρό" 3-0., με τους λιγοστούς φίλους τους ( γύρω στους 20..) που βρέθηκαν στην κερκίδα του πανέμορφου σταδίου " Γ. Μακρής" να φεύγουν δυσαρεστημένοι..




Χωρίς να έχει πλήρη επιθετική γραμμή, αφού απουσίαζαν οι Kondev και Κωνσταντινίδης, έχοντας και άλλες απουσίες, η ομάδα του κ. Όμπαση "άντεξε" για ένα ημίχρονο, αφού επιθετικά δεν μπόρεσε να απειλήσει, εκτός από μια-δύο περιπτώσεις ( και εκείνες δεν θα μπορούσαμε να τις χαρακτηρίσουμε ως "κλασσικές" ευκαιρίες..) και φαινόταν πως ήταν θέμα χρόνου για να πετύχουν κάποιο τέρμα οι γηπεδούχοι, αφού δεν υπήρχαν "λύσεις" ούτε στον πάγκο των φιλοξενούμενων.


Να διευκρινίσουμε πως αυτός ο αγώνας διεξήχθη στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, αφού η 1η αγ. έχει αναβληθεί εξαιτίας του συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη για τη Μακεδονία στις 8 Σεπτεμβρίου 2018 και θα διεξαχθεί σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί από την Ε.Π.Σ.Δράμας.


Μεταφέρουμε το ρεπορτάζ του αγώνα από την ιστοσελίδα http://www.prosotsanifc.gr/ και ευχαριστούμε θερμά τον κ. Στέλιο Χάρταλη.

ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ-ΔΟΞΑΤΟ 3:0

Ντεμπούτο με γκολ & προσπέραση!
Ετεροχρονισμένη πρεμιέρα χθες με τη…2η αγωνιστική στην Α’ ΕΠΣ Δράμας και η Προσοτσάνη παρουσία περίπου 150 φιλάθλων στο «Γεώργιος Μακρής» και κάτω από άκρως καλοκαιρινές συνθήκες επικράτησε με σκορ 3:0 του Δοξάτου, με όλα τα γκολ των «ροχιμπλάνκος» να σημειώνονται στο β’ ημίχρονο.
Οι γηπεδούχοι του Γιώργου Λάλα μπήκαν πολύ δυνατά μετά το 1ο σφύριγμα του άρχοντα της αναμέτρησης και θα μπορούσαν ν’ ανοίξουν το σκορ αν ο Νίκος Κοκλίδης δε σημάδευε τη ρίζα της αριστερής δοκού (12’) και στο ριμπάουντ ο Γρηγόρης Μωυσίδης πλάσαρε εύστοχα από κοντά με τον ΚΚ να σώζει ενστικτωδώς τους Φιλίππους.
Μετά το 20’ ο ρυθμός κάπως κόπασε και είναι απολύτως φυσιολογικό μιας και ήταν το 1ο επίσημο ματς της χρονιά, ωστόσο στο 10λεπτο της επανάληψης ο Θεόφιλος Γουνατίδης φρόντισε στο ντεμπούτο του ν’ ανοίξει το σκορ κι όλα να πάρουν το…δρόμο τους (1:0 στο 55’).
Μπορεί η Προσοτσάνη να έμεινε με παίκτη λιγότερο στη μία ώρα παιχνιδιού λόγω της αποβολής του αρχηγού της Δημήτρη Ρούσσου, με την αριθμητική ισορροπία πάντως να αποκαθίσταται άμεσα όταν κι ο ΤΕ του Δοξάτου τον ακολούθησε 7’ αργότερα για το πρόωρο ντουζάκι, αλλά οι γηπεδούχοι κράτησαν το πολύ καλό για το φινάλε: ο Λευτέρης Κερασίδης μόλις 85’’ αφότου πάτησε χορτάρι ξεπέρασε στα επίσημα γκολ στην ιστορία της Προσοτσάνης το Γιάννη Σαμαρά (2:0 στο 82’) και ο Κώστας Αντωνιάδης που είχε δώσει την ασσίστ για το 1ο γκολ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα (3:0 στο 85’) βρίσκοντας κι αυτός με τη σειρά του δίχτυα στο 1ο του ματς με τον αετό στο στήθος.
Το Δοξάτο του ΓΟ εμφανώς ανανεωμένο δεν μπήκε ποτέ στο «πετσί» του ματς και προσπάθησε μόνο αμυντικά να σταθεί απέναντι στους γηπεδούχους, καταφέρνοντάς το καλά μέχρι και το χρονικό σημείο που δέχτηκε το γκολ. Έπειτα κατέρρευσε, ενώ κι επιθετικά δεν απείλησε τα καρέ του Γιάννη Σαμουλαδά επ’ ουδενί.
Λεπτό προς λεπτό:
7’ καλοτραβηγμένο φάουλ του Ρούσσου ο Παπαμιχαήλ μένει αφύλακτος αλλά η κεφαλιά του φεύγει έξω.
12’ κάθετη εφόρμηση του Κοκλίδη που με την μπάλα στα πόδια αποφεύγει τρεις αντιπάλους, διαγώνιο συρτό σουτ στη ρίζα της αριστερής δοκού, ριμπάουντ και πλασέ του Μωυσίδη, πάνω στη γραμμή σώζει ο τερματοφύλακας του Δοξάτου.
25’ αυτή τη φορά εκτελεστής στο φάουλ ο Πετρόπουλος, επιχειρεί το βολ πλανέ στο β’ δοκάρι ο Αστερίου, δεν πιάνει την μπάλα όπως θα ήθελε κι αυτή καταλήγει εκτός.
42’ κόρνερ από δεξιά με το Ρούσσο, η αεροπορία της Προσοτσάνης ουσιαστικά μπερδεύεται, βρίσκει λίγο την μπάλα μέσα στη μικρή περιοχή ο Αστερίου και τη στέλνει παράλληλα άουτ.
45’ απ’ ευθείας σουτ φάουλ του Ρούσσου από τα 25 μέτρα στο πάνω μέρος των διχτύων, στην τελευταία καλή στιγμή στο α’ ημίχρονο, όλες για τους «ροχιμπλάνκος».
55’ 1:0. Κάτω από το χώρο του κέντρου Αντωνιάδης και Μωυσίδης παίζουν εξαιρετικά το «ένα-δύο» ο 1ος πριν μπει από δεξιά στην περιοχή σεντράρει βάζοντας δύσκολα στην άμυνα του Δοξάτου, όχι όμως και στο συμπαίκτη του Γουνατίδη, που με τη μία σουτάρει και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου ν’ αντιδράσει ΚΚ.
60’ αποβολή του Ρούσσου με απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα.
61’ γρήγορα ξεδιπλώνεται στην αντεπίθεση η Προσοτσάνη με τους Πετρόπουλο-Τσακμακίδη-Μωυσίδη να φτάνουν την μπάλα με τρεις πάσες από το κέντρο στη μεγάλη περιοχή, κοντρόλ και πλασέ με τη μία του Γουνατίδη σώζει δύσκολα σε κόρνερ ο τερματοφύλακας των Φιλίππων.
67’ 2η κίτρινη=κόκκινη για τον ΤΕ του Δοξάτου.
82’ 2:0. Κλέψιμο του Καρακάση στο ημικύκλιο του κέντρου, κουβαλώντας την μπάλα έφτασε μέχρι τα όρια της περιοχής έχοντας δεξιά του το Φερφέρη κι αριστερά του τον Κερασίδη, προτιμάει την πάσα στο 2ο και με υποδειγματικό πλασέ σημειώνει το υπ’ αριθμό 198 προσωπικό του γκολ με τη φανέλα της Προσοτσάνης.
85’ 3:0. Ο Καρακάσης και πάλι κλέβει μια απρόσεκτη μπαλιά των φιλοξενούμενων στο χώρο του κέντρου, ο Κερασίδης στο κενό χώρο βγάζει σε θέση τετ α τετ τον αεικίνητο Αντωνιάδη, που μπορεί σε 1ο χρόνο να νικιέται από τον τερματοφύλακα, ωστόσο παίρνοντας το ριμπάουντ κι από πλάγια θέση σε κενή εστία σκοράρει κι αυτός στο ντεμπούτο του.
86’ μακρινό σουτ του ΚΜ κάνει βήματα προς τα πίσω ο Σαμουλαδάς και παραχωρεί το κόρνερ.
88’ νέα κόντρα επίθεση της Προσοτσάνης με το Φερφέρη να βγάζει στον κενό χώρο τον Πετρόπουλο που θέλησε από μακριά να «κρεμάσει» τον ΚΚ, αλλά η μπάλα βγήκε άουτ.
ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ (Γιώργος Λάλας): 1. Σαμουλαδάς, 2. Παπαμιχαήλ, 3. Αντωνιάδης, 4. Αθανασιάδης Δ., 5. Αστερίου, 6. Μωυσίδης (66’ – 18. Φερφέρης), 7. Πετρόπουλος, 8. Ρούσσος, 9. Κοκλίδης (83’ – 17. Τσακμακίδης Άρ.), 10. Τσακμακίδης Κ. (81’ – 13. Κερασίδης) & 11. Γουνατίδης (77’ – 16. Καρακάσης).
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής:
1. Σιταγροί-Καλή Βρύση 0:1
2. Πανδραμαϊκός-Χωριστή 2:1
3. Νέα Αμισός-Πετρούσα 1:1
4. Βώλακας-Φωτολίβος 2:0
5. Καλαμώνας-Ξηροπόταμος 1:0
6. Προσοτσάνη-Δοξάτο 3:0
7. Κύργια-Δουμπέσας 2:1
ΡΕΠΟ: Αμπελόκηποι.
Επόμενη αγωνιστική (3η) το Σάββατο 22-09-2018 και ώρα 5:15μ.μ.
1. Καλή Βρύση-Χωριστή
2. Αμπελόκηποι-Σιταγροί
3. Πετρούσα-Πανδραμαϊκός
4. Ξηροπόταμος-Νέα Αμισός
5. Δοξάτο-Βώλακας
6. Δουμπέσας-Καλαμώνας
7. Προσοτσάνη-Κύργια
ΡΕΠΟ: Φωτολίβος.

Τελευταία Ενημέρωση (Κυριακή, 16 Σεπτέμβριος 2018 16:35)

Δεν υπάρχουν σχόλια: