.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ - ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 51


                    
ΔΗΜΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 51
¨Αχαρακτήριστες¨ πρακτικές του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δ. Δοξάτου

Στις 13 Φεβρουαρίου  2017, ημέρα Δευτέρα και ώρα  18:00 μ.μ., συγκλήθηκε (3η) το Δ.Σ. του Δήμου Δοξάτου, μετά από γραπτή αίτηση των αντιπολιτεύσεων, με 5 θέματα.
1o θέμα: «Παραχώρηση χώρων στις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης».
Το θέμα με δική του ευθύνη το απέσυρε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. παράνομα, δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει εισήγηση. Τέτοια απόφαση για απόσυρση θέματος μπορεί να λάβει μόνο το Δ.Σ. Σύμφωνα με το νόμο οφείλει η δημοτική αρχή να παραχωρήσει χώρο κατάλληλα εξοπλισμένο, καθώς και γραμματειακή υποστήριξη, στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Ο χώρος που έχει παραχωρηθεί από τη Δημοτική αρχή βρίσκεται στον 1ο όροφο του Δημαρχείου, αλλά έχει παραχωρηθεί μόνο τις πρωινές ώρες, γνωρίζοντας ότι οι περισσότεροι Δημοτικοί σύμβουλοι τις ώρες αυτές εργάζονται. Οι δημοτικοί μας άρχοντες, δε δέχονται τη χρήση του τις απογευματινές ώρες (θέτοντας θέμα ασφάλειας) αλλά ούτε και παραχωρούν κάποιο άλλο χώρο. Προφανώς πιστεύουν ότι ο δήμος είναι ιδιοκτησία τους. Λίγη υπομονή ακόμη!




2ο θέμα: «Συζήτηση και λήψη απόφασης περί συμμετοχής ή μη του δήμου Δοξάτου στο πρόγραμμα κοινωνικής εταιρικής ευθύνης του ΤΑΡ».  
Ομοίως, το θέμα με δική του ευθύνη το απέσυρε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. παράνομα.                          Για το συγκεκριμένο θέμα θα επανέλθουμε με αποκλειστικό δελτίο τύπου.
3ο θέμα: «Εργασιακό κλίμα μεταξύ διοίκησης και υπαλλήλων του Δήμου Δοξάτου»/.  
Το θέμα ζήτησε να συζητηθεί με αίτηση του  ο σύλλογος υπαλλήλων Ο.Τ.Α. Π.Ε. Δράμας.    Ομοίως, για το συγκεκριμένο θέμα θα επανέλθουμε με αποκλειστικό δελτίο τύπου.

4ο θέμα: «Εκλογή μελών νέου Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Δοξάτου».
Ο Δήμαρχος μας, δήλωσε προκαταβολικά, ότι ¨εγώ θα τις ακυρώσω τις αποφάσεις¨, πιστεύει προφανώς ότι όλος ο κόσμος είναι δικός του!
Λόγω ¨κακής και δύσκολης¨ λειτουργίας του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Δοξάτου κατατέθηκε πρόταση εκλογής νέου Δ.Σ., κάτι που φυσικά δεν ήταν αρεστό στην παρέα του δημάρχου. Αποτέλεσμα, ήταν μετά από μαραθώνια συνεδρίαση λόγω αναίτιων προφάσεων αλλά και τακτικής του Προέδρου του Δ.Σ.  να υπερψηφιστεί η εκλογή νέου Δ.Σ.. Πρόεδρος και αντιπρόεδρος αυτού ορίστηκαν οι κ.κ. Χαλκίδης Χ. και Μπενάζης Ε. αντίστοιχα.
·      Εκλογή μελών νέου Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Δ.
Λόγω άκυρων, λανθασμένων αλλά και παράνομων αποφάσεων του Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Δ., κατατέθηκε πρόταση εκλογής νέου Δ.Σ., κάτι που φυσικά δεν ήταν επίσης αρεστό στην παρέα του δημάρχου.
Έτσι, μετά από μαραθώνια συνεδρίαση λόγω αναίτιων προφάσεων αλλά και τακτικής του Προέδρου του Δ.Σ., αποχωρήσαμε από τη συνεδρίαση στις 1:40 π.μ. καταγγέλλοντας την απαράδεκτη συμπεριφορά και την τακτική του Προέδρου του Δ.Σ.





Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο πρόεδρος αποφάσισε τη διακοπή της συνεδρίασης..
Την επομένη ημέρα 14 Φεβρουαρίου  2017, προσκλήθηκε το Δ.Σ. στις 16:00μμ και κατόπιν στις 19:30μμ για συνέχιση της διακοπείσας συνεδρίασης με το  ίδιο μοναδικό θέμα. Αποτέλεσμα να μην υπάρξει απαρτία και στις δύο συνεδριάσεις.
Προφανώς αγνοεί ο Πρόεδρος του Δ.Σ. τον κανονισμό λειτουργίας του Δ.Σ. που ο ίδιος επικαλείται για άλλη μία φορά, γιατί αν συνέβαινε αυτό, δεν θα διέκοπτε τη συνεδρίαση από μόνος του, αλλά θα έβαζε το θέμα σε ψηφοφορία και εκεί θα έληγε το ζήτημα. Η πρόταση δεν θα συγκέντρωνε την απαραίτητη πλειοψηφία και επομένως θα καταψηφιζόταν. (Κανονισμός λειτουργίας Δ.Σ. Δήμου Δοξάτου. Άρθρο 7 Απαρτία - Λήψη αποφάσεων.
Παράγραφος 8.: Στην περίπτωση αποχώρησης μελών του συμβουλίου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, προκειμένου να ληφθεί απόφαση, η απαιτούμενη πλειοψηφία δεν υπολογίζεται επί των πραγματικά παρόντων μελών κατά την ψηφοφορία, αλλά με βάση τον αριθμό των μελών που απαιτούνται για την απαρτία).
Η Ανοιχτή Παρέμβαση δεν συμμετείχε στις εν λόγω δύο συνεδριάσεις αρνούμενη έτσι να συμμετέχει στις κακόγουστες παραστάσεις της δημοτικής μας αρχής.
Να σημειωθεί ότι η εν λόγω διακοπείσα συνεδρίαση διήρκησε 7 ώρες και 40 λεπτά λόγω της απαράδεκτης συμπεριφοράς του προέδρου του Δ.Σ.

 Καλαμπάκι, 19-2-2017                                  
                                                                          Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της
                                                         “ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ”
                                                        Βούλα Καραγιαννίδου Συμεωνίδου
                                                       Ελένη Κωνσταντινίδου

                                                                   Μιχάλης Γ. Παπάζογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: