.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΦΙΛΙΠΠΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ



Όπως έγραψα και στην προηγούμενη ανάρτηση σχετικά με το παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου, οι Φίλιπποι Δοξάτου έπαιξαν όμορφο αλλά και αποτελεσματικό ποδόσφαιρο και έφυγαν με τη νίκη μέσα από μια έδρα όχι ιδιαίτερα δύσκολη όσον αφορά τον κόσμο (λίγοι σχετικά οι οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας και όχι ιδιαίτερα εκδηλωτικοί..) αλλά απέναντι σε μια ομάδα με πολλές αρετές, με πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και ιδιαίτερα επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις και φυσικά με έναν τερματοφύλακα εξαιρετικό..



Μοναδικό αρνητικό σημείο του αγώνα η φάση του 39', κατά την οποία ο κ. Πράσατζης καταλόγισε γκολ υπέρ των γηπεδούχων ενώ είχε προηγηθεί καταφανέστατο φάουλ σε βάρος του Παναγιωτόπουλου(αψευδής μάρτυς το βίντεο από την εκπομπή του κ. Καραγιαννίδη στο Star Δράμας την Δευτέρα), του νεαρού τερματοφύλακα του Δοξάτου που για άλλο έναν αγώνα ήταν πολύ σταθερός, μέχρι φυσικά το χρονικό σημείο του τραυματισμού του. Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, ευτυχώς ο Παναγιωτόπουλος δεν έχει κάτι σοβαρό και αναμένεται να τεθεί σύντομα στη διάθεση του προπονητή του..

Στο σημείο της διακοπής του αγώνα λόγω των έντονων διαμαρτυριών των φιλοξενούμενων στη φάση του 39', απειλήθηκαν προς στιγμή επεισόδια στην κερκίδα μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, αλλά τελικά με την επέμβαση των ψυχραιμότερων δεν υπήρξε συνέχεια.. Σε έναν αγώνα που το κλίμα και μέσα στον αγωνιστικό χώρο αλλά και στην κερκίδα ήταν εξαιρετικά ήσυχο, η απόφαση του κ. Πράσατζη πήγε να δυναμιτίσει το κλίμα. Μια απόφαση που πραγματικά προκαλεί απορία..

Αλλά όπως λέει μια γνωστή και σοφή παροιμία, "επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει να είναι σύμπτωση", και όσοι παρακολουθούμε από κοντά τους αγώνες των Φιλίππων θυμόμαστε καλά την διαιτησία του κ. Πράσατζη στον περσινό αγώνα Κυπέλλου με τον Πανδραμαϊκό μέσα στο Δοξάτο.

Καλό θα είναι ο συγκεκριμένος διαιτητής να μην ξανασφυρίξει σε αγώνα των Φιλίππων, τουλάχιστον για φέτος!

Αλλά ακόμη και διαιτησία "επιπέδου Γουέμπ" (του κορυφαίου Άγγλου διαιτητή..) να κάνει, οι οπαδοί του Δοξάτου θα είναι προκατειλημμένοι εναντίον του, ίσως και οι ποδοσφαιριστές, και θα περιμένουν κάποιο σφύριγμα μη αρεστό προς αυτούς για να εκδηλώσουν τη δυσαρέσκειά τους..

Στο καθαρά "αγωνιστικό κομμάτι" του αγώνα τώρα, οι Φίλιπποι απέδειξαν πως δίκαια θεωρούνται από πολλούς πως παίζουν το πιο θεαματικό ποδόσφαιρο φέτος στη Α-1, και συμπληρώνω εγώ, πως αν είχαν στη διάθεσή τους τους Πετρά και Βασιλακάκη(θυμίζω πως ο Νίκος Πετράς αγωνίστηκε μόλις σε έναν αγώνα πρωταθλήματος φέτος, στην πρώτη αγωνιστική με τον Πανδραμαϊκό, και μάλιστα αποχώρησε λόγω τραυματισμού, ενώ ο Δημήτρης Βασιλακάκης σε φιλικό αγώνα τραυματίστηκε και δεν αγωνίστηκε καθόλου φέτος σε επίσημο αγώνα των Φιλίππων..) θεωρώ πως πολύ δύσκολα θα έχαναν βαθμό στις πρώτες επτά αγωνιστικές που έχουμε διανύσει, κι ας ακούγεται αυτό κάπως υπερβολικό.

Αλλά ακόμη και με αυτές τις απουσίες, οι Φίλιπποι απέδειξαν, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, πως διαθέτουν "ρόστερ" που αποτελείται από πολύ ικανούς και σχεδόν ισάξιους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι, αν είναι σοβαροί και ψύχραιμοι δεν έχουν να φοβηθούν κανέναν αντίπαλο στην κατηγορία που αγωνίζονται..

Και αυτό συμβάινει παρόλο που φέτος, απ΄ ό, τι έδειξαν τουλάχιστον οι πρωτες επτά αγωνιστικές, όλες οι ομάδες παρουσιάζονται οργανωμένες και διεκδικητικές για να πραγματοποιήσουν τους στόχους που έχουν θέσει..

Και αναρωτιέμαι το πόσο περισσότερο ενδιαφέρον θα είχε ακόμη το συγκεκριμένο πρωτάθλημα αν αγωνιζόταν και η Πλατανιά με την ίδια δυναμική που είχε τα τελευταία χρόνια!

Κλείνω αυτό το σημείωμα για τον αγώνα του Σαββάτου που μας πέρασε με μια παρατήρηση: Δυστυχώς, επιβεβαιώθηκα για άλλη μια φορά σε αυτό που έχω τονίσει και άλλες φορές: Δεν είμαστε "ποδοσφαιρικό χωριό" και οι φίλαθλοι των Φιλίππων είναι συγκεκριμένοι σε αριθμό. Ο κύριος όγκος των Δοξατινών που αγαπούν το ποδόσφαιρο και γεμίζουν ασφυκτικά τα καφενεία όταν δείχνει την ομάδα τους κάποιο συνδρομητικό κανάλι έχουν απομακρυνθεί εδώ και χρόνια από την ομάδα του χωριού τους, και φοβάμαι πως πολύ δύσκολα θα έρθουν κοντά στην ομάδα, όσο καλή κι αν είναι αυτή, όσα παιδιά απ' το Δοξάτο κι αν αγωνίζονται, όσους τίτλους κι αν φέρει αυτή η ομάδα...

Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος, θα πω ένα παράδειγμα, για ένα γειτονικό μας χωριό, για τα Κύργια(δεν αναφέρομαι στον Άγιο Αθανάσιο αφού οι φίλαθλοι του συγκεκριμένου χωριού έχουν αποδείξει πολλές φορές την αγάπη τους προς την ομάδα τους, η οποία με τη σειρά της τους έχει "ανταμείψει" με πολλούς τίτλους..): Το θεωρώ βέβαιο πως αν ήταν στη θέση των Φιλίππων η Α.Ε.Κυργίων, αν ήταν δηλαδή τόσο ψηλά στην βαθμολογία, αν είχε τόσους πολλούς ποδοσφαιριστές απ το χωριό, και αν όλα έδειχναν πως μπορεί να φτάσει ακόμη και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, στον αγώνα του περασμένου Σαββάτου η κερκίδα του γηπέδου του Φωτολίβους θα αποδεικνυόταν πολύ μικρή για τον όγκο των φιλάθλων των Κυργίων! Ενώ οι φίλαθλοι των Φιλίππων δεν ξεπερνούσαν τους 50(και πολλούς λέω αλλά τέλος πάντων..) το Σάββατο..

Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής

Α1 ΕΠΣΔ 7η Αγωνιστική Σάββατο 15-10-2011
Ηρακλης Μαυροβατου Εθν. Αστηρ Καλλιφυτου 1-4
Αρης Πλατανιας Ακριτας Κ. Νευροκοπιου 0-3 α.α.
Δοξα Πετρουσας Μεγας Αλεξ. Αγ. Αθανασιου 1-2
Κεραυνος Μοναστηρακιου ΑΟ Πανδραμαϊκος 1-2
Ατρομητος Περιθωριου ΑΕ Καλαμπακιου 6-0
Αρης Φωτολιβους Φιλιπποι Δοξατου 1-2

Βαθμολογία


1 Δόξα Πετρούσας 15
2 Φίλιπποι Δοξάτου 14
3 ΑΟ Πανδραμαϊκός 14
4 Ατρόμητος Περιθωρίου 13
5 Κεραυνος Μοναστηρακίου 11
6 Αρης Φωτολίβους 11
7 Ακρίτας Κ. Νευροκοπίου 11
8 Μέγας Αλ. Αγ. Αθανασίου 10
9 Εθν. Αστήρ Καλλιφύτου 10
10 ΑΕ Καλαμπακίου 5
11 Ηρακλής Μαυροβάτου 3
12 Αρης Πλατανιάς 0




2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

na eimastan kai emeis ekei kala tha itan...pirame tous 3 bathmous kai fugame....oso gia tous opadous tou fotolibos lene oti mas edeiran kiolas...!!!!pame tora to sabbato gera sto kalampaki....

Ανώνυμος είπε...

to ti exoun grapsei oi opadoi tou fotolivous kanarinia opos legonte sthn selida tous sto facebook den perigrafete lene oti mas eriksan soutia kai oti eimaste mono logia kai mpla alla egw sthn ekpomph alla eida tespa an einai toso mages oso lene sthn selida tous tha xaroume na tous exoume kai mesa sthn edra mas na to apodiksoun kiolas telos panton den asxoloumaste alo me ayto to komati...oso anafora ton kosmo emeis kanoume prospatheia na feroume osous poio polous mporoume sto gipedo kai apo paidia pou den asxolountousan kan me thn omada tou xwriou siga siga erxonte kai ayta eipame kathe arxh kai diskolh apo oso kserw pote to doxato den eixe kosmo kai se afto fteei kata thn gnwmh mou to oti pote den kaname prwtathlitismo h den vgikame kathara na poume pame gia anodo kai na to apodiksoume kai sto gipedo kai oxi mono sta logia...an to doxato xtypisei mexri telous to prwtathlima kai den kanei geles opos afth me to monastiraki kai ftasei arketa makria sto kupelo o kosmos den tha erthei sto gipedo gt poli apla tha pei mia apo ta idia pali!!!tis omadas mas o stoxos den prepei na einai h prwth 6 ada alla to prwtathlima kai h d ethnikh kai oxi to a1 topiko tis dramas epitelous prepei kapoia stigmh na anevoume...me sindiasmo prwtathlimatos kai gt oxi kai tou kipelou tha dite poso parapanw kosmo tha exei ayth h omada twra oloi enwmenoi mesa sto kalampaki gera gia to diplo forza filippara!!! s.f.doxatou blue devil gate-1-