.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

ΦΙΛΙΠΠΟΙ ΔΟΞΑΤΟΥ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΕΠΙΣΉΜΩΝ ΟΜΑΔΩΝ - 1929


1929

Η Ελπίδα μετέχει σε πρωτάθλημα ανεπισήμων με συμμετοχή και των ομάδων: Α΄και Β΄ ΔΟΞΑ, ΕΡΓ. ΑΣΤΗΡ, ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟΝ, ΕΝΩΣΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΣΤΩΝ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟΥ, ΑΚΡΙΤΑΣ, ΝΙΚΗ, ΒΥΡΩΝ, ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ, ΚΕΡΑΥΝΟΣ, ΕΦΗΒΙΚΟΣ ΣΤΗΝΗΜΑΧΙΤΩΝ, ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΔΡΙΑΝΗΣ και ΦΙΛΙΠΠΟΙ Δοξάτου.

14-3-1929: Σε δημοσίευμα του Θάρρους αναφέρονται (χωρίς ημερομηνίες) οι συναντήσεις της Ελπίδας με Ελπίδα Ξ. (1-0) και Απόλλωνα Σερρών (4-0) Ακόμη γίνεται ανφορά σε τρείς ομάδες της Ελπίδας (α΄, β΄και χρυσή Ελπίς !)
12-3-1929: Η ποδοσφαιρική ομάδα ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ, συγχωνεύεται με την Ελπίδα και την  ενδυναμώνει αισθητά.           
Μαϊός 1929: Σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος" ανακοινώνεται πως η Ελπίδα υπέβαλλε αίτηση για να γίνει επίσημο σωματείο.
 17-5-1929: Εκλέγεται νέα διοίκηση, στην Ελπίδα, στην οποία μετείχαν "ονόματα εκλεχτά " σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο. Αναφέονται οι ΣΤΑΥΡΟΥ, ΧΑΤΖΙΔΑΚΗΣ, ΤΡΑΚΑΚΗΣ (τραπεζικός), ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ (δικαστικός), ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΡΑΣ, ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΟΥ, ΜΑΝΙΑΚΗΣ. Πρώτος πρόεδρος αναλαμβάνει ο γραμματέας της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας, ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΠΑΤΙΚΑΣ. Η νέα διοίκηση πετυχαίνει σύντομα την επίσημη αναγνώριση της Ελπίδας.
21-7-1929: Στο γήπεδο της Δόξας, η Ελπίδα δίνει τον πρώτο επίσημο αγώνα, με αντίπαλο τον Ηρακλή Καβάλας, από τον οποίο χάνει με 3-0. Την πρώτη επίσημη ενδεκάδα αποτέλεσαν οι ΚΙΟΣΣΕΟΓΛΟΥ, ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ, ΕΞΙΚΗΣ, ΣΤΑΜΠΟΥΛΙΔΗΣ, ΔΕΛΗΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ, ΒΕΛΕΤΖΑΣ, ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ, ΣΑΑΤΣΟΓΛΟΥ, ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ.
 3-11-1929: ΔΟΞΑ Δ. - ΕΛΠΙΣ 1-2. Ήταν η πρώτη "επίσημη" συνάντηση μεταξύ των δύο συλλόγων, για το κύπελλο του Δήμου Δράμας. Σύμφωνα με το "ΘΑΡΡΟΣ" της 30-10-1929 "...οι φίλαθλοι θα δούν ποιά ομάδα είναι ισχυροτέρα. Πρός πρόληψιν επεισοδίων έλαβον οι σύλλογοι έκτακτα μέτρα ζητήσαντες και ισχυράν ενίσχυσην εκ χωρωφυλάκων" Μετά το παιχνίδι η ίδια εφημερίδα θα γράψει: "Οι νεαροί Ελπιδείς εδικαίωσαν τας προσδοκίας μας. Η γιγαντιαία θέλησις να νικήσουν είναι ο μοναδικός συντελεστής ο οποίος χαρίζει εις αυτούς τις ωραίες αυτές νίκες"

ΠΗΓΗ: http://clubs.pathfinder.gr/ARIS_ELPIDA/688457

Δεν υπάρχουν σχόλια: