.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΦΊΠΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ - Στο μουσείο της Αμφίπολης. 7 ΣΕΠ 2014

Η σκέψη υπήρχε εδώ και μέρες. Ο καλός φίλος Γιάννης Ελμπασίδης είχε έρθει από τη Σύρο με άδεια και από τα πρώτα πράγματα που ρώτησε ήταν σχετικά με την Αμφίπολη, αν γνωρίζαμε κάτι περισσότερο από αυτά που ανακοινώνονται στα δίκτυα ενημέρωσης.

Έτσι, "έπεσε στο τραπέζι ", κατά τη γνωστή έκφραση, και η πρόταση : Να πάμε στην Αμφίπολη. Το προτείναμε στον επίσης καλό φίλο Γιώργο Γεωργιάδη το βράδυ της Παρασκευής, και το ραντεβού "έκλεισε"για το πρωί της Κυριακής 7 Σεπτεμβρίου 2014. Ξεκινήσαμε στις 10 το πρωί από το Δοξάτο και από τον δρόμο της Γεωργιανής - Νικήσιανης, με συννεφιασμένο καιρό, εγώ, ο Γιώργος ο οδηγός μας και ο Γιάννης.

Τελικά ήμασταν πολύ τυχεροί: Στον τύμβο Καστά δεν έριχνε σταγόνα όση ώρα μείναμε εκεί, στο σημείο που επιτρέπει η Αστυνομία. Και μάλιστα, σήμερα ανακοινώθηκε πως ανακαλύφθηκαν δύο Καρυάτιδες! Βέβαια εμείς το μάθαμε όταν επιστρέψαμε στα σπίτια μας.. Ειρωνεία ε ;

Νωρίτερα είχαμε επισκεφθεί το Μουσείο της Αμφίπολης. Καταπληκτικό! Όσοι δεν έχετε πάει να πάτε! Έτσι απλά! Η απόσταση από την περιοχή μας είναι πολύ μικρή και το αντίτιμο του εισιτηρίου είναι μόλις 2 ευρώ. Στον γυρισμό κάναμε μια στάση για τσίπουρο μεσημεριανό στην περίφημη κωμόπολη Πρώτη. Επισκεφθήκαμε, με την ευκαιρία, και την οικία του Κων/νου Καραμανλή,
του ,για πολλούς Έλληνες. Εθνάρχη..

Παρακάτω μπορείτε να δείτε πολλές φωτογραφίες από την επίσκεψή μας στο μουσείο. Σε επόμενες αναρτήσεις φωτογραφίες από την επίσκεψή μας στον τύμβο Καστά και στην Πρώτη.





























































































































Δεν υπάρχουν σχόλια: