.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Φ.Γ.Σ «ΟΙ ΦΙΛΙΠΠΟΙ ΔΟΞΑΤΟΥ» 2013-14 Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ! 5ο μέρος. - Από την 21η αγωνιστική μέχρι και την 25η

Στις 15 Φεβρουαρίου ο καιρός ήταν πολύ καλός, σχεδόν ανοιξιάτικος.. Βοήθησαν λοιπόν και οι καιρικές συνθήκες να βρεθούν πολλοί φίλοι των Φιλίππων στη φιλόξενη έδρα της Προσοτσάνης (δεν σημειώθηκε το παραμικρό και οι οπαδοί των Φιλίππων εκδήλωναν χωρίς πρόβλημα την αγάπη προς την ομάδα τους), οι BLUES DEVILS φυσικά ήταν εκεί και όλα κύλησαν ονειρεμένα για την ομάδα του Δοξάτου ! Νίκη με 0-2, με υπέροχα γκολ από Ιωαννίδη και Βασιλακάκη, σε έναν αγώνα που ίσως για πρώτη φορά την πρωτοβουλία των κινήσεων στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα είχε η αντίπαλη ομάδα, η Προσοτσάνη απέδειξε πως είναι εξαιρετικά δυνατή και ποιοτική ταυτόχρονα ομάδα, ειδικά μέσα στην έδρα της, με αποτέλεσμα οι γρήγοροι επιθετικοί των Φιλίππων να βγαίνουν στον αιφνιδιασμό σαν «Γαλάζιοι Διάβολοι», έχοντας πολλούς ελεύθερους χώρους και προκαλώντας ενθουσιασμό στους φίλους τους στην αχανή κερκίδα του Δημοτικού Γηπέδου της Προσοτσάνης.. 




14 βαθμοί πλέον η διαφορά από την 2η Προσοτσάνη και σχεδόν όλοι πίστευαν πως η υπόθεση «τίτλος» έχει τελειώσει. Κάποιοι δεν συμφωνούσαν.
Το ίδιο και ο κ. Τσεβρεντζής που επέμενε πως ακόμη έχει πολύ «δρόμο» το πρωτάθλημα και δεν έχει κριθεί ακόμη τίποτε οριστικά. Συμφωνούσα μαζί του, και έγραφα, μια μέρα πριν από τον αγώνα στην Προσοτσάνη, σε ένα σημείωμα με τίτλο : ΦΙΛΙΠΠΟΙ ΔΟΞΑΤΟΥ - ΥΠΟΘΕΣΗ "ΤΙΤΛΟΣ" : ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΙΠΟΤΕ ΚΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΚΑ ΟΙ ΒΑΘΜΟΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ 2η ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ !, μεταξύ άλλων, πως ..
Μπορεί να ακούγεται κάπως πεσιμιστικό αυτό που αναφέρω, πως δεν τελείωσε, μαθηματικά τουλάχιστον, το πρωτάθλημα, αλλά θα εξηγήσω αμέσως παρακάτω γιατί είμαι τόσο επιφυλακτικός.

Πρώτα όμως να ξεκαθαρίσω κάτι, προς αποφυγή παρεξηγήσεων: Η κατάκτηση του πρωταθλήματος εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τους Φιλίππους γιατί έχουν, μακράν, την καλύτερη ομάδα της κατηγορίας, και αν δεν υπήρχαν ορισμένα "παρατράγουδα" από κάποιους διαιτητές αλλά και κάποιες ατυχίες (π.χ. η περίπτωση Μυστρίδη), η διαφορά θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη από τον δεύτερο της βαθμολογίας! 


Και ας μην έχουν οι Φίλιπποι "πλούσιο" ρόστερ, όπως τόνισε ο κ. Τσεβρετζής στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα με το Περιθώρι, οι λύσεις μέχρι τώρα έχουν βρεθεί (εκτός από τον αγώνα κυπέλλου στον Ξηροπόταμο..), αρκεί βέβαια να μην έχουν ανόητες απουσίες από κόκκινες ή από απρόσεκτη εξωγηπεδική ζωή..





Μεταφέρω από τα «Δοξατινά Νέα» το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας του Γ.Σ. Προσοτσάνης για τον αγώνα:

ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ - ΔΟΞΑΤΟ 0-2 15 ΦΕΒ 2014 ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ http://www.prosotsanifc.gr/

 

 

ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ - ΔΟΞΑΤΟ 0-2

Σάββατο, 15 Φεβρουάριος 2014 19:48 |  Συντάχθηκε απο τον/την Γραφείο Τύπου Γ.Σ.Π. |   | 
Υπόκλιση στον πρωταθλητή
Όταν απέναντι στον πρωτοπόρο κάνεις ένα από τα χειρότερα ξεκινήματά σου εντός έδρας, χωρίς υποψία φάσης στα αντίπαλα καρέ στο α’ 45λεπτο, χωρίς ένα κερδισμένο κόρνερ και με λιγοστές κερδισμένες μονομαχίες στο νευραλγικό χώρο του κέντρου, έχοντας τα «βαριά» σου χαρτιά σε κακή μέρα κι επί προσθέτως δέχεσαι δύο γκολ «καρμπόν» στην άμυνα, τότε δεν μπορείς να αποφύγεις το μοιραίο. Η Προσοτσάνη μπορεί να «ξύπνησε» στην επανάληψη, να πίεσε για το γκολ ούτως ώστε να ξαναμπεί στη διεκδίκηση του ματς, αλλά μια φορά το δοκάρι, μία η αστοχία κι όποτε χρειάστηκε ο αντίπαλος γκολκίπερ της το στέρησαν κι έτσι το Δοξάτο πήρε εύκολα το τρίποντο στο «Γεώργιος Μακρής» παρουσία 450 φιλάθλων και ουσιαστικά μπορεί από τώρα να προετοιμάζεται για τα μπαράζ ανόδου το Μάιο.
Οι φιλοξενούμενοι αφού απορρόφησαν σχετικά εύκολα το υποφερτά καλό ξεκίνημα των «κυανόλευκων» στο 1ο δεκάλεπτο, σταδιακά κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο και με κύριες επιθετικές αιχμές στα δύο «φτερά» τους Βασιλακάκη και Ιωαννίδη απειλούσαν την εστία του Καρίπη. Στην 1η τους ουσιαστικά οργανωμένη επιθετική ενέργεια μάλιστα ευτύχησαν να προηγηθούν στο σκορ στα μισά του ημιχρόνου (0-1, 21οΒασιλακάκης, από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ) και να κάνουν ακόμα πιο εύκολη τη αποστολή τους. Μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου το συγκρότημα του Γιάννη Τσεβρεντζή ουσιαστικά «κλείδωσε» το τρίποντο-τίτλος (0-2, 38ο Ιωαννίδης) και η ιαχή «νάτοι, νάτοι οι πρωταθλητές» δικαίως βγήκε από τα στόματα των νεαρών πιστών φίλων του στην εξέδρα.
Στο β’ μέρος η Προσοτσάνη μη έχοντας να χάσει τίποτα, βγήκε μαζικά στην επίθεση προσπαθώντας να φτάσει πρωτίστως στη μείωση του σκορ. Κέρδισε κάποια μαζεμένα κόρνερ και φάουλ πέριξ της περιοχής του Δοξάτου, αλλά στάθηκε άτυχη στα μισά του ημιχρόνου με την εκτέλεση του Φερφέρη να σταματάει στο δοκάρι. Εκεί ίσως να άλλαζε κάτι στο ματς. Τα «ίσως» και τα «αν» δεν έχουν όμως θέση στο ποδόσφαιρο.
Στο τελευταίο 20λεπτο το παιχνίδι «άνοιξε» σε ρυθμό και φάσεις κι αυτό ήταν λογικό μιας και οι Φίλιπποι εύρισκαν πολλούς χώρους στην «κόντρα», αλλά και η Προσοτσάνη αρκετούς ανοιχτούς διαδρόμους στην αντίπαλη περιοχή, εν αντιθέσει με όλο το προηγούμενο διάστημα. Το τελικό 0-2 δεν άλλαξε μέχρι και το 3ο λεπτό των καθυστερήσεων που κράτησε ο άριστος Κοτσάνης κι έτσι το Δοξάτο ξέφυγε 14 βαθμούς από την Προσοτσάνη 10 «στροφές» πριν το φινάλε, η οποία παρά την ήττα της διατηρήθηκε στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, μια θέση που θα επιδιώξει να παραμείνει μέχρι την πτώση της καρό σημαίας. Άλλωστε το γράψαμε και στο σχετικό pre game την Παρασκευή: γι αυτήν τη νέα ομάδα των Λάλα και Οικονόμου η 2η θέση ισοδυναμεί με…τίτλο!
Λεπτό προς λεπτό:
Στο 1ο κόρνερ και μοναδικό κόρνερ του α’ μέρους οι φιλοξενούμενοι έγιναν απειλητικοί στο 11ο με τον Πολυχρονίδη να κερδίζει την κεφαλιά και την μπάλα να σταματάει στα σώματα, ο Ζάχαρης που πήρε το ριμπάουντ βλέπει το πλασέ του να προσκρούει στα πόδια του Πετρόπουλου και να χάνεται η ευκαιρία.
Δέκα λεπτά αργότερα το Δοξάτο άνοιξε το σκορ: ο Ιωαννίδης από τη γωνία της περιοχής πέρασε την μπαλιά στο Βασιλακάκη που εκμεταλλεύτηκε την ασυνεννοησία των Πετρόπουλου και Καλαϊτζίδη και με πλασέ νίκησε στο 21΄τον Καρίπη για το 0-1.
Ατομική ενέργεια του Πολυχρονίδη μετά από κερδισμένη μονομαχία με τον Αστερίου στο 26ο κι ωραίο εν κινήσει σουτ στέλνει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια και στο 38ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι παίρνουν προβάδισμα δύο γκολ.
Μπαλιά «τρύπα» του Πολυχρονίδη στο αριστερό άκρο της επίθεσης με αποδέκτη τον Ιωαννίδη, ο τελευταίος προχώρησε όσο έπρεπε για να φτάσει απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα πλασάροντας ιδανικά ψηλά κάνοντας το 0-2 που ήταν και σκορ ημιχρόνου.
Στην 1η επιθετική ενέργεια του β’ μέρους και «παρθενική» ευκαιρία των γηπεδούχων στο ματς, ο Φερφέρης με σουτ-φάουλ στο 68ο πέρασε την μπάλα πάνω από το πολυπρόσωπο ανθρώπινο τείχος, ο Παπαδόπουλος έμεινε «άγαλμα», αυτή όμως σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι με την άμυνα των Φιλίππων να απομακρύνει μακριά.
Ο Τουρφαντίδης με φάουλ στο 73’ φέρνει την μπάλα μέσα στη μικρή περιοχή, ο Καρίπης κάνει άστοχη έξοδο, αλλά ο Ζάχαρης χωρίς ισορροπία με κεφαλιά σε κενή εστία τη στέλνει μακριά. Στο αμέσως επόμενο λεπτό από μπαλιά του Τουλούπη ο Πολυχρονίδης κερδίζει την κόντρα από τον Αστερίου και βγαίνει μόνος απέναντι στον τερματοφύλακα της Προσοτσάνης, ο τελευταίος όμως με τα πόδια σώζει την ομάδα του από τη βέβαιη παραβίαση.
«Ένα-δύο» των Γεωργιάδη και Δόβρου στο ύψος της περιοχής και σουτ του νεοεισελθόντα επιθετικού λίγο άουτ στο 75ο λεπτό και στο 77’ ο Βασιλακάκης σεντράρει από αριστερά στο β’ δοκάρι ο Θεοφανίδης σουτάρει στην κλειστή γωνία κι ο Καρίπης εκ νέου με τα πόδια παραχωρεί το κόρνερ.
Οι δύο τελευταίες καλές στιγμές του ματς ανήκουν στην Προσοτσάνη: μέσα σ’ ένα δίλεπτο (83’ & 84’) ο Τσακμακίδης δεν μπόρεσε να χριστεί σκόρερ, καθώς πρωτίστως από το συνδυασμό των Σαμαρά και Φερφέρη μόνος απέναντι στον τερματοφύλακα πλάσαρε ελάχιστα άουτ και τέλος από τη σέντρα του Πετρόπουλου με δύσκολη κεφαλιά την έστειλε χωρίς δύναμη στην αγκαλιά του.
«Άρχοντας» του αγώνα ο κ. Κοτσάνης Κωνσταντίνος (Δελημπαΐδης Θεόδωρος & Μιμάνης Άρης οι βοηθοί του) της ΕΠΣ Δράμας.
ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ (Γιώργος Λάλας): 1.Καρίπης, 2. Ρούσσος, 3. Πετρόπουλος, 4. Παπαμιχαήλ, 5. Αστερίου, 6. Γεωργιάδης, 7. Τσακμακίδης, 8. Φερφέρης, 9. Καλαϊτζής (λ.τρ. 63ο Δόβρος), 10. Χριστιανίδης (46ο Σαμαράς), 11. Καλαϊτζίδης (89ο Μανλής).
ΔΟΞΑΤΟ (Γιάννης Τσεβρεντζής): 1.Παπαδόπουλος, 2. Τουρφαντίδης, 3. Τουλούπης, 4. Ζαπουνίδης, 5. Μαγγανάρης, 6. Μόσχος, 7. Βασιλακάκης (92ο Κωνσταντινίδης), 8. Ζάχαρης (87ο Αποστολίδης), 9. Ιωαννίδης, 10. Θεοφανίδης (90ό Νότας), 11. Πολυχρονίδης.
Τα αποτελέσματα:
21η αγωνιστική
ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
0
3
ΑΕ ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΟΥ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΥ
3
0
ΔΟΞΑ ΒΩΛΑΚΑ
Μ.ΑΛΕΞΑΔΡΟΣ ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ
1
0
ΑΡΗΣ ΦΩΤΟΛΙΒΟΥΣ
Γ.Σ. ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ
0
2
ΦΙΛΙΠΠΟΙ ΔΟΞΑΤΟΥ
Α.Ε.ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
0
0
ΕΘΝ.ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΥ
Μ.ΑΛΕΞΑΔΡΟΣ ΑΓ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
0
0
ΑΡΗΣ ΦΤΕΛΙΑΣ
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ
1
1
ΑΚΡΙΤΑΣ Κ.ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ
ΑΟ ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ
0
0
ΟΡΦΕΑΣ ΧΩΡΙΣΤΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 21 αγωνιστικές)
1.ΦΙΛΙΠΠΟΙ ΔΟΞΑΤΟΥ   53           53-14   
2.Γ.Σ. ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ    39           34-22
3.ΕΘΝ.ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΥ   38           38-22
4.ΟΡΦΕΑΣ ΧΩΡΙΣΤΗΣ     36           32-16    
5.ΑΕ ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΟΥ     35           41-26
6.ΑΡΗΣ ΦΤΕΛΙΑΣ             33           35-28    
7.Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ       32           32-30
8.ΑΚΡΙΤΑΣ Κ.ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ       31           32-30    
9.ΑΡΗΣ ΦΩΤΟΛΙΒΟΥΣ    29           30-40    
10.ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ             28           21-21    
-.ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ         28           27-30
12.ΔΟΞΑ ΒΩΛΑΚΑ           21           25-38
-.Α.Ε.ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ 21           24-29   
14.Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΓ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ       20           23-27    
15.ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΥ    19           24-35

Ακολουθεί ο αγώνας με τον Άγιο, μέσα στο Δοξάτο. Οι γείτονες σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, τριτοι από το τέλος ..
 Έντονη φημολογία, συνεχείς ερωτήσεις του τύπου : «Θα τον δώσουμε τον αγώνα;» και κάποιοι μάλιστα προχωρούσαν ακόμη περισσότερο: «Είναι τελειωμένο το ματς !» . Φυσικά, μου ήταν αδιανόητο κάτι τέτοιο, διαφωνούσα ριζικά με όλους τους «εξυπνάκηδες» που πάντα τα ξέρουν όλα και έβαζα (και βάζω !) «το χέρι μου στη φωτιά» για την καθαρότητα του συγκεκριμένου αγώνα. Και επέμενα από πριν πως ο αγώνας δεν παύει να είναι ένα από τα σημαντικότερα «ντέρμπυ» του νομού μας (ίσως μόνο οι αγώνες μεταξύ Πετρούσας και Προσοτσάνης να έχουν μεγαλύτερο «ειδικό βάρος» ..), και πως κάθε αποτέλεσμα είναι πιθανό, άσχετα από την όποια κατάσταση βρίσκονται οι ομάδες…
Δυστυχώς, το αποτέλεσμα τελικά ήταν αυτό που «ήξεραν» όλοι οι «έξυπνοι» .. Ο Άγιος νίκησε, τα παιδιά του Μ. Αλεξάνδρου έπαιξαν με πολύ ψυχή και ικανοποίησαν τους φίλους της ομάδας τους που βρέθηκαν στο γήπεδο, και να μην ξεχνάμε πως ο κόουτς του Αγίου, ο κ. Βασιλειάδης, ήξερε «απ’ εξω κι ανακατωτά» σχεδόν όλους τους ποδοσφαιριστές των Φιλίππων, αφού ήταν για δύο συνεχόμενες  χρονιές προπονητής τους!
Φυσικά η παραφιλολογία γύρω απ το συγκεκριμένο παιχνίδι συνεχίστηκε για καιρό, κυρίως από κάποιους που ούτε καν ήταν στο γήπεδο, που έμπλεξαν ακόμη και την πολιτική, λόγω των δημοτικών εκλογών του Μαΐου ! 
0-1 το τελικό αποτέλεσμα με γκολ του Αποστολίδη στο 9’. Προηγήθηκε κόρνερ, κεφαλιά – πάσα στο ύψος του πέναλτι περίπου και νέα κεφαλιά που κατέληξε στα δίχτυα του Παπαδόπουλου. Προσπάθησαν οι γηπεδούχοι, δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες, όχι όμως τόσο πολλές και τόσο καλές όπως σε άλλους αγώνες, και μάλλον ο Άγιος ήταν η ομάδα που είχε πιο κλασσικές ευκαιρίες για να σκοράρει ξανά..
 Ήταν μόλις ο 3ος αγώνας για τη φετινή περίοδο (ο 1ος ήταν αυτός μέσα στον Άγιο στον 1ο γύρο και ο 2ος στον Ξηροπόταμο για το κύπελλο) που δεν πέτυχε γκολ η ομάδα του Δοξάτου!
Τα αποτελέσματα:

22η αγωνιστική
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΥ
3
0
ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΑΕ ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΟΥ
0
0
Μ.ΑΛΕΞΑΔΡΟΣ ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ
ΔΟΞΑ ΒΩΛΑΚΑ
0
3
Γ.Σ. ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ
ΑΡΗΣ ΦΩΤΟΛΙΒΟΥΣ
2
1
Α.Ε.ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
ΦΙΛΙΠΠΟΙ ΔΟΞΑΤΟΥ
0
1
Μ.ΑΛΕΞΑΔΡΟΣ ΑΓ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΕΘΝ.ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΥ
3
1
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ
ΑΡΗΣ ΦΤΕΛΙΑΣ
0
2
ΑΟ ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ
ΟΡΦΕΑΣ ΧΩΡΙΣΤΗΣ
0
1
ΑΚΡΙΤΑΣ Κ.ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 22 αγωνιστικές)
1.ΦΙΛΙΠΠΟΙ ΔΟΞΑΤΟΥ   53           53-15   
2.Γ.Σ. ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ    42           37-22
3.ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΥ          41           41-23
4.ΟΡΦΕΑΣ ΧΩΡΙΣΤΗΣ     36           32-17    
-.ΑΕ ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΟΥ      36           41-26
6.ΑΚΡΙΤΑΣ Κ.ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ       34           33-30    
7.Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ       33           32-30
-.ΑΡΗΣ ΦΤΕΛΙΑΣ              33           35-30
9.ΑΡΗΣ ΦΩΤΟΛΙΒΟΥΣ    32           32-41    
10.ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ      31           29-30
11.ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ             28           22-24    
12.Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΓ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ       23           24-27    
13.ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΥ    22           27-35
14.ΔΟΞΑ ΒΩΛΑΚΑ          21           25-41
-.Α.Ε.ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ 21           25-31   

Την 1η Μαρτίου οι Φίλιπποι καλούνται να ξεπεράσουν με νίκη μέσα στο Δημοτικό Στάδιο της Δράμας επί του Πανδραμαϊκού τους «κλυδωνισμούς» που προκάλεσε η ήττα από τον Άγιο. Σε μια έδρα που προσωπικά τη θεωρώ μακράν τη περισσότερο «εύκολη» όσον αφορά την παρουσία των φιλάθλων, αφού σπάνιες είναι οι περιπτώσεις που οι φίλοι του Πανδραμαϊκού είναι περισσότεροι από τους φιλάθλους των αντιπάλων τους, και όσοι είναι στο γήπεδο συνήθως είναι περασμένης ηλικίας, φιλήσυχοι που μάλλον περισσότερο αναπολούν τις όμορφες στιγμές που έζησαν στο παρελθόν παρά ασχολούνται με το παρόν του δεύτερου τη τάξει συλλόγου της Δράμας..
Αν προσθέσουμε σε αυτά που ανέφερα παραπάνω πως υπάρχει ο στίβος και τα αποδυτήρια είναι πολύ μακριά από την κερκίδα, θεωρώ πως δύσκολα μια ομάδα, και μάλιστα έμπειρη, μπορεί να αισθανθεί πως παίζει, στ’ αλήθεια, εκτός έδρας!  
Και όμως, σε εκείνο τον αγώνα της 1ης Μαρτίου ήρθαν «τα πάνω – κάτω» ! Στην τεράστια κερκίδα , οι φίλοι των Φιλίππων φαινόντουσαν απελπιστικά λίγοι, υπήρχαν αρκετοι φίλοι του Πανδραμαϊκού και κάμποσοι, πιθανολογώ,  ουδέτεροι που ήρθαν να δουν την πρωτοπόρο ομάδα του πρωταθλήματος, πάντως γενικά η «σύνθεση» της κερκίδας ήταν μάλλον υπέρ των γηπεδούχων, ενώ έλειπαν οι BLUE DEVILS ..
 Άσχετα με το γκολ, που ήταν οφ-σάιντ πέραν πάσης αμφιβολίας, θα ήταν ποδοσφαιρική αδικία να μην κέρδιζε το παιχνίδι ο Πανδραμαϊκός ! Και μόνο το γεγονός πως κορυφαίος των Φιλίππων ήταν ο τερματοφύλακας Παπαδόπουλος, νομίζω πως τα λέει όλα !
Μεταφέρω εδώ από τα «Δοξατινά Νέα» το ρεπορταζ του κ. Μελίδη στην ιστοσελίδα dramagoal :

ΜΕ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΛΙΠΟ ΣΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΛΥΓΙΣΕ ΤΟ ΔΟΞΑΤΟ, ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

«Έλαμψε» ο Πανδραμαϊκός

Πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, ο Πανδραμαϊκός κέρδισε σε παιχνίδι-«θρίλερ» το Δοξάτο.

ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ-ΔΟΞΑΤΟ 1-0: Μέσα σε ιδανικές καιρικές συνθήκες έγινε ο αγώνας και είχε καλό ρυθμό από την αρχή μέχρι το τέλος. Οι δύο αντίπαλοι προσπάθησαν για την επιτυχία και θα ήταν άδικο να έληγε χωρίς γκολ ένα παιχνίδι με τόσες ευκαιρίες εκατέρωθεν. Τελικά, πάντως, κρίθηκε με γκολ από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ, κάτι για το οποίο φωνάζει το Δοξάτο. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά και πήραν τα ηνία, οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν καλύτερα στην αρχή του δεύτερου μέρους. Προς το τέλος η αναμέτρηση εξελίχθηκε σε «ρώσικη ρουλέτα», καθώς θα μπορούσαν και οι δύο ομάδες να είχαν σκοράρει. Θα πρέπει, επίσης, να σημειωθεί πως και οι δύο ομάδες αξίζουν τη συμπαράσταση περισσότερων φίλων τους, το Δοξάτο αφενός διότι πρωτοπορεί και είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ο Πανδραμαϊκός αφετέρου διότι κάνει σημαντική προσπάθεια, με νεαρά παιδιά και δείχνει ότι το μέλλον του ανήκει.



ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ: Στο 3΄ κοντινό πλασέ του Λίπο, η μπάλα αναπήδησε και στη γραμμή απέκρουσε σωτήρια ο Ζαπουνίδης. Στο 17΄ ωραία ενέργεια και μπάσιμο στην περιοχή του Υψηλού, που έπιασε συρτό σουτ, άουτ, στο 28΄ διαγώνιο σουτ του Θεοφανίδη μπλόκαρε ο τερματοφύλακας. Στο 50΄ ξανά ο Κουζμιτσούκ μπλόκαρε σε δυνατό, μακρινό σουτ του Αποστολίδη, ενώ 5 λεπτά αργότερα ο Βασιλακάκης από πολύ κοντά σούταρε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων. Στο 66΄ δυνατό σουτ του Κωταϊδη, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και κατέληξε στα χέρια του Παπαδόπουλου. Στο 71΄ ο Υψηλός έβγαλε μπαλιά στον Κωταϊοδη, που ήταν σε πολύ καλή θέση, αλλά λόγω του κακού αγωνιστικού χώρου δεν έκανε το πλασέ όπως θα ήθελε, τρία λεπτά αργότερα ο Κωταϊδης τροφοδότησε τον Μπαμπαλή, το σουτ του οποίου πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 76΄ συρτό σουτ του Ιωαννίδη μπλόκαρε ο Κουζμιντσούκ, στο 78΄ διπλή μεγάλη ευκαιρία του Πανδραμαϊκού, όταν σουτ του Λίπο απέκρουσε εξ επαφής ο Παπαδόπουλος, νέο σουτ του Καλλιμάνη απέκρουσε στη γραμμή ο Μπαρμπουτέλης. Στο 80΄ ο Πολυχρονίδης εκτέλεσε φάουλ συρτά και απέκρουσε σε κόρνερ ο Κουζμιντσούκ, τέλος στο 93΄ «βαθιά» μπαλιά του Υψηλού στον Λίπο, που από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ πήρε την μπάλα, προχώρησε και με άψογο πλασέ, πέτυχε το 1-0, σε απόλυτο κοντράστ συναισθημάτων.
ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ-ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Από τον Πανδραμαϊκό κανείς δεν υστέρησε σε απόδοση, με κορυφαίους τους Λίπο, Γκαϊδατζή, Ταγίκα, Υψηλό, Παπαθεοδώρου. Από το Δοξάτο διακρίθηκαν οι Ζάχαρης, Ιωαννίδης, Ζαπουνίδης. Χωρίς το μεγάλο λάθος η διαιτησία του Πουλικίδη. Επόπτες ήταν οι Ευκαρπίδης, Χαραλαμπίδης, ο δεύτερος είχε την ευθύνη της φάσης του νικητήριου τέρματος.
ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ: Κουζμιντσούκ, Δερμεντζής, Ταγίκας, Ιωαννίδης, Παπαθεοδώρου, Γκαϊδατζής, Μπαμπαλής (89΄ Γεωργιάδης), Μελίδης (72΄ Καλλιμάνης), Κωταϊδης (90΄ Βάντσης), Λίπο, Υψηλός.
ΔΟΞΑΤΟ: Παπαδόπουλος, Τουρφαντίδης (46΄ Αποστολίδης), Τουλούπης, Ζαπουνίδης, Μαγγανάρης, Μπαρμπουτέλης, Βασιλακάκης, Ζάχαρης, Ιωαννίδης, Θεοφανίδης (77΄ Κωνσταντινίδης), Πολυχρονίδης.
«ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΕΤΡΑ ΟΦΣΑΪΝΤ»: Επίθεση στη διαιτησία έκανε με τις δηλώσεις του ο προπονητής του Δοξάτου, Γιάννης Τσεβρεντζής. Ο έμπειρος προπονητής στις δηλώσεις του μετά από το παιχνίδι, τόνισε τα εξής: «Κατ΄ αρχήν να δώσω συγχαρητήρια στον Πανδραμαϊκό για τη νίκη. Δε θα μιλήσω καθόλου για το αγωνιστικό κομμάτι του παιχνιδιού, αντίθετα θα αναφερθώ σε ένα «έργο, που το έχω ξαναδεί» (και στο παρελθόν με τον Πανδραμαϊκό): Επειδή το Δοξάτο ξέφυγε με μεγάλη διαφορά στη βαθμολογία, για να έχει το πρωτάθλημα ενδιαφέρον, ο συγκεκριμένος διαιτητής και κάποιοι άλλοι διαιτητές και επόπτες, προσπαθούν με τις αποφάσεις τους να κρατήσουν σε χαμηλά επίπεδα τη διαφορά στην κορυφή. Εμείς θα συνεχίσουμε, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο, αλλά να μη νομίζουν ότι είμαστε και βλάκες. Αυτός ο διαιτητής την πρώτη φορά που μας έπαιξε στο Δοξάτο, απέβαλε τον Πολυχρονίδη από τα 50 μέτρα, σε μια φάση που δε «σήκωνε» ούτε κίτρινη κάρτα. Σήμερα με τα αλλοπρόσαλλα σφυρίγματά του εκνεύρισε και τις δύο ομάδες, έκανε το παιχνίδι όπως ήθελε αυτός, με αποκορύφωμα το οφσάιντ γκολ που κατακύρωσε. Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία για το γκολ, αφού ήμουν στην ευθεία και ήταν 4 μέτρα οφσάιντ. Όσο και να προσπαθούν κάποιοι να μας σταματήσουν, θα συνεχίσουμε και στο τέλος ελπίζω να πανηγυρίσουμε το πρωτάθλημα και να δικαιωθούν οι κόποι μας».
«ΕΠΙΜΟΝΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΦΙΝΑΛΕ»: Μόνο καλά λόγια είχε να πει για τους παίκτες του, ο προπονητής του Πανδραμαϊκού, Άγγελος Ποιμενίδης, ύστερα από τέτοια νίκη. Αναλυτικά: «Έγινε πολύ καλό παιχνίδι. Παίξαμε με τον πρωτοπόρο, κάτι που αποτελεί μεγαλύτερο κίνητρο για μας, και οι παίκτες ανταποκρίθηκαν από το πρώτο λεπτό ως το 90΄. Ελέγχαμε σε όλη τη διάρκεια τον αγώνα και δεν είναι τυχαίο ότι κερδίσαμε στο 90΄, αφού δείξαμε την επιμονή και κυνηγήσαμε τη νίκη μέχρι το φινάλε. Τα παιδιά απελευθερωμένα από το άγχος, έχασαν ευκαιρίες, ορισμένες εκ των οποίων κλασικές, ιδιαίτερα στην επανάληψη, όπου μπορούσαμε να είχαμε προηγηθεί νωρίτερα. Δεν έχω άποψη για το γκολ. Συγχαρητήρια στα παιδιά για την επιμονή που έδειξαν, πλέον φέραμε την ομάδα εκεί που πρέπει, να μην κινδυνεύει και τώρα μπορούμε να δώσουμε χρόνο συμμετοχής και σε άλλους παίκτες, ώστε να δείξουν την αξία τους. Περίμενα περισσότερα από το Δοξάτο, ως πρωτοπόρος νομίζω δεν έκανε καλή εμφάνιση. Καλή συνέχεια στο Δοξάτο, νομίζω πως θα βγει πρωταθλητής και εύχομαι καλή τύχη και στα μπαράζ για άνοδο στη Γ΄ εθνική».
ΙΕΡΕΜΙΑΣ ΜΕΛΙΔΗΣ
Τα αποτελέσματα:

23η αγωνιστική
ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
0
3
Μ.ΑΛΕΞΑΔΡΟΣ ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ
Γ.Σ. ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ
3
0
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΥ
Α.Ε.ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
2
3
ΑΕ ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΟΥ
Μ.ΑΛΕΞΑΔΡΟΣ ΑΓ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
1
0
ΔΟΞΑ ΒΩΛΑΚΑ
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ
5
2
ΑΡΗΣ ΦΩΤΟΛΙΒΟΥΣ
ΑΟ ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ
1
0
ΦΙΛΙΠΠΟΙ ΔΟΞΑΤΟΥ
ΟΡΦΕΑΣ ΧΩΡΙΣΤΗΣ
0
2
ΕΘΝ.ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΥ
ΑΚΡΙΤΑΣ Κ.ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ
3
0
ΑΡΗΣ ΦΤΕΛΙΑΣ

ΕΠΣ ΔΡΑΜΑΣ A  ΕΡΑΣ.   ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Α/Α
Ο Μ Α Δ Ε Σ
ΤΕΡΜΑΤΑ
Β
δ.τ.
1
Φιλιπποι Δοξατου 
53
16
53
37
2
Γ.Σ. Προσοτσανης
39
22
45
17
3
Εθν.Αστερας Καλλιφυτου 
43
23
44
20
4
ΑE  Καλαμπακιου 
44
28
39
16
5
Ακριτας Κ.Νευροκοπιου 
36
30
37
6
6
Ορφεας Χωριστης
32
19
36
13
7
Μ.Αλεξαδρος Ξηροποταμου 
34
30
36
4
8
ΑO Πανδραμαϊκος 
30
29
34
1
9
Αρης Φτελιας
35
33
33
2
10
Αρης Φωτολιβους 
34
46
32
-12
11
Κεραυνος Μοναστηρακιου 
27
25
31
2
12
Μ.Αλεξαδρος Αγ.Αθανασιου 
25
27
26
-2
13
Ατρομητος Περιθωριου 
27
38
22
-11
14
Α.Ε.Αμπελοκηπων 
27
34
21
-7
15
Δοξα Βωλακα 
25
42
21
-17
16
Ποντιακος Αργυρουπολης 
0
69
0
-69

Με τις δύο συνεχόμενες ήττες, η διαφορά από την 2η Προσοτσάνη πέφτει στους 8 βαθμούς, ακούγονται «γκρίνιες» πολλές στα ποδοσφαιρκά στέκια του Δοξάτου και αρχίζουν να ακούγονται επίσης κάποιες «φωνές» που θεωρούν πως και φέτος δεν «θα πιουν νερό» οι Φίλιπποι..
Επόμενος αντίπαλος ο Ακρίτας Κ. Νευροκοπίου. Η παράδοση των τελευταίων ετών είναι σαφώς υπέρ του Δοξάτου, αλλά από την άλλη οι φιλοξενούμενοι ήταν βέβαιο πως θα προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν την «κοιλιά» που είχαν κάνει οι γηπεδούχοι τις τελευταίες αγωνιστικές, όχι μόνο για λόγους γοήτρου (που είναι ισχυρο κίνητρο έτσι κι αλλιώς, ειδικά όταν προπονητής είναι ο κ. Γεωργιάδης που δείχνει πως δεν θέλει να χάνει ούτε στον «Γκρινιάρη», για όσους θυμούνται το κλασσικό επιτραπέζιο παιχνίδι..) αλλά και γιατί κάθε βαθμός ή βαθμοί είναι πολύτιμοι αφού υπάρχει αρκετός «δρόμος» ακόμη μέχρι τη λήξη.. Πριν την έναρξη ο αρχηγός των Φιλίππων Δοξάτου Γ. Πολυχρονίδης έδωσε ανθοδέσμη στον θοδωρή Παναγιωτόπουλο, που από την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και μετά υπερασπίζεται την εστία του Ακρίτα.. Αρκετή ένταση ύπηρξε μετά το τέλος του αγώνα στον χώρο των αποδυτηρίων μεταξύ των παραγόντων των δύο ομάδων, όταν ποδοσφαιριστής του Ακρίτα προσπάθησε ανεπιτυχώς να χτυπήσει τον Πολυχρονίδη, χωρίς όμως να δημιουργηθούν πολύ δυσάρεστες καταστάσεις..
Μεταφέρω το σχετικό ρεπορτάζ:

ΜΕ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΛΥΓΙΣΕ ΤΟΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΚΡΙΤΑ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ
ΚΑΙ ΜΕ  ΤΗΝ  ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΗ ΕΥΝΟΙΑ !!!!!

Αγχωτική νίκη του Δοξάτου

Νίκη με πολύ άγχος για το πρωτοπόρο Δοξάτο, που έκαμψε την αντίσταση του Νευροκοπίου με 1-0.
ΔΟΞΑΤΟ-Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ 1-0: Ο αγώνας εξελίχθηκε σε πραγματικό ντέρμπι, με δύναμη και πάθος, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Οι γηπεδούχοι, έχοντας δύο συνεχόμενες ήττες, παρουσιάστηκαν αγχωμένοι, με «σφιγμένα» τα πόδια τους και κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια, απέναντι σε αντίπαλο που είχε πολύ καλή εικόνα. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι, παρόλο που έπαιζε με δέκα παίκτες ο Ακρίτας, αυτό δε φάνηκε και μπορούσε να φθάσει και στην ισοπαλία. Στο 5΄ σουτ του Κωνσταντινίδη από το ύψος του πέναλτι πέρασε άουτ, ίδια κατάληξη είχε το γυριστό σουτ του Βασιλακάκη στο 13΄. Στο 31΄ «γέμισμα» του Τουλούπη, προβολή του Βασιλακάκη έδιωξε σε κόρνερ ο Παναγιωτόπουλος. Στο 34΄ συρτή σέντρα του Βασιλακάκη και ο Ηλίας Κωνσταντινίδης με κοντινό πλασέ πέτυχε το 1-0, στο 35΄ αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο Αντώνης Βασιλειάδης. Στο 43΄ μετά από φάουλ του Κιοσέογλου, η κεφαλιά του Μουσμουλίδη πέρασε ελάχιστα άουτ, στο 55΄ λάθος απόκρουση των αμυντικών, η μπάλα βρέθηκε στον Οικονομίδη, που από ευνοϊκή θέση πλάσαρε στα χέρια του τερματοφύλακα. Στο 85΄ κοντινό πλασέ του Βασιλακάκη κόντραρε σε αμυντικό και κατέληξε κόρνερ.
ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ-ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Από το Δοξάτο διακρίθηκαν οι Βασιλακάκης, Τουλούπης, Ζάχαρης, Κωνσταντινίδης, από το Νευροκόπι οι Κιοσέογλου, Οικονομίδης, Μουσμουλίδης, Κατηρτζίδης. Διαιτητής: Θ. Παρχαρίδης (Συμεωνίδης, Δελημπαϊδης), παράπονα εξέφρασαν οι φιλοξενούμενοι……..ΜΟΝΟ ????
ΔΟΞΑΤΟ: Παπαδόπουλος, Μαγγανάρης, Τουλούπης, Ζαπουνίδης, Μπαρμπουτέλης, Μόσχος, Βασιλακάκης (90΄ Ντίνας), Ζάχαρης, Κωνσταντινίδης (75΄ Ιωαννίδης), Θεοφανίδης (60΄ Τουρφαντίδης), Πολυχρονίδης.
ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ: Παναγιωτόπουλος, Αυγητίδης (75΄ Κεσίδης), Χατζηλαζαρίδης (79΄ Κατηρτζίδης ΙΙ), Μ. Βασιλειάδης, Κατηρτζίδης, Οικονομίδης, Αντ. Βασιλειάδης, Μουσμουλίδης, Κεσόπουλος, Κιοσέογλου, Τσενεκλίδης (66΄ Αγάπωφ).
ΕΙΝΑΙ Η  ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ  Ο  ΑΚΡΙΤΑΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΘΥΜΑ  ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ !!!!   ΣΤΟ  ΗΜΙΧΡΟΝΟ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΑ ΤΟΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗ  ΜΟΥ ΓΝΩΡΙΖΩΝΤΑΣ   ΤΟ  ΤΙ  ΘΑ  ΠΡΟΚΥΨΕΙ…….
ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Μετά από το παιχνίδι, οι δύο προπονητές μίλησαν για όσα είδαν, με παράλληλη αναφορά στη Δόξα Δράμας και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο:
ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ (Νευροκόπι): Έγινε καλό παιχνίδι, το Δοξάτο στο πρώτο εικοσάλεπτο ήταν καλύτερο και είχε κατοχή της μπάλας. Εμείς, από την άλλη, στο 12΄ είχαμε δεχθεί 3 κίτρινες κάρτες! Μάλιστα στη μία περίπτωση έγινε καθαρό φάουλ σε βάρος του παίκτη μας και ο διαιτητής τον τιμώρησε για… «θέατρο»!  Όταν στο 12΄ οι 3 χαφ της ομάδας έχουν ήδη κίτρινη, καταλαβαίνει κανείς πόσο δύσκολο γίνεται το έργο μας. Παρόλα αυτά, όταν μείναμε με δέκα παίκτες ήμασταν καλύτεροι και, ιδιαίτερα στο β΄ ημίχρονο, μια ομάδα υπήρχε στο γήπεδο, αφού πιέσαμε τον αντίπαλο, τον αναγκάσαμε σε παθητικό ρόλο και χάσαμε κλασικές ευκαιρίες. Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου για την προσπάθεια που κατέβαλαν, καλή συνέχεια στο Δοξάτο, έχει την ποιότητα για να αναδειχθεί πρωταθλητής και καλή επιτυχία στα μπαράζ για Γ΄ εθνική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΕΒΡΕΝΤΖΗΣ (Δοξάτο): Σε ορισμένα σημεία θα διαφωνήσω με τον Γιώργο, κυρίως διότι δύο ομάδες υπήρχαν στο γήπεδο και στην επανάληψη. Ήταν ένα παιχνίδι με ελάχιστες ευκαιρίες, επίσης επειδή ο συνάδελφος υπαινίχθηκε παράπονα για τη διαιτησία, έχω να πω πως όσα πέναλτι κέρδισε στον προηγούμενο αγώνα το Νευροκόπι, τόσα πήραμε εμείς σε όλο το πρωτάθλημα. Έχουμε μια επίθεση με 56 γκολ, εκ των οποίων μόνο 2 είναι με πέναλτι. Η ομάδα μου είχε πολύ άγχος, ύστερα από τις 2 ήττες που έφεραν άσχημη ψυχολογία, σημασία έχουν οι 3 βαθμοί. Το δύσκολο πρόγραμμα συνεχίζεται για μας, το Νευροκόπι έδειξε πως διαθέτει πολύ καλή ομάδα, που τη βρήκαμε σε ιδιαίτερα καλή κατάσταση. Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να κάνω ιδιαίτερη μνεία στον ποδοσφαιριστή Κιοσέογλου του Νευροκοπίου: θέλω να στείλω ένα μήνυμα στους ιθύνοντες στη Δόξα Δράμας, ότι μπορεί άνετα να αγωνιστεί στη μεγάλη ομάδα. Δεν υπάρχει τέτοιος επιτελικός στη Δράμα και σίγουρα υπάρχουν κι άλλοι ποδοσφαιριστές από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, που μπορούν να σταθούν στη Δόξα. Συγχαρητήρια στα παιδιά μας, που άντεξαν στην πίεση.
Υ/Τ   dramagoal.gr ……. Ναι αλλα  ο  Θοδωρακης θυμηθηκε τις παλιες καλες  εποχες της  Ανακαλυψης και  λογω  μεγαλης εμπειριας   καθαρισε τον  αγωνα  με  το γαντι κιτρινίζουμε απο  το  πρωτο 20 λεπτο μετα ολα  ειναι  ευκολα  ….. ΕΤΣΙ ΘΟΔΩΡΑΚΗ ???  Ξερω καλα τι κανει για  εσενα κ. προπονητα !!!!(ασε τις ασκοπες δικαιολογίες με τα πεναλτι τι πηρα  εγω  τι  πηρες  εσυ) και για  καποιες  ομαδες  που του  ειναι συμπαθεις …. καλα  ειναι  να  τα  γνωριζει ο Αρχιδιαιτητης πριν  ορισει  τους  αγωνες …..  Αλεπουδακια  πιο  εξυπνα  απο Αλεπουδες ??? Ποτε !!!! εδω δεν  υπαρχει  ΑΣΥΛΟ ΓΙΑ  ΚΑΝΕΝΑ …. ΤΟ  ΕΧΟΥΜΕ  ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ !!!!
«ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ»: Τότε πήρε το λόγο ξανά ο Γιώργος Σ. Γεωργιάδης, που πρόσθεσε: «Αφού έγινε αναφορά για τον Κιοσέογλου, έχω να πω ότι τον Ιανουάριο και μετά από αρκετά παρακάλια τον στείλαμε για να προπονηθεί με τη Δόξα. Η ομάδα μας ξεκαθάρισε πως δε θέλει οικονομικό αντάλλαγμα, αρκεί ο παίκτης να ενταχθεί στη Δόξα και… ακόμα περιμένουμε απάντηση… Το ίδιο μμπορεί, πιστεύω, να παίξει στη Δόξα και ο Ιωαννίδης του Δοξάτου, ενώ στο τοπικό πρωτάθλημα υπάρχουν κι άλλοι ποδοσφαιριστές που μπορούν να δοκιμαστούν στη Δόξα. Το λέμε αυτό, γιατί αγαπάμε τη Δόξα και διότι πιστεύουμε πως όσο υπάρχει η Δόξα, υπάρχει και Δραμινό ποδόσφαιρο.
ΙΕΡΕΜΙΑΣ ΜΕΛΙΔΗΣ (ΜΟΝΟ ΤΑ  ΜΑΥΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ)
Τα αποτελέσματα:
24η αγωνιστική
Γ.Σ. ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ
3
0
ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
Μ.ΑΛΕΞΑΔΡΟΣ ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ
4
1
Α.Ε.ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΥ
2
0
Μ.ΑΛΕΞΑΔΡΟΣ ΑΓ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΑΕ ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΟΥ
4
1
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ
ΔΟΞΑ ΒΩΛΑΚΑ
3
1
ΑΟ ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ
ΑΡΗΣ ΦΩΤΟΛΙΒΟΥΣ
1
2
ΟΡΦΕΑΣ ΧΩΡΙΣΤΗΣ
ΦΙΛΙΠΠΟΙ ΔΟΞΑΤΟΥ
1
0
ΑΚΡΙΤΑΣ Κ.ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ
ΕΘΝ.ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΥ
4
2
ΑΡΗΣ ΦΤΕΛΙΑΣ


ΕΠΣ ΔΡΑΜΑΣ A  ΕΡΑΣ.   ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Α/Α
Ο Μ Α Δ Ε Σ
ΤΕΡΜΑΤΑ
Β
δ.τ.
1
Φιλιπποι Δοξατου 
54
16
56
38
2
Γ.Σ. Προσοτσανης
42
22
48
20
3
Εθν.Αστερας Καλλιφυτου 
47
25
47
22
4
ΑE  Καλαμπακιου 
48
29
42
19
5
Ορφεας Χωριστης
34
20
39
14
6
Μ.Αλεξαδρος Ξηροποταμου 
38
31
39
7
7
Ακριτας Κ.Νευροκοπιου 
36
31
37
5
8
ΑO Πανδραμαϊκος 
31
32
34
-1
9
Αρης Φτελιας
37
37
33
0
10
Αρης Φωτολιβους 
35
48
32
-13
11
Κεραυνος Μοναστηρακιου 
28
29
31
-1
12
Μ.Αλεξαδρος Αγ.Αθανασιου 
25
29
26
-4
13
Ατρομητος Περιθωριου 
29
38
25
-9
14
Δοξα Βωλακα 
28
43
24
-15
15
Α.Ε.Αμπελοκηπων 
28
38
21
-10
16
Ποντιακος Αργυρουπολης 
0
72
0
-72

Η διαφορά με την 2η Προσοτσάνη παραμένει στους 8 βαθμούς, μαθηματικά δεν έχει τελειώσει τίποτε ακόμη, και παρόλο που όλοι σχεδόν οι προπονητές των αντίπαλων ομάδων των Φιλίππων, αμέσως μετά το τέλος των αγώνων στις δηλώσεις τους τονίζουν πως το Δοξάτο θα είναι ο πρωταθλητής, αρχίζουν να ακούγονται και κάποιες «φωνές» στην ευρύτερη περιοχή που ισχυρίζονται πως τίποτε δεν έχει κριθεί ακόμη.. Αναλύουν το πρόγραμμα και διαπιστώνουν πως οι πρωτοπόροι έχουν αρκετά δύσκολο πρόγραμμα στις αγωνιστικές που απομένουν και πως όλα μπορούν να συμβούν..  Επόμενος αγώνας μέσα στην Καλλίφυτο, στους κυπελλούχους που εκτός από πολύ καλή ομάδα έχουν προπονητή τον περσινό προπονητή του Δοξάτου κ. Θωμά Ματρακούκα..
Στα πολλά χρόνια που πηγαίνω στο γήπεδο της Καλλιφύτου, ίσως ήταν η πρώτη φορά που είδα τους αρκετούς φίλους των γηπεδούχων να συμπαρίστανται θερμά στην ομάδα τους! Μη φανταστειτε βέβαια τίποτε συνθήματα, χαρτάκια, καπνογόνα κλπ.. Απλά εκδηλωνόταν υπερ της ομάδας τους, με κόσμιο τρόπο και ήταν σαφές ότι οι ποδοσφαιριστες των γηπεδούχων ένιωσαν αυτή τη θέρμη και πάλεψαν σκληρά για τη νίκη. Εξάλλου, μαθηματικά η Καλλίφυτος είχε ελπίδες ακόμη και για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ! Τελικά δεν υπήρξε σκορ, υπήρχαν αρκετές ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες, δίκαιο το αποτέλεσμα σε γενικές γραμμμές, αν και οι φιλοξενούμενοι έχασαν πέναλτυ με τον Γιώργο Πολυχρονίδη στο 31’. Η διαφορά παρέμεινε στους 8 βαθμούς αφού η Προσοτσάνη πήρε «λευκή» ισοπαλία μέσα στον Άγιο..
Το ρεπορτάζ του αγωνα:

Χωρίς γκολ και νικητή έληξε η αναμέτρηση της Καλλιφύτου με το Δοξάτο

·         15 Μαρτίου 2014 20:37

   
·         no comments

ΕΧΑΣΕ ΠΕΝΑΛΤΙ ΤΟ ΔΟΞΑΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗ, ΔΥΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ

Δίκαιη μοιρασιά στην Καλλίφυτο

Χωρίς γκολ και  νικητή έληξε η αναμέτρηση της Καλλιφύτου με το Δοξάτο, που έκρυβε πάντως αρκετές συγκινήσεις.

ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΣ-ΔΟΞΑΤΟ 0-0: Έγινε ένα πραγματικό ντέρμπι, με δύναμη, πάθος και αρκετά νεύρα, αλλά επίσης και καλό ρυθμό, από το πρώτο λεπτό μέχρι το τέλος. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά, οι γηπεδούχοι ακολούθησαν αυτόν τον ρυθμό κι έτσι έγινε παιχνίδι δυνατό και συναρπαστικό, που ωστόσο δεν είχε γκολ και πολλές φάσεις. Οι αντίπαλοι είχαν από μια σπουδαία ευκαιρία (30΄, 76΄) και το τελικό αποτέλεσμα χαρακτηρίζεται δίκαιο. Στο 2΄ δυνατό σουτ του Κωνσταντινίδη έξω από την περιοχή, άουτ, στο 24΄ φάουλ του Ουζούνη από τα 30 μέτρα, ελάχιστα άουτ. Στο 30΄ σε μαρκάρισμα του Ζαμανόπουλου στον Πολυχρονίδη, ο δεύτερος βρέθηκε στο έδαφος και ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι, μέσα σε θύελλα διαμαρτυριών της Καλλιφύτου. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Πολυχρονίδης άουτ! Στο 31΄ ψηλοκρεμαστό πλασέ του Μίγα ελάχιστα άουτ, στο 73΄ δυνατό φάουλ του Φεστερίδη μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος. Τρία λεπτά αργότερα, μακρινή μπαλιά του Ουζούνη στον Σαββίδη, που απέναντι από τον τερματοφύλακα πλάσαρε και μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος. Στο 90΄ διαγώνιο σουτ του Μίγα μπλόκαρε σταθερά ο Παπαδόπουλος.
ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ-ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Από την Καλλίφυτο ξεχώρισαν οι Νεοφυτίδης, Ασλαμαζίδης, Φεστερίδης, Ταξίδης, από το Δοξάτο οι Μαγγανάρης, Ζάχαρης, Ζαπουνίδης, Μπαρμπουτέλης. Δεν απέφυγε τα λάθη ο διαιτητής Χατζηασλανίδης (Σπύρογλου, Μαυρομελίδης). Στο ημίχρονο αποβλήθηκε ο προπονητής της Καλλιφύτου, Θωμάς Ματρακούκας, για διαμαρτυρία. 
ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ Η ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΣ: Παρών στο γήπεδο ήταν ο δήμαρχος Δράμας, Κυριάκος Χαρακίδης, που πριν από τον αγώνα απένειμε τιμητική πλακέτα στον Εθνικό Αστέρα Καλλιφύτου για την κατάκτηση του κυπέλλου. Παρών επίσης και ο Γιάννης Μυστακίδης, δημοτικός σύμβουλος και υπεύθυνος για θέματα αθλητισμού.
ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΣ: Τουλουμτζής, Ασλαμαζίδης, Νεοφυτίδης, Ζαμανόπουλος, Καλαϊτζίδης, Λαζαρίδης (52΄ λ.τ. Σαββίδης), Ουζούνης, Θ. Κυσσίδης (81΄ Ευσταθιάδης), Ταξίδης (71΄ λ.τ. Κέντογλου), Φεστερίδης, Μίγας.
ΔΟΞΑΤΟ: Παπαδόπουλος, Τουρφαντίδης, Μπαρμπουτέλης, Ζαπουνίδης, Μαγγανάρης, Μόσχος, Τουλούπης (83΄ Θεοφανίδης), Ζάχαρης, Κωνσταντινίδης (65΄ Βασιλακάκης), Ιωαννίδης (90΄ Ντίνας), Πολυχρονίδης.
ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Μετά από το παιχνίδι, οι δύο προπονητές δήλωσαν τα εξής:
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΕΒΡΕΝΤΖΗΣ (Δοξάτο): Ήταν ένας αγώνας με γρήγορο ρυθμό, δυνατές μονομαχίες, αλλά καθαρές, πάντως έλειψαν οι μεγάλες φάσεις. Από τη μεριά μας ο σχεδιασμός που κάναμε, ήταν να κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα, κάτι που καταφέραμε, αφού κρατήσαμε τους αντίπαλους επιθετικούς μακριά από την εστία μας, ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος. Από την άλλη, η ανάπτυξή μας ήταν με ατομικές κυρίως ενέργειες και όχι συνεργασίες. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Θωμά και στην Καλλίφυτο για την κατάκτηση του κυπέλλου και της εύχομαι να προχωρήσει στον θεσμό του κυπέλλου ερασιτεχνών.
ΘΩΜΑΣ ΜΑΤΡΚΑΟΥΚΑΣ (Καλλίφυτος): Ευχαριστώ τον Γιάννη για τα καλά του λόγια, με τον Γιάννη μας συνδέουν πολλά, έχουμε κοινή πορεία. Σήμερα ήμουν ιδιαίτερα εκνευρισμένος με τον διαιτητή, ωστόσο θέλω να αναφέρω πως εκτιμώ πολύ τους ανθρώπους του Δοξάτου, που είναι έντιμοι και αξιοπρεπείς, τους αξίζει απόλυτα η πρωτιά και εύχομαι ό,τι καλύτερο γι΄ αυτήν την ομάδα. Τώρα, σχετικά με τη διαιτησία, ήταν πολύ κακή και μας πήγε πολλά χρόνια πίσω, οι αρμόδιοι πρέπει να εξετάσουν το θέμα. Το Δοξάτο ήρθε με αμυντικούς προσανατολισμούς, στο β΄ ημίχρονο υπήρχε άναρχο παιχνίδι, εμείς όμως είχαμε τη δυνατότητα με τον Σαββίδη να «κλέψουμε» τη νίκη. Σίγουρα `το Δοξάτο έδειξε πως άξια βρίσκεται στην κορυφή, αλλά κι εμείς αποδείξαμε πως διαθέτουμε καλή ομάδα, με ικανούς παίκτες, που πήγαν πάλι πολύ καλά, παρά το βεβαρημένο πρόγραμμα. Καλή συνέχεια στο Δοξάτο, θα είμαι από τους πρώτους που θα χειροκροτήσουν την άνοδο αυτής της ομάδας, διότι το αξίζει.
ΙΕΡΕΜΙΑΣ ΜΕΛΙΔΗΣ

Τα αποτελέσματα:
25η αγωνιστική
ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
0
3
Α.Ε.ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
Μ.ΑΛΕΞΑΔΡΟΣ ΑΓ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
0
0
Γ.Σ. ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ
1
2
Μ.ΑΛΕΞΑΔΡΟΣ ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ
ΑΟ ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ
1
3
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΥ
ΟΡΦΕΑΣ ΧΩΡΙΣΤΗΣ
2
1
ΑΕ ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΟΥ
ΑΚΡΙΤΑΣ Κ.ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ
2
2
ΔΟΞΑ ΒΩΛΑΚΑ
ΑΡΗΣ ΦΤΕΛΙΑΣ
2
1
ΑΡΗΣ ΦΩΤΟΛΙΒΟΥΣ
ΕΘΝ.ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΥ
0
0
ΦΙΛΙΠΠΟΙ ΔΟΞΑΤΟΥ

ΕΠΣ ΔΡΑΜΑΣ A  ΕΡΑΣ.   ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Α/Α
Ο Μ Α Δ Ε Σ
ΤΕΡΜΑΤΑ
Β
δ.τ.
1
Φιλιπποι Δοξατου
54
16
57
38
2
Γ.Σ. Προσοτσανης
42
22
49
20
3
Εθν.Αστερας Καλλιφυτου
47
25
48
22
4
ΑE  Καλαμπακιου
49
31
42
18
5
Ορφεας Χωριστης
36
21
42
15
6
Μ.Αλεξαδρος Ξηροποταμου 
40
32
42
8
7
Ακριτας Κ.Νευροκοπιου 
38
33
38
5
8
Αρης Φτελιας
39
38
36
1
9
ΑO Πανδραμαϊκος 
32
35
34
-3
10
Αρης Φωτολιβους
36
50
32
-14
11
Κεραυνος Μοναστηρακιου 
29
31
31
-2
12
Ατρομητος Περιθωριου
32
39
28
-7
13
Μ.Αλεξαδρος Αγ.Αθανασιου 
25
29
27
-4
14
Δοξα Βωλακα
30
45
25
-15
15
Α.Ε.Αμπελοκηπων 
31
38
24
-7
16
Ποντιακος Αργυρουπολης
0
75
0
-75


Συνεχίζεται ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: