.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΣΤΙΣ 19:00 ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΠΑΡΤΥ! ΠΟΛΩΝΙΑ-ΕΛΛΑΣ


Σάντος: "Θα δώσουμε το 100%"

Η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου θα δώσει το 100% στο Euro 2012 και για να είναι περήφανοι οι Έλληνες, αλλά και για να προχωρήσει στην διοργάνωση σύμφωνα με τον Φερνάντο Σάντος. Τι είπαν Λυμπερόπουλος και Καραγκούνης
Blue Star Ferries®
Απόλαυσε Μαγευτικές Διακοπές στα Νησιά. Τώρα και Κρατήσεις Online!
www.bluestarferries.gr
Το EURO 2012 έρχεται
Με την paysafecard κάνεις την ομάδα σου νικήτρια. Αγόρασε paysafecard!
www.paysafecard.com/euro-2012
Αποστολή στην Πολωνία: Παναγιώτης Χαραλάμπους
Πανέτοιμη είναι η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου για την πρεμιέρα της στο Euro 2012 και θα δώσει το 100% των δυνατοτήτων της προκειμένου να πετύχει τον στόχο και να πάει ψηλά στο τουρνουά.
Αυτό τόνισε ο Ομοσπονδιακός μας τεχνικός Φερνάντο Σάντος στην συνέντευξη Τύπου στο Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας ενόψει της πρεμιέρας. Πααράλληλα αναφέρθηκε τόσο στην αήττητη πορεία της Εθνικής μας στα προκριματικά, όσο και στον Ότο Ρεχάγκελ.


 
Τους διεθνείς μας εκπροσώπησαν οι αρχηγοί Γιώργος Καραγκούνης και Νίκος Λυμπερόπουλος, οι οποίοι τόνισε πως η πρεμιέρα είναι δύσκολη πως η Ελλάδα δεν είναι το φαβορί, αλλά θα κάνουν ότι μπορούν για να χαλάσουν την γιορτή των Πολωνών.
Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου της Εθνικής:
Αρχικά έγιναν ερωτήσεις στους Γιώργο Καραγκούνη και Νίκο Λυμπερόπουλο προκειμένου να πάνε να αλλάξουν για να είναι έτοιμοι στην τελευταία προπόνηση.
Ερώτηση σε Λυμπερόπουλο, πως βλέπει τη μίξη νέων και παλιών: "Είμαι ευλογημένος που είμαι σε μια διοργάνωση στα 37 χρόνια είναι ευλογία να τελειώνω την καριέρα μου σε μια τέτοια διοργάνωση. Η μίξη είναι πολύ καλή".
Ερώτηση σε Καραγκούνη για τον αγώνα της πρεμιέρας τον οποίο θεωρούν έναν μικρό τελικό και αν συμφωνεί: "Κάθε παιχνίδι είναι τελικός. Τα παιχνίδια είναι πολύ λίγα, τα λάθη δεν επιτρέπονται".
Πως αισθάνεστε που κάποιοι από την Ευρώπη νιώθουν κάποιον οίκτο για την κατάσταση που περνάει η Ελλάδα;
Λυμπερόπουλος: "Όταν μια ομάδα συμμετέχει σε 3 διοργανώσεις και έχει κατακτήσει μία από αυτές δεν μπορούμε να μιλάμε για οίκτο. Αν οι αντίπαλοι θέλουν να μας βλέπουν έτσι τότε να δούμε πως θα αισθανθούν στον αγωνιστικό χώρο".
Καραγκούνης: "Εμείς ήρθαμε να δώσουμε χαρά στους συμπατριώτες μας που την έχουν ανάγκη αυτή τη στιγμή. Δεν μας ενδιαφέρει τι θα πούνε οι άλλοι".
Ερώτηση σε Καραγκούνη για τις κακές πρεμιέρες της Εθνικής: "Κάθε πρεμιέρα είναι δύσκολη σε κάθε παιχνίδι έχουμε δείξει πως θέλουμε τη νίκη. Όταν δεν μπορείς να κερδίσεις δεν πρέπει να το χάσεις. Από εκεί και πέρα ξέρουμε τις δυνατότητες της ομάδας θα μας πει ο προπονητής λεπτομέρειες και μέχρι αύριο θα δούμε".
Ερώτηση σε Λυμπερόπουλο για τον τρόπο που θέλει να κλείσει την καριέρα του: "Αυτό που για μένα έχει σημασία είναι το αυριανό ματς μόνο να έχουμε μια πολύ καλή εικόνα και μετά τα 90 λεπτά να έχουμε ιδρώσει την φανέλα, όπως λέμε ποδοσφαιρικά να μην μπορούμε να πάρουμε τα πόδια μας".
Ερώτηση σε Καραγκούνη πάλι για την πρεμιέρα: "Είμαι πολύ περήφανος που συμμετέχουμε σε μια διοργάνωση που έχουμε κατακτήσει ήδη. Στην ουσία είναι εκτός έδρας παιχνίδι, θα προτιμούσα να παίζαμε και εμείς στην Αθήνα με 70.000 Έλληνες αλλά όπως είπα είναι δύσκολο παιχνίδι. Μακάρι όπως και πριν από 8 χρόνια να φύγουμε εμείς νικητές".
Απάντηση Λυμπερόπουλου για το αν είναι φαβορί η Ελλάδα, όπως λένε οι Πολωνοί: "Ακούγοντας τις δηλώσεις του αντίπαλου προπονητή ότι είμαστε φαβορί δεν το ασπάζομαι καθόλου. Αύριο θα έχει 50.000 Πολωνούς το Στάδιο και θα θέλουν να κερδίσουν. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να μην του κάνουμε χατίρι".
Τέλος, ο Γιώργος Καραγκούνης πρόσθεσε: "Θεωρώ ότι η Πολωνία έχει παίξει μόνο φιλικά. Την έχουμε διαβάσει, αλλά δεν ξέρουμε τις πραγματικές της δυνατότητες. Άλλο τα φιλικά, άλλο τα επίσημα. Πρέπει όμως να είμαστε έτοιμοι για όλες τις δύσκολες καταστάσεις. Γι' αυτό είμαστε εδώ".
Σάντος: "Θέλουμε να προχωρήσουμε"
Τον λόγο στην συνέχεια πήρε ο Ομοσπονδιακός μας τεχνικός Φερνάντο Σάντος, ο οποίος αρχικά απάντησε στο γεγονός πως η Ελλάδα προκρίθηκε αήττητη στα τελικά, έχοντας δεχθεί μόλις πέντε γκολ: "Νομίζω ότι η άμυνα ήταν το κλειδί της επιτυχίας της ομάδας. Το παιχνίδι βέβαια έχει δύο φάσεις και επίθεση και άμυνα, τα οποία είναι σημαντικά εξίσου. Ωστόσο θεωρώ ότι η ομάδα ότι ήταν και καλή και στις δύο. Ειδάλλως δεν θα ήμασταν εδώ. Αυτό βέβαια οφείλεται στους παίκτες μου, στην προσπάθεια και στη θέληση" .
Για τα όνειρα που κάνει η Εθνική: "Όλες οι ομάδες που έρχονται εδώ έχουν όνειρα, θέλουν να φτάσουν μακριά. Δεν είμαστε εξαίρεση και θέλουμε να προχωρήσουμε και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Αυτό που θέλω εγώ να δω είναι μετά από κάθε παιχνίδι να έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας ότι δώσαμε το καλύτερο για τον Ελληνικό λαό. Και βέβαια έχοντας κάνει τα πάντα για να πάρουμε τη νίκη".
Για την Πολωνία είπε: "Αν αρχίσω να αναλύσω την Πολωνία, θα ήταν σαν να έδινα το πιάτο φαγητό στους Πολωνούς. Σεβόμαστε την Πολωνία ως ομάδα, είναι σύνολο δυνατό, οργανωμένο με καλούς παίκτες. Σε εμένα επίκειται να βρω τις λύσεις για να χτυπήσουμε στα αδύνατα σημεία των Πολωνών".
Για το πλάνο που έχει για τον αγώνα: "Αν δεν είχαμε πλάνο να χτυπήσουμε τους Πολωνούς, θα ήμασταν σε διακοπές. Έχουμε όμως πλάνο και γι' αυτό είμαστε εδώ. Βέβαια το ποδόσφαιρο έχει τρία αποτελέσματα. Εμείς βέβαια θα κάνουμε τα πάντα για τη νίκη, έχοντας στη συνείδηση ότι ο αντίπαλος είναι δυνατός και παίζει μπροστά στον κόσμο του. Εμείς όμως είμαστε προετοιμασμένοι. Είναι λογικό να έχω στο μυαλό μου την ενδεκάδα. Αλλά δεν μπορώ να την πω από τη στιγμή που δεν την έχω πει στους παίκτες".
Και πρόσθεσε: "Θέλουμε να δώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερη χαρά στον ελληνικό λαό. Το έχουμε αποδείξει και θα αγωνιστούμε με πάθος και αποφασιστικότητα γι' αυτό. Οι Έλληνες θα πρέπει να είναι ήρεμοι ότι θα δώσουμε παραπάνω από το 100%".
Είμαι 56 χρόνων κι αν αισθανόμουν πρωτάρης, κατά δεν θα πήγαινε καλά. Τα τελευταία 12 χρόνια είμαι σε υψηλό επίπεδο. Αυτό που θέλω να πω όμως είναι ότι νιώθω τεράστια ικανοποίηση που βρίσκομαι εδώ. Κανείς δεν νιώθει περισσότερο Έλληνας από εμένα".
Για το αν είναι το ποιο σημαντικό ματς γι' αυτόν: "Για μένα το πιο σημαντικό παιχνίδι ήταν το πρώτο στην καριέρα μου, γιατί ήταν στο ξεκίνημα. Γιατί εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή το να γίνει προπονητής ήταν κάτι πολύ μακρινό και δεν το είχα σκεφτεί".
Σε ερώτηση για τον Σαμαρά είπε: "Ο Σαμαράς είναι ένας ποδοσφαιριστής με πάρα πολύ καλά στοιχεία και κατά την άποψή μου είναι λάθος που δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί τα στοιχεία αυτά. Είναι όμως σημαντικός για την ομάδα και το έχει αποδείξει αυτό. Οπότε και από αυτόν και από τους άλλους 22 περιμένω τον καλύτερο εαυτό και είμαι σίγουρος ότι θα το κάνουν".
Για το αν τον ανησυχεί κάτι ή τι θα πει στους παίκτες: "Νομίζω ότι ο σεβασμός ποτέ δεν έλειψε. Αν έχεις σεβασμό, είσαι και ρεαλιστής. Μόνο τότε ξεχωρίζεις αρνητικά και θετικά σημεία και παίρνεις αποτελέσματα. Όποιος φοβάται, να πάρει σκύλο. Εγώ έχω ήδη δύο... Ό,τι έχω πει στους παίκτες μου, το έχουν καταλάβει".
Η διαφορά που έχει με τον Ρεχάγκελ:  "Ο Ρεχάγκελ έγραψε μια χρυσή σελίδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τον ευγνωμονούμε γι' αυτό. Κατάφερε να δημιουργήσει κάτι υγιές, έφερε την ομάδα τρεις φορές στα τελικά μεγάλων διοργανώσεων. Κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφίες και ιδέες είτε Ρεχάγκελ είτε Σάντος λέγεται αυτός και νομίζω ότι οι συγκρίσεις δεν κάνουν καλό.
Εγώ αντικατέστησα τον Ρεχάγκελ το 2010 και από το 2004 μόνο τέσσερις ποδοσφαιριστές συνεχίζουν από τότε. Οπότε δεν μπορώ να καταλάβω τι συνδέει αυτές τις ερωτήσεις. Αποτελεί πάντως τιμή που τον διαδέχτηκα και νομίζω ότι αυτό το είχα πει από την πρώτη στιγμή που έφτασα στην Ελλάδα και να που αυτό το όνειρο πραγματοποιήθηκε".
Τελειώνοντας ο Φερνάντο Σάντος ανέφερε: "Γνωρίζω τις δυνατότητές μας και δημιουργούμε τη στρατηγική μας. Προσπαθούμε να αφήσουμε το στίγμα μας παρότι ο χρόνος είναι περιορισμένος"

Δεν υπάρχουν σχόλια: