.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ Διώξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, εν βρασμώ ψυχής, στον 24χρονο


ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

Διώξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, εν βρασμώ ψυχής, στον 24χρονο

Ποινική δίωξη για «ανθρωποκτονία από πρόθεση εν βρασμώ ψυχικής ορμής» άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του 24χρονου φοιτητή που πυροβόλησε και σκότωσε με κυνηγετική καραμπίνα Αλβανό διαρρήκτη, τα ξημερώματα της Πέμπτης στην Παιανία. Σοκαρισμένος, ο 24χρονος, προσήχθη νωρίτερα στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου χειροκροτήθηκε από ομάδα συγκεντρωμένων που φώναζαν «αθώος».


Διώξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, εν βρασμώ ψυχής, στον 24χρονο
Ο 24χρονος, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, καταδίωξε διαρρήκτες που είχαν εισβάλει στο σπίτι του και είχαν απειλήσει τη μητέρα του για να κλείσει τον συναγερμό. Οι διαρρήκτες τράπηκαν σε φυγή όταν επενέβη ο ίδιος και ο αδελφός του, αλλά στη συνέχεια αποπειράθηκαν να διαρρήξουν κοντινό σπίτι.
Η δίωξη ασκήθηκε μετά από σχεδόν 3 ώρες μελέτης της δικογραφίας από τον εισαγγελέα, καθώς έπρεπε να σταθμιστούν οι συνθήκες υπό τις οποίες οδήγησαν στην αφαίρεση της ζωής του 43χρονου διαρρήκτη και να ληφθούν υπόψη οι ιδιαίτερες συνθήκες διάπραξης του εγκλήματος. Η αναγνώριση των ιδιαίτερων συνθηκών υπό τις οποίες ο νεαρός σκότωσε τον διαρρήκτη, όπως διατυπώθηκε στην απαγγελία κατηγορίας, σημαίνει ότι σε περίπτωση καταδίκης η προβλεπόμενη ποινή φθάνει έως τα 20 χρόνια.

Ο κατηγορούμενος, φανερά συντετριμμένος για την πράξη του φέρεται να υποστηρίζει ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει και αποδίδει τους πυροβολισμούς σε εκπυρσοκρότηση του όπλου του, όταν καταδιώκοντας τους διαρρήκτες παραπάτησε σε ανάχωμα του δρόμου.

«Σοκαρισμένος ο 24χρονος»
Υποστηρίζει επίσης, σύμφωνα με τους συνηγόρους του, ότι φοβήθηκε όταν άκουσε πυροβολισμούς - που είχε ρίξει κάτοικος όταν αντιλήφθηκε ότι οι διαρρήκτες επιχείρησαν να εισβάλουν σε σπίτι στην γειτονία- γιατί πίστεψε πως οι άγνωστοι ήταν εκείνοι που πυροβολούσαν. Επίσης φέρεται να τονίζει πως όταν βγήκε στον δρόμο αναγνώρισε τους διαρρήκτες που έτρεχαν, από τους σωματότυπους τους.
Σε δηλώσεις τους οι νομικοί παραστάτες του νεαρού, ανέφεραν ότι οι εισαγγελείς απέδωσαν επιεικέστερη κατηγορία στον εντολέα τους, καθώς αποδέχθηκαν τις ιδιαίτερες συνθήκες του συμβάντος. Είπαν επίσης ότι ο 24χρονος είναι «σοκαρισμένος» για την πράξη του και δηλώνει απόλυτα μετανιωμένος που αφαίρεσε μία ζωή, πράξη που «θα την κουβαλάει διαρκώς μέσα του».
Στην Ευελπίδων είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί περίπου 200 πολίτες, γείτονες και φίλοι του νεαρού κατηγορούμενου, κάτοικοι και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης της Παιανίας. Οι συγκεντρωθέντες επευφημούσαν, φωνάζοντας «αθώος», τον φοιτητή την ώρα της προσαγωγής του στον εισαγγελέα, ενώ τον χειροκροτούσαν καθώς, συνοδευόμενος από τους αστυνομικούς, περνούσε ανάμεσα τους.
Σε δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους πολλοί από τους πολίτες που βρέθηκαν έξω από την Εισαγγελία , έκαναν λόγο για τραγική κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι της Παιανίας με την «τρομακτική έξαρση της εγκληματικότητας». Καθημερινό φαινόμενο αποτελούν στην Παιανία οι κλοπές και οι διαρρήξεις. «Εχουμε χάσει τον ύπνο μας», λένε οι κάτοικοι, τονίζοντας ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί με επιείκεια ο κατηγορούμενος, που «είδε αγνώστους μέσα στο σπίτι του να απειλούν την μάνα του». Κάποιοι επίσης επεσήμαναν ότι «καταστράφηκε η ζωή του παιδιού».
Η δίωξη που ασκήθηκε έγινε δεκτή με ανακούφιση από τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι όπως δήλωσαν θεωρούν πραγματικό θύμα της υπόθεσης τον φοιτητή. Ο νεαρός παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή ενώπιον του οποίου πιθανότατα θα απολογηθεί σήμερα.
«ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΡΟΘΕΣΗ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ»
Ο δικηγόρος του 24χρονου, Αλέξανδρος Αλεξανδράκης, δήλωσε ότι ο εντολέας του δεν είχε καμία απολύτως πρόθεση να πυροβολήσει και να σκοτώσει το ληστή και πως είναι συντετριμμένος. Οσον αφορά στο συμβάν, ανέφερε πως ο φοιτητής πάτησε κατά λάθος τη σκανδάλη του όπλου κατά τη διάρκεια της καταδίωξης και εκπυρσοκρότησε. Κάτοικοι της Παιανίας αναμένεται να συγκεντρωθούν στα δικαστήρια Ευελπίδων, προκειμένου να συμπαρασταθούν στον 24χρονο φοιτητή, όταν αυτός ο οποίος προσαχθεί στον εισαγγελέα.
Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΠΙΤΙ
«Πήγαν να μπουν από το μπάνιο, αλλά τους ακούσαμε και έφυγαν»
Πριν από την εισβολή στο σπίτι της οικογένειας του 24χρονου, οι δύο διαρρήκτες είχαν αποπειραθεί να εισβάλουν σε άλλα δύο σπίτια, αλλά δεν το πέτυχαν. Πρώτα άρχισαν από το σπίτι του Κώστα Γκλιάτη, το οποίο βρίσκεται σε μικρή απόσταση από αυτό του 24χρονου. Μέσα βρίσκονταν ακόμη η σύζυγός του και οι δύο κόρες τους.
Οπως είπαν, ήταν λίγο πριν από τις 3 τα ξημερώματα και οι δράστες είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες. «Προσπάθησαν να μπουν από το παράθυρο του μπάνιου του σπιτιού», είπε. «Πίσω όμως ήταν διάφορα καλλυντικά, τα οποία, μόλις διέρρηξαν το παράθυρο, έπεσαν κάτω και ξυπνήσαμε. Ταυτόχρονα ενεργοποιήθηκε και ο συναγερμός».
Αμέσως σηκώθηκαν και οι δύο του κόρες, οι οποίες ειδοποίησαν την Αστυνομία και άναψαν όλα τα φώτα του σπιτιού. «Οι αστυνομικοί έφτασαν σε επτά λεπτά, αλλά δεν βρήκαν κανέναν, αφού οι διαρρήκτες πρόλαβαν να εξαφανιστούν», λέει ο ιδιοκτήτης του σπιτιού.
Εκτιμάται ότι οι διαρρήκτες διέφυγαν αρχικά προς τον λόφο που βρίσκεται επάνω από τα σπίτια της γειτονιάς, στην περιοχή Καμάρθι, και κρύφτηκαν μέσα στα δέντρα.
Στη συνέχεια ο Κώστας Γκλιάτης βγήκε από το σπίτι του και ειδοποίησε τους γείτονές του για την απόπειρα διάρρηξης, ώστε να πάρουν μέτρα ασφαλείας. Τα μέλη της οικογένειας του Κώστα Γκλιάτη, όπως έλεγαν, υπέστησαν σοκ και χθες προσπαθούσαν να συνέλθουν από την περιπέτεια που έζησαν.
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ
Με τα όπλα στα χέρια «περιπολούσαν» οι κάτοικοι
Μετά την πρώτη απόπειρα εισβολής στο σπίτι του γείτονά τους, Κώστα Γκλιάτη, οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους και αναζήτησαν τους δράστες. Πυροβολούσαν στον αέρα για εκφοβισμό, αλλά, όπως είπαν, δεν εντόπισαν τους διαρρήκτες, γιατί είχαν προλάβει και είχαν εισβάλει στο σπίτι της οικογένειας του 24χρονου φοιτητή. Μετά τη συμπλοκή με τα μέλη της οικογένειας και την αποχώρηση από το σπίτι, κρύφτηκαν πίσω από μία μάντρα.
Οι Αλβανοί διέφυγαν, αλλά δεν το έβαλαν και πάλι κάτω. Επιχείρησαν να μπουν σε τρίτο σπίτι της γειτονιάς, αλλά έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη του.

«Ο φίλος μου, που είχε επιστρέψει από την Αθήνα, όταν πήγε στο σπίτι του παρατήρησε ύποπτες κινήσεις και πυροβόλησε με το κυνηγετικό του όπλο δύο φορές στον αέρα. Αναζητήσαμε ξανά τους διαρρήκτες, αλλά δεν τους βρήκαμε και αρχίσαμε να επιστρέφουμε σιγά σιγά στα σπίτια μας, ενώ οι αστυνομικοί έφυγαν», ανέφερε ο Κ. Γκλιάτης.

Οι διαρρήκτες όμως, όσο οι κάτοικοι της περιοχής τους αναζητούσαν, επέστρεψαν και προσπάθησαν να μπουν, για δεύτερη φορά, στο σπίτι της οικογένειας του 24χρονου! Oταν τους αντελήφθη αποχώρησαν και όταν ο νεαρός εντόπισε το μέρος στο οποίο εκτίμησε ότι είχαν κρυφτεί, πυροβόλησε προς το μέρος τους με συνέπεια να σκοτώσει τον 43χρονο...
Oση ώρα διαρκούσε η... περιοδεία των ληστών στα σπίτια, οι κάτοικοι της περιοχής Καμάρθι στην Παιανία είχαν βγει στους δρόμους και στους λόφους με τα κυνηγετικά όπλα αναζητώντας τους δύο δράστες. Η γειτονιά τους βρίσκεται στην άκρη της Παιανίας, στους πρόποδες του Υμηττού και, όπως λένε, επειδή είναι σχετικά απομονωμένη, τα σπίτια τους αποτελούν ευκολότερο, σε σχέση με τα άλλα στο κέντρο, στόχο για τους διαρρήκτες.
ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ - «Μας έχουν ρημάξει»
Οι κάτοικοι της Παιανίας λένε ότι οι διαρρήκτες είναι μέλη συμμορίας, η οποία έχει «ρημάξει» την περιοχή τους. «Την περασμένη Πέμπτη, τα ίδια άτομα εκτιμώ, είχαν αποπειραθεί να εισβάλουν στο σπίτι μου», ανέφερε ο Φώτης Φλεριανός.
«Προσπάθησαν να διαρρήξουν την πόρτα, αλλά άκουσε τον θόρυβο η σύζυγος και ξύπνησε. Αναψε τα φώτα και αποχώρησαν. Εάν δεν τους αντιλαμβανόταν θα έμπαιναν μέσα και θα μας έπιαναν στον ύπνο...», είπε. Ανέφερε, επίσης, ότι κάθε βράδυ σημειώνονται διαρρήξεις στην περιοχή τους, με συνέπεια μεταξύ των κατοίκων να κυριαρχεί ο φόβος και η ανασφάλεια.
Ανασφάλεια
«Ολα αυτά μας έχουν οδηγήσει στο να βγάλουμε τα κυνηγετικά μας όπλα από τα σεντούκια. Δεν αισθανόμαστε τη νύχτα ασφαλείς πουθενά. Ούτε στον δρόμο, ούτε στα σπίτια μας. Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Δεν μπορεί να κινδυνεύεις μέσα στο ίδιο σου το σπίτι», λέει ο Φ. Φλεριανός.
«Οσοι μένουν σε περιοχές που είναι πιο απομονωμένες, διατρέχουν κάθε βράδυ τον κίνδυνο ληστείας. Δεν λέμε για τις κλοπές στην περιουσία μας. Στο περιβόλι μου δεν έχουν αφήσει εργαλείο για εργαλείο», δήλωσε στο «Εθνος».
Πριν από δέκα ημέρες ανέφερε, επίσης, ότι διαρρήκτες είχαν εισβάλει στο σπίτι θείας του, που διαμένει στην ίδια περιοχή και της είχαν αρπάξει χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: