ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (22 – 4 – 2012)

Φινάλε με… Δόξα στο δράμα μίας χρονιάς!
Η επιστροφή της Δόξας Δράμας στη Σούπερ λίγκα αποδείχθηκε σύντομη και η αυλαία έπεσε χθες το βράδυ στο Καυταντζόγλειο, όπου παραχώρησε ισοπαλία με σκορ 1-1 στην ΑΕΚ και σε συνδυασμό με τα άλλα αποτελέσματα ουσιαστικά έδωσε το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό που ξεκινάει με τέσσερις βαθμούς στα πλέι οφ έναντι μηδέν των υπόλοιπων τριών ομάδων. Αυτό ποσώς ενδιαφέρει τους Δραμινούς που αγωνίστηκαν για την αξιοπρέπεια τους και απέδειξαν για άλλη μία φορά ότι αν δεν είχαν γίνει τόσα πολλά λάθη όλη αυτή τη χρονιά ενδεχομένως τα πράγματα να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά με σημαντικότερο αυτό της έδρας που στοίχισε στη Δόξα πάρα πολλούς βαθμούς τερματίζοντας με μόλις 17! Πλέον όλοι θα πρέπει να σκεφτούν την επόμενη μέρα και τα ανοιχτά μέτωπα είναι πολλά με προτεραιότητα να έχει δοθεί στον Μάκη Κατσαβάκη, ο οποίος θα συναντηθεί μέσα στην εβδομάδα με τον μεγαλομέτοχο και πρόεδρο της ΠΑΕ Αθανάσιο Σάμιο πιθανότατα στην Αθήνα.


Επιστροφή Σέρεμετ και ντεμπούτο του Τσιμπλίδη
Στο τελευταίο παιχνίδι της αγωνιστικής περιόδου ο Μάκης Κατσαβάκης επέλεξε να τιμωρήσει με αποκλεισμό όσους παίκτες θεώρησε ότι κοίταξαν την «αυτοπροβολή τους» όπως χαρακτηριστικά δήλωσε μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Στην κατηγορία αυτή ήταν οι Σοϊλέδης, Αραβίδης, Κάπελ και Σικαλιά, ενώ αποκλείστηκε και ο τιμωρημένος Παπαδόπουλος γιατί συμπλήρωσε κίτρινες κάρτες. Αντίθετα στην αποστολή συμπεριέλαβε τον Σέρεμετ και μετά από 42 ημέρες επέστρεψε κάτω από τα δοκάρια της Δόξας Δράμας. Δεξιά στην άμυνα ο Βέρτζος, αριστερά ο Γκαρακλίδης και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Τριποτσέρης και Λίμα Σάντος. Αμυντικά χαφ οι Κατσικογιάννης,  Αμπουμπακάρι με τον Τσιμπλίδη να παίζει μπροστά τους. Δεξιά στην επίθεση ο Ουέλινγκτον και αριστερά ο Κουμπρόγλου με τον Κυβελίδη στην κορυφή.

Από δύο ευκαιρίες Κυβελίδης και Λεονάρντο
Στο πρώτο ημίχρονο ένα φτωχό ματς από πλευράς θεάματος, οι φάσεις ήταν μετρημένες στα δάχτυλα, με τους φιλάθλους στις εξέδρες να απολαμβάνουν περισσότερο τον καφέ τους, λόγω του ωραίου απογεύματος στη Θεσσαλονίκη παρά την εικόνα που έβλεπαν μπροστά στα μάτια τους. Βλέπετε η μεν Δόξα έχει σίγουρο τον υποβιβασμό της, ενώ από πλευράς ΑΕΚ αν και καίγεται για τη νίκη, δεν είχε στη διάθεσή της 7 παίκτες (Δέλλας, Κοντοές, Ρίκκα, Σιαλμάς, Καφές, Μάκος, Κλωναρίδης). Με πρέσινγκ σε όλους τους χώρους προσπάθησε ο Κατσαβάκης να μην αφήσει τους φιλοξενούμενους να μεταφέρουν το παιχνίδι στην εστία της Δόξας και δεν τους άφησε καθόλου χώρο να αναπτυχθούν. Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε μία άτυπη μονομαχία ανάμεσα στον Κυβελίδη και τον Λεονάρντο. Πρώτος έχασε την ευκαιρία ο επιθετικός της Δόξας στο 4’, όταν έχασε το κοντρόλ, κλείστηκε από τον αμυντικό της ΑΕΚ και από πλάγια θέση το σουτ που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο. Η απάντηση ήρθε στο 11’ από τον Λεονάρντο που σούταρε και ο Σέρεμετ δεν είχε κανένα πρόβλημα. Με την συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου ήταν η σειρά του Κυβελίδη να χάσει δεύτερη ευκαιρία και στο 24’ ο Λεονάρντο ανάγκασε τον Σέρεμετ να πέσει και να μπλοκάρει την μπάλα. Αυτές οι τέσσερις ευκαιρίες και ένα ακόμη σου του Βάργκας στο 28’ ήταν όλο το πρώτο ημίχρονο με τη Δόξα να πηγαίνει στα αποδυτήρια για να κυνηγήσει το γκολ ώστε να προηγηθεί.

Προβάδισμα ο Κυβελίδης, ισοφάρισε ο Λεονάρντο
Στο δεύτερο μέρος η Δόξα ξεκίνησε με μία αλλαγή. Ο Τσιμπλίδης που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του έμεινε στα αποδυτήρια και τη θέση του πήρε ο Ρούτσης που σαφώς έχει περισσότερες δημιουργικές ικανότητες με αποτέλεσμα να δώσει καλύτερο ρυθμό και οι μαυραετοί έγιναν περισσότερο  Απειλητικοί στο παιχνίδι. Προειδοποίησαν στο 56’ με τον Ουέλινγκτον που δεν κατάφερε να νικήσει τον Κωνσταντόπουλο, αλλά ένα λεπτό αργότερο ο Κυβελίδης, μετά από τραγικό λάθος του Μανωλά, από κοντά τσίμπησε την μπάλα, ο Βάργκας απέτυχε να διώξει και ο επιθετικός των “μαυραετών” με ένα παλικαρίσιο γκολ έδωσε το προβάδισμα στη Δόξα. Στη συνέχεια ο Κατσαβάκης έριξε τον Ψυχογιό αντί του Κατσικογιάννη και ο Κωστένογλου έκανε δύο γρήγορες αλλαγές προκειμένου να ισοφαρίσει ρίχνοντας στη μάχη τον Γεωργέα (αντί του Βάργκας) και τον Γκούντγιονσεν (αντί του ανύπαρκτου Γκερέιρο). Αύξησαν την πίεση τους και στο 67′ οι “κιτρινόμαυροι” πλησίασαν την ισοφάριση μετά από απευεθείας εκτέλεση φάουλ του Κάρλος που έφυγε για λίγο άουτ, το 1-1 όμως ήρθε τρία λεπτά αργότερα! Μετά από εξαιρετική βαθιά μπαλιά του Εγγλέζου από αριστερά, ο Λεονάρντο βγήκε στην πλάτη της άμυνας , πρόλαβε τον εξερχόμενο Σέρεμετ και πλάσαρε στην κενή εστία! Οι κίτρινοι πίεσαν στη συνέχεια για ένα δεύτερο γκολ, αλλά χωρίς να καταφέρουν τίποτα και φυσικά δεν υπάρχει τίποτα στη φάση του 82’, όταν ο Λυμπερόπουλος σούταρε μέσα απ’ την περιοχή, η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του Ψυχογιού, αλλά ο διαιτητής δικαιολογημένα έδειξε «παίζετε» αφού ήταν ακούσιο. Το 1-1 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος και ο Μήντσιος έδειξε κίτρινη κάρτα στον Αμπουμαπακάρι.
ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ: Σέρεμετ, Τριποτσέρης, Γκαρακλίδης (71′ Γελαδάρης), Βέρτζος, Τσιμπλίδης (46′ Ρούτσης), Λίμα Σάντος, Κατσικογιάννης (64′ Ψυχογιός), Αμπουμπακαρί, Ουέλινγκτον, Κυβελίδης, Κουμπρόγλου
ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος, Αργυρίου (79′ Λαγός), Μανωλάς, Μπουγαΐδης, Εγγλέζου, Βάργκας (63′ Γεωργέας), Φούντας, Γκερέιρο (61′ Γκούντγιονσεν), Χοσέ Κάρλος, Λεονάρντο, Λυμπερόπουλος.
 
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΙΚΤΩΝ

Κατσαβάκης: «Ευχαριστώ για το δώρο»
Το καλύτερο δώρο για την γιορτή του χαρακτήρισε την ισοπαλία με την ΑΕΚ ο Μάκης Κατσαβάκης. Ο τεχνικός της Δόξα Δράμας ευχαρίστησε τους παίκτες του, οι οποίοι του έκαναν το χατήρι και παρουσίασαν μία πολύ εικόνα στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς. «Ζήτησα χθες για τη γιορτή μου να μου κάνουν δώρο μία καλή εμφάνιση και ένα καλό αποτέλεσμα. Και το έκαναν», είπε αρχικά ο προπονητής της Δόξας στη συνέντευξη Τύπου και συνέχισε: «Μπορούσαμε και να κερδίσουμε και να χάσουμε. Μας απείλησε η ΑΕΚ στο τέλος, όταν κουραστήκαμε. Αλλά μπορούσαμε να κερδίσουμε, αν ο Κυβελίδης ήταν πιο προσεκτικός με το οφ σάιντ. Επιπλέον μίλησε και για τα συναισθήματα που αφήνει το τέλος του πρωταθλήματος στην ομάδα της Δράμας, αλλά και για το μέλλον του στον σύλλογο: «Χάσαμε την κατηγορία, αλλά όχι και την υπόληψή μας ως ομάδα. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα μιλήσω με το πρόεδρο για μένα και το ρόστερ».

Κωστένογλου: «Πρέπει να σταματήσουμε τα δώρα!»
Στη νέα… χορηγία που προχώρησε η άμυνα της ΑΕΚ στο παιχνίδι με τη Δόξας Δράμας στάθηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Νίκος Κωστένογλου.
Ο τεχνικός της «Ένωσης» συνέδεσε το σημερινό λάθος των Μανωλά-Βάργκας με αυτό του Μπουγαΐδη στα Γιάννενα και τόνισε πώς η ομάδα του θα πρέπει να σταματήσει τα «δώρα».  Παρόλο που παραδέχθηκε, δε, την απαράδεκτη συγκομιδή στο β’ γύρο και τόνισε πως «δεν γίνεται να νικάς μόνο με τη φανέλα», ξεκαθάρισε πως η ΑΕΚ θα μπει με υψηλούς στόχους στα πλέι-οφ. Αναλυτικά όσα είπε ο Κωστένογλου:Για το εικόνα του παιχνιδιού: «Δεν είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα, γιατί δεν νοείται η ΑΕΚ να μην νικάει. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν μας δημιούργησε πρόβλημα ο αντίπαλος και εμείς του κάναμε δώρο το γκολ.
Κρατάω από αυτό το ματς, την εμφάνιση του Φούντα και του Εγγλέζου και ότι δώσαμε τη δυνατότητα στον Γκούντγιονσεν να παίξει πάλι. Αρχίζει μία δύσκολη συνέχεια για μας. Πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί, γιατί δεν μπορείς να νικάς μόνο με τη φανέλα. Το είδαμε και σήμερα που ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο».
Για το αν φοβήθηκε μετά το 1-0: «Δεν υπάρχει η λέξη “φόβος” στο μυαλό και την ψυχή μου. Κάναμε δύο αλλαγές γρήγορα για να αλλάξουμε την εικόνα μας και ό,τι επιλογές είχαμε την αξιοποιήσαμε. Μας έλειψε και ο Κλωναρίδης επιθετικά, αλλά τέτοια ματς επιβάλλεται να τα κερδίζεις. Στο δεύτερο γύρο δεν έχουμε κάνει καθόλου καλή συγκομιδή βαθμών. Δικαιούμασταν σε αρκετά μας να κερδίσουμε γιατί ήμασταν καλύτεροι, αλλά δεν θέλω να λέω δικαιολογίες. Οι 19 βαθμοί μας στο δεύτερο γύρο δεν είναι καλοί, όμως είχαμε πολλούς παίκτες που ξεπέρασαν τις δυνατότητές τους. Πρέπει να συγκεντρωθούμε και να είμαστε ώριμοι στα πλέι-οφ».
Για τη διαδικασία των πλέι-οφ: «Επειδή είμαστε στην ΑΕΚ πάντα σκέφτομαι τους υψηλούς στόχους. Αυτό προσπαθώ να μεταφέρω και στους παίκτες. Είναι δύσκολα τα πλέι-οφ και λίγες οι επιλογές μου. Το ρόστερ από την ημέρα που έχω έρθει έχει αποδυναμωθεί. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε πολλά στην εικόνα μας, αλλά δεν μπορούμε να δεχόμαστε τόσο εύκολα γκολ. Να κάνουμε δώρα στους αντιπάλους μας, όπως σήμερα και στα Γιάννενα. Κάθε βαθμός που χάνεται, με ενοχλεί. Με οποιοδήποτε αντίπαλο. Πέραν τούτου είμαστε ΑΕΚ και θα παλέψουμε στα πλέι-οφ».

Γελαδάρης: «Το θετικό ότι ξεκίνησαν τα έργα στο γήπεδο»
Ο Δημήτρης Γελαδάρης χαρακτήρισε θετική τη φετινή σεζόν για τη Δόξα Δράμας και τόνισε ότι η ομάδα του θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο την επόμενη χρονιά. Απόλυτα ευχαριστημένος από το κλείσιμο των υποχρεώσεων της Δόξας Δράμας στο πρωτάθλημα ήταν ο Δημήτρης Γελαδάρης με το τέλος της αναμέτρησης απέναντι στην ΑΕΚ: « Η Δόξα ανέβηκε δίκαια με ψηλά το κεφάλι και πέφτει κατηγορία με ψηλά το κεφάλι. Παλέψαμε όλα τα παιχνίδια. Δεν παίξαμε το ρόλο του κομπάρσου, όπως έλεγαν πολλοί. Κερδίσαμε πολλά από αυτή τη χρονιά. Προσωπικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τους προπονητές από την αρχή της χρονιάς και τώρα με τον κ. Κατσαβάκη, τη διοίκηση, τον κόσμο που ήταν ο 12ος παίκτης που ήταν δίπλα μας. Το θετικό είναι ότι ξεκίνησαν τα έργα για το γήπεδο και θα είναι το στολίδι της πόλης. Ελπίζουμε να ανέβουμε άμεσα», είπε αρχικά για να συνεχίσει:  «Τώρα που τελείωσε το πρωτάθλημα ο πρόεδρος και ο προπονητής θα αποφασίσουν ενόψει της νέας σεζόν, που θέλουμε να έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο για να ανέβουμε στην πρώτη κατηγορία. Παίξαμε και θέλαμε τη νίκη για να τον κ. Κατσαβάκη για την εορτή του. Παλέψαμε, είχαμε φάσεις να πάρουμε τη νίκη. Δεν τα καταφέραμε, αλλά παίξαμε με μία μεγάλη ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ και είναι θετικό το αποτέλεσμα». Τέλος, για το αν θα συνεχίσει να αγωνίζεται είπε: «Θέλω να πω ένα ευχαριστώ στην οικογένειά μου που με στηρίζουν αυτά τα χρόνια στην καριέρα μου. Θα συνεχίσω να κάνω αυτό που αγαπώ, και όταν νιώσω ότι δεν μπορώ, θα σταματήσω».

Κατσικογιάννης: «Κρατάμε τις εμπειρίες που αποκτήσαμε»
Μετά από αρκετό καιρό ο Γιώργος Κατσικογιάννης επέστρεψε στο βασικό σχήμα της Δόξας Δράμας που μετά από ένα σύντομο πέρασμα στη Σούπερ λίγκα επιστρέφει στη Football League. «Είμαστε ευχαριστημένοι από την ισοπαλία», τόνισε ο μέσος των μαυραετών και συμπλήρωσε: «Κάναμε ένα αρκετά καλό παιχνίδι. Δείξαμε όλη τη χρονιά ότι έχουμε μία σοβαρή ομάδα που παλεύει όλα τα παιχνίδια. Προηγηθήκαμε ,αλλά δυστυχώς δεν διατηρήσαμε τη νίκη. Κοιτάμε το μέλλον. Πιστεύουμε στην άνοδο. Η ομάδα είναι νοικοκυρεμένη με καλό πρόεδρο και πιστεύω ότι με τη βοήθεια του κόσμου και του γηπέδου θα μπορέσουμε να πάρουμε την άνοδο». Η χρονιά αυτή θα μείνει αξέχαστη στους παίκτες της Δόξας γιατί έζησαν κάτι πρωτόγνωρο να παίζουν δύο παιχνίδια την εβδομάδα. «Κρατάω τα παιχνίδια της ομάδας, τη μεγάλη προσπάθεια που κάναμε, γιατί παλέψαμε κάτω από αντίξοες συνθήκες που βρίσκουμε μόνο σε ευρωπαϊκά γήπεδα με δύο παιχνίδια σε μία εβδομάδα», είπε και κατέληξε: «Το γνωρίζαμε από την αρχή ότι θα έχουμε αυτά τα θέματα. Κρατάμε τα θετικά στοιχεία και τις εμπειρίες που αποκτήσαμε».

Λεονάρντο: «Για αυτό δεν χτυπήσαμε τον τίτλο»
Ο Λεονάρντο τόνισε ότι οι αναμετρήσεις με τους θεωρητικά μικρότερους αντιπάλους ήταν αυτές που στέρησαν το δικαίωμα στην ΑΕΚ για να διεκδικήσει τον τίτλο. Ακόμα ένα άσχημο αποτέλεσμα πρόσθεσε η Ένωση στο φετινό της λογαριασμό τερματίζοντας στην… ντροπιαστική 5η θέση της κανονικής διάρκειας. Ο Λεονάρντο, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα με τη Δόξα Δράμας, και τόνισε ότι του χρόνου δεν θα πρέπει η Ένωση να κάνει ανάλογες εμφανίσεις, καθώς όπως είπε ο τίτλος χάθηκε λόγω των αναμετρήσεων με τους υποδεέστερους αντιπάλους. «Πιστεύω ότι μπορούμε να κρατήσουμε κάποιες στιγμές στο παιχνίδι που παίξαμε καλά και κάναμε ευκαιρίες. Σε αυτά τα παιχνίδια δεν πρέπει να χάνουμε βαθμούς. Αυτός ήταν ένας λόγος που δεν χτυπήσαμε το πρωτάθλημα. Με τις μικρές ομάδες δεν ήμασταν καλά. Δεν μπορεί να συμβεί το ίδιο του χρόνου», είπε αρχικά ενώ σχετικά με τα πλέι οφ είπε: «Έχουμε τα πλέι οφ και εκεί δεν υπάρχουν λάθη. Είμαστε αισιόδοξοι και έχουμε κίνητρο. Είναι ο μοναδικός στόχος που έχουμε. Έχουμε δέκα μέρες να προετοιμαστούμε για τα πλέι οφ. Πρέπει να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια και ειδικά το πρώτο».

Εγγγλέζου: «Μπορούμε να δείξουμε καλύτερο πρόσωπο»
Ο Νίκος Εγγλέζου μιλώντας για την εμφάνισή του απέναντι στη Δόξα Δράμας τόνισε ότι μπορεί να δώσει ακόμα περισσότερα στην ΑΕΚ στο μέλλον. Αρκετά θετική ήταν η εμφάνιση του Νίκου Εγγλέζου στο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα, όπου έδειξε πολύ καλά στοιχειά. Ο νεαρός Κύπριος αμυντικός, μιλώντας μετά το παιχνίδι, είπε ότι μπορεί να δώσει πολλά περισσότερα στο μέλλον. «Ήταν ένα παιχνίδι δύσκολο όπως όλα τα άλλα. Δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό πιστεύω. Για τη δική μου παρουσία, μπορεί να πήγα καλά, αλλά νομίζω πως μπορώ περισσότερα. Από εδώ και πέρα είναι θέμα προπονητή. Μετά από δύο παιχνίδια που έχω κάνει και γυρίζω μετά από τόσο καιρό, ελπίζω να δικαίωσα τον προπονητή», τόνισε και ερωτηθείς για το αν η ΑΕΚ μπορεί να κάνει κάτι διαφορετικό στα πλέι οφ είπε: ««Άμα δεν θα μπορούσε να δείξει κάτι, δεν θα λεγόταν ΑΕΚ. Από τη στιγμή που λέγεται ΑΕΚ, νομίζω πως μπορεί να δείξει καλύτερο πρόσωπο και πιστεύω θα τα πάμε καλά».


ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ «ΚΑΥΤΑΝΤΖΟΓΛΕΙΟ»

Χειροκρότησαν τους παίκτες της Δόξας
Στο τελευταίο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι για τη φετινή περίοδο οι φίλοι της Δόξας Δράμας έδωσαν το παρών και αποθέωσαν τους παίκτες για την υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν όλους αυτούς τους πέντε μήνες κρατώντας την αξιοπρέπεια της ομάδας σε υψηλό επίπεδο. Στην έναρξη του αγώνα και στο τέλος χειροκροτήθηκαν θερμά από όσους βρέθηκαν στο «Καυταντζόγλειο» και πλέον θα χρειαστεί να περιμένουν άλλους πέντε μήνες για να ξαναδούν σε επίσημο αγώνα τη Δόξα στο πρωτάθλημα της Football League.

Μέσος όρος  677 εισιτήρια
Ούτε στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς με την ΑΕΚ τα εισιτήρια που κόπηκαν ήταν τετραψήφιος αριθμός όπως πολλοί θα περίμεναν. Τον αγώνα παρακολούθησαν 1.500 φίλοι και των δύο ομάδων με τα εισιτήρια που δηλώθηκαν μετά το τέλος του αγώνα να είναι 724. Σε δεκαπέντε αγώνες η Δόξα έκοψε 10.151 εισιτήρια και ο μέσος όρος ήταν 677 άτομα που αποτελεί το χειρότερο όλων των εποχών στη Σούπερ λίγκα για τους μαυραετούς.

Οι φίλοι της ΑΕΚ στη θύρα 1
Παρά την ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση της ΑΕΚ περισσότεροι από τριακόσιοι φίλοι της ομάδας έδωσαν το παρών στο Καυταντζόγλειο και η αστυνομία άνοιξε τη θύρα 1. Από εκείνο το σημείο παρακολούθησαν το παιχνίδι οι φίλοι της Ένωσης που αποχώρησαν φανερά απογοητευμένοι γιατί η Δόξα κατάφερε στο ΟΑΚΑ και το Καυταντζόγλειο να τους κόψει τέσσερις βαθμούς.

Ισοφάρισε το αρνητικό ρεκόρ
Μπορεί να κατάφερε να σκοράρει η Δόξα, αλλά πλέον πέρασε στο πάνθεον της ιστορίας ισοφαρίζοντας το αρνητικότερ ρεκόρ επίτευξης τερμάτων που διατηρούσε η Παναχαϊκή εδώ και αρκετά χρόνια. Πέτυχε 11 όσο και η Πατρινή ομάδα που όμως στο δεύτερο γύρο είχε αγωνιστεί με έφηβους σε αντίθεση με τη δραμινή ομάδα που χρειάστηκε να περάσουν αρκετές αγωνιστικές για να πετύχει το πρώτο της γκολ στη Σούπερ λίγκα, κάτι που έκανε ο Πέτρος Κανακούδης, ο οποίος αποχώρησε τον Ιανουάριο από την ομάδα.
Το ντεμπούτο του Ραφαήλ Τσιμπλίδη

Το παιχνίδι ήταν ξεχωριστό για τον Ραφαήλ Τσιμπλίδη. Ο Δραμινός μέσος περίμενε ένα ολόκληρό πρωτάθλημα για να αγωνιστεί και έστω και στην τελευταία αγωνιστική πήρε το βάπτισμα του πυρός στη Σούπερ λίγκα. Αγωνίστηκε μπροστά από τα δύο χαφ και παρότι είχε πάρα πολύ καιρό να αγωνιστεί λόγω του σοβαρού τραυματισμού που τον κράτησε έξι μήνες εκτός γηπέδων τα πήγε αρκετά καλά. Στο ημίχρονο έγινε αλλαγή γιατί είναι λογικό να μην έχει το ρυθμό, αλλά θα πρέπει να είναι έτοιμος την επόμενη χρονιά.

Χρόνια πολλά Θωμά
Στο γήπεδο γιόρτασε την ονομαστική του εορτή ο Θωμάς Γκαρακλίδης. Ο 21χρονος αμυντικός δέχθηκε τις ευχές συγγενών και φίλων πριν από την έναρξη του αγώνα, αλλά και μετά το τέλος της. Η ισοπαλία με την ΑΕΚ ήταν ένα δώρο των συμπαικτών του στην πρώτη του χρονιά στη Σούπερ λίγκα και ο Γκαρακλίδης στα περισσότερα παιχνίδια που αγωνίστηκε είχε θετικό πρόσημο δείχνοντας ότι μπορεί να προσφέρει στη νέα χρονιά.

Στο γήπεδο και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη
Το παιχνίδι παρακολούθησε ο πρόεδρος του Γυμναστικού Συλλόγου Δόξας Θόδωρος Παπασταφίδας με τα περισσότερα μέλη να είναι παρόντα. Στο ημίχρονο του αγώνα είχε συζήτηση με τον Βασίλη Σούλη για την πορεία των έργων και τον προέτρεψε να γίνουν ένα ή δύο φιλικά παιχνίδια για να συμπληρωθεί το ποσό των 200.000 ευρώ που απαιτούνται έτσι ώστε να εξασφαλίσει τις 370.000 ευρώ από τον ΟΠΑΠ.

Στο «Καυταντζόγλειο» ο Χαραλαμπίδης

Το παρών στο Καυταντζόγλειο έδωσε σε ένα ακόμη παιχνίδι της Δόξας Δράμας και ο πρώην τεχνικός Απόστολος Χαραλαμπίδης, ο οποίος είχε βρεθεί και στην Τούμπα. Αρκετοί φίλοι των μαυραετών των πλησίασαν για να μιλήσουν μαζί του και κάποιοι τον ρώτησαν αν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει. «Απλά ήρθα να παρακολουθήσω το παιχνίδι», απάντησε και συνέχισε τη συζήτηση του με την παρέα του.

Ο τελευταίος χορός με τη Δόξα
Το χθεσινό παιχνίδι ήταν το τελευταίο για αρκετούς παίκτες της Δόξας που το συμβόλαιο τους ολοκληρώνεται στα τέλη Ιουνίου, αλλά ήδη έχουν συζητήσεις με άλλες ομάδες. Απέδειξαν την αγωνιστική τους αξία στην περίοδο που ολοκληρώθηκε χθες και είναι ανοιχτή σε κάθε πρόταση αρκεί να ικανοποιηθούν στο οικονομικό κομμάτι. Φυσικά θα παίξει ρόλο αν η ομάδα που τους θέλει θα αγωνίζεται στη Σούπερ λίγκα…

Αυτοί ανέβασαν τη Δόξα στη Σούπερ λίγκα
Για το χρονικό διάστημα που θα παραμείνει η Δόξα Δράμας στη Σούπερ λίγκα το dramagoal θα διατηρήσει στο καθημερινό ρεπορτάζ τη φωτογραφία με τη «συμμορία των 12». Χάρη σε αυτά τα παιδιά, αλλά και τον Μιχάλη Γρηγορίου με τους συνεργάτες του (Τσίτος, Κάντας και Γεωργιάδης) οι μαυραετοί έπειτα από 17 χρόνια επέστρεψαν στη φυσική τους θέση. Τα παλικάρια αυτά άφησαν στην άκρη την πικρία τους και κατέβηκαν στα πλέι οφ για να κατακτήσουν την τρίτη θέση που αποδείχθηκε προνομιούχα. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάει κανείς… Ούτε φυσικά και τους Στεργιαννό, Κάπελ και Αμανατίδη που ήρθαν να συμπληρώσουν τη συμμορία, όπως επίσης όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν καθ’ όλη την περσινή χρονιά για να τερματίσει στην έκτη θέση η Δόξα Δράμας.