.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Πρώτος στην Μαθηματική Ολυμπιάδα ο μαθητής της Γ΄τάξης του Γυμνασίου Καλαμπακίου Τσιντσιλίδας Δ.

Πρώτος στην Μαθηματική Ολυμπιάδα ο μαθητής της Γ΄τάξης του Γυμνασίου Καλαμπακίου Τσιντσιλίδας Δ.

Ο 15χρονος μαθητής Τσιντσιλίδας Δημήτρης από το Καλαμπάκι που πέτυχε την πρωτιά στην 31η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Αρχιμήδης»

 mathitis_g_gymnasioy
Πρώτος αναδείχθηκε ο 15χρονος μαθητής της Γ’ τάξης του Γυμνασίου Καλαμπακίου, Τσιντσιλίδας Δημήτριος, στην 31η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «ο Αρχιμήδης» που διεξήχθη το περασμένο Σάββατο 22 του μηνός. Ο μαθητής βραβεύτηκε την περασμένη Κυριακή 23 του μηνός στην Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών.




Στην 31η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» έλαβαν μέρος 370 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου απ’ όλη την Ελλάδα. Οι μαθητές επιλέχθηκαν μετά από δύο διαδοχικούς Πανελληνίους Διαγωνισμούς, τον «ΘΑΛΗ» (19 Οκτωβρίου 2013, όπου συμμετείχαν πάνω από 14.000 μαθητές) και τον «ΕΥΚΛΕΙΔΗ» (18 Ιανουαρίου 2014, όπου διαγωνίσθηκαν 3200 μαθητές οι οποίοι επιλέχθηκαν από το διαγωνισμό της πρώτης φάσης).
Οι επιτυχόντες βραβεύθηκαν σε ειδική εκδήλωση στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Την Μαθηματική Ολυμπιάδα διοργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, η οποία έχει ως βασικό στόχο την - με υψηλά κριτήρια - ανάπτυξη και διεύρυνση της Μαθηματικής Παιδείας, της Μαθηματικής Επιστήμης και της Έρευνας και γενικότερα της Εκπαίδευσής μας.
Αξίζει να επισημάνουμε ότι οι μαθητές αυτοί θα αποτελέσουν τον πυρήνα από τον οποίο θα επιλεγούν εκείνοι που θα συγκροτήσουν τις ομάδες, οι οποίες θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στη Διεθνή και τις Βαλκανικές Μαθηματικές Ολυμπιάδες.
Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία η οποία, το 2018 συμπληρώνει 100 χρόνια ενεργής επιστημονικής δράσης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της την τρέχουσα σχολική χρονιά 2013-2014 πραγματοποίησε α) τον 74ο ετήσιο Πανελλήνιο Διαγωνισμό στα Μαθηματικά «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» και β) την 31η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ».
Οι διαγωνισμοί αυτοί έχουν γίνει πλέον θεσμός. Η συμμετοχή σ΄ αυτούς κατά χιλιάδες των μαθητών αποδεικνύουν το υψηλό τους ενδιαφέρον για την επιστήμη των Μαθηματικών.
Την τελετή βράβευσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών, τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωπος των Πρυτανικών αρχών, ο Πρόεδρος του Τμήματος Μαθηματικών ΕΚΠΑ κ. Ιωάννης Εμμανουήλ, Χημικών ΕΚΠΑ κ. Αντώνιος Καλοκαιρινός, Φυσικών κ. Γεώργιος Τόμπρας, Καθηγητές του Μαθηματικού Τμήματος και του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην Πρόεδροι της ΕΜΕ και εκπρόσωποι των Παραρτημάτων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

ΠΗΓΗ: http://www.proinos-typos.gr/gr/pth/45-themaproinoutypou/8069-2014-02-28-19-20-18.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: