.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακάλυψη σοκ θέτει υπό αμφισβήτηση τον Αϊνστάιν και την σύγχρονη Φυσική!

.Ανακάλυψη σοκ θέτει υπό αμφισβήτηση τον Αϊνστάιν και την σύγχρονη Φυσική! Font Size
Παρασκευή, 23 Σεπτέμβριος 2011 13:40

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στην επιστημονική κοινότητα η ανακοίνωση Ευρωπαίων φυσικών ότι εντόπισαν υποατομικά σωματίδια (νετρίνο) που φαίνεται να σπάνε το ρεκόρ ταχύτητας στο σύμπαν, ταξιδεύοντας ταχύτερα και από το φως. Αν αυτό επιβεβαιωθεί -προς το παρόν υπάρχουν επιφυλάξεις- τότε απειλείται όχι μόνο η θεωρία του Άλμπερτ Αϊνστάιν, αλλά και όλο το οικοδόμημα της σύγχρονης Φυσικής, αν όχι ο τρόπος που βλέπουμε τον κόσμο, ενώ μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για ταξίδια στον χρόνο, ακόμα και στο παρελθόν.

Η θεωρία της ειδικής σχετικότητας από το 1905 -ο ακρογωνιαίος λίθος της Φυσικής- απαγορεύει οτιδήποτε να κινηθεί πιο γρήγορα από την ταχύτητα των 299.792.458 μέτρων ανά δευτερόλεπτο του φωτός. Μέχρι τώρα καμία έρευνα δεν είχε βρει το παραμικρό μεγάλο σώμα ή μικροσκοπικό σωματίδιο να κινείται πιο γρήγορα από το φως.

Όμως, Ιταλοί φυσικοί του πειράματος «Opera», που πραγματοποιείται 1.400 μέτρα κάτω από το έδαφος, στο υπόγειο Εθνικό Εργαστήριο Γκραν Σάσο, σε συνεργασία με το Cern στα γαλλο-ελβετικά σύνορα, από όπου στέλνονται στην Ιταλία ακτίνες νετρίνο, βρήκαν ενδείξεις ότι τα συγκεκριμένα σωματίδια ταξιδεύουν ταχύτερα και από το φως, σύμφωνα με το BBC, το «Nature», τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης» και τις βρετανικές «Γκάρντιαν» και «Τέλεγκραφ».

Τα νετρίνο είναι ηλεκτρικά ουδέτερα, σπανίως αλληλεπιδρούν με την κοινή ύλη (περνάνε μέσα από τοίχους και πλανήτες) κι έχουν πολύ μικρή μάζα, αλλά υπάρχουν ολόγυρά μας, καθώς αποτελούν υποπροϊόν των πυρηνικών αντιδράσεων στο εσωτερικό του ήλιου. Δισεκατομμύρια τέτοια υποατομικά σωματίδια περνάνε κάθε δευτερόλεπτο μπροστά από τα μάτια μας, χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε.

Ο τεράστιος ανιχνευτής του πειράματος «Opera» (βάρους 1.800 τόννων) εκτίμησε ότι τα νετρίνο που καταλήγουν σε αυτόν από το Cern, διανύοντας μια απόσταση περίπου 732 χιλιομέτρων, φθάνουν 60 νανοδευτερόλεπτα πιο γρήγορα από ό,τι θα επέτρεπε η ταχύτητα του φωτός (δηλαδή κινούνται με ταχύτητα περίπου 0,0025% ταχύτερη από το φως).

«Είμαστε σοκαρισμένοι», δήλωσε ο Αντόνιο Ερεντιτάτο, φυσικός του πανεπιστημίου της Βέρνης, επικεφαλής και εκπρόσωπος του «Opera». «Αν είναι αλήθεια, τότε είναι πραγματικά εντυπωσιακό», δήλωσε ο φυσικός Τζον Έλις, εκπρόσωπος του Cern, αλλά τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ανεξάρτητη επιβεβαίωση του γεγονότος.

Οι φυσικοί του «Opera» ανέφεραν ότι έχουν πλέον αρκετή εμπιστοσύνη στα στοιχεία τους για να τα δημοσιοποιήσουν, καθώς έχουν καταγράψει ίδια αποτελέσματα σε περίπου 16.000 μετρήσεις κατά την τελευταία διετία, συνεπώς δηλώνουν σίγουροι ότι δεν έχουν πέσει θύμα κάποιας πλάνης ή λάθους.

Είχε προηγηθεί ένα παρόμοιο πείραμα, το Minos στην Μινεσότα των ΗΠΑ, το 2007, όταν επίσης είχαν φανεί νετρίνο που κατέφθαναν από τον επιταχυντή Fermilab του Σικάγο, να κινούνται οριακά ταχύτερα από το φως, αλλά τότε υπήρχε μεγαλύτερη αβεβαιότητα για τις μετρήσεις. Όμως, οι αμερικανοί φυσικοί, ετοιμάζουν νέα πειράματα που αναμένεται να έχουν ευρήματα σε ένα - δύο χρόνια. Αν το Minos όντως επιβεβαιώσει τις μετρήσεις του «Opera», οι συνέπειες για τη φυσική και την επιστήμη γενικότερα θα είναι κολοσσιαίες.

Ορισμένοι, όπως ο επίτιμος καθηγητής φυσικής του πανεπιστημίου της Μπολόνια Αντονίνο Ζιτσίτσι, πιθανολογούν ότι τα νετρίνο κινούνται μέσα από έξτρα διαστάσεις στο χώρο, όπως προβλέπει η θεωρία των χορδών, για αυτό κινούνται ταχύτερα από το φως. Ίδια ακριβώς άποψη εξέφρασε και ο αστρονόμος νετρίνο Τζον Λέρντ του πανεπιστημίου της Χαβάης.

Άλλοι παραμένουν σκεπτικιστές και δεν βιάζονται να κάνουν τη νεκρολογία της θεωρίας του Αϊνστάιν, θεωρώντας ότι κάποιο πειραματικό λάθος έχει συμβεί. «Αν είναι αλήθεια, τότε πραγματικά δεν έχουμε καταλάβει τίποτε για τίποτε. Ακούγεται πολύ μεγάλο, για να είναι αληθινό», σχολίασε ο φυσικός Αλβάρο ντε Ρουχούλα του Cern.

Ο Ερεντιτάτο του «Opera» επιμένει πάντως ότι οι φυσικοί του πειράματος δεν έχουν μπορέσει να βρουν κάποια άλλη εξήγηση για τα απρόσμενα ευρήματά τους. Γι' αυτό κάλεσε την επιστημονική κοινότητα να εκφράσει τις δικές της απόψεις ανοιχτά

ΠΗΓΗ: http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=15694:discovery-shock-call-into-question-einstein-and-modern-physics&catid=41:technology&Itemid=113

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τώρα το ανακάλυψαν;; Να τι έλεγα το 1978
Με θάψανε τα ΜΜΕ TV Ακαδημίες κλπ.κλπ. (Νεκροθάφτες της αλήθειας και της προόδου.)
ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑΧΥΤΗΣ. Πραγματικότητα ή φαντασία: Προβληματισμός.
Για να παραδεχτούμε ότι η ταχύτης του φωτός και οποιαδήποτε κυματική ή υλική ακτινοβολία είναι η ανώτερη δυνατή, τότε πρέπει να παραδεχτούμε πως ο χώρος με στον οποίον διαδραματίζονται όλες η κινήσεις, αποτελείτε από κάτι το οποίον περιορίζει την ανάπτυξη μεγαλυτέρων ταχυτήτων, από την ρευστότητα του χώρου ή την ανωτέρα δυνατή μετάθεση του, την αδράνεια του, την ταχύτητα διαταραχής του, την ελαστικότητα του. Σε έναν χώρο εντελώς κενό δεν μπορεί να νοηθεί περιορισμόςταχύτητας.

ΘΕΜΑΤΑ: Ελληνικής «αφύσικης» ΦΥΣΙΚΗΣ. ΝΕΑ κοσμοθεωρία στην προσιτή αλήθεια. Φυσική έξω από το κατεστημένο και των ΜΜΕ. Διαχρονική σελίδα. Επαναστατική αιρετική φυσική από μηδενική βάση.
ΝΕΕΣ Θεωρίες Φυσικής: Προσεγγίσεις. + Βαρύτητα. + Μαύρες Τρύπες; Ή ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΝΕΟΥ ΑΣΤΕΡΟΣ, Η ΠΛΑΝΗΤΗ. + Χρόνος δεν υπάρχει! + Τρίτη διάσταση 3D.
Βιβλίο Ελληνικής φυσικής: ΣΥΜΠΑΝ = ΧΩΡΟΣ * ΥΛΗ * ΚΙΝΗΣΗ. Δωρεάν -370 kb.
http://users.otenet.gr/~tzinis/B3-FYSIKH-gr.htm
Φυσική, Σ Υ Μ Π Α Ν νέα; ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ Φαινόμενων κυματικής ακτινοβολίας.
<> ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΦΩΣ. <> ΧΙΛΙΕΤΙΑ - MILLENNIUM. <>ΠΑΓΟΒΟΥΝΑ<>

ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ http://www.nlg.gr/dlefimerides.htm.
Βιβλίο 1 Νο 0904 Απόδειξη 9/6/1980

ΒΙΒΛΙΟ Νο3) (=Β3) . Φυσική: ΣΥΜΠΑΝ = ΧΩΡΟΣ * ΥΛΗ * ΚΙΝΗΣΗ (Σ =Χ .Υ .Κ)
http://users.otenet.gr/~tzinis/B3-FYSIKH-gr.htm
Βιβλίο Ελληνικής φυσικής. Διαχρονικής υπερσύγχρονης «αφύσικης» φυσικής από μηδενική βάση. Συμπιεσμένα νοήματα. Διανέμετε δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή 374ΚΒ ("μισή" δισκέτα) ΦΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ.
http://users.otenet.gr/~tzinis/B-3-FYSIKH-gr.htm Δωρεάν -400 kb.
ΝΕΑ κοσμοθεωρία. Νέες αντιφατικές διαπιστώσεις. Λέγει αληθινές αλήθειες, επικίνδυνες αλήθειες, προσπελάσεις, αυστηρός αντικειμενικά συγκεκριμένα και όχι υποκειμενικά. Την προσιτή αλήθεια δυναμικά επιθετικά προκλητικά...... αλλά πάντα αντικειμενικά.
ΝΕΑ Φυσική έξω από το κατεστημένο. Επαναστατική αιρετική φυσική από μηδενική βάση. Λέγει πως:
Πως: 1) Η ενέργεια δεν προσδιορίζει την κίνηση, αλλά η κίνηση την ενέργεια.(Οποιαδήποτε ενέργεια, είναι τελικά καθαρή ΚΙΝΗΣΗ) (Σελ.10).Η ενέργεια είναι ΜΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ.
Πως: 2) Ο χρόνος δεν προσδιορίζει την κίνηση αλλά η κίνηση τον χρόνο (Σελ.44). Χρόνος δεν υπάρχει, ούτε και συστολή του χρόνου. Ο χρόνος είναι αίσθηση (Σελ.48).
Πως: 3) Το φαινόμενο Ντόπλερ έρχεται σε αντίθεση με την σωματιδιακή φύση του φωτός και την σταθερή ταχύτητά του (Σελ.15).
Πως: 4) Το φως δεν είναι κβάντα αλλά μια διαταραχή του χώρου (Σελ.31-39).
Πως: 5) Ο χώρος είναι ότι θέλεις και για ότι τον θέλεις (Σελ.14-17).
Πως: 6) Το ηλεκτρόνιο περιφερόμενο στην τροχιά του εκπέμπει ΣΥΝΕΧΩΣ κυματική ακτινοβολία σε αντίθεση με την θεωρία του Μπορ (Σελ.20).
Πως: 7) Όλες οι κυματικές ακτινοβολίες οφείλουν την ύπαρξή τους στην κίνηση (περιφορά) του ηλεκτρονίου(Σελ.20).
Πως: 8) Η θερμότητα είναι αποτέλεσμα της ταχύτητας περιστροφής των ηλεκτρονίων στις τροχιές τους. (Διαταραχή του χώρου) (Σελ.52).
Πως: 9) Φως: Το σκοτεινότερο πράγμα στην φύση μετά τον χώρο (Διαταραχή του χώρου) (σελ.41).
Πως: 10) Η ενέργεια, η αδράνεια, η ορμή, η ταχύτητα είναι τα επιμέρους χαρακτηριστικά της σχετικής κίνησης της ύλης (Σελ.24).
Πως: 11) Δεν υπάρχει όριο ταχυτήτων σε αντίθεση με τον Αϊνστάιν (Σελ.12-15).
Πως: 12) Η μάζα και η ταχύτητα είναι άσχετες μεταξύ τους. (Αύξηση μάζας κλπ.) (Σελ.12)
Πως: 13) Στο κέντρο της γης δεν υπάρχει βαρύτητα (Σελ.29).
Πως: 14) Η ύλη και η κίνηση προσδιορίζει τον κόσμο μας εντός του χώρου (Σελ.9).
Πως: 15) Τα πάντα είναι σχετικά (με τον άνθρωπο) ακόμα και η έννοια της σχετικότητας.
Πως: 16) Αλήθεια είναι κάθε τι που δεν ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ως ψέμα, είτε μας συμφέρει είτε όχι.
Με εκτίμηση ΤΖΙΝΙΣ Χ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ =(Στη μαύρη λίστα;;;) http://users.otenet.gr/~tzinis
http://www.tzinis.blogspot.com/ tzinis@otenet.gr