.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Χωρίς κατηγορητήριο διώκονται Σάμιος και Δόξα!!!

Χωρίς κατηγορητήριο διώκονται Σάμιος και Δόξα!!!


Τη μία ημέρα η Δόξα Δράμας άγγιξε την άνοδο στη Σούπερ λίγκα και την άλλη οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς της ΕΠΟ άσκησαν πειθαρχική δίωξη στο μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Αθανάσιο Σάμιο για να δώσει εξηγήσεις. Το κατηγορητήριο δεν γνωστοποιήθηκε ακόμη στους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, αλλά δημοσιοποιήθηκαν οι διώξεις και είναι προφανείς οι λόγοι γιατί τα νέα μέτρα της κυβέρνησης θα πρέπει να περάσουν στα ψιλά… Λίγες ώρες μετά την ελευθέρωση του επίτιμου προέδρου της Καβάλας Μάκη Ψωμιάδη ήρθαν οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς (οι κ.κ. Αντωνακάκος και Φάκος) για να προχωρήσουν σε τσουνάμι διώξεων. Ξαφνικά και όλως τυχαίως πριν η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού εξετάσει τους φακέλους, κάτι που αναμένεται να συμβεί την προσεχή Δευτέρα και όπως διαρρέετε θα κληθεί ο Σάμιος να δώσει εξηγήσεις την προσεχή Τετάρτη. Δύο ημέρες νωρίτερα καλείται όμως η ΕΕΑ να πάρει απόφαση για το φάκελο της Δόξας και περιμένω να παρακολουθήσω ποιος είναι ο στόχος τους. Μήπως όλα αυτά γίνονται για να παραμείνει η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός στη Σούπερ λίγκα επειδή ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος είναι προσωπικός φίλος με τον ισχυρό άνδρα της θεσσαλικής ομάδας Κώστα Πηλαδάκη. Αυτό προσπαθεί να εκμεταλλευτεί και ο Πανσερραϊκός. Είναι προφανές ότι η Δόξα Δράμας τους χαλάει τα σχέδια και αν διώκεται ο Σάμιος για το παιχνίδι με την Ηλιούπολη στην Αθήνα, τότε θα πρέπει να μας αποδείξουν ότι υπάρχει συμμετοχή. Να δώσουν τα στοιχεία της στοιχηματικής εταιρείας και τα ποσά που παίχτηκαν και σε ποιο σημείο. Αν υπήρξαν παράγοντες οι συγγενείς τους που πόνταραν και φυσικά κινήσεις λογαριασμών που θα αποδεικνύουν ότι υπάρχει κάτι μεμπτό. Αυτό που γνωρίζουμε εμείς από τις συνομιλίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας και τις παρουσιάζουμε παρακάτω είναι ότι ο Πειραιώτης εφοπλιστής είχε αρνηθεί να συμμετέχει σε ένα στημένο παιχνίδι. Οι άνθρωποι της Ηλιούπολης ήθελαν τη νίκη για να αποφύγουν τα πλέι άουτ και η Δόξα ήθελε το διπλό για να τερματίσει στην εξάδα και να συμμετέχει στα πλέι οφ. Το «έγκλημα» της δραμινής ομάδας είναι ότι βάση του ΚΑΠ πρέπει να ανέβει στη Σούπερ λίγκα και άπαντες θα κάνουν τα πάντα για να κόψουν το δρόμο, αλλά όλα έχουν πάρει το δρόμο τους και η Δόξα ετοιμάζεται για τη μεγάλη πτήση.

Σάμιος: «Με κάλεσαν να μου δώσουν τα εύσημα»
«Μάλλον με έχουν καλέσει για να μου δώσουν τα εύσημα». Αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση του Θανάση Σάμιου αποκλειστικά στο Onsports, όταν κλήθηκε να σχολιάσει για την κλήση του από τους ποδοσφαιρικούς Εισαγγελείς της ΕΠΟ. «Εμμένω σε όλα αυτά που είχα πει και στο παρελθόν για να λάμψει η αλήθεια. Ίσως με κάλεσαν για να μου δώσουν τα εύσημα, γιατί από την πρώτη στιγμή είπα να προχωρήσει η κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου», ανέφερε αρχικά. Ερωτηθείς για το αν γνωρίζει για ποιο λόγο κλήθηκε, απάντησε: «Όχι αυτό δεν το γνωρίζω και για αυτό δεν μπορώ να σας πω κάτι. Μάλλον με κάλεσαν να μου δώσουν τα εύσημα. Και αυτό γιατί από τις συνομιλίες, που δεν εμφανίζομαι να έχω κάνει εγώ, φάνηκε πως όχι μόνο δεν δέχθηκα τις πιέσεις, αλλά είπα να παιχθούν τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο».



Τσακογιάννης: «Το θέμα είναι να κερδίσουμε τη Δόξα»
Την 1-4-2011, ο Μιχάλης ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ (Μ) καλεί τον Γιώργο ΤΣΑΚΟΓΙΑΝΝΗ (Γ)· Η συνομιλία μεταξύ τους είναι χαρακτηριστική του τρόπου δράσης του τελευταίου.·

«Μ: Τι κάνουμε τώρα με τους παίκτες εκεί; Μα ζέστη τους έχω, μία κρύο.

Γ: Ποιους;

Μ: Τους Δραμινούς.

Γ: Ναι.

Μ: Μία ότι εντάξει μπορεί αυτό αλλά άμα δεν, θα υπάρχει και πρόβλημα να ξέρετε δεν είναι και εύκολα τα πράγματα. Αλλά μπορεί και …αν θα βρουν άκρη, βρήκανε.

Γ: Ναι. Άσε τους έτσι.

Μ: Έτσι το πάω και ότι αποφασίσουν.

Γ: Κοίμισμα είναι το καλύτερο, τι είπαμε;

Μ: Ε;

Γ: Κοίμισμα είπαμε; Τι είπαμε; Κοίμισμα τι λέμε;

Μ: Ναι, ναι, ναι. Εντάξει.

Γ: Το θέμα είναι , να κερδίσουμε τη Δόξα θέλουμε, το απόγευμα βλέπουμε πως πάει και αυτό εκεί.

Μ: Εντάξει;

Γ: Έρχονται κάτω; Ήρθανε; Που είναι; Γλυφάδα θα μείνουν; Που μένουν;

Μ: Θα μάθω και θα σου πω. Δεν ξέρω που μένουν.

Γ: Χειρίσου το εσύ (ακατάληπτο).

Μ: Ναι μα δεν τους λέω, ουσιαστικά μιλάμε και λέμε τα ίδια πράγματα συνέχεια. Δηλαδή όλο μπορεί ναι, άμα όμως το θέλουμε το παιχνίδι θα το πάρουμε, να ξέρετε θα γίνει της π… Αλλά είναι και στη μέση και το άλλο το οικονομικό το οποίο είναι…

Γ: Όπως είναι κοίμισμα

Μ: Ναι είναι δυνατό. Δυνατό και εγώ το βλέπω εκεί. Το βλέπουμε εμείς προς τα εκεί γιατί το ίδιο…

Γ: Γιατί ο δικός σας δεν ξηγήθηκε, θα το κάνουμε έτσι και εμείς, άμα θέλετε έτσι. Κατάλαβες;

Μ: Ναι. Ναι.

Γ: Κάπως έτσι. Καλά είναι νωρίς ακόμα όμως.

Μ: Ο άλλος σίγουρα τελευταία στιγμή θα σου κάνει κίνηση να ξέρεις.

Γ: Ο άλλος.

Μ: Λες όχι;

Γ: Δεν το βλέπω ναι

Μ: Άμα φοβηθεί όμως δηλαδή το πας και εσύ κόντρα και να πας να γ…οκ εντάξει στην κόντρα μπορεί να μαλακώσει.

Γ: Ναι. Σε παίρνουν τηλέφωνο σε ειδοποιήσανε πολλοί: Ξέρουν ε;

Μ: Ε ναι, ψάχνονται διάφοροι, ψάχνουν.

Γ: Ναι.

Μ: Ψάχνουν που, στη που και γιατί.

Γ: Εντάξει καλά Μιχαλιό μου. Τα λέμε και από κοντά.

Μ: Έγινε».

Για την ιστορία η Δόξα στο παιχνίδι εκείνο είχε πάρει τα μέτρα της. Ενημέρωσε τους παίκτες ότι δεν πρέπει να αποκαλύψουν σε ποιο ξενοδοχείο θα μείνουν γιατί υπήρχε ο φόβος μήπως συμβεί κάτι. Τελικά συνέβη κατά την αποχώρηση των παικτών στο ημίχρονο στη φυσούνα που διάφοροι φουσκωτοί χτύπησαν τον Ντίνο Σέρεμετ και τον γενικό αρχηγό της ΠΑΕ Αντώνη Κασδοβασίλη με αποτέλεσμα να μείνουν στον πάγκο για οδηγίες. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν 2-0 υπέρ της Δόξας.



Αρνήθηκε ο Σάμιος την πρόταση του Χάλκου
Αυτή είναι η περιβόητη συνομιλία για το παιχνίδι της Ηλιούπολης- Δόξας Δράμας που δόθηκαν από την εισαγγελία και αποδεικνύει ότι ο μεγαλομέτοχος και πρόεδρος των μαυρατεών αρνήθηκε να πληρώσει για να πάρει το παιχνίδι μετά από πρόταση που δέχτηκε. Το dramagoal σας παραθέτει την περιβόητη συνομιλία:

1. Tην 02-04-2011 και περί ώρα 15:00′ διεξήχθη ο αγώνας Γ.Σ. HΛIOYΠOΛHΣ-ΔOΞA ΔPAMAΣ, με σκορ 0-2 υπέρ της ΔOΞAΣ ΔPAMAΣ. Tην 30-03-2011 ο TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί με τον XAΛKO Nικόλαο, ο οποίος συναντήθηκε σε κατάστημα με τον Πρόεδρο της ΔΟΞΑΣ ΔΡΑΜΑΣ, ΣΑΜΙΟ Αθανάσιο Σχολιάζουν το γεγονός ότι έγιναν αντιληπτοί από άτομα που ασχολούνται με το στοίχημα. Συζητάνε έμμεσα να στήσουνε τον συγκεκριμένο αγώνα, προκειμένου να αποκομίσουν στοιχηματικά οικονομικά οφέλη. Σε επικοινωνία που έχουν την 30-03-2011 ο TΣAKOΓIANNHΣ λέει στον XAΛKO να κανονίσει με τη ΔOΞA ΔPAMAΣ για να βγάλουν «καφέ» (χρήματα) μεταξύ τους. Mάλιστα, σε επικοινωνία που έχει ο TΣAKOΓIANNHΣ με τον ΠAΠAΔOΠOYΛO Iωάννη αναφέρουν ότι ο Διαιτητής του εν λόγω αγώνα είναι ο ΧΑΤΖΗΣ Γιώργος και θα κάνει ό,τι του πει ο Tζανόπουλος. Για το ίδιο θέμα επικοινωνούν και την 31-03-2011 και αναφέρουν πενήντα χιλιάδες (50.000) και εξήντα χιλιάδες (60.000) ευρώ, τα οποία πρέπει να δοθούν πριν τον αγώνα.

(DVD 181-K329:A/A 2280, DVD 182-K356:A/A 3234, DVD 183-K356:A/A 3431, DVD 184-K356:A/A 3510)

2. Tελικά απογευματινές ώρες της 31-03-2011 και μετά τη συνάντηση που είχε ο XAΛKOΣ με τον ΣΑΜΙΟ, ο ΣΑΜΙΟΣ τους είπε ότι δε θα τους δώσει το παιχνίδι και χρήματα και θα το παλέψει αγωνιστικά. Ωστόσο, ο ΣΑΜΙΟΣ δέχθηκε στο ημίχρονο του αγώνα, να πλησιάσουν 2-3 παίχτες της HΛIOYΠOΛHΣ τους αντίπαλους παίχτες, μήπως τους «δώσουν» τον αγώνα. Tην 01-04-2011 ο TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί με άτομο ονόματι «KΩΣTAΣ», χρήστη της υπ’ αριθμ. 6932-46…. τηλεφωνικής σύνδεσης, για τον εν λόγω αγώνα και ρωτάει αν κάποιος K. μπορεί να κάνει κάτι, αφού ο ΣΑΜΙΟΣ αρνήθηκε. Aπό επικοινωνία που έχει ο TΣAKOΓIANNHΣ με τον NIKOΛOΠOYΛO, ο τελευταίος λέει ότι ήδη μιλάει με τους ποδοσφαιριστές της ΔOΞA ΔPAMAΣ και προσπαθεί να διερευνήσει τις προθέσεις τους.

(DVD 180-K329: 2183, 2184, 2186, 2195, DVD-K329:A/A 2427, 2450, DVD 185-K356: A/A 3572, DVD 185-K329: A/A 2505).



Ξανάρχισαν οι συζητήσεις με τον Μελισσά
Δεν ανησυχούν στη Δόξα μετά τη πειθαρχική δίωξη και ετοιμάζονται να πανηγυρίσουν την άνοδο στη Σούπερ λίγκα την προσεχή Δευτέρα που θα εξετάσει η ΕΕΑ το φάκελο. Ο μεγαλομέτοχος και πρόεδρος της ΠΑΕ Αθανάσιος Σάμιος στηρίζει τον Απόστολο Χαραλαμπίδη και μόλις επικυρωθεί και επίσημα η άνοδος είναι έτοιμος για να ανακοινώσει τέσσερις μεταγραφές. Οι Σοϊλέδης και Τριποτσέρης είναι με το στυλό στο χέρι και ο πρώτος έχει ξεκινήσει προπονήσεις, ενώ οι συζητήσεις με τον Πασχάλη Μελισσά συνεχίζονται και φαίνεται ότι είναι σε καλό δρόμο όπως και με τον Γιώργο Δεληζήση. Την ίδια ώρα υπάρχουν πάρα πολλά ονόματα στη λίστα κυρίως ξένων παικτών όπως οι Μπόγια, Μοκάκε, Ζούκα και Ντιέ. Όλα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν την επόμενη εβδομάδα και μετά την επίσημη ανακοίνωση της ΕΠΟ για παράταση της μεταγραφικής περιόδου για τους παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου, της Καβάλας και του Ηρακλή.



Το πρώτο γκολ είναι αξέχαστο για τον Μαρκόφσκι
21 Σεπτεμβρίου 2011. Μία ημερομηνία που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη του Μάρκο Μαρκόφσκι. Ο Σέρβος επιθετικός πέτυχε το παρθενικό του γκολ με την Ξάνθη στη δεύτερη μόλις συμμετοχή του με τη θρακική ομάδα κι αυτή ως αλλαγή. Μείωσε στις καθυστερήσεις το σκορ σε 3-4 με την ΑΕΚ που πήρε τη νίκη και φυσικά ο Μαρκόφσκι διαφορετικά περίμενε αυτή τη στιγμή. Γλυκόπικρη γεύση για τον Σέρβο επιθετικό που δεν είναι στις πρώτες επιλογές του Μαρίνου Ουζουνίδη μέχρι στιγμής, αλλά δεν αποκλείεται στη συνέχεια να τον αναγκάσει να τον ξεκινάει στο βασικό σχήμα.



Πιλάβιος: «Ελαστική περίοδος μέχρι τέλη Οκτωβρίου»
O πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, καλεσμένος στην εκπομπή «Ώρα των Πρωταθλητών», αναφέρθηκε στις σημερινές διώξεις που προχώρησαν οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς της ομοσπονδίας. «Περιμένουμε τις δικαστικές αποφάσεις», τόνισε και έριξε το μπαλάκι στη διοργανώτρια αρχή: «Έχει λόγο και η Λίγκα. Σε συζήτηση που είχα μαζί τους, μου είπαν πως θεωρούν ελαστική περίοδο μέχρι τέλος Οκτώβρη. Κανείς δεν θέλει πρωτάθλημα 14 ομάδων. Ούτε εγώ. Νομίζω όμως πως είναι λογικό μέσα σε όλον αυτόν τον ορυμαγδό που έγινε, είναι λογικό να υπάρχει αναστάτωση. Γίνονται παρεμβάσεις από την Πολιτεία σίγουρα, δεν το αμφισβητεί ούτε η ίδια η Πολιτεία. Πρέπει να πάμε χέρι χέρι με την Πολιτεία, αλλιώς δεν γίνεται».



Στις 4 Οκτωβρίου η προσφυγή της Λάρισας
Υπομονή για δύο εβδομάδες ακόμα θα πρέπει να κάνει η Λάρισα, προκειμένου να μάθει την εξέλιξη της υπόθεσης που αφορά στην απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής της ΕΠΟ να τιμωρήσει με αφαίρεση βαθμών τους Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα. Η προσφυγή αυτή της Λάρισας θα εκδικαστεί στις 4 Οκτωβρίου.



Συνεχίζει να τρέχει μόνος του ο Βάντερσον
Μία προπόνηση περιελάμβανε το σημερινό πρόγραμμα. Ο Χαραλαμπίδης ανέβασε τους ρυθμούς και περιμένει την ειδοποίηση πότε θα αγωνιστεί η Δόξα στο πρωτάθλημα. Προβλήματα δεν υπάρχουν εκτός από τον Βάντερσον που συνεχίζει να τρέχει μόνος του. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός είναι σε καραντίνα και θα παραμείνει τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα αγωνιστεί ούτε και στο φιλικό με τον Πιερικό το προσεχές Σάββατο στις 17.30 στο γήπεδο της Δόξας.

ΠΗΓΗ: http://dramagoal.gr/portal/?p=5985

Δεν υπάρχουν σχόλια: