.

e-mail

e-mail

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΟΥΝΤΣΙΔΗ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ


Η ανεργία έχει χτυπήσει "κόκκινο" για τα καλά στην περιοχή μας, όπως άλλωστε σε όλη την Ελλάδα..

Θα μου πείτε τώρα, εδώ και πολλά χρόνια η ανεργία στο νομό μας θεωρείται το νο 1 πρόβλημα που απασχολεί τους κατοίκους..

Αλλά ειδικά από πέρυσι με την οικονομική κρίση και τις "τρόϊκες", τα "ΔΝΤ", τα "σπρέντς" και όλα τα συναφή, τείνει να χαθεί και η όποια αισιοδοξία υπήρχε ίσως σε κάθε άνεργο τα προηγούμενα χρόνια, τότε που ζέσταινε τις καρδιές η ελπίδα πως "δεν μπορεί, κάτι θα βρεθεί..".

Ενδεικτική της κατάστασης είναι η φήμη που κυκλοφορεί ευρύτερα το τελευταίο διάστημα, πως για μερικές θέσεις στο νέο κατάστημα του Γουντσίδη εδώ στο Δοξάτο(οι εργασίες προχωρούν με πραγματικά γρήγορους ρυθμούς - η φωτογραφία είναι από την Τρίτη 11 Ιαν 2011) έχουν υποβληθεί χιλιάδες(!) αιτήσεις..

Τελικά, ίσως χιλιάδες να μην είναι ακόμη οι αιτήσεις, σύμφωνα με έγκυρη πηγή, αλλά πολλές εκατοντάδες είναι σίγουρα μέχρι τώρα..

Είναι προφανές σε όλους πλέον, πως σε αυτή την φοβερή οικονομική κρίση που μαστίζει όχι μόνο τη χώρα μας αλλά ολόκληρη σχεδόν την Ευρώπη, ο ιδιωτικός τομέας και η ελεύθερη οικονομία από μόνη της, χωρίς την άμεση κρατική στήριξη αλλά και με αυστηρό έλεγχο (και να μην ξεχνάμε πως κάθε ιδιωτική επιχείρηση σκοπό έχει πάντα το κέρδος - δεν είναι φιλανθρωπικές οργανώσεις..)είναι αδύνατον να καλύψει τις ανάγκες του απλού κοσμάκη, όχι για καλύτερη ζωή, αλλά απλά για επιβίωση...

Δεν υπάρχουν σχόλια: